دریافت لینک صفحه با کد QR
کبنا بررسی کرد؛
ریاست دانشگاه علمی کاربردی کهگیلویه و بویراحمد نصیب چه کسی خواهد شد؟ / جنگ بر سر لحاف ملا در دانشگاه یاسوج / آقای استاندار دانشگاه علمی کاربردی را نجات دهید
12 تير 1401 ساعت 20:44
در حالی که دانشگاه علمی کاربردی کهگیلویه و بویراحمد در موارد متعددی تفاوت اساسی با نظام آموزش عالی دارد، اما بر اساس یک سنت غلط و نانوشته، رئیس آن از بین اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج انتخاب میشود.
در حالی که دانشگاه علمی کاربردی کهگیلویه و بویراحمد در موارد متعددی تفاوت اساسی با نظام آموزش عالی دارد، اما بر اساس یک سنت غلط و نانوشته، رئیس آن از بین اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج انتخاب میشود.
به گزارش کبنا، زمزمههایی از تغییر رئیس دانشگاه علمی کاربردی کهگیلویه و بویراحمد شنیده میشود. گزینههایی نیز برای جایگزینی او در رسانهها معرفی شده است. اما مشکل آنجاست که شنیده میشود این گزینهها بیش از آنکه دارای شاخصهای علمی باشند، دارای شاخصهای قومی و طایفهای و جهتگیریهای سیاسی هستند.
نوریپور عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج از سال 1398 تاکنون ریاست دانشگاه جامع علمی کاربردی کهگیلویه و بویراحمد را بر عهده دارد. انتخاب رئیس این دانشگاه از بین اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج کم کم تبدیل به یک سنت شده است. سنت غلطی که با هیچیک از قوانین موضوعی، بخشنامهها، اساسنامهها و دستورالعملها، اساسنامه تأسیس دانشگاههای وابسته به وزارت علوم و ... تطابق ندارد.
چند سالی است که رئیس این دانشگاه از بین اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج انتخاب میشود. در حالی که اهداف اساسی این دانشگاه با اهداف دانشگاه یاسوج تفاوت اساسی دارند. هدف از پذیرش دانشجو در این دانشگاه، تربیت نیروی ماهر است. در این دانشگاه، نظام تحصیلی، نظام پذیرش دانشجو و حتی سرفصلهای رشتهها متفاوت از آموزش عالی است. حتی پذیرش دانشجو بر اساس نیازسنجی و آمایش سرزمینی است. به طور کلی تحصیل در این دانشگاه بر اساس نظام حرفهای و مهارتی است. در حالی که هدف از تربیت دانشجو در دانشگاهی همچون دانشگاه یاسوج، تربیت نیروی نظری است نه نیروی ماهر با آموزش کاربردی. حال چنین اساتیدی چگونه میتوانند در دانشگاهی با اهداف و اساسنامه متفاوت مدیریت کنند؟ این در حالی است که یک عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج سالها زمان میبرد تا با اهداف و اساسنامه دانشگاه علمی کاربردی آشنا شوند. پس چگونه است که فردی ناآشنا با یک سیستم اداری میتواند بر آن سیستم مدیریت کند؟
از سوی دیگر، ادامه این سنت غلط باعث شده در دانشگاه یاسوج نیز جنگ قدرت برای به دست گرفتن ریاست علمی کاربردی استان
به وجود بیاید. در حالی که اصلاً این دو دانشگاه ارتباط مستقیمی با یکدیگر ندارند. اما حال گویی علمی کاربردی تبدیل به یکی از دانشکدههای دانشگاه یاسوج شده است و اساتید این دانشگاه همانطور که برای ریاست دانشکدههای دانشگاه یاسوج تلاش میکنند، به همان اندازه گوشه چشمی هم به ریاست علمی کاربردی دارند. معلوم نیست چه منطقی پشت این سنت قرار دارد که رئیس علمی کاربردی باید از دانشگاه یاسوج انتخاب شود. مگر به جز دانشگاه یاسوج، دانشگاههای دیگری در این استان نیست؟ مگر دانشگاه آزاد، علوم پزشکی و پیام نور در این استان نداریم؟
همین ناآشناییها است که باعث شده در دوره ریاست نوریپور بر علمی کاربردی، پیشرفتی در این دانشگاه نبینیم. نوری پور در نشست خبری که بعد از چهار سال، چندی پیش با برخی از رسانهها داشت مدام تأکید میکرد که ما میخواهیم دانشجو پذیرش کنیم. این در حالی است که پذیرش دانشجو تنها یکی از ملاکهای توسعه دانشگاه است. تکمیل تجهیزات این دانشگاه از اولویت بیشتری برخوردار است. بهتر است که نوری پور پاسخ دهد در این زمینه چه کارهایی انجام داده است.
با وجود این موضوعات باز هم زمزمه انتخاب رئیس علمی کاربردی استان از بین اساتید دانشگاه یاسوج مطرح شده است. گویی روابط سیاسی، طایفهای و قومی مهمتر از شاخصهای علمی، کارشناسی و حرفهای هستند.
انتظار میرود احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد به این موضوع ورود کرده و نگذارد این دانشگاه طعمه روابط سیاسی و دخالتهای برخی از نمایندگان استان شود. چرا که پیشانی هر استانی، دانشگاههای آن استان است. عدم نظارت استاندار بر این دانشگاه، ممکن است دانشگاه علمی کاربردی استان را بیش از پیش به انزوا ببرد. آقای استاندار لطفاً این سنت غلط را بشکنید و رئیس این دانشگاه را از بین اعضای هیئت علمی دانشگاههای دیگر انتخاب کنید.
کد مطلب: 449851
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir