تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۱ ساعت ۰۱:۰۹
کد مطلب : ۴۵۰۴۹۴
کبنا بررسی کرد
فوتبال، جنگ و دیگر هیچ / صحبتهای کفاشیان درباره کمیته فنی، کیروش و اسکوچیچ! / ستاره استقلال چرا با برکناری اسکوچیچ مخالفت کردم
۰
کبنا ؛پس از کشوقوسهای فراوان فدراسیون فوتبال اعلام کرد تیم ملی ایران با اسکوچیچ در جامجهانی حضور خواهد داشت، در چنین شرایطی باید پرسید چرا و به چه دلیل بحث جایگزنی سرمربی تیم ملی فوتبال ایران مطرح شد و چرا با وجود عدم موافقت کمیته فنی، بازهم بر ماندن وی تاکید شد.
به گزارش کبنا، ماجرای فدراسیون فوتبال ایران، تیم ملی و دراگان اسکوچیچ ماجرایی عجیبی است. روایتی که بیشتر به یک داستان تخیلی شباهت دارد تا ماجرایی واقعی و اگر مروری بر اتفاقات اخیر فوتبال ایران داشته باشیم، خواهیم دید بازهم بیتدبیری و عدم مدیریت ریشه در فوتبال ایران دارد و تا این نگاه تغییر نکند، نمیتوان به آینده امید چندانی داشت.
مروری بر روزهای سخت فوتبال ایران / از حضور ویلموتس تا آستانه حذف از جامجهانی
تیم ملی فوتبال ایران در مرحله دوم انتخابی جام جهانی قطر به یک چالش بزرگ خورد، ملی پوشان کشورمان در این مرحله با تیمهای عراق، بحرین، هنگکنگ و کامبوج همگروه شدند. ما در این مرحله دو حریف آسان داشتیم و دو حریف سرسخت. هنگکنگ و کامبوج را که کنار بگذاریم به عراق و بحرین میرسیم دو تیمی که همیشه برای ما به نوعی دردسرساز بوده و دیدار با آنها میتوانست سخت باشد اما کار از این فراتر رفت و فوتبال ایران به یک چالش بزرگ خورد.
ما در گام نخست و با گلهای سردار آزمون و کریم انصاریفرد ۲ بر صفر مقابل هنگکنگ پیروز شدیم. ۱۴ گلی که در تهران به کامبوج زدیم شادی و هیجان را به فوتبال ایران هدیه کرد اما روزهای خوش و آفتابی فوتبال ما خیلی زود ابری و سیاه شد تا جایی که در منامه شکستی غیرقابل باور را شاهد بودیم و از بازی را به بحرین واگذار کردیم.
هنوز شوک شکست برابر بحرین را هضم نکرده بودیم که به مصاف عراق رفتیم. به دلیل شرایط آن روزهای عراق بازی در شهر امان و در ورزشگاهی برگزار شد که تیم ایران از سوی تماشاچیان حاضر در این استادیوم مورد توهین و بی احترامی قرار گرفت و در فضایی متشنج ۲ بر یک نتیجه را واگذار کردیم تا اوضاع حسابی نابسامان شود. حالا دو برد و دو باخت داشیم و با ویلموتسی که هدیه شوم مدیران وقت فدراسیون فوتبال بود تا آستانه حذف از جام جهانی قرار گرفتیم.
مربی بلژیکی رفت، مردی که حضورش در تهران و در راس تیم ملی فوتبال ایران بیشتر شبیه یک سفر توریستی بود با این تفاوت که او در این سفر جیبهای خود را پر از پول کرد. پولی که از جیب بیتالمال هزینه شد و مسببان آن نه تنها توبیخ و تنبیه نشدند بلکه امروز ادعای ریاست دوباره بر مسند فدراسیون فوتبال را هم در سر میپرورانند.
حضور اسکوچیچ در نقش یک ناجی/ احیای فوتبال ایران توسط مرد بی ادعای کروات
با رفتن ویلموتس طبیعی بود مسئولان فوتبال ایران به دنبال جایگزینی باشند تا تیم ملی را به دست او بدهند، صحبتهای مختلفی مطرح شد و در کمال تعجب نام دراگان اسکوچیچ به عنوان سرمربی و سکان دار تیم ملی فوتبال ایران اعلام شد. این حضور انتقادهایی به همراه داشت و خیلی از فوتبالیها و البته کارشناسان این رشته اذعان داشتند نمیتوانیم با او به ساحل آرامش برسیم اما تقدیر چیز دیگری را برای او و فوتبال ایران رقم زده بود.
به دلیل شرایط کرونایی و علیرغم تلاشهای بسیاری که صورت گرفت بازهم در دیپلماسی ورزشی میدان را به حریف واگذار کردیم و قرار شد بازیهای این مرحله به صورت متمرکز در منامه بحرین دنبال شود. در این مرحله همانطور که پیش بینی میشد هنگکنگ را با ۳ گل از پیش رو برداشتیم. شرایط از نظر روحی و روانی به سود ما نبود و همه فوتبال دوستان با استرس بازیهای تیم را دنبال میکردند. در بازی بعدی به گربهسیاه فوتبال ایران بر خوردیم اما این بار در خاک خودشان بحرین را ۳ بر صفر شکست دادیم تا آن جو سنگین کمی آرام شود. شکست ۱۰ بر صفر کامبوج فضا را کمی تلطیف کرد تا به بازی حساس عراق برسیم. سردار ایران بازهم ناجی ما شد تا با یک گل عراق را هم از پیش رو برداشته و به صدر جدول گروه بازگردیم.
حالا اسکوچیچ پادشاه زمین و زمان بود اما همچنان بیادعا و قابل احترام رفتار میکرد. در مرحله بعدی با تیمهای کرهجنوبی، امارات، عراق، سوریه و لبنان همگروه شدیم و رقابتی دیگر برای اسکوچیچ و شاگردانش آغاز شد. در ابتدا سوریه را با یک گل از پیش رو برداشتیم و بعد عراق را دوباره شکست دادیم اما این بار گلهای جهانبخش، طارمی و قلیزاده پیروزی ما را رقم زد.
امارات قربانی دیگر تیم ملی بود و اینبار طارمی در نقش ناجی ظاهر شد و بعد هم به یک تساوی یک بر یک مقابل کرهجنوبی رضایت دادیم. دیدار ما با لبنان شاید یکی از جذابترین جدالهای اسکوچیچ باشد. در شرایطی که یک بر صفر بازنده بودیم در لحظات پایانی دو گل زدیم تا کامبکی رویایی با مرد کروات داشته باشیم. بعد از آن با ۳ گل سوریه را شکست دادیم تا دوباره به عراق برسیم. این بار هم طارمی در نقش گلزن ظاهر شد و این برد جواز حضور ایران در جام جهانی را صادر کرد.
نتیجه یک بر صفر ایران برابر امارات، یک تساوی یک بر یک مقابل کره جنوبی و برد دو بر صفر مقابل لبنان در نهم فروردین ماه ۱۴۰۱منجر به سریعترین صعود ایران به جام جهانی شد تا نام اسکوچیچ در تاریخچه فوتبال ایران ثبت شود.
از ثبت، نام اسکوچیچ در رکوردهای تیم ملی تا صعود به بیست و یکم جهان
شاید خوشبینترین هوادار فوتبال هم تصور نمیکرد تیم ملی ایران از آن بحران سخت و باتلاقی که گرفتار شده بود به سلامت گذشته و راهی جام جهانی قطر شود. چرا که اگر چنین بود بی شک گزینههای ایران این فرصت را از دست نداده و صندلی داغ تیم ملی فوتبال ایران را قبول می کردند اما شرایط آنقدر سخت و فضا متشنج بود که هیچ عقل سلیمی سکان داری تیم ملی فوتبال ایران را نمی پذیرفت اما اسکوچیچ به هر دلیلی که در سر داشت، این بار را به دوش گرفت و انصافا هم عملکردی قابل تحسین داشت.
اگر مروری بر نتایج تیم ملی با مرد کروات داشته باشیم خواهیم دید نتایج و ارقام حکایت از عملکرد موفقیتآمیز او دارد و وی موفق شد از رکورد ۹ پیروزی متوالی مایلی کهن نیز عبور کند. از سویی دیگر او تیم ملی فوتبال ایران را در شرایطی در اختیار گرفت که ایران به رتبه دوم آسیا و ۳۲ جهان سقوط کرده بود اما با نتایجی که به دست آمد، اسکوچیچ و تیم فوتبال ایران به رتبه اول آسیا صعود کرده در رده بیستویکم جهان قرار گرفت.
تراژدی طغیان و اعلام وضعیت قرمز
در شرایطی که همه چیز خوب پیش میرفت اوضاع فوتبال ایران دستخوش تغییر و تحولات زیربنایی شد. رئیس فدراسیون با نظر اعضای هیات رئیسه عزل شد تا عملا وارد یک چالش جدید شویم. کشوقوسهای فراوان بین فدراسیون نشینها و اعضای هیات رئیسه تا جایی پیش رفت که هر روز اتفاقی جدید یا خبری مبنی بر چنددستگی و اختلاف بین اهالی فوتبال منتشر میشد و این باعث دلسردی و البته نگرانی فوتبالدوستان میشد.
با برگزاری مجمع فوقالعاده به صورت رسمی و قانونی عزیزیخادم کنار گذاشته شد تا صندلی تیم ملی نیز به لرزه بیافتد چرا که حالا جنگی تمام عیار بین افراد داخل و آنهایی که سودای ریاست بر سردارند، آغاز شده بود.
