تاریخ انتشار
جمعه ۴ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۲۶
کد مطلب : ۴۵۴۸۳۳
چشم انداز روشن بازآفرینی شهری در کهگیلویه و بویراحمد؛

پای شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهرداری دهدشت و یاسوج در اجرای طرح بازآفرینی شهری می‌لنگد / مکاتبات را بسیار دیر پاسخ می‌دهند / شهرداری دهدشت همکاری بسیار ضعیفی با این طرح دارد

۱
پای شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهرداری دهدشت و یاسوج در اجرای طرح بازآفرینی شهری می‌لنگد /  مکاتبات را بسیار دیر پاسخ می‌دهند / شهرداری دهدشت همکاری بسیار ضعیفی با این طرح دارد
کبنا ؛بازآفرینی شهری سیاستی جامع و یکپارچه برای حل مشکلات شهرهاست که در آن توجه به بافت‌های فرسوده و قدیمی به موضوعی جدی و محوری تبدیل شده و تاکنون بیش از ۶۰ پروژه بزرگ در این زمینه در شهر‌های استان کهگیلیویه و بویراحمد اجرایی شده است.
به گزارش کبنا، بافت‌های فرسوده بیشتر در زمره مناطق محروم شهر از نظر اقتصادی، اجتماعی و کالبدی هستند و این عوامل نارضایتی ساکنان، عدم پویایی و نشاط و رونق حیات شهری را در پی داشته است.
این بافت‌ها همچون زخمی بر پیکر شهر‌ها بوده‌اند که باید قاعدتاً برای آن‌ها فکری می‌شد و بازآفرینی به عنوان بهترین رویکرد معرفی شد.
طبق نظر کارشناسان، ﺑﺎزآﻓﺮﯾﻨﯽ ﺷﻬﺮی ﻣﻔﻬﻮﻣﯽ ﺟﺎﻣﻊ و روﯾﮑﺮدی ﯾﮑﭙﺎرﭼﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﻣﻌﺎﺻﺮﺳﺎزی و اﺣﯿﺎی ﺑﺎﻓﺖﻫﺎی ﺷﻬﺮی اﺳﺖ ﮐﻪ از اﺑﻌﺎد ﮔﻮﻧﺎﮔﻮن ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ، ﻫﻨﺮی، اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، زﯾﺴﺖﻣﺤﯿﻄﯽ و اﻗﺘﺼﺎدی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ.
ﺑﺎزآﻓﺮﯾﻨﯽ شهری منجر به ﺑﻬﺒﻮد ﺑﺨﺶ اﻗﺘﺼﺎدی ﻣﺤﻠﻪ ﯾﺎ ﺷﻬﺮ، اﻓﺰاﯾﺶ اﺷﺘﻐﺎل، ﺗﺸﻮﯾﻖ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬاری و رﺷﺪ ﮐﺴﺐ و ﮐﺎر و رﻓﻊ ﺻﺪﻣﺎت اﻗﺘﺼﺎدی ﺷﺪه و ﻧﯿﺰ ﺧﻠﻖ ﮐﺎرﮐﺮدﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎدی ﺟﺪﯾﺪ ﻣﯽ شود.
طرح  بازآفرینی شهری در کهگیلویه و بویراحمد
معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در این باره می‌گوید: از سال ۹۶ تاکنون ۴۵ پروژه اجرایی و ۱۸ پروژه تملیکی در زمینه بازآفرینی شهری در شهر‌های استان اجرا شده است.
علی کاظم بدخشان نژاد افزود: همچنین در این سال‌ها بیش از ۴۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه طرح‌ها شده است.
وی تأکید کرد: پروژه‌هایی همچون ایجاد مدرسه در سه شهر استان، ایجاد خانه بهداشت در ۲ شهر، ساخت پارک محله‌ای در سه شهر، آسفالت در چهار شهر و جدول‌گذاری در سه شهر استان از جمله طرح‌های اجرا شده در این مدت بوده است.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: اجرای این طرح سبب افزایش سرانه خدمات در مناطق می‌شود و سطح کمی و کیفی محلات هدف از نظر محیط زندگی بهبود می‌یابد.
وی افزود: روح جدید به محله‌های فرسوده دمیده خواهد شد و نابرابری‌های فضایی ترمیم می‌شود و و در نهایت استاندارد زندگی و کیفیت زندگی ارتقا پیدا می‌کند.
