تاریخ انتشار
چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۲۳:۳۷
کد مطلب : ۴۵۵۹۵۹
اهتمام دولت سیزدهم برای زدودن غبار محرومیت از چهره کهگیلویه و بویراحمد
چه میشود اگر این طرحها به سامان برسند
۰
کبنا ؛توسعه نامتوازن منطقهای، بیتوجهیها و غفلت از قابلیتهای منطقهای طی سالیان گذشته به زخمی کهنه بر پیکر کهگیلویه و بویراحمد تبدیل شده بود که با استقرار و برنامهریزی دولت مردمی سیزدهم، گرد محرومیت در حوزههای مختلف زیرساختی و اقتصادی یک به یک در حال زدودن است تا التیام بخش این زخم کهنه باشد.
به گزارش کبنا، دولت مردمی و عدالت محور سیزدهم طرحهای قابل توجه و بزرگی را طی یکسال گذشته در حوزه اقتصادی این استان اجرا کرده که این تلاش اثربخشامید برای افزایش رفاه شهروندان و ایجاد فرصتهای شغلی جدید را در دل مردمان این دیار زنده کرده است.
رئوس برنامهها، خط و مشی و سیاستهای راهبردی دولت با بینشی عمیق و روشن در حوزههای مختلف ترسیم شده به نحوی که اکنون آثار و نتایج مثبت وامیدآفرین آن برای مردم قدرشناس کهگیلویه و بویراحمد به زیبایی ملموس و نمایان است.
با وجودی که به گفته کارشناسان امر ۲۵ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد آبهای سطحی، ۲۰ درصد جنگلهای حوزه زاگرس، بیش از ۳۰۰ جاذبه کم نظیر گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد اما آنگونه که باید تاکنون از این ظرفیتها برای تقویت زیرساختها و اشتغال پایدار استان به خوبی استفاده و بهرهبرداری نشده است.
مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی در کهگیلویه و بویراحمد از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، اقدام به تهیه نقشه راهی برای خروج استان از محرومیتها و مشکلات انباشت شده از گذشته کردند.
متولیان طرحهای اقتصادی، زیرساختی و اشتغال آفرین در گفت و گو با ایرنا از تکمیل، احیا و سرعتگیری روند اجرایی این طرحهای در دست اجرا در یک سال گذشته تاکنون سخن بمیان آوردند و اظهار داشتند: تا پایان سال شاهد تحول اقتصادی خوبی در این استان رو به توسعه خواهیم بود.
شمارش معکوس برای افتتاح کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران
کارخانه فراوری گیاهان دارویی یکی از مهمترین طرحهای اقتصادی در حال اجرای گچساران است که فراهم شدن زمینه فرصتهای شغلی جدید، بهبود درآمد کشاورزان و ایجاد بازار فروش از حداقل مزایای بهرهبرداری از این طرح بشمار میرود.
این کارخانه که نخستین واحد فرآوری گیاهان دارویی در استان کهگیلویه و بویراحمد قلمداد میشود، زمینه بهره وری بهینه از منابع آب و خاک را فراهم میکند زیرا میزان درآمد بهره برداران گیاهان دارویی بسیار بیشتر از محصولات زراعی است.
ساخت کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران با ظرفیت سالیانه ۱۶۰ تن دست اجراست که در این واحد تولیدی فرآوری، بستهبندی مرکبات و دیگر محصولات تولیدی کشاورزان پیشبینی شده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: کارخانه گیاهان دارویی هربی فارمر که مبتنی بر مزیتهای نسبی استان طراحی و اجرا شده نیز در مراحل ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی قرار گرفته است.
سید احسان عسکری افزود: این پروژه تا پایان سال وارد فاز تولید خواهد شد و تاکنون حدود ۵۰ میلیارد تومان هزینه برای این کارخانه مصرف شده است.
به گفته عسکری علاوه بر ارزش افزوده و تقویت معیشت بهره برداران و ارزآوری حاصل شده از صدور فرآوری گیاهان دارویی، با بهرهبرداری از این طرح ۶۰ نفر به صورت مستقیم و ۲ هزار نفر به طور غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
پتروپالایشگاه گچساران زمینه ساز پنج هزار فرصت جدید شغلی
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نفت خیز بودن شهرستان گچساران و ضرورت ایجاد طرحهای اقتصادی در حوزه نفت گفت: با جذب سرمایهگذار و تأیید وزارت نفت احداث طرح پترو پالایشگاه گچساران با خوراک روزانه ۱٠۵ هزار بشکه در دستور کار قرار گرفته است.
