گامهای بلند کرمی برای دانشگاه مادر کهگیلویه و بویراحمد / روزهای خوش در انتظار دانشگاه یاسوج
در دنیای کنونی که از آن به عنوان دهکده جهانی یاد می شود، دانشگاهها به عنوان پرارزش ترین منابعی به شمار میروند که دولتها برای پیشرفت و توسعه در اختیار دارند و همواره نقش اصلی آنها، پیشرفت در سطح مادی و معنوی میباشد. لذا میتوان گفت: سرمایه گذاری اصولی و نگاه ویژه متولیان امر به این بخش، نقش تعیین کنندهای در ایجاد امکانات و تسهیلات برای نسلهای آینده و اقدام صحیح در جهت توسعه همه جانبه کشور و استانی که دانشگاه در آن قرار دارد، ایفا میکند.
یادداشت ارسالی؛ در دنیای کنونی که از آن به عنوان دهکده جهانی یاد می شود، دانشگاهها به عنوان پرارزش ترین منابعی به شمار میروند که دولتها برای پیشرفت و توسعه در اختیار دارند و همواره نقش اصلی آنها، پیشرفت در سطح مادی و معنوی میباشد. لذا میتوان گفت: سرمایه گذاری اصولی و نگاه ویژه متولیان امر به این بخش، نقش تعیین کنندهای در ایجاد امکانات و تسهیلات برای نسلهای آینده و اقدام صحیح در جهت توسعه همه جانبه کشور و استانی که دانشگاه در آن قرار دارد، ایفا میکند.
در این راستا، دانشگاه یاسوج به عنوان دانشگاه مادر استان رسالت سنگینی بر عهده دارد و می طلبد کسانی که در رأس آن هستند، از مصائب و مشکلات دانشگاه در وهله اول آشنایی کامل داشته باشند. بسیار بدیهی است که استادان و نخبگان دلسوز بومی که دکتر بهادر کرمی یکی از آنها میباشد، باتوجه به شناخت کافی از مشکلات دانشگاه و استان، میتوانند این وظیفه سنگین را به دوش بکشند و به سرزمین مادری خود خدمت کنند.
ایشان به عنوان اولین استاد تمام دانشگاه یاسوج، از نخبگان و دانشمندان بومی استان کهگیلویه و بویراحمد است که با شایستگی و بر اساس سه اصل تخصص، تعهد و تجربه به عنوان رئیس دانشگاه مذکور انتخاب شد. وی در این مدت کم که ریاست دانشگاه یاسوج را به دست گرفته، با تلاش بی وقفه خود، منشأ خدمات ارزشمندی بوده که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می شود:
یک) توسعه و راه اندازی رشتههای جدید در دانشگاه یاسوج:
دانشگاه یاسوج علاوه بر کیفیت به گسترش کمی نیز نیاز دارد تا بتواند در زمینه توسعه همه جانبه نقش ایفا کند. در این زمینه، دکتر کرمی با رایزنی های گسترده با وزارت خانه و پیگیری از طریق استاندار و مجمع نمایندگان استان _ دیدار پُر بار ایشان همراه با استاندار و نماینده کهگیلویه با وزیر محترم علوم مؤید این قضیه است _ توانستند مجوز راه اندازی چندین رشته پر کاربرد را بگیرند که با توجه به نیاز سنجی دانشگاه دولتی یاسوج و همچنین سیاست بومی گزینی وزارت علوم، گام مهمی جهت ارتقای کمی دانشگاه یاسوج و پرورش استعدادهای بومی است.
دو) اهتمام جدی به مشکلات اعضای هیئت علمی:
چنین رویکردی تاکنون کم سابقه بوده است. بدین توضیح که به اذعان اعضای هیئت علمی، درِ اتاق ایشان به روی همه اعضا و کارمندان جهت بررسی و پیگیری خواستههای به حق آنان باز است. در این راستا، رئیس دانشگاه اقدامات جدی برای تهیه زمین جهت ساخت منازل مسکونی اعضای هیئت علمی و ... انجام داده که در آینده قطعا نتیجه خواهد داد. قابل ذکر است ساخت منزل مسکونی برای اعضای هیئت علمی میتواند گام مهمی برای رفع مشکلات آنان باشد که به تبع آن فرصت بیشتری برای تحقیق و پژوهش آن دسته از عزیزانی که صاحب منزل میشوند فراهم می گردد. این اقدام دکتر کرمی در راستای اجرای تکالیف دانشگاهها در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت صورت میگیرد و از مصوبات هیئت امنای دانشگاه یاسوج است.
