نگاهی به بیانیهی محمد غلامنژاد، رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد؛
امان از برخی
2 اسفند 1401 ساعت 10:39
برخی برای سرپوش گذاشتن بر ضعف و ناتوانی خویش در امور محوله و برای منافع دنیایی سعی داشتند مناسبات و معادلات دانشگاه را تعیین نمایند ولی اینجانب اجازه دخالت به آنان را نداده و سلامت مردم عزیز استان کهگیلویه و بویراحمد را فدای خواستههای نابجا و غیر تخصصی آنان نکردم. دراین دوره مدیریتی، در مورد مسأله مورد مناقشه بکارگیری نیروی شرکتی، به اندازه انگشتان یک دست هم نیروی جدید اضافه نشد، چرا که دانشگاه از لحاظ نیروی سربار در صدر (رتبه سوم دانشگاههای کشور) بود.
دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و و بویراحمد یک دانشگاه تخصصی، علمی و آموزشی در حوزه سلامت و درمان است. متأسفانه این دانشگاه سالها است که درگیر حواشی شده و سیاسیون و افراد صاحب نفوذ قصد دخالت در امورات این دانشگاه را دارند. در هر صورت، مدیریت محمد غلامنژاد در دانشگاه علوم پزشکی به خط پایان رسید و اکنون سعید جاودان سیرت که در دوران کرونا کارنامه درخشانی از خود به جا گذاشته سکان این دانشگاه بزرگ را به دست گرفته، دانشگاهی که نیروهای ذبده، نخبه، متخصص و کارآمد زیادی را در اختیار دارد و قطعاً اگر مدیریت اصولی، علمی و دانشگاهی باشد، میتوان به آینده دانشگاه امیدوار بود. جاودان سیرت یقیناً میداند که مدیریت قاطع و توانمند هزینه دارد. فعلاً به این مسائل نمیپردازیم. رفتن غلامنژاد از دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابهامات و سوالهای بیپاسخ زیادی زیادی را به جا گذاشته که امیدواریم روزی پاسخ این پرسشهای بیجواب در راستای عبرت آموزی و تصمیمگیرهای بعدی داده شود. غلامنژاد بیانیهای صادر کرد که تا حدودی به برخی از این پرسشها جواب داده هر چند سربسته. غلامنژاد نام نبرده اما به صراحت گفته که «برخی برای سرپوش گذاشتن بر ضعف و ناتوانی خویش در امور محوله و برای منافع دنیایی سعی داشتند مناسبات و معادلات دانشگاه را تعیین نمایند ولی اینجانب اجازه دخالت به آنان را نداده و سلامت مردم عزیز استان کهگیلویه و بویراحمد را فدای خواستههای نابجا و غیر تخصصی آنان نکردم. دراین دوره مدیریتی، در مورد مسأله مورد مناقشه بکارگیری نیروی شرکتی، به اندازه انگشتان یک دست هم نیروی جدید اضافه نشد، چرا که دانشگاه از لحاظ نیروی سربار در صدر (رتبه سوم دانشگاههای کشور) بود.» این برخیها چه کسانی هستند؟ و چه خواسته غیرمعقولی از غلامنژاد داشتهاند؟ آیا اگر غلامنژاد در راستای خواسته و هدف آن برخیهای نامعلوم قدم بر میداشت، هنوز هم رئیس دانشگاه بود؟ پاسخ به این سوالها و پرسشهای دیگر بهماند برای وقت بعدی.
به گزارش کبنا، بیانیه محمد غلامنژاد_ رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج_ به شرح زیر است.
«رب انی لما انزلت الی من خیر فقیر»
پروردگارا، من به هرخیری که به سویم بفرستی، سخت محتاجم.
اکنون که دوره مسئولیت حقیر در دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد به پایان رسیده است، برخود لازم میدانم از حسن اعتماد همه مردم عزیز استان وکسانی که با اینجانب همراهی وهمکاری نمودند قدردانی نمایم.
در مدت مسئولیت، سلامت مردم عزیز استان و تحقق شعار عدالت در سلامت سرلوحه کاربود اگرچه با نقایصی در عمل همراه بود ولی هیچگاه سلامت مردم و جایگاه یک نهاد علمی را به مسلخ منافع دنیایی دیگران نبردم و سعی در قانونمندی فرآیندها و برقراری عدالت در تمامی امور دانشگاه داشتم، اگرچه فرصت اجرا کم بود.
