تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۰۲
کد مطلب : ۴۵۰۲۶۸
در گفتوگو با متخصصان تغذیه مطرح شد
۶ علامت چرب شدن کبد / یک نکته طلایی برای پاکسازی کبد چرب؛ هرچه زودتر انجام دهید
۰
کبنا ؛کبد چرب محصول زندگی بیتحرک و تغذیه نامتوازن است که اگر به موقع به آن رسیدگی شود میتواند بهبود یابد. اگر شما هم این علائم را در بدن خود میبینید برای چکآپ و تغییر سبک اقدام کنید تا به دردسرهای فیبروز و سیروز کبدی دچار نشوید. همین امروز دست به کار شوید!
به گزارش کبنا به نقل از همشهری آنلاین، هنگامی که چربی پنج تا ده درصد وزن کبد را بگیرد، به آن کبد چرب گرید یک میگویند و اگر کبد وارد فاز التهابی شود به درجه دو میرسد. فیبروز و سیروز کبدی مربوط به درجه ۳ و ۴ هستند که سلامتی فرد را با مخاطرهای جدی روبرو میکنند.
کبد چرب محصول سبک زندگی پر سکون و پر خوراک است، پس طبیعی است وقتی نحوه خوردن اصلاح شود، مشکلات گوارشی و کبد چرب نیز مدیریت خواهند شد. دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانگر در این رابطه گفت: «کبد نقش کلیدی و مرکزی در متابولیسم قندها؛ چربیها و پروتئینها دارد. این عضو در واقع هم قند را ذخیره میکند و هم آن را آزاد میکند. محل تولید پروتئینهای حامل کلسترول و بسیاری از فاکتورهای سیستم ایمنی نیز است. ذخیره ویتامینهای A D E ،K به عهده کبد است و نقش بسیار کلیدی در سمزدایی دارد.»
نکته شگفتانگیزی که در خلقت این عضو بدن وجود دارد این است که کبد نقش باز ترمیمی بالایی هم دارد و در صورتی که ما فشار خارجی غیر طبیعی به آن وارد نکنیم با قدرت به حمایت از ما ادامه میدهد اما اگر این فشار اضافه و دائمی آن را دچار مشکل کند، ما دچار کسالت خواهیم شد؛
نشانههای چرب شدن کبد
خستگی
نفخ بیش از حد صبحگاهی
مشکلات هورمونی
یبوست
کاهش عملکرد سیستم ایمنی
بیمار شدن مکرر
پس اگر با این علائم روبرو هستید حتما به پزشک مراجعه کنید و عوامل موثر بر چرب شدن کبد را در نظر بگیرید؛ دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه گفت: «اگر عواملی را که به چرب شدن کبد میانجامد حذف کنیم، کبد اصلاح خواهد شد.»
تغییرات کبد به سمت چربی
عوامل تشدید کننده کبد چرب
مصرف زیاد ترشی، ماست و دوغ همراه غذا
مصرف زیاد خیار در فصول سرد سال
مصرف زیاد میوه و نوشیدن آب روی میوه
مصرف زیاد غذاهای سرخ شده مانند فست فود و غذاهای چرب
مصرف زیاد انواع سس، تنقلات شور و چرب، انواع خوراکیهای دارای نگهدارنده
کم مصرف کردن سبزی و آرد سبوسدار
استفاده زیاد از غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، سالاد الویه، کنسروها، غذاهای مانده
پرخوری و در هم خوری
عدم فعالیت روزانه و ورزش نکردن
دیر خوابیدن و شب بیداری
خوابیدن تا ظهر یا خواب طولانی بعد از ناهار
نوشیدن آب یخ بعد ورزش، در استخر، ناشتا، میانه شب و...
استرس
مصرف زیاد الکل و مصرف نوشیدنیهای الکلی تقلبی
مصرف غذای پر حجم در ساعات انتهایی شب
طبیعی است اگر این موارد از زندگی روزمره حذف شوند اوضاع کبد بهبود خواهد یافت. دکتر گیاهی نیز افزود: «نکته مهمی که ما از متخصصین طب سنتی یاد گرفتیم این است که مخلوط کردن داروهای گیاهی و عرقیجات مشهور در درمان کبد با یکدیگر الزاما منجر به اثر بخشی بیشتر نمیشود! و درمان دارویی کبد چرب نیز در ویزیت حضوری و پیگیری آن انجام میشود.»
