تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۰۱
کد مطلب : ۴۳۵۵۷۳
مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد؛
هشدار احتمال شیوع «تب کریمه کنگو» در کهگیلویه وبویراحمد
۰
کبنا ؛مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: مردم استان برای جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو گوشت قرمز را قبل از مصرف در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد زیر صفر یخچال و یا کشتارگاه فریز کنند تا این بیماری خطرناک از بین برود.
به گزارش کبنا نیوز از یاسوج، روز یکشنبه (24 خرداد 1400) مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد بر احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در این استان هشدارداد و گفت: این بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام بسیار خطرناک است.
به گزارش کبنا نیوز از یاسوج، روز یکشنبه (24 خرداد 1400) مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد بر احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو در این استان هشدارداد و گفت: این بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام بسیار خطرناک است.
عبدالله بهمنش اظهارداشت: تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهندهای است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
وی بر رعایت نکات بهداشتی از سوی دامداران، کارگران دامداریها، ذبح کنندگان، کارگران کشتارگاهها و تمام افراد مرتبط با دام تاکید کرد.
بهمنش ابراز داشت: کشتار غیرمجاز دام به ویژه در فصل گرما یکی از عوامل مهم بروز و شیوع بیماری تب کریمه کنگو بوده و در هر نقطهای که کشتار غیرمجاز دام انجام شود ممکن است این بیماری شیوع پیدا کند.
وی بیان کرد: مردم این استان برای جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو گوشت قرمز را قبل از مصرف در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد زیر صفر یخچال و یا کشتارگاه فریز کنند تا این بیماری خطرناک از بین برود.
بهمنش ادامه داد: دامداران از انتقال، خرید و فروش دامهای مشکوک و غیربومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری کرده و با استفاده از سموم مناسب دامها و جایگاههای دامی را به طور مستمر و مداوم سمپاشی کنند و از جداسازی و له کردن کنههای موجود بر روی دامها بپرهیزند.
ویروس بیماری خطرناک و کشنده تب کریمه کنگو از طریق «کَنه» به دام منتقل شده و جزء بیماریهای مشترک بین انسان و دام است.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۶ کشتارگاه در شهرهای یاسوج، سی سخت، دوگنبدان، باشت، دهدشت و لنده است.
وی بر رعایت نکات بهداشتی از سوی دامداران، کارگران دامداریها، ذبح کنندگان، کارگران کشتارگاهها و تمام افراد مرتبط با دام تاکید کرد.
بهمنش ابراز داشت: کشتار غیرمجاز دام به ویژه در فصل گرما یکی از عوامل مهم بروز و شیوع بیماری تب کریمه کنگو بوده و در هر نقطهای که کشتار غیرمجاز دام انجام شود ممکن است این بیماری شیوع پیدا کند.
وی بیان کرد: مردم این استان برای جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو گوشت قرمز را قبل از مصرف در دمای ۲۴ درجه سانتیگراد زیر صفر یخچال و یا کشتارگاه فریز کنند تا این بیماری خطرناک از بین برود.
بهمنش ادامه داد: دامداران از انتقال، خرید و فروش دامهای مشکوک و غیربومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری کرده و با استفاده از سموم مناسب دامها و جایگاههای دامی را به طور مستمر و مداوم سمپاشی کنند و از جداسازی و له کردن کنههای موجود بر روی دامها بپرهیزند.
ویروس بیماری خطرناک و کشنده تب کریمه کنگو از طریق «کَنه» به دام منتقل شده و جزء بیماریهای مشترک بین انسان و دام است.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۶ کشتارگاه در شهرهای یاسوج، سی سخت، دوگنبدان، باشت، دهدشت و لنده است.