سید علی احمدزاده تأکید کرد: اینک ۲۵۰ هکتار زمین برای احداث پالایشگاه گچساران اختصاص یافته است و یکهزار هکتار دیگر به آن افزوده خواهد شد.
وی تأکید کرد: با راهاندازی این کارخانه به عنوان یکی از زیرساختهای توسعه حدود پنج هزار فرصت جدید شغلی به اشتغال پایدار استان اضافه میشود.
احمدزاده ابراز داشت: آیین کلنگ زنی طرح پالایشگاه گچساران در سفر دوم رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد انجام میشود.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: اخیراً مجوز احداث یک واحد پتروپالایشگاهی از وزیر نفت گرفته شده است.
عسکری افزود: این پروژه در شهرسان گچساران کلنگ زنی خواهد شد وامید است با پیگیری سرمایهگذار بتوانیم در سریعترین زمان ممکن این پروژه به بهرهبرداری برسد.
تکمیل حلقههای زنجیره تولید مرغ در کهگیلویه و بویراحمد
زنجیره تولید مرغ به منظور ساماندهی حوزه تولید، توزیع و بازار مصرف مرغ ایجاد میشود که به دلیل نبود زیرساختهای لازم در استان کهگیلویه و بویراحمد شاهد زنجیرهای معیوب در این حوزه هستیم اما اکنون آهنگ راهاندازی و تکمیل این زنجیره در این استان به صدا درآمده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد میگوید: هر ساله، کهگیلویه و بویراحمد در تأمین گوشت سفید (مرغ پرورشی) در تنگنا بود و همیشه در مواقع کمبود تولید دست به دامان استانهای دیگر میشد.
عسکری ادامه داد: ۳۰ تا ۳۵ درصد استان از استانهای همجوار همچون فارس، بوشهر و خوزستان تأمین و در شرایط بحرانی کشور به نحوی که دچار تلاطم اقتصادی میشود استانهای همجوار از ارسال مرغ به استان ممانعت میکنند.
وی اظهار داشت: در راستای رفع این مشکل زنجیره ارزش تولید مرغ اجرا شده است که این مجموعه شامل یک مزرعه مرغ مادر گوشتی، یک مزرعه پرورش ۲۵۰ هزار قطعهای مرغ گوشتی، یک کشتارگاه و یک سردخانه است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همه این مجموعه با سرمایهگذاری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان اکنون در حال اجراست و اینامید میرود با اجرای این طرح بخش اعظم مشکلات تولید مرغ استان رفع شود.
احیای کارخانه ماشینسازی پارس گچساران
کارخانه ماشینسازی گچساران ظرفیت تولید سالیانه ۱۸ هزار تن قطعه فلزی را دارد. این کارخانه در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و با زیربنای ۲۷ هزار مترمربع در قالب سالن تولید، انبار و ساختمان اداری در شهرک صنعتی گچساران ساخته شده است.
کارخانه ماشینسازی چهار شعبه در کشور دارد که ماشینسازی پارس یکی از آنهاست که سال ۸۷ به بهرهبرداری رسیده است اما به دلیل بدهی انباشته و معارض تاکنون چند بار مهر و موم شد.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ماشینسازی گچساران نیز از مصوبات اقتصادی سفر دور اول رئیس جمهور در مهرماه ۱۴۰۰ به این استان بود.
عسکری افزود: این پروژه سالهای سال بود که به صورت راکد مانده بود اکنون در فرآیند تولید قرار گرفته و اشتغال قابل قبولی را (حدود ۱۰۰ نفر)به وجود آورده است.
چشم انداز روشن توسعه گلخانههای کهکیلویه و بویراحمد
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون کل توسعه گلخانههای استان تنها ۳۳ هکتار بوده اما در یک سال اخیر، در پنج شهرک گلخانهای بالغ بر ۱۳۶ هکتار از زمینهای استان به احداث گلخانهها در مناطق مختلف استان اختصاص پیدا کرده است.
عسکری عنوان کرد: بخشی از این گلخانهها اجرا و بخش عظیمی هم در حال اجرا و واگذاری است.
وی ابراز داشت: با بهرهبرداری از این پروژهها تحول چشمگیری در محصولات کشاورزی و گلخانهای استان و منطقه رخ خواهد داد.
به گفته عسکری تمام این گلخانهها در سطح استان مجهز به سیستم آبیاری نوین میشوند و به ازای هر هکتار از این گلخانهها برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.
وی اضافه کرد: با تکمیل و راهاندازی این تعداد شهرکهای گلخانهای در کهگیلویه و بویراحمد برای یک هزار نفر اشتغالزایی پایدار ایجاد میشود.