جنگی برای هیچ/ بازی خطرناک با اعتبار و نام فوتبال ایران
میرشاد ماجدی سکان فدراسیون فوتبال را به عنوان سرپرست در اختیار گرفت، اعضای هیات رئیسه هر چند در ابتدا بر تفاهم و رفاقت تاکید داشتند اما در ادامه مشخص شد دودستگی بین آنها ایجاد شده فوتبال ایران در جریان یک بازی خطرناک قرار گرفته است.
برخیها از بیرون از فدراسیون فوتبال با اجرای یک برنامه از پیش تعیین شده در صدد بردن فوتبال ایران به گوشه رینگ یا به نوعی تعلیق آن بودند تا بتوانند به اهداف خود دست یابند، گروه دیگری نیز که پیش از این در فوتبال ایران دستی بر آتش داشتند سودای بازگشت و آقایی را در سر میپروراندند، گویا هنوز آسیبی که به فوتبال ایران زدهاند خیالشان را راحت نکرده بود و میخواستند کار نیمه تمام خود را تمام کنند.
در این شرایط وارد یک جریان غیراخلاقی شدیم، در شرایطی که سرمربی تیم ملی فوتبال ایران قرارداد داشت و حداقل نتایج نشان از عملکرد موفقیتآمیز او داشت برخیها در صدد حذف او بر آمده و به دنبال تغییر وی بودند. در این میان توئیتهای معنیدار و هدفمند برخی از دوستان با هدف حمایت از سرمربی اسبق تیم ملی و اینکه وی به زودی به عنوان سکاندار تیم ملی معرفی خواهد شد فضا را به سمتوسویی برد که موجب تنش در تیم ملی شد تا جایی که بازیکنان این تیم در حمایت یا عدم حمایت از اسکوچیچ موضع گرفته و اعلام نظر کردند.
گزینههای داخلی و سرمایهسوزی
در چنین شرایطی هر روز یک نام شنیده میشد، از علی دایی به عنوان اسطوره فوتبال ایران گرفته تا امیر قلعهنویی و جواد نکونام و البته چند گزینه دیگر. در این میان برانکو، قطبی و چند گزینه دیگر هم مطرح شد اما این گزینهها یا قبول نکردند و یا صحبتی با آنها نشده بود و همه اینها فقط جریانسازی و بازیرسانهای بود که به نظر میرسد برخی از دوستان در آن تبحر خاصی پیدا کردهاند.
بازیهای جامجهانی ۳۰ آبان ماه آغاز میشود و در این برهه زمانی هیچ مربی نمیتواند کار خاصی را انجام بدهد، با این تاکید که فقط یک اردو پیش روی فوتبال ما خواهد بود که آن هم به هماهنگی و مرور برنامههای تمرینی باز میگردد و حتی اگر بهترین مربی جهان هم به ایران میآمد نمیتوانست تضمینی برای موفقیت یا عدم موفقیت وی باشد. خوشبختانه هیچ گزینه داخلی مسئولیت تیم ملی فوتبال ایران را در جام جهانی قبول نکرد چرا که با این کار فقط سرمایه سوزی میکردیم و با دست خودمان آینده مربیان جوان ایرانی را به خطر میانداختیم.
اعتبار و آبرویی که به بازی گرفته شد
اینکه چرا هیات رئیسه فدراسیون فوتبال وارد این بازی شد که باید سرمربی تیم ملی فوتبال ایران را برکنار کند، بماند اما در این میان یک سئوال وجود دارد. چرا با وجود اینکه اسکوچیچ با فدراسیون قرارداد داشت وارد این بازی شدیم؟ چه کسانی از حضور وی متضرر شده و چه گروهی از رفتن او سود میبردند؟ چه منافعی در این میان وجود داشت که اعتبار ورزش و فوتبال ایران اینگونه به بازی گرفته شد؟
اخبار و اتفاقات فوتبال ایران در رسانههای مختلف پوشش داده شده و در آستانه جامجهانی این مهم بیش از پیش در مرکز توجه قرار دارد. ما با دست خودمان کاری کردیم که شاید دیگر هیچ مربی مطرحی در جهان این جرات را به خود ندهد که حتی فکر حضور و فعالیت در فوتبال ما را داشته باشد چراکه با مربی که ما را از بحران و باتلاق عدم صعود به جام جهانی نجات داده بود، به این شکل رفتار کردیم. مربی که هنوز قرارداد دارد و حداقل روی کاغذ تا اینجا نتایج بسیار خوبی را برای فوتبال ایران رقم زده است.
فرصت و زمانی که از دست رفت / آیا حرفهای اسکوچیچ در تیم ملی خریدار دارد؟
موضع فدراسیون فوتبال و رفتاری که هیات رئیسه این فدراسیون با دراگان اسکوچیچ از خود نشان داد یک جنبه مهم و البته قابل تامل هم دارد. اول این که بازی را شروع کردیم که نتیجه نداشت چرا که امروز به خانه اول خودمان بازگشتیم با این تفاوت که آن روز احترام سرمربی تیم ملی را حفظ کرده بودیم و فضا آرام و به دور از تنش و تشنج بود اما امروز بعد از صرف این همه وقت، برگزاری جلسات چندساعته بی نتیجه و بسیاری اتفاقات و مسایل مختلف که موجی از نگرانی و یاس را به جامعه تزیرق کرده بود بازهم به خانه اول خودمان بازگشتیم، اسکوچیچ سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی خواهد بود.
آیا حالا حرفهای سرمربی تیم ملی فوتبال ایران خریدار دارد، آیا بازیکنانی که علیه او موضع گرفتند در جامجهانی کمک حال مرد کروات هستند یا باید بازهم شاهد چنددستگی در تیم ملی فوتبال ایران باشیم تا دوباره خاطره جامجهانی آلمان برایمان تداعی شود.
و کلام آخر اینکه تیم ملی به بازیکنانی نیاز دارد که خود را سرباز وطن دانسته و برای اعتلای نام ایران و شادی دل مردم به زمین بروند و امیال و آرزوهایشان را در گرو اعتبار فوتبال ایران بدانند.
صحبتهای کفاشیان درباره کمیته فنی، کیروش و اسکوچیچ! / سرمربی ایران در جام جهانی باید این شخص باشد
علی کفاشیان، رییس سابق فدراسیون فوتبال، درباره شایعات بازگشت کیروش و همچنین ابقای اسکوچیچ صحبتهای جالبی را مطرح کرد.
علی کفاشیان چهره پرسروصدای فوتبال ایران در دهه 1380 و 1390 بود که به عنوان مرد اول ساختمان فدراسیون فوتبال، نقشی پررنگ در فراز و فرودهای تیم ملی ایفا کرد و البته به عنوان رییس فدراسیونی که برای اولین بار کارلوس کیروش را به ایران آورد، روزهای جنجالی و پرحاشیهای را با سرمربی پرتغالی گذراند.
کفاشیان این روزها اما از فوتبال دور شده و در حالی که رییس سابق فدراسیون، مهدی تاج، وارد کارزار انتخاباتی شد، او قصدی برای این سمت از خود نشان نداد تا مشخص شود همچنان علاقهای به بازگشت به خیابان سئول ندارد.
* ارزیابی کلی شما از وضعیت فعلی فدراسیون فوتبال و رویکردش نسبت به تیم ملی چیست؟
کفاشیان- فدراسیون ما در موقعیتی است که رییس ندارد و هیئت رئیسه هم به خاطر کمبود اعضا، رسمیت ندارد که تشکیل جلسه بدهد برای تصمیمگیری. در چنین موقعیتی تصمیمی هم نمیتواند بگیرد چون همه موقت هستند و وقتی چنین چیزی وجود دارد، نه تنها در قبال تیم ملی بلکه در قبال سایر مسائل هم نمیتوانند رویکرد مشخصی داشته باشند. باید منتظر باشیم انتخابات هرچه زودتر برگزار شود تا از این بلاتکلیفی رها شویم.
* منظورتان از اینکه "نمیتوانند تصمیم بگیرند" را توضیح بدهید.
کفاشیان- منظورم این است که به هر حال اقتدار کافی را ندارند که بتوانند تصمیمی بگیرند.
* یعنی شما معتقدید که یک فدراسیون مقتدر اگر بود، باید اسکوچیچ را برکنار میکرد؟
کفاشیان- نه چنین نظری ندارم.
* پس سوالم را طور دیگری میپرسم؛ آیا این برخورد با اسکوچیچ به عنوان سرمربی تیم ملی درست بود؟
کفاشیان- ببینید وقتی در فدراسیون روی یک پاشنه سوار نیست و مدیریتش در تزلزل است، هر قسمتی به خودش اجازه میدهد تصمیمی بگیرد و تصمیمی را علنی کند. اگر منظورتان از برخورد، کمیته فنی است باید بگویم این کمیته اصلا نظرش مشورتی است و نباید بعد از جلسه بیایند آن را علنی کنند. آنها باید یک جلسه کوچک بگذارند و نظر مشورتی را به هیئت رئیسه اعلام کنند و بعد این هیئت رئیسه است که تصمیم میگیرد. این برخورد با آقای اسکوچیچ واقعا دور از شان فدراسیون فوتبال ایران بود.
* به نظرتان حفظ آقای اسکوچیچ تصمیم درستی بود؟ به خصوص اینکه کمیته فنی به قول خودشان صلاحیت ایشان را احراز نکرد و بعد گزینه داخلی مطرح شد و در آخر فدراسیون ایشان را ابقا کرد.
