تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۳ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۴۹
کد مطلب : ۴۶۰۵۲۳
آشپزی /
درست کردن دوغ گازدار خوشمزه با شیر در خانه
۰
کبنا ؛اگر دوست دارید خیلی راحت و البته به صرفه، خودتون در خانه دوغ گازدار و ترش محلی درست کنید؛ مطالعه ادامه پست شما را با طرز تهیه یک دوغ با شیر آشنا می کند که گازدار و ترش می شود و طعم آن خیلی شبیه دوغ محلی و غلیظ است. ( به یاد طعمش افتادم دهنم آب افتاد. خیلی خوشمزه میشه حتماً یکبار امتحان کنید.)
به گزارش کبنا نیوز، این مواد برای یک بطری ۱.۵ لیتری کافی است.
شیر: نیم لیتر
آب جوشیده: یک لیتر
ماست: یک استکان
نمک: یک قاشق چای خوری (دلخواه)
عرق نعنا: ۳ قاشق غذا خوری (دلخواه)
مراحل درست کردن دوغ گازدار و ترش خانگی
۱- توصیه می کنم برای درست کردن دوغ با شیر از شیر سنتی استفاده کنید. چون هم طعم بهتری می گیرد وهم دوغی که درست می کنید چربتر میشود.
شیر را بجوشانید. قبلاً در مورد روش صحیح جوشاندن شیر براتون نوشتم حتماً بخوانید.
شیر جوشیده را با آب جوشیده مخلوط کنید. میزان گرمی مخلوط شیر و آب باید در حدی باشد که انگشت اشاره که داخل آن قرار میدهید، گرم باشد اما دست را نسوزاند.
۲- یک استکان ماست را با عرق نعنا و نمک مخلوط کنید و داخل مخلوط شیر و آب بریزید. با قاشک بهم بزنید تا ماست در شیر باز شود.
توجه: فرقی نمی کند از ماست شیرین، ترش، رقیق یا غلیظ استفاده کنید.
۳- این مخلوط را در بطری ۱.۵ لیتری بریزید و سر بطری حدود ۲ بند انگشت خالی بگذارید تا بعداً که در بطری را بستید، بتوانید دوغ را بهم بزنید.
۴- درب بطری را خیلی محکم کنید. یک دقیقه بطری را بهم بزنید و بعد بطری را زیر پتو در یک جای گرم قرار دهید تا ۲ الی ۳ روز بعد دوغ خانگی خوشمزه ما آمادست. (من خودم بطری رو لابه لای پتوها و تشک های داخل کمد قرار میدم. )
توجه: هرچه دوغ را در جایی قرار دهید که گرمتر باشد، دوغ بیشتر ترش و گازدار میشود. دوغ با شیر در تابستان خیلی بیشتر از زمستان گازدار و ترش میشود چون هوا گرم است.
چون از شیر و ماست برای تهیه این دوغ استفاده میشود، دوغی که در نهایت بدست میآید، خیلی غلیظ میشود. قیمت این دوغ خوشمزه خانگی حدود یک سوم قیمت دوغ بیرونی میشود. همانطور که دید در کمتر از ۵ دقیقه میتوان آن را درست کرد.
به گزارش کبنا نیوز، این مواد برای یک بطری ۱.۵ لیتری کافی است.
شیر: نیم لیتر
آب جوشیده: یک لیتر
ماست: یک استکان
نمک: یک قاشق چای خوری (دلخواه)
عرق نعنا: ۳ قاشق غذا خوری (دلخواه)
مراحل درست کردن دوغ گازدار و ترش خانگی
۱- توصیه می کنم برای درست کردن دوغ با شیر از شیر سنتی استفاده کنید. چون هم طعم بهتری می گیرد وهم دوغی که درست می کنید چربتر میشود.
شیر را بجوشانید. قبلاً در مورد روش صحیح جوشاندن شیر براتون نوشتم حتماً بخوانید.
شیر جوشیده را با آب جوشیده مخلوط کنید. میزان گرمی مخلوط شیر و آب باید در حدی باشد که انگشت اشاره که داخل آن قرار میدهید، گرم باشد اما دست را نسوزاند.
۲- یک استکان ماست را با عرق نعنا و نمک مخلوط کنید و داخل مخلوط شیر و آب بریزید. با قاشک بهم بزنید تا ماست در شیر باز شود.
توجه: فرقی نمی کند از ماست شیرین، ترش، رقیق یا غلیظ استفاده کنید.
۳- این مخلوط را در بطری ۱.۵ لیتری بریزید و سر بطری حدود ۲ بند انگشت خالی بگذارید تا بعداً که در بطری را بستید، بتوانید دوغ را بهم بزنید.
۴- درب بطری را خیلی محکم کنید. یک دقیقه بطری را بهم بزنید و بعد بطری را زیر پتو در یک جای گرم قرار دهید تا ۲ الی ۳ روز بعد دوغ خانگی خوشمزه ما آمادست. (من خودم بطری رو لابه لای پتوها و تشک های داخل کمد قرار میدم. )
توجه: هرچه دوغ را در جایی قرار دهید که گرمتر باشد، دوغ بیشتر ترش و گازدار میشود. دوغ با شیر در تابستان خیلی بیشتر از زمستان گازدار و ترش میشود چون هوا گرم است.
چون از شیر و ماست برای تهیه این دوغ استفاده میشود، دوغی که در نهایت بدست میآید، خیلی غلیظ میشود. قیمت این دوغ خوشمزه خانگی حدود یک سوم قیمت دوغ بیرونی میشود. همانطور که دید در کمتر از ۵ دقیقه میتوان آن را درست کرد.
مرجع : چاره دان