براساس آمار رسمی هم اکنون ۵۰ هزار خانوار کهگیلویه و بویراحمد در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به فعالیت مشغولند که حاصل دسترنج این بهره برداران سالانه ۹۷۲هزار تن محصول است.
رفع مشکل خطوط انتقال آب پتروشیمی گچساران پس از سه سال
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: خطوط انتقال آب پتروشیمی گچساران (اتیلن) که بالغ بر سه سال به عنوان یک موضوع اختلافی بین پتروشیمی و آب منطقهای به صورت لاینحل باقی مانده بود با هماهنگیهای اجرایی در میان دستگاههای متولی و رفع مشکلات خاص، در دو ماه گذشه رفع شد.
عسکری افزود: از محل منابع تخصیصی سد کوثر آب مورد نیاز به ظرفیت ۱۷ میلیون متر مکعب در سال قابلیت انتقال به سایت پتروشیمی را دارا میباشد و از این جهت گلوگاه و تنگنای تأمین آب برطرف شده است.
مجتمع پتروشیمی گچساران در زمینی به مساحت ۱۵۷ هکتار در حال ساخت است. شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
کلنگ زنی بزرگترین طرح گردشگری جنوب کشور
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح پل معلق یاسوج پایتخت طبیعت ایران که به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای گردشگری جنوب کشور ایفای نقش خواهد داشت در آستانه کلنگ زنی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: برای این طرح پیشبینی میشود، حدود ۲۵۰ میلیارد تومان به قیمت امروز هزینه خواهد شد.
عسکری تأکید کرد: این طرح در کنار مجتمع ورزشهای آبی (موجهای آبی) میتواند بعد گردشگری را در مناطق سردسیری استان رونق دوچندان ببخشد و علاوه بر افزایش درامدی که در استان شکل میگیرد موجبشناساندن استان به سایر نقاط کشور میشود.
وی ادامه داد: تاکنون، ۱۲۵ میلیارد تومان به قیمت امروز برای پروژه مجتمع ورزشهای آبی (موجهای آبی) هزینه شده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: همچنین زیباترین رستوران استان حدود یک ماه قبل با حمایت بخش خصوصی به بهرهبرداری رسید.
عسکری تصریح کرد: این رستوران که در آبشار یاسوج واقع شده است میتواند فازها و زیرساختهای گردشگری را در سطوح بالاتری قرار دهد و موجبات شکوفایی ظرفیتهای استان شود.
یک قدم تا ایجاد کارخانه رب گوجه فرنگی
استان اخیراً مشکلات حادی در خصوص صادرات گوجه فرنگی به خارج از کشور (که یک معضل ملی بود) داشت اما در راستای جلوگیری از زیانهای اقتصادی وارده به کشاورزان اقدامات اولیه برای احداث یک واحد کارخانه رب گوجه فرنگی انجام شده است.
معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد پیشبینی کرد که با توجه به تخصیص مکان و وجود سوله، خطوط تولید را یک سال آینده مستقر نموده و در شرایط بهرهبرداری قرار گیرد.
امسال در استان کهگیلویه و بویراحمد نزدیک به هزار هکتار زیر کشت گوجه فرنگی رفت که ۶۵۰ هکتار آن در منطقه لیشتر گچساران قرار دارد و بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی بیش از ۵۰ هزار تن محصول روی دست کشاورزان مانده بود.
۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است. بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد سالیانه ۹۷۲هزار تن محصول کشاورزی تولید میکنند.
احیای کارخانه قند یاسوج، جانی دوباره در کالبد نماد صنعت استان
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد از مهمترین مصوبات سفر دور اول رئیس جمهور در مهرماه ۱۴۰۰ به کهگیلویه و بویراحمد بوده که در فرآیند عملیاتی قرار گرفته است.
عسکری اظهار داشت: هم اکنون خطوط تولید بالغ بر ۸۰ درصد احیا و بازسازی شده است و برآورد میشود این کارخانه نیز تا پایان ۱۴۰۱ وارد فاز تولید شود.
عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یکهزار تن قند و شکر آغاز شد و در سال ۱۳۴۶ به بهرهبرداری رسید.
پس از مدتی این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و سرانجام از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به طور مجدد آغاز کرد اما سایه مشکلاتی همچون معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی کارخانه، نبود چغندر قند دست از سر این کارخانه برنداشت و تا توانست کمر این کارخانه را خم کرد.