کفاشیان - ما در مقطعی نیستیم که بخواهیم سرمربی عوض کنیم و ما باید تا جام جهانی از او حمایت کنیم و اگر نقطه ضعفی وجود دارد، آنها را برطرف کنیم و تدارکات خوب بگذاریم. این کارهایی است که فدراسیون فوتبال باید انجام دهد و طبیعتا حفظ آقای اسکوچیچ هم تصمیم درستی بود که گرفته شد. حالا باید قدمهای بعدی را برداریم.
* شما گفتید فدراسیون فوتبال متزلزل است و اقتدار ندارد چون رئیس موقت است و هیئت رئیسه هم از نظر تعداد اعضا کمبود دارد. اما یک بحث این است که با تمام این حرفها، به هر حال شخصیت فرد سرپرست هم خیلی اهمیت دارد و شاید شخص دیگری حتی با وجود سرپرستی، میتوانست اقتدار بیشتری داشته باشد.
کفاشیان - من نمیخواهم اشخاص را متهم کنم. به هر حال میرشاد ماجدی هم تازه آمده و در حال تلاش است و واقعا هم تلاش میکند. اما مشکلات زیاد است و باید یک مقدار هم با او کنار آمد. او فورا نمیتواند تصمیم بگیرد. قبول دارم مسائلی مثل کاریزما یا اقتدار و... شخصی هستند اما باید همه جانبه نگاه کرد.
* چیزی که گفتید خیلی مصلحت جویانه بود. من حرفم این است که مگر فدراسیون فوتبال و هیئت رئیسه از قرارداد اسکوچیچ و مشکلات مالی خودش اطلاع نداشت؟ پس چرا از همان اول بی سروصدا ایشان را حفظ نکرد و مسیری را پیمود که کمیته فنی آنطور شخصیت سرمربی را زیر سوال ببرد و بعد هم که مذاکره با گزینه ایرانی مطرح شو. این مسیر به نظرتان غلط نبود؟
کفاشیان- چرا کاملا غلط بود. این مسیر قطعا اشتباه بود و قبل از جلسه هم از من پرسیدند من گفتم باید از کادرفنی حمایت شود. چون بالاخره شما از داخل مجموعه خودتان مطلع هستید. هم میدانید چه نظراتی وجود دارد، هم قرارداد سرمربی چطور است و هم وضعیت مالی چگونه است. بنابراین از همان اول میشد با یک حمایت محکم، وضعیت را طور دیگری پیش برد.
* با این شرایط به نظرتان اسکوچیچ اقتدار کافی برای هدایت تیم ملی را خواهد داشت؟
کفاشیان- بچههای ما بازیکنان خوبی هستند و غیرت لازم را دارند و همچنین از سرمربی تیم ملی فرمانبردار خوبی هستند. بنابراین به نظرم ما در این بخش مشکل چندانی نخواهیم داشت. آقای اسکوچیچ هم انصافا بدون باخت تیم را بردند جام جهانی و از نظر فنی مشکلی من در ایشان ندیدم و مدیریت خوبی هم داشتند. چند ماه دست نخورده هم باقی مانده که فدراسیون باید تدارک لازم را ببیند تا همه در داخل تیم روی فوتبال متمرکز باشند.
* آقای اسکوچیچ تا جام ملتهای 2023 قرارداد دارد. اگر شما بودید او را تا پایان قراردادش حفظ میکردید؟
کفاشیان- نمیشود تا جام ملتها گفت. باید عملکرد ایران در جام جهانی را ببینیم و همچنین شرایط مالی فدراسیون در آن مقطع.
* پس طور دیگری بپرسم؛ ایران تحت هدایت اسکوچیچ باید در جام جهانی چه کند که مورد قبول شما باشد؟
کفاشیان- اول اینکه او به هر حال شایستگیاش را در مرحله مقدماتی نشان داد و باید از او قدردانی کنیم. ما در جامهای جهانی گذشته هم هرگز نتوانستیم از گروه بالا برویم که حالا بخواهیم این انتظار را داشته باشیم اما مسئله نمایش شایسته است که در دورههای قبلی وجود داشت و دیدید که با وجود حذف، مردم هم خواستار حفظ کادرفنی بودند. یعنی برای من نتیجه آنقدر که فکر میکنید مهم نیست و بیشتر نمایش اهمیت دارد.
* یک نگرانی اهالی فوتبال این است که پس از انتخابات شهریور فدراسیون فوتبال، اگر نفرات جدیدی آمدند، دوباره بحث تغییر سرمربی در آستانه جام جهانی مطرح شود.
کفاشیان- ممکن است. قطعا اگر رییس هم که بیاید باید اوضاع و احوال را بررسی کند و سپس تصمیم بگیرد. به نظر من اول باید ببینند اوضاع مالی چطور است و کلا همه چیز را در داخل بررسی کنند و سپس علنی کنند. البته نظر من این است که آقای اسکوچیچ تا جام جهانی باید حفظ شوند.
* یک عده میگویند باید سرمربی داخلی بیاید چون بازیکنان را میشناسد و برخی دیگر هم میگویند سرمربی خارجی بزرگ باید بیاید. شما با هر دو تیپ کار کردهاید؛ نظرتان چیست؟
کفاشیان- اگر ما مربی خوب داشته باشیم مثل آقای کیروش، خیلی عالی است. اما مسئله این است که باید نگاه کنیم ببینیم چقدر تا جام جهانی فاصله داریم؟ هرکسی بیاید در این مقطع نمیتواند کار زیادی انجام بدهد و از طرف دیگر مسائل مالی فدراسیون فوتبال هم وجود دارند که باید جزو ملاحظات باشند.
* این روزها اسم آقای کیروش زیاد مطرح میشود و شما هم که گفتید او مربی خوبی است. در مجموع دوره کاری ایشان را چطور بررسی میکنید؟
کفاشیان- ما زمان آقای کیروش مشکلات مالی داشتیم اما توانستیم او را بیاوریم و با صعود به جام جهانی توسط او، این هزینه مالی هم توجیه شد. به نظر من ایران باید یک سرمربی خوب و توانمند، باتجربه بین المللی و حضور در جام جهانی داشته باشد.
* نقدی که به آقای اسکوچیچ مطرح است این است که ایشان برعکس آقای کیروش با فدراسیون و وزارت ورزش نمیجنگد که حق فوتبال را بگیرد. آیا یک سرمربی باید چنین ویژگی داشته باشد؟
کفاشیان- با احترام من این را اصلا قبول ندارم. سرمربی وظایفی دارد که کاملا فنی است از جمله انتخاب بازیکن و پذیرفتن مسئولیت فنی تیم ملی. قطعا تدارک دیدن و پول گرفتن و صحبت با وزارت ورزش و بازی تدارکاتی برعهده مدیریت فدراسیون است.
* اما در دوره آقای کیروش اینطور نبود. قبول دارید؟
کفاشیان- آقای کیروش چون عملکردش خوب بود و محبوبیت داشت، این مسائل هم برایش پیش میآمد. اما نظر من همانی است که گفتم. منظورم این است که امکان دارد واقعیت با چیزی که میخواهیم در یک جهت نباشد.
* برگردیم به وضعیت الان. آیا شما نقدی به کمیته فنی دارید؟
کفاشیان- کمیته فنی زیر نظر فدراسیون فوتبال است و وقتی فدراسیون صاحب ندارد، هرکسی نظری که دارد را به عنوان یک تصمیم میگوید. کمیته فنی نهاد مشورتی داخل فدراسیون است و تصمیمگیر نیست که بیاید و بگوید سرمربی را برکنار کرده یا اعلام کند که صلاحیت ندارد.
* شما نفرات فعلی کمیته فنی را قبول دارید؟
کفاشیان- من اسم آنها را نمیدانم.
* میخواهید اسم ببرم و نظر بدهید؟
کفاشیان- نه (باخنده). به نظر من مسئول آموزش فدراسیون و کمیته جوانان باشند و کسانی که درگیر کار اجرایی هستند. همچنین از اعضای هیئت رئیسه و مدیر تیم ملی. علاوه بر آن کارشناسانی هستند که باید سابقه بازی ملی و حضور در سطح اول را داشته باشند و مهمتر از همه مطلع باشند.
* سوال آخر اینکه آقای تاج دوست قدیمی شما هم وارد کارزار انتخابات شد. چه نظری درباره او دارید؟
کفاشیان- آقای تاج باتجربه است و کارش را بلد است و وقتی آمده در انتخابات شرکت کرده، حتما پتانسیلی را در خودش دیده. برای او آرزوی موفقیت دارم.
جباری: چرا با برکناری اسکوچیچ مخالفت کردم
همین حالا هم خیلی دیر شده و خیلی از مسائلی که نباید اتفاق میافتاد، رخ داده است؛ مسلما تیم ملی و کشورمان از این اتفاقات آسیب میبیند.
ستاره سابق استقلال و تیم ملی شب گذشته در حاشیه مراسمی که در جزیره کیش برگزار میشد، صحبتهای قابل تاملی در خصوص شرایط فدراسیون فوتبال، تیم ملی و البته نحوه رفتار باشگاه استقلال با کاپیتان خودش داشت. مجتبی جباری که به خاطر گزیدهگویی و دوری همیشگیاش از مصاحبهکردن، اطلاع از مواضعش بهعنوان یکی از چهرههای متفاوت فوتبال ایران برای فوتبالدوستان ایرانی جذاب بود، در گفتوگو با خبرنگار ورزش سه از نابسامانی فدراسیون بهعنوان مهمترین علت بروز حواشی پیرامون تیم ملی در روزهای اخیر نام میبرد. کاپیتان سابق استقلال که عملکرد فوقالعادهاش در دوران بازی در کنار روحیه خاص او در خارج از زمین محبوبیت کمنظیری در بین تماشاگران استقلال برای او به ارمغان آورده، در خصوص ساختار این باشگاه هم حرفهای مهمی زد.