دکتر اختری تاکید کرد: «نکته طلایی اصلاح سبک زندگی و داشتن فعالیت کافی بدنی و ورزش روزانه است؛ ورزشی که موجب تعریق و تپش قلب بشود کار کبد شما و همه بدن شما را به تدریج بهتر خواهد کرد.»
به گزارش کبنا به نقل از همشهری آنلاین، هنگامی که چربی پنج تا ده درصد وزن کبد را بگیرد، به آن کبد چرب گرید یک میگویند و اگر کبد وارد فاز التهابی شود به درجه دو میرسد. فیبروز و سیروز کبدی مربوط به درجه ۳ و ۴ هستند که سلامتی فرد را با مخاطرهای جدی روبرو میکنند.
کبد چرب محصول سبک زندگی پر سکون و پر خوراک است، پس طبیعی است وقتی نحوه خوردن اصلاح شود، مشکلات گوارشی و کبد چرب نیز مدیریت خواهند شد. دکتر لادن گیاهی متخصص تغذیه و رژیم درمانگر در این رابطه گفت: «کبد نقش کلیدی و مرکزی در متابولیسم قندها؛ چربیها و پروتئینها دارد. این عضو در واقع هم قند را ذخیره میکند و هم آن را آزاد میکند. محل تولید پروتئینهای حامل کلسترول و بسیاری از فاکتورهای سیستم ایمنی نیز است. ذخیره ویتامینهای A D E ،K به عهده کبد است و نقش بسیار کلیدی در سمزدایی دارد.»
نکته شگفتانگیزی که در خلقت این عضو بدن وجود دارد این است که کبد نقش باز ترمیمی بالایی هم دارد و در صورتی که ما فشار خارجی غیر طبیعی به آن وارد نکنیم با قدرت به حمایت از ما ادامه میدهد اما اگر این فشار اضافه و دائمی آن را دچار مشکل کند، ما دچار کسالت خواهیم شد؛
نشانههای چرب شدن کبد
خستگی
نفخ بیش از حد صبحگاهی
مشکلات هورمونی
یبوست
کاهش عملکرد سیستم ایمنی
بیمار شدن مکرر
پس اگر با این علائم روبرو هستید حتما به پزشک مراجعه کنید و عوامل موثر بر چرب شدن کبد را در نظر بگیرید؛ دکتر الهام اختری، متخصص طب سنتی و استاد دانشگاه گفت: «اگر عواملی را که به چرب شدن کبد میانجامد حذف کنیم، کبد اصلاح خواهد شد.»
تغییرات کبد به سمت چربی
عوامل تشدید کننده کبد چرب
مصرف زیاد ترشی، ماست و دوغ همراه غذا
مصرف زیاد خیار در فصول سرد سال
مصرف زیاد میوه و نوشیدن آب روی میوه
مصرف زیاد غذاهای سرخ شده مانند فست فود و غذاهای چرب
مصرف زیاد انواع سس، تنقلات شور و چرب، انواع خوراکیهای دارای نگهدارنده
کم مصرف کردن سبزی و آرد سبوسدار
استفاده زیاد از غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، سالاد الویه، کنسروها، غذاهای مانده
پرخوری و در هم خوری
عدم فعالیت روزانه و ورزش نکردن
دیر خوابیدن و شب بیداری
خوابیدن تا ظهر یا خواب طولانی بعد از ناهار
نوشیدن آب یخ بعد ورزش، در استخر، ناشتا، میانه شب و...
استرس
مصرف زیاد الکل و مصرف نوشیدنیهای الکلی تقلبی
مصرف غذای پر حجم در ساعات انتهایی شب
طبیعی است اگر این موارد از زندگی روزمره حذف شوند اوضاع کبد بهبود خواهد یافت. دکتر گیاهی نیز افزود: «نکته مهمی که ما از متخصصین طب سنتی یاد گرفتیم این است که مخلوط کردن داروهای گیاهی و عرقیجات مشهور در درمان کبد با یکدیگر الزاما منجر به اثر بخشی بیشتر نمیشود! و درمان دارویی کبد چرب نیز در ویزیت حضوری و پیگیری آن انجام میشود.»
دکتر اختری تاکید کرد: «نکته طلایی اصلاح سبک زندگی و داشتن فعالیت کافی بدنی و ورزش روزانه است؛ ورزشی که موجب تعریق و تپش قلب بشود کار کبد شما و همه بدن شما را به تدریج بهتر خواهد کرد.»