کارخانه قند یاسوج از دی ماه سال ۱۳۹۵ به سرمایهگذار بخش خصوصی و اهل کهگیلویه و بویراحمد واگذار شد که بنا به دلایلی راکد و یا نیمه فعال ماند.
با تلاش و مساعدت مسئولان استانی و با صدور رأی قاطع قضات دادگستری استان، واگذاری کارخانه قند یاسوج به سرمایهگذار بومی ابطال و رأی به بازگشت آن صادر شد.
کارخانه قند یاسوج که روزی واژه صنعت مادر کهگیلویه و بویراحمد را یدک میکشید، طی سالهای گذشته به دلایل سهل انگاریهای مختلف با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرد.
صدها نفر از طریق این کارخانه بزرگ در استان میتوانستند در سایه امنیت شغلی درآمد پایداری را داشته باشند و از سوی دیگر کمک زیادی به توسعه صنعت استان کنند اما از کار بیکار شدند و کامشان برای همیشه تلخ شد و آواره شدند.
دسترسی به بزرگترین معدن فسفات رسوبی کشور پس از ۵۰ سال انتظار
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با احداث کارخانه اسید فسفریک و بهرهبرداری از معدن فسفات چرام (واقع در کوه لار) زمینه اشتغال بیش از یکهزار نفر در استان فراهم خواهد شد.
عسکری اظهار داشت: از مهمترین ظرفیتهای استان فسفات کوه لار میباشد که این ماده معدنی امروزه از خارج کشور وارد میشود و در فرآیند تولید محصولات کشاورزی بخشی از نهادهها به شمار میرود.
وی افزود: پس از سالهای سال (حدود ۵۰ سال) سال گذشته برای اولین بار جاده دسترسی به این معدن احداث شده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ۱۵ هکتار زمین در اختیار شرکت الغدیر قرار گرفته است و به میزان ۳۰ هکتار دیگر نیز در برنامه واگذاری قرار خواهد گرفت.
کود فسفات در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد و سالانه ۶۵۰ هزار تن کود فسفات در بخش کشاورزی استفاده میشود که تنها ۱۰۰ هزار تن آن در کشور تأمین میشود و مابقی از خارج وارد میشود.
با ایجاد کارخانه فرآوری فسفات علاوه بر رونق در اقتصاد و حذف نیازهای شدید به ارز و دلار، وابستگی ما به خارج کمتر و کشور را در مسیر توسعه قرار خواهد داد.
عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز شد و تا سال ۱۳۷۲ بطول انجامید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.
برآورد ذخیره معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۸. ۵ تا ۹ درصد است.
کارخانه آهک هیدراته چرام
عسکری ادامه داد: همچنین کارخانه آهک هیدراته در چرام بالغ بر ۲ و نیم سال است که تعطیل و به صورت نیمه کاره رها شده بود.
وی ابراز داشت: پارسال با جلسات متعددی که با تهیه و تولیدایمیدرو برگزار شد (جلساتی بالغ بر هشت جلسه کاری میباشد) و به علاوه بازدیدهایی که از پروژه انجام شد وارد فاز عملیاتی شده و به پیمانکار جدید واگذار شده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این کارخانه ظرف یک ماه آینده مجدداً وارد فرآیند تکمیل خواهد شد.
پروژه کارخانه آهک هیدراته چرام با ظرفیت تولید ۳۰ هزار تن در سال و اشتغالزایی ۱۲۰ نفر در شهر چرام در حال ساخت است.
شهرستان چرام با بیش از ۳۲ هزار نفر جمعیت در ۱۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است که برخوردار از معادن غنی همچون بوکسیت و فسفات است.
احیای کارخانههای راکد ۲۰ ساله و ۱۲ ساله
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: کارخانه شیر پاستوریزه که سالهای سال (افزون بر ۲۰ سال) تعطیل بود با هماهنگیهایی که بین دستگاههای اجرایی و کمکهای بنیاد مستضعفان و جانبازان به وجود آمد اکنون در فاز تولید دوغ وارد شده و به صورت شبانه روزی مشغول تولید محصول و ارسال به دیگر استانهای کشور است.
وی تأکید کرد: همچنین کارخانه نوشابه نوش افرا که بالغ بر ۱۲ سال متوقف بود وارد تولید محصول جدید آب معدنی شده است و هم اکنون زمینه اشتغال قریب ۳۵ نفر از نیروی کار استان را فراهم نموده است.