* آقای جباری به نظر شما تشکیل کمیته فنی با این اعضا میتوانست کمکی به فدراسیون فوتبال کند؟ مخصوصا که در نهایت نظر آنها اعمال هم نشد.
- ببینید اگر همه چیز بخواهد درست باشد، یعنی فدراسیون سر و شکل داشته باشد و از آن طرف کمیته فنی با همه شرایط، یعنی جایگاهش جایگاه درستی باشد، اصلا وظیفهاش این است در این خصوص تصمیم بگیرد و نظر بدهد اما باید نظرات خودشان را به کسی که این پست و موقعیت را به آنها داده؛ اعلام کنند. اما ما داریم درباره شرایطی صحبت میکنیم که هیچچیزی درست و اصولی پیش نرفته و کسی الان ریاست فدراسیون را برعهده ندارد. یک اوضاعی هست که واقعا جالب نیست. ناهماهنگی که در همه جا دیده میشود، در این قسمت هم وجود دارد.
* فکر میکنید اختلاف نظری که بین بازیکنان تیم ملی هم به وجود آمد و نگرانی جامعه فوتبال را در بر داشت، برآمده از همین آشفتگی فدراسیون است؟
- همه چیز را میتوان به این بیسروسامانی ارتباط داد. هرکسی وقتی این شرایط را میبیند به خودش اجازه میدهد یا اینکه این تصور که خیلی از مواقع اشتباه است، برایش به وجود میآید که من میتوانم با این حرف و نظرم شرایط را بهتر کنم یا جلوی یک اشتباه بزرگتر را بگیرم. اما این اوضاع نابسامان باعث میشود که تصور در ذهن هر فردی ایجاد شود که میتواند نظرش را بدهد اما جلوتر که میرود میبیند اشتباه شده و دو دستگی بهوجود میآید و اتفاقات دیگر. من میدانم که بازیکنان در زمین مسابقه مسلما هوای هم دیگر را دارند و دوستان خوبی هستند. اما بهخاطر یکسری اتفاقاتی که از نزدیک میبینند و ما آن را از نزدیک تجربه نمیکنیم، یکسری نظرات میدهند که هرچه زودتر باید توسط یک بزرگتری کنترل و مدیریت شود. همین الان هم خیلی دیر شده و خیلی از مسائلی که نباید رخ داده است و مسلما تیم ملی و کشورمان از این اتفاقات آسیب میبیند.
* گروهی از مخالفان اسکوچیچ که در کمیته فنی هم بودند، معتقدند این مربی شایستگی هدایت تیم ملی در جام جهانی را ندارد. در برابر آنها، موافقان این سرمربی میگفتند وقتی در مرحله انتخابی یک تورنمنت تیم ملی را بدون مشکل به مرحله اصلی رسانده، صلاحیت حضور در مرحله نهایی آن تورنمنت را هم دارد. شما در این خصوص چه نظری دارید؟
- یک اشتباهی داشت صورت میگرفت که خدا را شکر این اتفاق نیفتاد. یک مربی را فقط با نتایجش میتوانند قضاوت کنند. وگرنه چه کسی میرود تک تک تمرینات را آنالیز کند؟ مگر ما یک سیستم ناظر مثل اروپا داریم که حتی بروند به آنچلوتی که رئال را مدیریت میکند بگویند شدت تمریناتت به نسبت بقیه تیمهای اروپا پایینتر است و باید فشار تمرین را ببری بالاتر؟ این قضاوتها را فقط به نظر فردی تقلیل ندهیم. یکسری آمار و نظارتهای کلی باید باشد و دیده شود. اصلا ببینیم هدف فوتبال ما چیست. اگر یک فوتبالی داریم که سازماندهی شده است، در رده پایه هزینه میکنیم، هدفی برای خودمان در نظر گرفتیم که از این پله به جای دیگر برسیم، در این مسیر کلی آدم ناظر داریم، مشاور خارجی داریم که میتوانند بگویند این مسیر غلط است، بله میتوان پذیرفت. اما در فوتبالی که غلط اندر غلط است، چطور میتوانند نظر دهند؟ فقط میتوانند بگویند مربی نتیجه گرفته یا نگرفته. که نتیجه هم گرفته. ممکن بود با هزینههای بیشتر به این نتیجه نرسیم و احتمال زیاد هم همین اتفاق میافتاد. حالا چه دلیلی دارد این تغییر؟ ما باید دنبال یک دلیل دیگر بگردیم. اختلافها را مطرح میکنند، یک بازیکن این حرف را زده و دیگری آن حرف را زده. مربی تیم ملی در این مقطع، با این فشارها و بحرانها و بیپولیها تنها بوده. ما یک بار حمایت کنیم و بعد ببینیم این اتفاق میافتد یا خیر. یک زمانهایی هم آقای اسکوچیچ مدیریت خودش را نشان داده و در بازیهای حساس بازیکنش را نگذاشته در ترکیب، چون یک سری موارد برایش مهم بوده است. ضمن اینکه همه شرایط برایش فراهم نبوده است.
* شما از ردههای پایه تا اوج فوتبال که تیم ملی است اردوهای مختلف را تجربه کردید. در این اردوها اساسا سازوکار برقراری نظم برعهده چه کسی است؟ سرمربی یا مدیر و سرپرست تیم؟
- همه تاثیرگذارند روی این موضوع، وقتی بحث "تیم" مطرح میشود. البته سلایق مختلف مربی هم در میزان و شدت کنترل شرایط تعیینکننده است. اما مجموعهای از عوامل در برقراری نظم و مدیریت تیم تاثیرگذارند. سرمربی نقش خودش را دارد و بقیه عوامل هم موثرند.
* در مورد استقلال هم صحبت کنیم. شما یکی از پیشکسوتان این باشگاه بودید که خیلی صریح از وریا غفوری حمایت کردید. چه در خصوص برنامه خندوانه که یک حاشیه بود و چه اصل موضوع یعنی کنار رفتن این بازیکن از استقلال. خود شما هم جزو بازیکنانی بودید که با یک بیمهری عجیب از این تیم کنار ماندید.
- ببینید استقلال فقط تماشاگر دارد. ساختاری به عنوان باشگاه که پیشکسوتها و مدیران در آن حضور داشته باشند وجود ندارد. مدیری که الان هست دوسال دیگر، سه سال دیگر اصلا نیست. اصلا هیچ سیستم و نظمی ندارد. وقتی این اتفاق میافتد همه متوجه میشوند تبعات آن همین مدل برخورد است. یک سری مدیر میآیند و فقط دنبال این هستند که در دورهای که هستند یک خودی جلوی تماشاگر نشان بدهند و محبوبیت خودشان را بالا ببرند، بدون اینکه اصلا استقلالی باشند یا به این تیم نظری داشته باشند. این موضوع هم نتیجه همین اتفاقها است. من برای خیلی از بازیکنان ناراحت هستم که در هر مقطعی با هر شرایطی همراه میشوند و نمیتوانند از همتیمی خودشان حمایت کنند. این اتفاقی که برای وریا افتاد برای همه آنها در زمانی دیگر رقم خواهد خورد. تا موقعی که نفهمیم که این باشگاه اصلا جایگاهش چیست و توسط چه کسانی باید اداره شود، شاهد این اتفاقات خواهیم بود.
* شما دیشب هم گفتید تمایل به کار فنی دارید اما نه در هر شرایطی. با توجه به دغدغههای متفاوتی که دارید، تمایلی دارید در بخش مدیریتی فعالیت کنید؟
- شاید این اتفاق هم بیفتد، نمیدانم. حالا یکسری کارها هست که دارم انجام میدهم تا ببینم به نتیجه میرسد یا نه، اما فکر میکنم یواش یواش کارهای خوبی بتوانم انجام دهم.
اسکوچیچ: تمام تمرکز ما روی جام جهانی خواهد بود
سرمربی تیم ملی فوتبال گفت: از امروز تمام توجهم به تیم ملی و آمادگی بازیکنان است چون میخواهیم با اتحاد، یکدلی و انگیزه برای مسابقات جامجهانی آماده شویم.
دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان بعد از تصمیم هیات رئیسه این فدراسیون برای ادامه کار در تیم ملی فوتبال گفت: از حسن اعتماد اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال تشکر میکنم. من برای رسیدن تیم ملی فوتبال ایران به جامجهانی ساعت ها وقت گذاشتم و با همکارانم تلاش زیادی انجام دادیم تا بتوانیم از شرایط سختی که پیش رویمان قرار داشت عبور کنیم.
وی افزود: طبیعتا نگاه ما بعد از صعود به جام جهانی همین بوده و خواهد بود. از ماجدی به عنوان نفر اول فدراسیون و بقیه عزیزان تشکر میکنم. شاید در اردوی گذشته مشکلاتی وجود داشت اما طبیعتا ما از همه نقطه نظرات استفاده میکنیم تا بتوانیم با یک تیم ملی خوب راهی جام جهانی شویم.
سرمربی تیم ملی فوتبال تاکید کرد: از امروز تمام توجهم به تیم ملی و آمادگی بازیکنان است چون میخواهیم با اتحاد، یکدلی و انگیزه برای مسابقات جام جهانی آماده شویم. اردوی ماه سپتامبر برای ما خیلی مهم است و به همین دلیل از همه مردم ایران و همچنین کسانی که دلشان برای فوتبال و ورزش کشور میسوزد، میخواهم که از تیم ملی حمایت کنند.
