مدیر بهزیستی شهرستان بویراحمد:
کودکان در چهارراههای یاسوج مشق خشونت و جنایت مینویسند ( + فیلم )
31 شهريور 1400 ساعت 19:58
خیابان و چهار راهها برای کودکان فضا و روابطی را شکل میدهد که میتواند آبستن رفتارهای بزهکارانه، مصرف دخانیات، مواد مخدر و روانگردان باشد، علاوه بر این احتمال بروز سوءاستفاده، قاچاق مواد مخدر، و وقوع جرم، جنایت و مشکلات ارتباطی در سنین بالاتر وجود دارد.
جلسه بررسی آسیبهای اجتماعی و متکدیان شهرستان بویراحمد به ریاست پورشریف معاون اجتماعی فرماندار این شهرستان برگزار شد. رهام ولایتی مدیر بهزیستی شهرستان بویراحمد در این جلسه که روز گذشته ( سه شنبه 30 شهریور ماه 1400) در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد به پدیده اجتماعی کودکان کار و خیابانی در چهاراههای شهر یاسوج اشاره کرد و اظهار داشت: «خیابان و چهار راهها برای کودکان فضا و روابطی را شکل میدهد که میتواند آبستن رفتارهای بزهکارانه، مصرف دخانیات، مواد مخدر و روانگردان باشد، علاوه بر این احتمال بروز سوءاستفاده، قاچاق مواد مخدر، و وقوع جرم، جنایت و مشکلات ارتباطی در سنین بالاتر وجود دارد.»
به گزارش کبنا، متن صحبتهای رهام ولایتی مدیر بهزیستی شهرستان بویراحمد را در ادامه میخوانید.
پدیده اجتماعی فعالیت و حضور کودکان کار و خیابانی در میدانها و چهارراههای شهر یاسوج برای همه شهروندان بسیار ناراحت کننده و غم انگیز شده است.
به عنوان مدیر بهزیستی شهرستان بویراحمد بسیار متاسفم که تماشاگر چنین وضعی در میدانهای سطح شهر هستیم و به عنوان مسئول یکی از نهادهای دارای وظیفه قانونی در این زمینه باید گفت که فعالیت و برنامههای بهزیستی به تنهایی گره گشای مشکلات کودکان کار و خیابانی نیست، زیرا امکانات بهزیستی برای مقابله با مسئله کودکان کار و خیابانی کافی نیست و البته قانون هم موضوع مقابله با این پدیده را صرفاً به عهده بهزیستی نگذاشته است. این باور و عقیده که مسئولین دیگر نهادها فکر میکنند موضوع ساماندهی کودکان کار و خیابانی صرفاً بر عهده بهزیستی است مایه تأسف است.
بهزیستی شهرستان بویراحمد در سال ۱۳۹۹ حدود ۲۰۰ میلیون تومان کمکهای بلاعوض برای حمایت از خانوادههای کودکان کار و خیابانی پرداخت نموده است و تیمی از روانشناسان، مشاوران و مددکاران اجتماعی در برنامه حمایت از خانوادههای کودکان کار و خیابانی مشارکت داشتند و اگرچه موفقیتهایی در این برنامه حاصل شده است، اما برای ثمربخشی تلاشها و موفقیت در برنامه مقابله با حضور کودکان کار و خیابانی در شهر یاسوج، نیازمند حمایت تمامی نهادها و سازمانها هستیم.
موضوع کودکان کار و خیابانی بعد از بروز مشکلات اقتصادی و شیوع ویروس کرونا وضعیت نگران کنندهای در سطح شهرستان بویراحمد پیدا کرده است و اگر زمانی در یکی از تقاطعهای اصلی این مسئله به چشم میخورد، امروزه تقاطع بدون کودکان کار و خیابان در این شهر وجود ندارد و این مسئله زنگ خطری است که هم از نظر اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و هم از منظر شهری بسیار دردناک و نگران کننده است.
این پدیده به دلیل مهاجرت روستاییان و بحران در کشورهای همسایه، حاشیه نشینی، افزایش جمعیت و مشکلات اقتصادی - اجتماعی رشد فزایندهای داشته است و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی، زیستی و فرهنگی این مسئله طی این مدت از نظر مسئولین محترم سازمانها و ادارات دور مانده است و در واقع دچار نوعی انفعال و بی عملی هم شدهاند.
انتظار ما این است که سازمانها و ادارات نسبت به انجام وظیفه قانونی خود مطابق آیین نامهها اهتمام و جدیت داشته باشند. آموزش و پرورش، هلال احمر، شهرداریها، اداره رفاه، تعاون، کار و امور اجتماعی، نیروی انتظامی، دادگستریها، سازمانهای مردم نهاد، ورزش و جوانان، بهداشت و درمان و ادارات دیگری که عضو هستند، دارای وظایف مهمی در آییننامه ساماندهی کودکان کار و خیابانی هستند.
طی دوران شیوع کرونا، سازمانها گرفتار نوعی بی عملی و انفعال در موضوع کودکان کار و خیابانی شدهاند. کودکان کار فرصت آموزش و یادگیری از طریق برنامههای فضای مجازی آموزش و پرورش را به دلیل نداشتن گوشی و تبلت از دست دادند. در زمانی که قرنطینه خانگی ناشی از بیماری کرونا بر رفت و آمدها و بازار حاکم بود، کودکان کار به دلیل مشکلات اقتصادی، همچنان در تقاطعها و چهارراهها ماندند و خیلی از اوقات به دلیل تعاملات اجتماعی زیادی که داشتند، میتوانستند عامل انتقال بیماری هم باشند.
بهزیستی از طریق کمکهای مالی نقدی و کالایی و برنامههای آموزشی، اهدای نوشت افزار، مداخلات مشاورهای و مددکاری اجتماعی، از کودکان کار و خانوادههای آنان حمایت کرده است. ولی این مسئله به خاطر شدت مشکلات اقتصادی خانوادهها کارساز نبوده و نیست. بهزیستی به گونهای عمل کرده است که شاید بتواند حتی وظیفه دیگر سازمانها را هم جبران کند.
موضوع کودکان کار اگرچه ممکن است در خیلی از شهرها و حتی کشورهای فقیر یا در حال توسعه دیده شود، ولی موضوعی نیست که قابل حل نباشد.
کد مطلب: 439320