بنابراین میتوان گفت که تکمیل و در واقع احیای طرحهای زیرساختی که سالها به دلایل مختلف در استان کهگیلویه و بویراحمد بر زمین مانده بود و امروز هم در قالب رویکرد محرومیت زدایی دولت سیزدهم از نقاط دور افتاده هستیم شاهد به سامان رسیدن تعدادی از طرحهای اولویت دار میباشیم که خود نوید بخش توسعه این استان غنی از هر گونه منابع و مواهب طبیعی و در عین حال کم برخوردار نسبت به دیگر استانهای کشور است.
به گزارش کبنا، دولت مردمی و عدالت محور سیزدهم طرحهای قابل توجه و بزرگی را طی یکسال گذشته در حوزه اقتصادی این استان اجرا کرده که این تلاش اثربخشامید برای افزایش رفاه شهروندان و ایجاد فرصتهای شغلی جدید را در دل مردمان این دیار زنده کرده است.
رئوس برنامهها، خط و مشی و سیاستهای راهبردی دولت با بینشی عمیق و روشن در حوزههای مختلف ترسیم شده به نحوی که اکنون آثار و نتایج مثبت وامیدآفرین آن برای مردم قدرشناس کهگیلویه و بویراحمد به زیبایی ملموس و نمایان است.
با وجودی که به گفته کارشناسان امر ۲۵ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد آبهای سطحی، ۲۰ درصد جنگلهای حوزه زاگرس، بیش از ۳۰۰ جاذبه کم نظیر گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد اما آنگونه که باید تاکنون از این ظرفیتها برای تقویت زیرساختها و اشتغال پایدار استان به خوبی استفاده و بهرهبرداری نشده است.
مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی در کهگیلویه و بویراحمد از آغاز فعالیت دولت سیزدهم، اقدام به تهیه نقشه راهی برای خروج استان از محرومیتها و مشکلات انباشت شده از گذشته کردند.
متولیان طرحهای اقتصادی، زیرساختی و اشتغال آفرین در گفت و گو با ایرنا از تکمیل، احیا و سرعتگیری روند اجرایی این طرحهای در دست اجرا در یک سال گذشته تاکنون سخن بمیان آوردند و اظهار داشتند: تا پایان سال شاهد تحول اقتصادی خوبی در این استان رو به توسعه خواهیم بود.
شمارش معکوس برای افتتاح کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران
کارخانه فراوری گیاهان دارویی یکی از مهمترین طرحهای اقتصادی در حال اجرای گچساران است که فراهم شدن زمینه فرصتهای شغلی جدید، بهبود درآمد کشاورزان و ایجاد بازار فروش از حداقل مزایای بهرهبرداری از این طرح بشمار میرود.
این کارخانه که نخستین واحد فرآوری گیاهان دارویی در استان کهگیلویه و بویراحمد قلمداد میشود، زمینه بهره وری بهینه از منابع آب و خاک را فراهم میکند زیرا میزان درآمد بهره برداران گیاهان دارویی بسیار بیشتر از محصولات زراعی است.
ساخت کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران با ظرفیت سالیانه ۱۶۰ تن دست اجراست که در این واحد تولیدی فرآوری، بستهبندی مرکبات و دیگر محصولات تولیدی کشاورزان پیشبینی شده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: کارخانه گیاهان دارویی هربی فارمر که مبتنی بر مزیتهای نسبی استان طراحی و اجرا شده نیز در مراحل ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی قرار گرفته است.
سید احسان عسکری افزود: این پروژه تا پایان سال وارد فاز تولید خواهد شد و تاکنون حدود ۵۰ میلیارد تومان هزینه برای این کارخانه مصرف شده است.
به گفته عسکری علاوه بر ارزش افزوده و تقویت معیشت بهره برداران و ارزآوری حاصل شده از صدور فرآوری گیاهان دارویی، با بهرهبرداری از این طرح ۶۰ نفر به صورت مستقیم و ۲ هزار نفر به طور غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.
پتروپالایشگاه گچساران زمینه ساز پنج هزار فرصت جدید شغلی
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نفت خیز بودن شهرستان گچساران و ضرورت ایجاد طرحهای اقتصادی در حوزه نفت گفت: با جذب سرمایهگذار و تأیید وزارت نفت احداث طرح پترو پالایشگاه گچساران با خوراک روزانه ۱٠۵ هزار بشکه در دستور کار قرار گرفته است.
سید علی احمدزاده تأکید کرد: اینک ۲۵۰ هکتار زمین برای احداث پالایشگاه گچساران اختصاص یافته است و یکهزار هکتار دیگر به آن افزوده خواهد شد.
وی تأکید کرد: با راهاندازی این کارخانه به عنوان یکی از زیرساختهای توسعه حدود پنج هزار فرصت جدید شغلی به اشتغال پایدار استان اضافه میشود.