ویتاکید کرد: ما نگاهی به گذشته نداریم، آینده را میبینیم و در راه سختی که داریم باید تلاش دوچندان داشته باشیم.
اسکوچیچ یادآور شد: خیال مردم ایران راحت باشد که تمامی تمرکز کادر فنی و بازیکنان روی حضور پرقدرت در جام جهانی پیش رو خواهد بود و امیدوارم نتایجی قابل قبول در خور شان ایران در قطر کسب کنیم.
به گزارش کبنا، ماجرای فدراسیون فوتبال ایران، تیم ملی و دراگان اسکوچیچ ماجرایی عجیبی است. روایتی که بیشتر به یک داستان تخیلی شباهت دارد تا ماجرایی واقعی و اگر مروری بر اتفاقات اخیر فوتبال ایران داشته باشیم، خواهیم دید بازهم بیتدبیری و عدم مدیریت ریشه در فوتبال ایران دارد و تا این نگاه تغییر نکند، نمیتوان به آینده امید چندانی داشت.
مروری بر روزهای سخت فوتبال ایران / از حضور ویلموتس تا آستانه حذف از جامجهانی
تیم ملی فوتبال ایران در مرحله دوم انتخابی جام جهانی قطر به یک چالش بزرگ خورد، ملی پوشان کشورمان در این مرحله با تیمهای عراق، بحرین، هنگکنگ و کامبوج همگروه شدند. ما در این مرحله دو حریف آسان داشتیم و دو حریف سرسخت. هنگکنگ و کامبوج را که کنار بگذاریم به عراق و بحرین میرسیم دو تیمی که همیشه برای ما به نوعی دردسرساز بوده و دیدار با آنها میتوانست سخت باشد اما کار از این فراتر رفت و فوتبال ایران به یک چالش بزرگ خورد.
ما در گام نخست و با گلهای سردار آزمون و کریم انصاریفرد ۲ بر صفر مقابل هنگکنگ پیروز شدیم. ۱۴ گلی که در تهران به کامبوج زدیم شادی و هیجان را به فوتبال ایران هدیه کرد اما روزهای خوش و آفتابی فوتبال ما خیلی زود ابری و سیاه شد تا جایی که در منامه شکستی غیرقابل باور را شاهد بودیم و از بازی را به بحرین واگذار کردیم.
هنوز شوک شکست برابر بحرین را هضم نکرده بودیم که به مصاف عراق رفتیم. به دلیل شرایط آن روزهای عراق بازی در شهر امان و در ورزشگاهی برگزار شد که تیم ایران از سوی تماشاچیان حاضر در این استادیوم مورد توهین و بی احترامی قرار گرفت و در فضایی متشنج ۲ بر یک نتیجه را واگذار کردیم تا اوضاع حسابی نابسامان شود. حالا دو برد و دو باخت داشیم و با ویلموتسی که هدیه شوم مدیران وقت فدراسیون فوتبال بود تا آستانه حذف از جام جهانی قرار گرفتیم.
مربی بلژیکی رفت، مردی که حضورش در تهران و در راس تیم ملی فوتبال ایران بیشتر شبیه یک سفر توریستی بود با این تفاوت که او در این سفر جیبهای خود را پر از پول کرد. پولی که از جیب بیتالمال هزینه شد و مسببان آن نه تنها توبیخ و تنبیه نشدند بلکه امروز ادعای ریاست دوباره بر مسند فدراسیون فوتبال را هم در سر میپرورانند.
حضور اسکوچیچ در نقش یک ناجی/ احیای فوتبال ایران توسط مرد بی ادعای کروات
با رفتن ویلموتس طبیعی بود مسئولان فوتبال ایران به دنبال جایگزینی باشند تا تیم ملی را به دست او بدهند، صحبتهای مختلفی مطرح شد و در کمال تعجب نام دراگان اسکوچیچ به عنوان سرمربی و سکان دار تیم ملی فوتبال ایران اعلام شد. این حضور انتقادهایی به همراه داشت و خیلی از فوتبالیها و البته کارشناسان این رشته اذعان داشتند نمیتوانیم با او به ساحل آرامش برسیم اما تقدیر چیز دیگری را برای او و فوتبال ایران رقم زده بود.
به دلیل شرایط کرونایی و علیرغم تلاشهای بسیاری که صورت گرفت بازهم در دیپلماسی ورزشی میدان را به حریف واگذار کردیم و قرار شد بازیهای این مرحله به صورت متمرکز در منامه بحرین دنبال شود. در این مرحله همانطور که پیش بینی میشد هنگکنگ را با ۳ گل از پیش رو برداشتیم. شرایط از نظر روحی و روانی به سود ما نبود و همه فوتبال دوستان با استرس بازیهای تیم را دنبال میکردند. در بازی بعدی به گربهسیاه فوتبال ایران بر خوردیم اما این بار در خاک خودشان بحرین را ۳ بر صفر شکست دادیم تا آن جو سنگین کمی آرام شود. شکست ۱۰ بر صفر کامبوج فضا را کمی تلطیف کرد تا به بازی حساس عراق برسیم. سردار ایران بازهم ناجی ما شد تا با یک گل عراق را هم از پیش رو برداشته و به صدر جدول گروه بازگردیم.
حالا اسکوچیچ پادشاه زمین و زمان بود اما همچنان بیادعا و قابل احترام رفتار میکرد. در مرحله بعدی با تیمهای کرهجنوبی، امارات، عراق، سوریه و لبنان همگروه شدیم و رقابتی دیگر برای اسکوچیچ و شاگردانش آغاز شد. در ابتدا سوریه را با یک گل از پیش رو برداشتیم و بعد عراق را دوباره شکست دادیم اما این بار گلهای جهانبخش، طارمی و قلیزاده پیروزی ما را رقم زد.
امارات قربانی دیگر تیم ملی بود و اینبار طارمی در نقش ناجی ظاهر شد و بعد هم به یک تساوی یک بر یک مقابل کرهجنوبی رضایت دادیم. دیدار ما با لبنان شاید یکی از جذابترین جدالهای اسکوچیچ باشد. در شرایطی که یک بر صفر بازنده بودیم در لحظات پایانی دو گل زدیم تا کامبکی رویایی با مرد کروات داشته باشیم. بعد از آن با ۳ گل سوریه را شکست دادیم تا دوباره به عراق برسیم. این بار هم طارمی در نقش گلزن ظاهر شد و این برد جواز حضور ایران در جام جهانی را صادر کرد.
نتیجه یک بر صفر ایران برابر امارات، یک تساوی یک بر یک مقابل کره جنوبی و برد دو بر صفر مقابل لبنان در نهم فروردین ماه ۱۴۰۱منجر به سریعترین صعود ایران به جام جهانی شد تا نام اسکوچیچ در تاریخچه فوتبال ایران ثبت شود.
از ثبت، نام اسکوچیچ در رکوردهای تیم ملی تا صعود به بیست و یکم جهان
شاید خوشبینترین هوادار فوتبال هم تصور نمیکرد تیم ملی ایران از آن بحران سخت و باتلاقی که گرفتار شده بود به سلامت گذشته و راهی جام جهانی قطر شود. چرا که اگر چنین بود بی شک گزینههای ایران این فرصت را از دست نداده و صندلی داغ تیم ملی فوتبال ایران را قبول می کردند اما شرایط آنقدر سخت و فضا متشنج بود که هیچ عقل سلیمی سکان داری تیم ملی فوتبال ایران را نمی پذیرفت اما اسکوچیچ به هر دلیلی که در سر داشت، این بار را به دوش گرفت و انصافا هم عملکردی قابل تحسین داشت.
اگر مروری بر نتایج تیم ملی با مرد کروات داشته باشیم خواهیم دید نتایج و ارقام حکایت از عملکرد موفقیتآمیز او دارد و وی موفق شد از رکورد ۹ پیروزی متوالی مایلی کهن نیز عبور کند. از سویی دیگر او تیم ملی فوتبال ایران را در شرایطی در اختیار گرفت که ایران به رتبه دوم آسیا و ۳۲ جهان سقوط کرده بود اما با نتایجی که به دست آمد، اسکوچیچ و تیم فوتبال ایران به رتبه اول آسیا صعود کرده در رده بیستویکم جهان قرار گرفت.
تراژدی طغیان و اعلام وضعیت قرمز
در شرایطی که همه چیز خوب پیش میرفت اوضاع فوتبال ایران دستخوش تغییر و تحولات زیربنایی شد. رئیس فدراسیون با نظر اعضای هیات رئیسه عزل شد تا عملا وارد یک چالش جدید شویم. کشوقوسهای فراوان بین فدراسیون نشینها و اعضای هیات رئیسه تا جایی پیش رفت که هر روز اتفاقی جدید یا خبری مبنی بر چنددستگی و اختلاف بین اهالی فوتبال منتشر میشد و این باعث دلسردی و البته نگرانی فوتبالدوستان میشد.
با برگزاری مجمع فوقالعاده به صورت رسمی و قانونی عزیزیخادم کنار گذاشته شد تا صندلی تیم ملی نیز به لرزه بیافتد چرا که حالا جنگی تمام عیار بین افراد داخل و آنهایی که سودای ریاست بر سردارند، آغاز شده بود.
جنگی برای هیچ/ بازی خطرناک با اعتبار و نام فوتبال ایران
میرشاد ماجدی سکان فدراسیون فوتبال را به عنوان سرپرست در اختیار گرفت، اعضای هیات رئیسه هر چند در ابتدا بر تفاهم و رفاقت تاکید داشتند اما در ادامه مشخص شد دودستگی بین آنها ایجاد شده فوتبال ایران در جریان یک بازی خطرناک قرار گرفته است.