مع الاسف برخی برای سرپوش گذاشتن بر ضعف و ناتوانی خویش در امور محوله و برای منافع دنیایی سعی داشتند مناسبات و معادلات دانشگاه را تعیین نمایند ولی اینجانب اجازه دخالت به آنان را نداده و سلامت مردم عزیز استان را فدای خواستههای نابجا و غیر تخصصی آنان نکردم. دراین دوره مدیریتی، در مورد مسأله مورد مناقشه بکارگیری نیروی شرکتی، به اندازه انگشتان یک دست هم نیروی جدید اضافه نشد، چرا که دانشگاه از لحاظ نیروی سربار در صدر (رتبه سوم دانشگاههای کشور) بود.
مدیریت اصولی و قانونمند ترکشهای فراوانی داشت و حقیر این ترکش آخر وحذف عزتمندانه را بر بقای با ذلت ترجیح دادم.
درپایان از همه مردم عزیز استان، مجموعه مدیران و کارکنان وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد و اعضای هیأت رئیسه دانشگاه و همه کسانی که در این دوره به هر نحوی با تیم مدیریتی اینجانب همراهی داشتند، تشکر و قدردانی نموده و سلامتی و عاقبت بخیری همگان را از خدای بزرگ مسئلت مینمایم و برای رئیس جدید دانشگاه آرزوی توفیق و سربلندی دارم.
دکتر محمد غلام نژاد
متخصص بیماریهای عفونی وعضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
همانطوری که در ابتدای این گزارش آمده، دانشگاه علوم پزشکی در سالهای گذشته به دلیل دخالتهای بیرویه و ناروا از مسیر اصلی خود خارج و در مرداب حاشیهها گرفتار شد که ادامه این مسیر نه به سود دانشگاه، ساکنین آن و نه به نفع مردم و سلامت آنها است.
دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد از نظر رنکینگهای جهانی وتازه کشوری در میان دانشگاههای ضعیف قرار دارد. حتی در میان دانشگاههای هم رده خودش مانند؛ شهرکرد، خرم آباد و… عملاً بسیار پایینتر میباشد. بحث برسر مقایسه و تخریب نیست.
در دولت آقای رئیسی این سومین تغییر رئیس دانشگاست!
رئیس دانشگاه منتسب به دولت بعد از یکسال باید از صندلی ریاست خداحافظی کند. بحث ب رسر کارآمدی هم نباشد یک مدیر برای برنامهریزی و اجرا نیاز به زمان حداقل دو ساله دارد، ولی فقط به دلیل دخالت سیاسیون و سهمخواهی آنان و فشار بر وزیر بهداشت در زمان استیضاح باید افراد جدیدی از صفر شروع و تازه ماهها با سیستم عریض و طویل سلامت آشنا و اگر فرصت پیدا کرد برنامهریزی کند و این غیر از فرصت سوزی و خیانت در حق مردم استان نیست. البته جای شکر باقی است که سعید جاودان سیرت مرد باتجربه و رزومهای پُر و پیمانی هست.
دستگاه متولی سلامت که حتی در رتبهبندیهای کشوری از ضعیفترین دانشگاههاست و محصول سالها ناکارآمدی است، اکنون باز هم دچار بیماری مداخله برخی نمایندگان به دلیل سهمخواهی گردید و مدیریتی که میرفت که دانشگاه برمدار قانون، عدالت و نه باج دادن و سهامی خاص، بچرخد اکنون دوباره باید منتظر بود که چه بر سرش خواهند آورد و این مصیبتی است که سالهاست برگرده مردم سنگینی میکند و امیدها همچنان باقی است که در دولت انقلابی همانطوری که رئیس جمهور بر مقابله با فساد و تخلفات اداری تاکید دارند، جلوی این رویه غلط گرفته شود و نباید اجازه داد که عملاً دولت گروگان نمایندگان شود.
سیاسیون و نمایندگان بجای تمرکز بر بکارگیری نیرو در سطح وسیع و نیز دخالت در انتصابات بهتر است به فکر زیر ساختهای ضعیف بهداشتی و درمانی استان کهگیلویه و بویراحمد و توسعه آن باشند. حمایت از جایگاه علمی و پژوهشی دانشگاه، حمایت از مدیران کارآمد و… باشند و منافع خویش را بر مصلحت مردم ترجیح ندهند.
این مسأله وقتی نگران کننده است که بعضی که عنوان نمایندگان انقلابی و دولت جهادی و انقلابی را یدک میکشند، اینگونه رفتار کنند. انقلابیگری به عمل است و نه شعار که مردم خود قضاوت خواهند نمود.
مدیران ارشد دولت در استان باید متوجه باشد که چنین مداخله و رفتار نمایندگان به پای دولت و ناکارآمدی آنها خواهد بود و تنها کسانی که متضررند مردم استان هستند.
کد مطلب: 458770