احمدزاده ابراز داشت: آیین کلنگ زنی طرح پالایشگاه گچساران در سفر دوم رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد انجام میشود.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: اخیراً مجوز احداث یک واحد پتروپالایشگاهی از وزیر نفت گرفته شده است.
عسکری افزود: این پروژه در شهرسان گچساران کلنگ زنی خواهد شد وامید است با پیگیری سرمایهگذار بتوانیم در سریعترین زمان ممکن این پروژه به بهرهبرداری برسد.
تکمیل حلقههای زنجیره تولید مرغ در کهگیلویه و بویراحمد
زنجیره تولید مرغ به منظور ساماندهی حوزه تولید، توزیع و بازار مصرف مرغ ایجاد میشود که به دلیل نبود زیرساختهای لازم در استان کهگیلویه و بویراحمد شاهد زنجیرهای معیوب در این حوزه هستیم اما اکنون آهنگ راهاندازی و تکمیل این زنجیره در این استان به صدا درآمده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد میگوید: هر ساله، کهگیلویه و بویراحمد در تأمین گوشت سفید (مرغ پرورشی) در تنگنا بود و همیشه در مواقع کمبود تولید دست به دامان استانهای دیگر میشد.
عسکری ادامه داد: ۳۰ تا ۳۵ درصد استان از استانهای همجوار همچون فارس، بوشهر و خوزستان تأمین و در شرایط بحرانی کشور به نحوی که دچار تلاطم اقتصادی میشود استانهای همجوار از ارسال مرغ به استان ممانعت میکنند.
وی اظهار داشت: در راستای رفع این مشکل زنجیره ارزش تولید مرغ اجرا شده است که این مجموعه شامل یک مزرعه مرغ مادر گوشتی، یک مزرعه پرورش ۲۵۰ هزار قطعهای مرغ گوشتی، یک کشتارگاه و یک سردخانه است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همه این مجموعه با سرمایهگذاری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان اکنون در حال اجراست و اینامید میرود با اجرای این طرح بخش اعظم مشکلات تولید مرغ استان رفع شود.
احیای کارخانه ماشینسازی پارس گچساران
کارخانه ماشینسازی گچساران ظرفیت تولید سالیانه ۱۸ هزار تن قطعه فلزی را دارد. این کارخانه در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و با زیربنای ۲۷ هزار مترمربع در قالب سالن تولید، انبار و ساختمان اداری در شهرک صنعتی گچساران ساخته شده است.
کارخانه ماشینسازی چهار شعبه در کشور دارد که ماشینسازی پارس یکی از آنهاست که سال ۸۷ به بهرهبرداری رسیده است اما به دلیل بدهی انباشته و معارض تاکنون چند بار مهر و موم شد.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ماشینسازی گچساران نیز از مصوبات اقتصادی سفر دور اول رئیس جمهور در مهرماه ۱۴۰۰ به این استان بود.
عسکری افزود: این پروژه سالهای سال بود که به صورت راکد مانده بود اکنون در فرآیند تولید قرار گرفته و اشتغال قابل قبولی را (حدود ۱۰۰ نفر)به وجود آورده است.
چشم انداز روشن توسعه گلخانههای کهکیلویه و بویراحمد
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون کل توسعه گلخانههای استان تنها ۳۳ هکتار بوده اما در یک سال اخیر، در پنج شهرک گلخانهای بالغ بر ۱۳۶ هکتار از زمینهای استان به احداث گلخانهها در مناطق مختلف استان اختصاص پیدا کرده است.
عسکری عنوان کرد: بخشی از این گلخانهها اجرا و بخش عظیمی هم در حال اجرا و واگذاری است.
وی ابراز داشت: با بهرهبرداری از این پروژهها تحول چشمگیری در محصولات کشاورزی و گلخانهای استان و منطقه رخ خواهد داد.
به گفته عسکری تمام این گلخانهها در سطح استان مجهز به سیستم آبیاری نوین میشوند و به ازای هر هکتار از این گلخانهها برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد خواهد شد.
وی اضافه کرد: با تکمیل و راهاندازی این تعداد شهرکهای گلخانهای در کهگیلویه و بویراحمد برای یک هزار نفر اشتغالزایی پایدار ایجاد میشود.
براساس آمار رسمی هم اکنون ۵۰ هزار خانوار کهگیلویه و بویراحمد در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به فعالیت مشغولند که حاصل دسترنج این بهره برداران سالانه ۹۷۲هزار تن محصول است.