برخیها از بیرون از فدراسیون فوتبال با اجرای یک برنامه از پیش تعیین شده در صدد بردن فوتبال ایران به گوشه رینگ یا به نوعی تعلیق آن بودند تا بتوانند به اهداف خود دست یابند، گروه دیگری نیز که پیش از این در فوتبال ایران دستی بر آتش داشتند سودای بازگشت و آقایی را در سر میپروراندند، گویا هنوز آسیبی که به فوتبال ایران زدهاند خیالشان را راحت نکرده بود و میخواستند کار نیمه تمام خود را تمام کنند.
در این شرایط وارد یک جریان غیراخلاقی شدیم، در شرایطی که سرمربی تیم ملی فوتبال ایران قرارداد داشت و حداقل نتایج نشان از عملکرد موفقیتآمیز او داشت برخیها در صدد حذف او بر آمده و به دنبال تغییر وی بودند. در این میان توئیتهای معنیدار و هدفمند برخی از دوستان با هدف حمایت از سرمربی اسبق تیم ملی و اینکه وی به زودی به عنوان سکاندار تیم ملی معرفی خواهد شد فضا را به سمتوسویی برد که موجب تنش در تیم ملی شد تا جایی که بازیکنان این تیم در حمایت یا عدم حمایت از اسکوچیچ موضع گرفته و اعلام نظر کردند.
گزینههای داخلی و سرمایهسوزی
در چنین شرایطی هر روز یک نام شنیده میشد، از علی دایی به عنوان اسطوره فوتبال ایران گرفته تا امیر قلعهنویی و جواد نکونام و البته چند گزینه دیگر. در این میان برانکو، قطبی و چند گزینه دیگر هم مطرح شد اما این گزینهها یا قبول نکردند و یا صحبتی با آنها نشده بود و همه اینها فقط جریانسازی و بازیرسانهای بود که به نظر میرسد برخی از دوستان در آن تبحر خاصی پیدا کردهاند.
بازیهای جامجهانی ۳۰ آبان ماه آغاز میشود و در این برهه زمانی هیچ مربی نمیتواند کار خاصی را انجام بدهد، با این تاکید که فقط یک اردو پیش روی فوتبال ما خواهد بود که آن هم به هماهنگی و مرور برنامههای تمرینی باز میگردد و حتی اگر بهترین مربی جهان هم به ایران میآمد نمیتوانست تضمینی برای موفقیت یا عدم موفقیت وی باشد. خوشبختانه هیچ گزینه داخلی مسئولیت تیم ملی فوتبال ایران را در جام جهانی قبول نکرد چرا که با این کار فقط سرمایه سوزی میکردیم و با دست خودمان آینده مربیان جوان ایرانی را به خطر میانداختیم.
اعتبار و آبرویی که به بازی گرفته شد
اینکه چرا هیات رئیسه فدراسیون فوتبال وارد این بازی شد که باید سرمربی تیم ملی فوتبال ایران را برکنار کند، بماند اما در این میان یک سئوال وجود دارد. چرا با وجود اینکه اسکوچیچ با فدراسیون قرارداد داشت وارد این بازی شدیم؟ چه کسانی از حضور وی متضرر شده و چه گروهی از رفتن او سود میبردند؟ چه منافعی در این میان وجود داشت که اعتبار ورزش و فوتبال ایران اینگونه به بازی گرفته شد؟
اخبار و اتفاقات فوتبال ایران در رسانههای مختلف پوشش داده شده و در آستانه جامجهانی این مهم بیش از پیش در مرکز توجه قرار دارد. ما با دست خودمان کاری کردیم که شاید دیگر هیچ مربی مطرحی در جهان این جرات را به خود ندهد که حتی فکر حضور و فعالیت در فوتبال ما را داشته باشد چراکه با مربی که ما را از بحران و باتلاق عدم صعود به جام جهانی نجات داده بود، به این شکل رفتار کردیم. مربی که هنوز قرارداد دارد و حداقل روی کاغذ تا اینجا نتایج بسیار خوبی را برای فوتبال ایران رقم زده است.
فرصت و زمانی که از دست رفت / آیا حرفهای اسکوچیچ در تیم ملی خریدار دارد؟
موضع فدراسیون فوتبال و رفتاری که هیات رئیسه این فدراسیون با دراگان اسکوچیچ از خود نشان داد یک جنبه مهم و البته قابل تامل هم دارد. اول این که بازی را شروع کردیم که نتیجه نداشت چرا که امروز به خانه اول خودمان بازگشتیم با این تفاوت که آن روز احترام سرمربی تیم ملی را حفظ کرده بودیم و فضا آرام و به دور از تنش و تشنج بود اما امروز بعد از صرف این همه وقت، برگزاری جلسات چندساعته بی نتیجه و بسیاری اتفاقات و مسایل مختلف که موجی از نگرانی و یاس را به جامعه تزیرق کرده بود بازهم به خانه اول خودمان بازگشتیم، اسکوچیچ سرمربی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی خواهد بود.
آیا حالا حرفهای سرمربی تیم ملی فوتبال ایران خریدار دارد، آیا بازیکنانی که علیه او موضع گرفتند در جامجهانی کمک حال مرد کروات هستند یا باید بازهم شاهد چنددستگی در تیم ملی فوتبال ایران باشیم تا دوباره خاطره جامجهانی آلمان برایمان تداعی شود.
و کلام آخر اینکه تیم ملی به بازیکنانی نیاز دارد که خود را سرباز وطن دانسته و برای اعتلای نام ایران و شادی دل مردم به زمین بروند و امیال و آرزوهایشان را در گرو اعتبار فوتبال ایران بدانند.
صحبتهای کفاشیان درباره کمیته فنی، کیروش و اسکوچیچ! / سرمربی ایران در جام جهانی باید این شخص باشد
علی کفاشیان، رییس سابق فدراسیون فوتبال، درباره شایعات بازگشت کیروش و همچنین ابقای اسکوچیچ صحبتهای جالبی را مطرح کرد.
علی کفاشیان چهره پرسروصدای فوتبال ایران در دهه 1380 و 1390 بود که به عنوان مرد اول ساختمان فدراسیون فوتبال، نقشی پررنگ در فراز و فرودهای تیم ملی ایفا کرد و البته به عنوان رییس فدراسیونی که برای اولین بار کارلوس کیروش را به ایران آورد، روزهای جنجالی و پرحاشیهای را با سرمربی پرتغالی گذراند.
کفاشیان این روزها اما از فوتبال دور شده و در حالی که رییس سابق فدراسیون، مهدی تاج، وارد کارزار انتخاباتی شد، او قصدی برای این سمت از خود نشان نداد تا مشخص شود همچنان علاقهای به بازگشت به خیابان سئول ندارد.
* ارزیابی کلی شما از وضعیت فعلی فدراسیون فوتبال و رویکردش نسبت به تیم ملی چیست؟
کفاشیان- فدراسیون ما در موقعیتی است که رییس ندارد و هیئت رئیسه هم به خاطر کمبود اعضا، رسمیت ندارد که تشکیل جلسه بدهد برای تصمیمگیری. در چنین موقعیتی تصمیمی هم نمیتواند بگیرد چون همه موقت هستند و وقتی چنین چیزی وجود دارد، نه تنها در قبال تیم ملی بلکه در قبال سایر مسائل هم نمیتوانند رویکرد مشخصی داشته باشند. باید منتظر باشیم انتخابات هرچه زودتر برگزار شود تا از این بلاتکلیفی رها شویم.
* منظورتان از اینکه "نمیتوانند تصمیم بگیرند" را توضیح بدهید.
کفاشیان- منظورم این است که به هر حال اقتدار کافی را ندارند که بتوانند تصمیمی بگیرند.
* یعنی شما معتقدید که یک فدراسیون مقتدر اگر بود، باید اسکوچیچ را برکنار میکرد؟
کفاشیان- نه چنین نظری ندارم.
* پس سوالم را طور دیگری میپرسم؛ آیا این برخورد با اسکوچیچ به عنوان سرمربی تیم ملی درست بود؟
کفاشیان- ببینید وقتی در فدراسیون روی یک پاشنه سوار نیست و مدیریتش در تزلزل است، هر قسمتی به خودش اجازه میدهد تصمیمی بگیرد و تصمیمی را علنی کند. اگر منظورتان از برخورد، کمیته فنی است باید بگویم این کمیته اصلا نظرش مشورتی است و نباید بعد از جلسه بیایند آن را علنی کنند. آنها باید یک جلسه کوچک بگذارند و نظر مشورتی را به هیئت رئیسه اعلام کنند و بعد این هیئت رئیسه است که تصمیم میگیرد. این برخورد با آقای اسکوچیچ واقعا دور از شان فدراسیون فوتبال ایران بود.
* به نظرتان حفظ آقای اسکوچیچ تصمیم درستی بود؟ به خصوص اینکه کمیته فنی به قول خودشان صلاحیت ایشان را احراز نکرد و بعد گزینه داخلی مطرح شد و در آخر فدراسیون ایشان را ابقا کرد.
کفاشیان - ما در مقطعی نیستیم که بخواهیم سرمربی عوض کنیم و ما باید تا جام جهانی از او حمایت کنیم و اگر نقطه ضعفی وجود دارد، آنها را برطرف کنیم و تدارکات خوب بگذاریم. این کارهایی است که فدراسیون فوتبال باید انجام دهد و طبیعتا حفظ آقای اسکوچیچ هم تصمیم درستی بود که گرفته شد. حالا باید قدمهای بعدی را برداریم.
