در همایش متنفذین، اقوام، ایلات و طوایف با رویکرد کاهش خشونت جمعی مطرح شد
سردار خرمدل: مشکل کهگیلویه و بویراحمد «کل غلامحسینها» است / سیاستزدگی در کهگیلویه و بویراحمد موجب کنار گذاشتن مدیران لایق و بکارگیری مدیران نالایق شده است
6 ارديبهشت 1401 ساعت 12:50
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت: سیاستزدگی در استان کهگیلویه و بویراحمد موجب کنار گذاشتن مدیران لایق و بکارگیری مدیران بعضاً نالایق شده است.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت: سیاستزدگی در استان کهگیلویه و بویراحمد موجب کنار گذاشتن مدیران لایق و بکارگیری مدیران بعضاً نالایق شده است.
به گزارش کبنا، صبح امروز (سه شنبه 6 اردیبهشت ماه 1401) همایش متنفذین، اقوام، ایلات و طوایف با رویکرد کاهش خشونت جمعی با حضور مسئولان عالی رتبه استان، فرمانده سپاه فتح، فرمانده نیروی انتظامی، معاون سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، فرماندار بویراحمد، سید علی ملک حسینی دادستان یاسوج، اساتید دانشگاهها، روحانیون و متنفذین در سالن دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج برگزار شد.
سردار حمید خرمدل فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای این استان اشاره کرد و در ابتدا سخنان خود به بیان خاطرهای پرداخت و اظهار داشت: در استان کهگیلویه و بویراحمد اگر مشکلات وجود دارد و یا اقدامات خوبی هست، از متنفذین است.
وی در ادامه به گرایش مردم استان کهگیلویه و بویراحمد به تحصیل حوزوی اشاره کرد و گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از میانگین کشوری به درس حوزوی و طلبگی گرایش دارند. سئوالی که الان وجود دارد این است که استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت چه بهرهای میبرد.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت: در یک منطقهای آتش سوزی صورت گرفته بود و وقتی میخواستیم که این آتش را خاموش کنیم، یک روحانی آتش بیار معرکه بود و اجازه نمیدادند که آتش را خاموش کنیم.
سردار خرمدل با بیان اینکه با شرایط فضای مجازی تا 10 سال دیگر متنفذین جایگاهی ندارند و جوانان از آنها حرف شنوی ندارند، اظهار داشت: اغلب مشکلاتی که در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد به وجود میآید و در شورای تأمین آن را هم مطرح میکنیم، مربوط به مردم عادی نیست بلکه مشکل از ناحیه متنفذین جامعه است.
وی با بیان داستان کوتاهی، افزود: در جایی جمعی قصد انجام کاری داشتند و فردی که معروف بود به «کل غلامحسین» مانع کار میشد و وقتی از آنها سئوال میشد که چرا کار را انجام نمیدهید، میگفتند؛ مشکل کل غلام حسین است که اتفاقاً کلیدار مسجد هم بود، اگر او نباشد هیچ مشکل دیگری نیست. لذا مشکل استان کهگیلویه و بویراحمد، «کل غلامحسینها» است.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد در ادامه کمرنگ شدن مسائل دینی را عامل برخی از آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: وقتی در بعضی از مناطق دیشموک به مسائل دینی توجه شد و ما در آنجا ورود کردیم و مسائل دینی تقویت و گسترش پیدا کرد. شاهد بودیم که خودکشی به صفر رسید.
سردار خرمدل در ادامه خودکشی، نزاع دسته جمعی، طایفه گرایی، قتل، سیاست زدگی، خودکشی، قانون شکنی و... را مهمترین مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد دانست و گفت: طایفه گرایی کینه میآورد. وقتی می گویند که فلانی فقط از طایفه خودش مسئولیت انتخاب میکند، این کینه میآورد و فرد مغضوب در جایی دیگر تلافی میکند.
وی گفت: در برخورد با کارآفرین و سرمایه گذاران به خوبی رفتار نمیشود. کارآفرین میخواهد شغل ایجاد کنند، مانع او میشوند.
این مقام ارشد سپاه در استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وجود 35 هزار اسلحه مجوزدار در استان گفت: از اسلحههای بدون مجوز آماری در دست نیست. متأسفانه در عزا و عروسی تیراندازی صورت میگیرد و این رفتارها درست نیست. وقتی فردی خودکشی میکند، همانند یک شهید از او استقبال میکنند که همه اینها مشکلات را بیشتر خواهد کرد.
وی اضافه کرد: بیشتر خودکشی در شهرستان بویراحمد رخ میدهد، اما در شهر دیشموک این موضوع بلدتر شد. چرا باید دختر 12 و 13 ساله را در اوج نوجوانی و جوانی از مدرسه بلند میکنند و ازدواج میدهند.
سردار خرمدل گفت: مدیران لایق استان کهگیلویه و بویراحمد به خاطر سیاست زدگی کنار گذاشته میشود و بعضاً افراد نالایق پست میگیرند.
وی با بیان اینکه سالی حدود 4 هزار دانش آموز به بویراحمد مهاجرت میکنند، افزود: اگر فکری برای فرهنگ عمومی جامعه صورت نگیرد. با وجود فرهنگ متضاد چه اتفاقی می افتد.
وی در ادامه گفت: قانون شکنی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد. همه خودشان هم قانون هم مجری قانون و هم قانون شکن هستند.
سردار خرمدل با بیان اینکه باید از ظرفیت روحانیون و گروههای مردمی برای برون رفت از مشکلات استان استفاده کرد، گفت: باید از حضور روحانیون در مناطق مختلف استفاده پشتیبانی و حمایت کرد. آموزش و پرورش باید تقویت شود چرا که آموزش و پرورش زیربنای فکری و اندیشه جامعه است. این دستگاه مهم باید بیشتر وقت خود را در حوزه توسعه فرهنگی و تربیتی به کار بگیرد. متأسفانه این نهاد اینقدر گرفتار میز و صندلی شده است که نمیتواند کار فرهنگی و فکری کند.
وی تاکید کرد: گروههای مردمی برای مقابله با مشکلات استان تشکیل شود و تنها با دست مردم میتوانیم از مشکلات ذکر شده عبور کنیم. قتل و درگیریها روح و روان مردم را بهم ریخته است و نمیتوان با همایشهای چند ساعته همه چیز را رفع کرد. ای همایش یک جرقه است، اما باید فکر اساسیتر کرد. پروندههای داریم که حدود 40 سال درگیر آن هستیم. لذا نقش مردم در اینجا بسیار مهم است.
کد مطلب: 447362