رفع مشکل خطوط انتقال آب پتروشیمی گچساران پس از سه سال
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: خطوط انتقال آب پتروشیمی گچساران (اتیلن) که بالغ بر سه سال به عنوان یک موضوع اختلافی بین پتروشیمی و آب منطقهای به صورت لاینحل باقی مانده بود با هماهنگیهای اجرایی در میان دستگاههای متولی و رفع مشکلات خاص، در دو ماه گذشه رفع شد.
عسکری افزود: از محل منابع تخصیصی سد کوثر آب مورد نیاز به ظرفیت ۱۷ میلیون متر مکعب در سال قابلیت انتقال به سایت پتروشیمی را دارا میباشد و از این جهت گلوگاه و تنگنای تأمین آب برطرف شده است.
مجتمع پتروشیمی گچساران در زمینی به مساحت ۱۵۷ هکتار در حال ساخت است. شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
کلنگ زنی بزرگترین طرح گردشگری جنوب کشور
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح پل معلق یاسوج پایتخت طبیعت ایران که به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای گردشگری جنوب کشور ایفای نقش خواهد داشت در آستانه کلنگ زنی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: برای این طرح پیشبینی میشود، حدود ۲۵۰ میلیارد تومان به قیمت امروز هزینه خواهد شد.
عسکری تأکید کرد: این طرح در کنار مجتمع ورزشهای آبی (موجهای آبی) میتواند بعد گردشگری را در مناطق سردسیری استان رونق دوچندان ببخشد و علاوه بر افزایش درامدی که در استان شکل میگیرد موجبشناساندن استان به سایر نقاط کشور میشود.
وی ادامه داد: تاکنون، ۱۲۵ میلیارد تومان به قیمت امروز برای پروژه مجتمع ورزشهای آبی (موجهای آبی) هزینه شده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: همچنین زیباترین رستوران استان حدود یک ماه قبل با حمایت بخش خصوصی به بهرهبرداری رسید.
عسکری تصریح کرد: این رستوران که در آبشار یاسوج واقع شده است میتواند فازها و زیرساختهای گردشگری را در سطوح بالاتری قرار دهد و موجبات شکوفایی ظرفیتهای استان شود.
یک قدم تا ایجاد کارخانه رب گوجه فرنگی
استان اخیراً مشکلات حادی در خصوص صادرات گوجه فرنگی به خارج از کشور (که یک معضل ملی بود) داشت اما در راستای جلوگیری از زیانهای اقتصادی وارده به کشاورزان اقدامات اولیه برای احداث یک واحد کارخانه رب گوجه فرنگی انجام شده است.
معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد پیشبینی کرد که با توجه به تخصیص مکان و وجود سوله، خطوط تولید را یک سال آینده مستقر نموده و در شرایط بهرهبرداری قرار گیرد.
امسال در استان کهگیلویه و بویراحمد نزدیک به هزار هکتار زیر کشت گوجه فرنگی رفت که ۶۵۰ هکتار آن در منطقه لیشتر گچساران قرار دارد و بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی بیش از ۵۰ هزار تن محصول روی دست کشاورزان مانده بود.
۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است. بهره برداران کهگیلویه و بویراحمد سالیانه ۹۷۲هزار تن محصول کشاورزی تولید میکنند.
احیای کارخانه قند یاسوج، جانی دوباره در کالبد نماد صنعت استان
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت کهگیلویه و بویراحمد از مهمترین مصوبات سفر دور اول رئیس جمهور در مهرماه ۱۴۰۰ به کهگیلویه و بویراحمد بوده که در فرآیند عملیاتی قرار گرفته است.
عسکری اظهار داشت: هم اکنون خطوط تولید بالغ بر ۸۰ درصد احیا و بازسازی شده است و برآورد میشود این کارخانه نیز تا پایان ۱۴۰۱ وارد فاز تولید شود.
عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یکهزار تن قند و شکر آغاز شد و در سال ۱۳۴۶ به بهرهبرداری رسید.
پس از مدتی این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و سرانجام از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به طور مجدد آغاز کرد اما سایه مشکلاتی همچون معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی کارخانه، نبود چغندر قند دست از سر این کارخانه برنداشت و تا توانست کمر این کارخانه را خم کرد.
کارخانه قند یاسوج از دی ماه سال ۱۳۹۵ به سرمایهگذار بخش خصوصی و اهل کهگیلویه و بویراحمد واگذار شد که بنا به دلایلی راکد و یا نیمه فعال ماند.
با تلاش و مساعدت مسئولان استانی و با صدور رأی قاطع قضات دادگستری استان، واگذاری کارخانه قند یاسوج به سرمایهگذار بومی ابطال و رأی به بازگشت آن صادر شد.