* شما گفتید فدراسیون فوتبال متزلزل است و اقتدار ندارد چون رئیس موقت است و هیئت رئیسه هم از نظر تعداد اعضا کمبود دارد. اما یک بحث این است که با تمام این حرفها، به هر حال شخصیت فرد سرپرست هم خیلی اهمیت دارد و شاید شخص دیگری حتی با وجود سرپرستی، میتوانست اقتدار بیشتری داشته باشد.
کفاشیان - من نمیخواهم اشخاص را متهم کنم. به هر حال میرشاد ماجدی هم تازه آمده و در حال تلاش است و واقعا هم تلاش میکند. اما مشکلات زیاد است و باید یک مقدار هم با او کنار آمد. او فورا نمیتواند تصمیم بگیرد. قبول دارم مسائلی مثل کاریزما یا اقتدار و... شخصی هستند اما باید همه جانبه نگاه کرد.
* چیزی که گفتید خیلی مصلحت جویانه بود. من حرفم این است که مگر فدراسیون فوتبال و هیئت رئیسه از قرارداد اسکوچیچ و مشکلات مالی خودش اطلاع نداشت؟ پس چرا از همان اول بی سروصدا ایشان را حفظ نکرد و مسیری را پیمود که کمیته فنی آنطور شخصیت سرمربی را زیر سوال ببرد و بعد هم که مذاکره با گزینه ایرانی مطرح شو. این مسیر به نظرتان غلط نبود؟
کفاشیان- چرا کاملا غلط بود. این مسیر قطعا اشتباه بود و قبل از جلسه هم از من پرسیدند من گفتم باید از کادرفنی حمایت شود. چون بالاخره شما از داخل مجموعه خودتان مطلع هستید. هم میدانید چه نظراتی وجود دارد، هم قرارداد سرمربی چطور است و هم وضعیت مالی چگونه است. بنابراین از همان اول میشد با یک حمایت محکم، وضعیت را طور دیگری پیش برد.
* با این شرایط به نظرتان اسکوچیچ اقتدار کافی برای هدایت تیم ملی را خواهد داشت؟
کفاشیان- بچههای ما بازیکنان خوبی هستند و غیرت لازم را دارند و همچنین از سرمربی تیم ملی فرمانبردار خوبی هستند. بنابراین به نظرم ما در این بخش مشکل چندانی نخواهیم داشت. آقای اسکوچیچ هم انصافا بدون باخت تیم را بردند جام جهانی و از نظر فنی مشکلی من در ایشان ندیدم و مدیریت خوبی هم داشتند. چند ماه دست نخورده هم باقی مانده که فدراسیون باید تدارک لازم را ببیند تا همه در داخل تیم روی فوتبال متمرکز باشند.
* آقای اسکوچیچ تا جام ملتهای 2023 قرارداد دارد. اگر شما بودید او را تا پایان قراردادش حفظ میکردید؟
کفاشیان- نمیشود تا جام ملتها گفت. باید عملکرد ایران در جام جهانی را ببینیم و همچنین شرایط مالی فدراسیون در آن مقطع.
* پس طور دیگری بپرسم؛ ایران تحت هدایت اسکوچیچ باید در جام جهانی چه کند که مورد قبول شما باشد؟
کفاشیان- اول اینکه او به هر حال شایستگیاش را در مرحله مقدماتی نشان داد و باید از او قدردانی کنیم. ما در جامهای جهانی گذشته هم هرگز نتوانستیم از گروه بالا برویم که حالا بخواهیم این انتظار را داشته باشیم اما مسئله نمایش شایسته است که در دورههای قبلی وجود داشت و دیدید که با وجود حذف، مردم هم خواستار حفظ کادرفنی بودند. یعنی برای من نتیجه آنقدر که فکر میکنید مهم نیست و بیشتر نمایش اهمیت دارد.
* یک نگرانی اهالی فوتبال این است که پس از انتخابات شهریور فدراسیون فوتبال، اگر نفرات جدیدی آمدند، دوباره بحث تغییر سرمربی در آستانه جام جهانی مطرح شود.
کفاشیان- ممکن است. قطعا اگر رییس هم که بیاید باید اوضاع و احوال را بررسی کند و سپس تصمیم بگیرد. به نظر من اول باید ببینند اوضاع مالی چطور است و کلا همه چیز را در داخل بررسی کنند و سپس علنی کنند. البته نظر من این است که آقای اسکوچیچ تا جام جهانی باید حفظ شوند.
* یک عده میگویند باید سرمربی داخلی بیاید چون بازیکنان را میشناسد و برخی دیگر هم میگویند سرمربی خارجی بزرگ باید بیاید. شما با هر دو تیپ کار کردهاید؛ نظرتان چیست؟
کفاشیان- اگر ما مربی خوب داشته باشیم مثل آقای کیروش، خیلی عالی است. اما مسئله این است که باید نگاه کنیم ببینیم چقدر تا جام جهانی فاصله داریم؟ هرکسی بیاید در این مقطع نمیتواند کار زیادی انجام بدهد و از طرف دیگر مسائل مالی فدراسیون فوتبال هم وجود دارند که باید جزو ملاحظات باشند.
* این روزها اسم آقای کیروش زیاد مطرح میشود و شما هم که گفتید او مربی خوبی است. در مجموع دوره کاری ایشان را چطور بررسی میکنید؟
کفاشیان- ما زمان آقای کیروش مشکلات مالی داشتیم اما توانستیم او را بیاوریم و با صعود به جام جهانی توسط او، این هزینه مالی هم توجیه شد. به نظر من ایران باید یک سرمربی خوب و توانمند، باتجربه بین المللی و حضور در جام جهانی داشته باشد.
* نقدی که به آقای اسکوچیچ مطرح است این است که ایشان برعکس آقای کیروش با فدراسیون و وزارت ورزش نمیجنگد که حق فوتبال را بگیرد. آیا یک سرمربی باید چنین ویژگی داشته باشد؟
کفاشیان- با احترام من این را اصلا قبول ندارم. سرمربی وظایفی دارد که کاملا فنی است از جمله انتخاب بازیکن و پذیرفتن مسئولیت فنی تیم ملی. قطعا تدارک دیدن و پول گرفتن و صحبت با وزارت ورزش و بازی تدارکاتی برعهده مدیریت فدراسیون است.
* اما در دوره آقای کیروش اینطور نبود. قبول دارید؟
کفاشیان- آقای کیروش چون عملکردش خوب بود و محبوبیت داشت، این مسائل هم برایش پیش میآمد. اما نظر من همانی است که گفتم. منظورم این است که امکان دارد واقعیت با چیزی که میخواهیم در یک جهت نباشد.
* برگردیم به وضعیت الان. آیا شما نقدی به کمیته فنی دارید؟
کفاشیان- کمیته فنی زیر نظر فدراسیون فوتبال است و وقتی فدراسیون صاحب ندارد، هرکسی نظری که دارد را به عنوان یک تصمیم میگوید. کمیته فنی نهاد مشورتی داخل فدراسیون است و تصمیمگیر نیست که بیاید و بگوید سرمربی را برکنار کرده یا اعلام کند که صلاحیت ندارد.
* شما نفرات فعلی کمیته فنی را قبول دارید؟
کفاشیان- من اسم آنها را نمیدانم.
* میخواهید اسم ببرم و نظر بدهید؟
کفاشیان- نه (باخنده). به نظر من مسئول آموزش فدراسیون و کمیته جوانان باشند و کسانی که درگیر کار اجرایی هستند. همچنین از اعضای هیئت رئیسه و مدیر تیم ملی. علاوه بر آن کارشناسانی هستند که باید سابقه بازی ملی و حضور در سطح اول را داشته باشند و مهمتر از همه مطلع باشند.
* سوال آخر اینکه آقای تاج دوست قدیمی شما هم وارد کارزار انتخابات شد. چه نظری درباره او دارید؟
کفاشیان- آقای تاج باتجربه است و کارش را بلد است و وقتی آمده در انتخابات شرکت کرده، حتما پتانسیلی را در خودش دیده. برای او آرزوی موفقیت دارم.
جباری: چرا با برکناری اسکوچیچ مخالفت کردم
همین حالا هم خیلی دیر شده و خیلی از مسائلی که نباید اتفاق میافتاد، رخ داده است؛ مسلما تیم ملی و کشورمان از این اتفاقات آسیب میبیند.
ستاره سابق استقلال و تیم ملی شب گذشته در حاشیه مراسمی که در جزیره کیش برگزار میشد، صحبتهای قابل تاملی در خصوص شرایط فدراسیون فوتبال، تیم ملی و البته نحوه رفتار باشگاه استقلال با کاپیتان خودش داشت. مجتبی جباری که به خاطر گزیدهگویی و دوری همیشگیاش از مصاحبهکردن، اطلاع از مواضعش بهعنوان یکی از چهرههای متفاوت فوتبال ایران برای فوتبالدوستان ایرانی جذاب بود، در گفتوگو با خبرنگار ورزش سه از نابسامانی فدراسیون بهعنوان مهمترین علت بروز حواشی پیرامون تیم ملی در روزهای اخیر نام میبرد. کاپیتان سابق استقلال که عملکرد فوقالعادهاش در دوران بازی در کنار روحیه خاص او در خارج از زمین محبوبیت کمنظیری در بین تماشاگران استقلال برای او به ارمغان آورده، در خصوص ساختار این باشگاه هم حرفهای مهمی زد.
* آقای جباری به نظر شما تشکیل کمیته فنی با این اعضا میتوانست کمکی به فدراسیون فوتبال کند؟ مخصوصا که در نهایت نظر آنها اعمال هم نشد.
