کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مجید صفایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد:

بلادشاپور ثبت جهانی می‌شود / 41 پروژه گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد به بهره‌برداری می‌رسد/ قفل تسهیلات بر روی طرح‌های گردشگری باز شد / سودجویان به نام گردشگری 300 هکتار اراضی ملی را تصاحب شدند

6 آبان 1400 ساعت 13:37

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: 41 پروژه گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد در حال اجرا و بهره‌برداری است.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: 41 پروژه گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد در حال اجرا و بهره‌برداری است.
به گزارش کبنا، مجید صفایی صبح امروز در جمع خبرنگاران به آخرین اقدامات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه وبویراحمد در سه حوزه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی پرداخت و اظهار داشت: در حوزه میراث فرهنگی اقدامات خیلی خوبی انجام گرفت. حدود 2800 اثر تاریخی در استان کهگیلویه و بویراحمد داریم که 770 اثر تاریخی این استان به ثبت ملی رسیده‌اند و شاخص‌ترین آنها بلادشاپور است. بلادشاپور وضعیت خوبی اصلاً نداشت و به لحاظ اینکه نباید بچه‌های استان را تخریب کنیم، اما مخروبه‌ای را تحویل گرفتیم.
وی با بیان اینکه در بدو ورودم به استان کهگیلویه و بویراحمد اعتباراتی را بافت تاریخی بلادشاپور گرفتیم، افزود: 12 کار شاخص در بلادشاپور انجام گرفت.. مسجد ومحوطه این بافت مورد مرمت قرار گرفت وهمچنین به دنبال این هستیم که صنایع دستی و گردشگری را در این بافت رونق دهیم که سرمایه گذارانی در این زمینه ورود کرده‌اند و کار هم شروع شده است.
 صفایی گفت: مسئولان کشوری در بازدید از بافت تاریخی بلادشاپور نوید ثبت جهانی این اثر را داده‌اند که ان شاء الله در سال 1400 به استان کهگیلویه وبویراحمد ابلاغ می‌شود.
وی در ادامه دیگر اقدامات این اداره کل را در حوزه میراث فرهنگی برشمرد و افزود: اعتباراتی برای مرمت پل تاریخی پاتاوه، پل بریم باشت و قلعه‌های چرام گرفته شد که مرمت این آثار تاریخی آغاز شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه نبود موزه را خلاء بزرگ در حوزه میراث فرهنگی دانست و گفت: سال 92 عملیات اجرایی موزه مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد کلنگ زنی شد.
وی با بیان اینکه موزه مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از منحصر به فردترین موزه‌های کشور است به لحاظ موقعیت جغرافیایی که دارد، افزود: موزه یاسوج به لحاظ فیزیکی به بهره برداری رسیده است و ما در آخرین اقدام 5 میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار برای تجهیز موزه گرفتیم. 
صفایی در ادامه گفت: در حوزه گردشگری نیز پیگیری و اقدامات زیادی صورت گرفت به طوریکه کهگیلویه و بویراحمد در سال 1400 به عنوان پایلوت گردشگری کشاورزی و دامپروری مصوب شد و همین مسئله سبب شد تا اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد در بین استان‌های جنوب یک گام بزرگ بردارد.
وی افزود: در همین راستا؛ 41 پروژه گردشگری با اعتبار 493 میلیارد تومان و 1036 اشتغالزایی در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد در حال انجام گرفتن است که سال 99 تعداد 9 پروژه به عنوان پروژه‌های جهش تولید مشخص شدند.
وی افزود: در منطقه گردشگری ماغر، آبشار کمر دوغ، چشمه بلقیس، پارک جنگلی یاسوج و دیگر مناطق استان زیر ساخت‌های مناسب گردشگری در حال احداث و یا پیگیری هستند. در حوزه بومی گردی نیز اقداماتی انجام گرفته و تسهیلاتی در نظر گرفته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد در از احداث بهترین دهکده آبگردی در شهرستان گچساران خبر داد و گفت: شهرستان گچساران به دلیل بام نفت ایران و وجود مسافران زیاد بستر کافی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری را دارد که کار مطالعاتی این دهکده انجام گرفته و در انجام کار است.
وی افزود: در سد انحرافی چیتاب هم برای انجام کارهای گردشگری، کار مطالعه انجام گرفته است.
صفایی در ادامه گفت: پارک آبی شهر یاسوج 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که 130 میلیارد ریال به آن اختصاص یافت و همچنین موضوع تله کابین شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد که درب تسهیلات بر روی آن قفل شده بود که با پیگیری‌های لازم 5 میلیارد تومان تسهیلات آزادسازی شد در واقع بین بانک و سرمایه گذار اختلافات کاری و سلیقه‌ای وجود داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد از حضور استان کهگیلویه و بویراحمد در اولین نمایشگاه بین المللی اکسپو 2020 دبی خبر داد و گفت: جلسات و کارهای لازم برای این کار انجام گرفته است که ان شاء الله استان کهگیلویه و بویراحمد با دست پر در این نمایشگاه حضور پیدا کند. 197 کشور دنیا در این نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد.
صفایی در ادامه گفت: در بحث زلزله شهر سی سخت 7 میلیارد تومان برای بازسازی و تعمیر زیرساخت‌های گردشگری که دچار آسیب شده بودند، اعتبار گرفتیم. همچنین در جلسات به دنبال این بودیم که فضای شهر سی سخت و شهرستان دنا مطابق با وجه گردشگری این شهرستان انجام بگیرد.
محمد حسین‌زاده معاون سرمایه‌گذاری اداره‌کل گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با اشاره به تخلف برخی افراد به نام گردشگری، اظهار داشت: افرادی به نام گردشگری اراضی ملی را تصاحب کرده و دور آن را حصار زده بودند که با تلاش و پیگیری کسانی که دنبال سرمایه‌گذاری و اجرای طرح گردشگری خود نبودند را شناسایی و در مراجع ذی صلاح برای آنها پرونده تشکیل دادیم.
وی با بیان اینکه اداره‌کل گردشگری و میراث فرهنگی تمام قد از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی و صنایع دستی حمایت خواهد کرد، افزود: بعضی می‌خواستند که به نام گردشگری از اراضی ملی سوء استفاده کنند که در همین راستا 41 پرونده تشکیل دادیم و در حال پس‌گیری اراضی ملی از این افراد هستیم. 300 هکتار زمین‌های ملی در اختیار این افراد بود که 5 طرح آن تاکنون فسخ شده است. اجازه نمی‌دهیم کسی بخواهد به بهانه طرح‌های گردشگری اراضی ملی را تصاحب و سوء استفاده کند.
-----------------------------------
خبر: احسان خانمحمدی


کد مطلب: 440611

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/440611/بلادشاپور-ثبت-جهانی-می-شود-41-پروژه-گردشگری-کهگیلویه-بویراحمد-بهره-برداری-می-رسد-قفل-تسهیلات-روی-طرح-های-باز-سودجویان-نام-300-هکتار-اراضی-ملی-تصاحب-شدند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1