کارخانه قند یاسوج که روزی واژه صنعت مادر کهگیلویه و بویراحمد را یدک میکشید، طی سالهای گذشته به دلایل سهل انگاریهای مختلف با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرد.
صدها نفر از طریق این کارخانه بزرگ در استان میتوانستند در سایه امنیت شغلی درآمد پایداری را داشته باشند و از سوی دیگر کمک زیادی به توسعه صنعت استان کنند اما از کار بیکار شدند و کامشان برای همیشه تلخ شد و آواره شدند.
دسترسی به بزرگترین معدن فسفات رسوبی کشور پس از ۵۰ سال انتظار
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با احداث کارخانه اسید فسفریک و بهرهبرداری از معدن فسفات چرام (واقع در کوه لار) زمینه اشتغال بیش از یکهزار نفر در استان فراهم خواهد شد.
عسکری اظهار داشت: از مهمترین ظرفیتهای استان فسفات کوه لار میباشد که این ماده معدنی امروزه از خارج کشور وارد میشود و در فرآیند تولید محصولات کشاورزی بخشی از نهادهها به شمار میرود.
وی افزود: پس از سالهای سال (حدود ۵۰ سال) سال گذشته برای اولین بار جاده دسترسی به این معدن احداث شده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: ۱۵ هکتار زمین در اختیار شرکت الغدیر قرار گرفته است و به میزان ۳۰ هکتار دیگر نیز در برنامه واگذاری قرار خواهد گرفت.
کود فسفات در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد و سالانه ۶۵۰ هزار تن کود فسفات در بخش کشاورزی استفاده میشود که تنها ۱۰۰ هزار تن آن در کشور تأمین میشود و مابقی از خارج وارد میشود.
با ایجاد کارخانه فرآوری فسفات علاوه بر رونق در اقتصاد و حذف نیازهای شدید به ارز و دلار، وابستگی ما به خارج کمتر و کشور را در مسیر توسعه قرار خواهد داد.
عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز شد و تا سال ۱۳۷۲ بطول انجامید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.
برآورد ذخیره معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۸. ۵ تا ۹ درصد است.
کارخانه آهک هیدراته چرام
عسکری ادامه داد: همچنین کارخانه آهک هیدراته در چرام بالغ بر ۲ و نیم سال است که تعطیل و به صورت نیمه کاره رها شده بود.
وی ابراز داشت: پارسال با جلسات متعددی که با تهیه و تولیدایمیدرو برگزار شد (جلساتی بالغ بر هشت جلسه کاری میباشد) و به علاوه بازدیدهایی که از پروژه انجام شد وارد فاز عملیاتی شده و به پیمانکار جدید واگذار شده است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این کارخانه ظرف یک ماه آینده مجدداً وارد فرآیند تکمیل خواهد شد.
پروژه کارخانه آهک هیدراته چرام با ظرفیت تولید ۳۰ هزار تن در سال و اشتغالزایی ۱۲۰ نفر در شهر چرام در حال ساخت است.
شهرستان چرام با بیش از ۳۲ هزار نفر جمعیت در ۱۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است که برخوردار از معادن غنی همچون بوکسیت و فسفات است.
احیای کارخانههای راکد ۲۰ ساله و ۱۲ ساله
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: کارخانه شیر پاستوریزه که سالهای سال (افزون بر ۲۰ سال) تعطیل بود با هماهنگیهایی که بین دستگاههای اجرایی و کمکهای بنیاد مستضعفان و جانبازان به وجود آمد اکنون در فاز تولید دوغ وارد شده و به صورت شبانه روزی مشغول تولید محصول و ارسال به دیگر استانهای کشور است.
وی تأکید کرد: همچنین کارخانه نوشابه نوش افرا که بالغ بر ۱۲ سال متوقف بود وارد تولید محصول جدید آب معدنی شده است و هم اکنون زمینه اشتغال قریب ۳۵ نفر از نیروی کار استان را فراهم نموده است.
بنابراین میتوان گفت که تکمیل و در واقع احیای طرحهای زیرساختی که سالها به دلایل مختلف در استان کهگیلویه و بویراحمد بر زمین مانده بود و امروز هم در قالب رویکرد محرومیت زدایی دولت سیزدهم از نقاط دور افتاده هستیم شاهد به سامان رسیدن تعدادی از طرحهای اولویت دار میباشیم که خود نوید بخش توسعه این استان غنی از هر گونه منابع و مواهب طبیعی و در عین حال کم برخوردار نسبت به دیگر استانهای کشور است.