- ببینید اگر همه چیز بخواهد درست باشد، یعنی فدراسیون سر و شکل داشته باشد و از آن طرف کمیته فنی با همه شرایط، یعنی جایگاهش جایگاه درستی باشد، اصلا وظیفهاش این است در این خصوص تصمیم بگیرد و نظر بدهد اما باید نظرات خودشان را به کسی که این پست و موقعیت را به آنها داده؛ اعلام کنند. اما ما داریم درباره شرایطی صحبت میکنیم که هیچچیزی درست و اصولی پیش نرفته و کسی الان ریاست فدراسیون را برعهده ندارد. یک اوضاعی هست که واقعا جالب نیست. ناهماهنگی که در همه جا دیده میشود، در این قسمت هم وجود دارد.
* فکر میکنید اختلاف نظری که بین بازیکنان تیم ملی هم به وجود آمد و نگرانی جامعه فوتبال را در بر داشت، برآمده از همین آشفتگی فدراسیون است؟
- همه چیز را میتوان به این بیسروسامانی ارتباط داد. هرکسی وقتی این شرایط را میبیند به خودش اجازه میدهد یا اینکه این تصور که خیلی از مواقع اشتباه است، برایش به وجود میآید که من میتوانم با این حرف و نظرم شرایط را بهتر کنم یا جلوی یک اشتباه بزرگتر را بگیرم. اما این اوضاع نابسامان باعث میشود که تصور در ذهن هر فردی ایجاد شود که میتواند نظرش را بدهد اما جلوتر که میرود میبیند اشتباه شده و دو دستگی بهوجود میآید و اتفاقات دیگر. من میدانم که بازیکنان در زمین مسابقه مسلما هوای هم دیگر را دارند و دوستان خوبی هستند. اما بهخاطر یکسری اتفاقاتی که از نزدیک میبینند و ما آن را از نزدیک تجربه نمیکنیم، یکسری نظرات میدهند که هرچه زودتر باید توسط یک بزرگتری کنترل و مدیریت شود. همین الان هم خیلی دیر شده و خیلی از مسائلی که نباید رخ داده است و مسلما تیم ملی و کشورمان از این اتفاقات آسیب میبیند.
* گروهی از مخالفان اسکوچیچ که در کمیته فنی هم بودند، معتقدند این مربی شایستگی هدایت تیم ملی در جام جهانی را ندارد. در برابر آنها، موافقان این سرمربی میگفتند وقتی در مرحله انتخابی یک تورنمنت تیم ملی را بدون مشکل به مرحله اصلی رسانده، صلاحیت حضور در مرحله نهایی آن تورنمنت را هم دارد. شما در این خصوص چه نظری دارید؟
- یک اشتباهی داشت صورت میگرفت که خدا را شکر این اتفاق نیفتاد. یک مربی را فقط با نتایجش میتوانند قضاوت کنند. وگرنه چه کسی میرود تک تک تمرینات را آنالیز کند؟ مگر ما یک سیستم ناظر مثل اروپا داریم که حتی بروند به آنچلوتی که رئال را مدیریت میکند بگویند شدت تمریناتت به نسبت بقیه تیمهای اروپا پایینتر است و باید فشار تمرین را ببری بالاتر؟ این قضاوتها را فقط به نظر فردی تقلیل ندهیم. یکسری آمار و نظارتهای کلی باید باشد و دیده شود. اصلا ببینیم هدف فوتبال ما چیست. اگر یک فوتبالی داریم که سازماندهی شده است، در رده پایه هزینه میکنیم، هدفی برای خودمان در نظر گرفتیم که از این پله به جای دیگر برسیم، در این مسیر کلی آدم ناظر داریم، مشاور خارجی داریم که میتوانند بگویند این مسیر غلط است، بله میتوان پذیرفت. اما در فوتبالی که غلط اندر غلط است، چطور میتوانند نظر دهند؟ فقط میتوانند بگویند مربی نتیجه گرفته یا نگرفته. که نتیجه هم گرفته. ممکن بود با هزینههای بیشتر به این نتیجه نرسیم و احتمال زیاد هم همین اتفاق میافتاد. حالا چه دلیلی دارد این تغییر؟ ما باید دنبال یک دلیل دیگر بگردیم. اختلافها را مطرح میکنند، یک بازیکن این حرف را زده و دیگری آن حرف را زده. مربی تیم ملی در این مقطع، با این فشارها و بحرانها و بیپولیها تنها بوده. ما یک بار حمایت کنیم و بعد ببینیم این اتفاق میافتد یا خیر. یک زمانهایی هم آقای اسکوچیچ مدیریت خودش را نشان داده و در بازیهای حساس بازیکنش را نگذاشته در ترکیب، چون یک سری موارد برایش مهم بوده است. ضمن اینکه همه شرایط برایش فراهم نبوده است.
* شما از ردههای پایه تا اوج فوتبال که تیم ملی است اردوهای مختلف را تجربه کردید. در این اردوها اساسا سازوکار برقراری نظم برعهده چه کسی است؟ سرمربی یا مدیر و سرپرست تیم؟
- همه تاثیرگذارند روی این موضوع، وقتی بحث "تیم" مطرح میشود. البته سلایق مختلف مربی هم در میزان و شدت کنترل شرایط تعیینکننده است. اما مجموعهای از عوامل در برقراری نظم و مدیریت تیم تاثیرگذارند. سرمربی نقش خودش را دارد و بقیه عوامل هم موثرند.
* در مورد استقلال هم صحبت کنیم. شما یکی از پیشکسوتان این باشگاه بودید که خیلی صریح از وریا غفوری حمایت کردید. چه در خصوص برنامه خندوانه که یک حاشیه بود و چه اصل موضوع یعنی کنار رفتن این بازیکن از استقلال. خود شما هم جزو بازیکنانی بودید که با یک بیمهری عجیب از این تیم کنار ماندید.
- ببینید استقلال فقط تماشاگر دارد. ساختاری به عنوان باشگاه که پیشکسوتها و مدیران در آن حضور داشته باشند وجود ندارد. مدیری که الان هست دوسال دیگر، سه سال دیگر اصلا نیست. اصلا هیچ سیستم و نظمی ندارد. وقتی این اتفاق میافتد همه متوجه میشوند تبعات آن همین مدل برخورد است. یک سری مدیر میآیند و فقط دنبال این هستند که در دورهای که هستند یک خودی جلوی تماشاگر نشان بدهند و محبوبیت خودشان را بالا ببرند، بدون اینکه اصلا استقلالی باشند یا به این تیم نظری داشته باشند. این موضوع هم نتیجه همین اتفاقها است. من برای خیلی از بازیکنان ناراحت هستم که در هر مقطعی با هر شرایطی همراه میشوند و نمیتوانند از همتیمی خودشان حمایت کنند. این اتفاقی که برای وریا افتاد برای همه آنها در زمانی دیگر رقم خواهد خورد. تا موقعی که نفهمیم که این باشگاه اصلا جایگاهش چیست و توسط چه کسانی باید اداره شود، شاهد این اتفاقات خواهیم بود.
* شما دیشب هم گفتید تمایل به کار فنی دارید اما نه در هر شرایطی. با توجه به دغدغههای متفاوتی که دارید، تمایلی دارید در بخش مدیریتی فعالیت کنید؟
- شاید این اتفاق هم بیفتد، نمیدانم. حالا یکسری کارها هست که دارم انجام میدهم تا ببینم به نتیجه میرسد یا نه، اما فکر میکنم یواش یواش کارهای خوبی بتوانم انجام دهم.
اسکوچیچ: تمام تمرکز ما روی جام جهانی خواهد بود
سرمربی تیم ملی فوتبال گفت: از امروز تمام توجهم به تیم ملی و آمادگی بازیکنان است چون میخواهیم با اتحاد، یکدلی و انگیزه برای مسابقات جامجهانی آماده شویم.
دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان بعد از تصمیم هیات رئیسه این فدراسیون برای ادامه کار در تیم ملی فوتبال گفت: از حسن اعتماد اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال تشکر میکنم. من برای رسیدن تیم ملی فوتبال ایران به جامجهانی ساعت ها وقت گذاشتم و با همکارانم تلاش زیادی انجام دادیم تا بتوانیم از شرایط سختی که پیش رویمان قرار داشت عبور کنیم.
وی افزود: طبیعتا نگاه ما بعد از صعود به جام جهانی همین بوده و خواهد بود. از ماجدی به عنوان نفر اول فدراسیون و بقیه عزیزان تشکر میکنم. شاید در اردوی گذشته مشکلاتی وجود داشت اما طبیعتا ما از همه نقطه نظرات استفاده میکنیم تا بتوانیم با یک تیم ملی خوب راهی جام جهانی شویم.
سرمربی تیم ملی فوتبال تاکید کرد: از امروز تمام توجهم به تیم ملی و آمادگی بازیکنان است چون میخواهیم با اتحاد، یکدلی و انگیزه برای مسابقات جام جهانی آماده شویم. اردوی ماه سپتامبر برای ما خیلی مهم است و به همین دلیل از همه مردم ایران و همچنین کسانی که دلشان برای فوتبال و ورزش کشور میسوزد، میخواهم که از تیم ملی حمایت کنند.
ویتاکید کرد: ما نگاهی به گذشته نداریم، آینده را میبینیم و در راه سختی که داریم باید تلاش دوچندان داشته باشیم.
اسکوچیچ یادآور شد: خیال مردم ایران راحت باشد که تمامی تمرکز کادر فنی و بازیکنان روی حضور پرقدرت در جام جهانی پیش رو خواهد بود و امیدوارم نتایجی قابل قبول در خور شان ایران در قطر کسب کنیم.