بدخشان نژاد تصریح کرد: امسال پیشنهاد ۲۰ پروژه بازآفرینی شهری در کهگیلویه و بویراحمد با مبلغ ۶۰ میلیارد تومان اعتبار به تهران پیشنهاد شده است که این طرح‌ها پذیرفته شده‌اند.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال همچنین ۸۰۰ تن قیر با حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار استان پیشنهاد داده است که این میزان قیر به استان در روز‌های اخیر تخصیص یافته است.
وی عنوان کرد: طرح بازآفرینی شهری با هدف نوسازی، محکم‌سازی و بهسازی محله‌های فرف یا همان بافت‌های فرسوده است که قدمتی بیش از ۳۰ سال دارند و دارای معابر، ساختمان‌ها و کوچه‌های تنگ و تو در تو هستند.
بدخشان نژاد ادامه داد: پای شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهرداری دهدشت، یاسوج و دیگر شهر‌ها در اجرای طرح بازآفرینی شهری می‌لنگد و مکاتبات را بسیار دیر پاسخ می‌دهند.
طرح بازآفرینی شهری در کهگیلویه و بویراحمد
معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: شهرداری دهدشت همکاری بسیار ضعیفی با این طرح دارد و با اینکه چندین بار مکاتبه صورت گرفته اما پاسخی نمی‌دهند و باعث شده‌اند کار با سرعت کمتری پیش رود.
وی افزود: کار‌های فرهنگی و آموزشی نیز با کمک سازمان فنی و حرفه‌ای در این مناطق در دست اجراست و هنر‌ها و حرفه‌هایی از جمله خیاطی، قالی بافی و موارد دیگر به ساکنان ارائه می‌شود.
بیشتر بافت‌های فرسوده و ناکارآمد کهگیلویه و بویراحمد در شهر‌های یاسوج، گچساران و دهدشت قرار دارند و سه گونه بافت باعنوان محدوده تاریخی، سکونتگاه غیر رسمی و بافت میانی فرسوده وجود دارد.
ایرنا در پایان نوشت: ۱۵۹ هزار نفر از جمعیت شهر‌های مختلف استان از جمله یاسوج، دوگنبدان و دهدشت در سکونتگاه‌های ناکارآمد و بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند.
۲ هزار و ۸۲ هکتار سکونت‌گاه غیر رسمی و بافت فرسوده در شهر‌های مختلف کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد. کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع یک درصد مساحت کشور را دارد و یکی از کوچک‌ترین استان‌های کشور است. این استان ۷۲۶ هزار نفر جمعیت دارد که ۵۴ درصد آن در شهر‌ها و ۴۶ درصد در روستا‌ها زندگی می‌کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما

فیلم | راهپیمایی 22 بهمن‌ماه یاسوج

فیلم | راهپیمایی 22 بهمن‌ماه یاسوج

راهپیمایی 22 بهمن‌ماه 1403 در شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور اقشار ...
آیا ترامپ واقعا به دنبال یک توافق هسته‌ای جدید با ایران است؟

آیا ترامپ واقعا به دنبال یک توافق هسته‌ای جدید با ایران است؟

دونالد ترامپ همچنان بر فشار حداکثری علیه ایران تأکید دارد، اما اظهاراتش نشان‌دهنده تناقض ...
ترامپ بالاخره درمورد ایران چه خواهد کرد؟

ترامپ بالاخره درمورد ایران چه خواهد کرد؟

در عمل، ترامپ احتمالاً فشار اقتصادی بسیار بیشتری اعمال خواهد کرد و در عین حال از تهدید ...
1