سه) احیای دانشکده صنعت و معدن چرام:
چهار) توجه ویژه به دانشکده نفت و گاز گچسارن:
در باره مورد سوم و چهارم، نیز رئیس دانشگاه در آغازین روزهای ریاست با تاکید بر عدالت اجتماعی و توازن منطقهای مشکلات هر دو دانشکده را یکی از اولویتهای خود دانستند و بارها پای نمایندگان مجلس را به مسائل و مشکلات این دو دانشکده که در واقع دو بال برای توسعه دانشگاه یاسوج هستند، کشاندند. القصه، دانشکده چرام باتوجه به رویکرد ضعیف رئیس سابق دانشگاه یاسوج، در شرف تعطیلی قرار گرفت. لذا خبر تعطیلی آن شوک بزرگی به مردم استان علی الخصوص کهگیلویه بزرگ وارد کرد که اعتراض گسترده مردمی را در پی داشت، هرچند آنچه به جایی نرسید فریاد بود. اما با آمدن دکتر کرمی و نگاه عدالت محورانه وی، مجموعه اقدامات مهمی پیرامون این دانشکده مهم که ارتباط مستقیم با معادن فسفات چرام و بوکسیت سرفاریاب دارد، انجام گرفت و نهایتا خبر بازگشایی آن موجی از امید در میان مردم و داوطلبان کنکور به وجود آورد. گفتنی است پس از سالها، ساخت خوابگاه دانشجویی که مهمترین و اساسیترین نیاز دانشکده نفت و گاز گچساران و دانشکده صنعت و معدن چرام می باشد، با پیگیریهای مصرانه و دلسوزانه دکتر کرمی کلنگ زنی شد که این خود گام مهمی برای توسعه فرهنگی علمی شهرستانهای مذکور در آینده میباشد چه آنکه از طرف مسوولان استانی و شهرستانی از جمله برخی امام جماعات مورد تقدیر قرار گرفت.
پنج) توجه ویژه به ایثارگران و تبدیل وضعیت آنها:
پروفسور کرمی به محض انتخاب به عنوان ریاست دانشگاه، پیگیری مطالبات قشر ایثارگر دانشگاه یاسوج را در دستور کار خود قرار داد و به واسطه پیگیریهای دلسوزانه ایشان، مسأله تبدیل وضعیت این دسته از کارمندان انجام گرفته و یا در شرف انجام است که این نشان از اهتمام ویژه رئیس به جامعه ایثارگران به عنوان کسانی که شایسته توجه بیش از پیش هستند دارد.
شش) راه اندازی مجدد مرکز محاسبات سریع دانشگاه یاسوج :
با پیگیریهای مستمر رئیس و معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، جهت ارائهی خدمات به اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به بهره برداری رسید.
هفت) توجه ویژه به مسائل فرهنگی:
مسائل فرهنگی از جمله مسائل مهمی است که بارها از سوی رهبر فرزانه انقلاب مورد تاکید بوده و با توجه به تهاجم فرهنگی غرب، بارها دانشگاهها را نسبت بدین مهم، مورد خطاب قرار داده اند. در این راستا، رئیس دانشگاه یاسوج، با شناخت کافی نسبت به این مسأله مهم، برای اولین بار برای دانشگاه مادر استان، معاونت فرهنگی تعریف کردند. انتخاب حجت الاسلام والمسلمین اندرزیان به عنوان یکی از پیشگامان حوزه فرهنگ که در استان شناخته شده هستند، از دیگر اقدامات دکتر کرمی بود که سبب پویایی، تقویت و توسعه فرهنگی دانشگاه یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد خواهد شد. شایان ذکر است تاکنون برنامههای متنوعی در دانشگاه یاسوج با رویکرد علمی فرهنگی برگزار شده است که به عنوان نمونه میتوان به برپایی دوره آموزشی، فرهنگی و سیاسی شمس( شاگردان مکتب سلیمانی ) اشاره کرد که از نیازهای اصلی جامعه امروزی ما به حساب میآید.
هشت) برگزاری جلسات و نشستهای گسترده با محوریت اقتصاد دانشبنیان در دانشگاه:
دعوت از استاندار برای حضور در دانشگاه یاسوج، رایزنیهای گسترده با وزارت جهت تخصیص بودجه و ارتباط مداوم با پارک علم و فناوری از دیگر اقدامات همسو با توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد است که کرمی در این مدت انجام داده است. شایسته ذکر است؛ چنین رویکردی با این حجم و با این برنامهریزی دقیق بر دانشگاه یاسوج بی سابقه است.
قابل ذکر است، دکتر کرمی از ابعاد گوناگون مورد حمایت حداکثری مجموعه دانشگاه یاسوج است؛ او فردی بومی و دلسوز است؛ پتانسیلها و استعدادهای بالقوه دانشگاه و دیگر مجموعههای مرتبط را میشناسد که در کمتر از یک سال ریاستش اثبات شده برای به فعلیت رساندن آنها کوتاهی نکرده و نخواهد کرد. وی علاوه بر گرهگشایی از مشکلات داخلی دانشگاه که از برای جامعه دانشگاهی استان ثابت شده، با شناخت درست و واقعی از چالشهای استان، امکان نزدیک کردن دانشگاه به اثرگذاری و حل مسائل در جامعه را ممکنتر کرده است. از طرفی، جامعه دانشگاهی وی را به عنوان فردی مشورتپذیر، پرتلاش و دارای جسارت میشناسند، از همین رو مقبولیت بالایی در میان اعضای هیئت علمی و پرسنل دانشگاه یاسوج دارد که یقینا این مقبولیت او را در پیشبرد اهداف دولت کمک خواهد کرد.
جان سخن اینکه باتوجه به موارد فوق الذکر، همچنین روحیه خستگی ناپذیر دکتر بهادر کرمی و اقدامات ارزشمند و کم نظیر او در تنها کمتر از یکسال، می توان نتیجه گرفت که با گام های بلند او، روزهای خوشی در انتظار دانشگاه یاسوج است. نیز قابل پیش بینی است، دانشگاه یاسوج با مدیریت قوی ایشان، به سهم و نوبه خود، نقش مهمی در توسعه همه جانبه استان ایفا کند که دلیل اصلی آن این است که هر جا به فرزندان شایسته استان اعتماد شد، بهترین نتیجه ممکن را در بر داشت.