مطلب ارسالی؛
پاسخی تند به اظهارات «شهردار یاسوج»؛ قانونگریزی با ولایتمداری مغایرت دارد
21 دی 1399 ساعت 0:19
آیا اجرایی نکردن مصوبات شورای اسلامی به عنوان نمایندگان مردم، قانونگریزی نام نمیگیرد؟ آیا قانونگریزی با ولایتمداری همخوانی دارد؟ آیا تحمیل نیروهای فلهای و نورچشمی به بدنه ضعیف شهرداری یاسوج ولایتمداری نام دارد؟ کجا ولایت گفته باید بار مالی برای دولت ایجاد کرد؟
«این وصیت حاج قاسم سلیمانی است که روی قبرش چنین بنویسند: سرباز قاسم سلیمانی و او را با عبارتهای عنـــواندار خـــــطاب نکنند. او گفته است: «قبر ساده باشد مثل دوســــتان شــهیدم.» کلمه سرباز بسیار ساده و پرمعناست. کسی که جان برکف نهاده و یا به گفته فرهنگ معین «آن که آماده باشد سر و جان خویش را در راه هدف فدا کند.» اینکه سردار ملی خواسته است روی سنگ مزارش فقط کلمه سرباز بنویسند نباید به سادگی از کنارش گذشت. سردار سلیمانی بخش عمدهای از عمر و زندگیش را در جبهههای نبرد پیمود و حتی زمانی که در ایران صلح برقرار بود و همه از آرامش ناشی از آن برخوردار میشدند، نه این درجات ظاهری که میتواند برای هر شخصیت نظامی سراسر افتخار باشد و نه آن القاب دیگر حاکی از محبوبیت مردمی، توجه او را جلب نکرد جز کلمه سرباز و این انتخاب هم برای همکاران و همردیفهای او و هم برای ملت درسهای فراموش نشدنی دارد. حتی در زمان حیات نیز او کمتر حاضر میشد در جامه رزم و بویژه با نشانهای مرسوم شرکت کند.
خویشتنداری او ستودنی و مثالزدنی است، به نحوی که در سی سال پس از پایان جنگ هرگز اجازه نداد امواج سیاسی و هیجانات روزمره ناشی از آن، او را با خود به ناکجاآباد سیاست ببرد. از طرف دیگر همه میدانستند که این سرباز وطن، عشق و علاقهای وصفناپذیر به اهل بیت عصمت و طهارت و بویژه حضرت فاطمه زهرا (س) داشت و شاید ایراندوستی و سربازی او از این موضوع هم سرچشمه میگرفت. او حاضر نبود بپذیرد که مدفن شریف علی امیرالمؤمنین و حسین سیدالشهدا و میروعلمدار کربلا؛ ابوالفضلالعباس و عقیله بنیهاشم؛ زینب کبری، لگدکوب فرزندان یزید و معاویه و شمر و ابن سعد باشد. بنابراین حریم معنوی ایران را بسی فراتر از نگاههای جغرافیایی معمول میدید. به واقع او امنیت همسایگان را امنیت ایران میدانست و بر اثر تجربه و گفتوگو به درک خاصی از ژئوپلیتیک ایران رسیده بود. اما نکته مهمتر این است که این اهداف او را از شخصیتی که داشت دور نمیکرد و در واقع همه این صفات و اطلاعات و آگاهیها و رفتار و عمل در وجود او همچون موسیقی پرشکوهی نواخته میشد و آهنگ خوشنوایی از آن به گوش میرسید که ثمره آن آرامش ایرانیان بود. او نه فقط ایران و ایرانیان را سپر خود نمیکرد بلکه خود سپر آنها میشد. در تواضع برآمده از سربازی و خویشتنداری او همین بس که نه فقط در پی تریبون نبود و درشت سخن نمیگفت بلکه بیشتر سعی میکرد آثار و اعمال او دیده شود تا خود او. سلامت مالی و سبک زندگی او از دیگر نکات برجسته این سرباز ایران است که با وجود دسترسی به منابع مالی بسیار در سطح کشورهای مختلف هرگز تَردامن نشد. مجموع زندگی و تجربه او در برابر ماست که باعث میشود از او در تاریخ به بهترین وجه یاد شود. زمانی که خبر ترور او را به دست اهریمنان شنیدم در پیامی او را «سردار ملی» شهید قاسم سلیمانی خطاب کردم اما اکنون میبینم که خود او درستتر خویش را معرفی کرد: «سرباز قاسم سلیمانی». بر همین سیاق، شورای اسلامی شهر یاسوج در جلسه 31 فروردین ماه 99 مصوب کرد که خیابان جمهوری اسلامی یاسوج به نام سردار شهید سلیمانی این قهرمان ملی تغییر نام دهد و شورای تطبیق شهرستان بویراحمد هم بر این مصوبه شورا مهر تأیید زد. طبق قانون شهرداری یاسوج موظف به اجرای این مصوبه بود که معلوم نیست، او به چه دلیل از این مصوبه سر باز زد و بلوار عدل که فرعی، مغازه، بنگاهها و مکانهای خدماتی زیادی دارد برای این موضوع انتخاب کرده است. بعد از این کار غیرقانونی شهردار یاسوج، محمد رحیمدهرابپور رییس شورای اسلامی شهر یاسوج در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه اگر تندیس سردار رشید اسلام را در تمام میادین شهر هم نصب شود، کفاف آن همه خدمات شهید عزیز نیست، اظهار داشت: نامگذاری بلوار عدل به نام شهید سلیمانی مصوبه قانونی ندارد و شهرداری یاسوج باید فرایند قانونی این نامگذاری را طی میکرد. شورای اسلامی یاسوج مصوب کرده بود که خیابان جمهوری اسلامی به نام این شهید بزرگ نامگذاری شود و این کار غیرقانونی است. بعد از این اظهارات دهرابپور و مصاحبه مسعود خوبانی سخنگوی شورای اسلامی شهر در همین راستا، نسهتن مقدم شهردار یاسوج پاسخ تندی به این اعضای شورای اسلامی داد. که نکاتی را پیرامون مصاحبه «مقدم» بیان میکنم.
با توجه به فحوای کلام و تناقضهایی که در اظهارات شهردار یاسوج به چشم میخورد، به راحتی میتوان ایرادات شهردار در حوزه فنی و شهرسازی و یا دینی و مذهبی را مشاهده کرد.
من باب یادآوری و رفع نواقص و تحلیل صحبتهای جناب مقدم میتوان، چند نکته خطاب به وی اشاره کرد:
جناب آقای نستیهن مقدم
1-قانون در نظام جمهوری اسلامی برگرفته از دین، قرآن، روایات معصومین (ع) و استفتائات مراجع عظام است. هر آیه که در قرآن کریم آمده شأن نزول خاصی دارد و در موارد مخصوصی نیز آیاتی وارد شده که برای آن میبایست به کتب تفاسیر مراجعه کرد. آیه (واکثرهم لا یعقلون) که در مورد موضوع شورا آوردهاید، صدق نمیکند چون فلسفه شورا در آیاتی دیگر به وضوح اشاره شده که مشهورترین آن آیه مبارکه (و امرهم شوری بینهم) است که با توجه به فرمایشات شما اگر آیه اول در مورد شورا بوده، آیه دوم نقض کننده آیه اول است و این نشانه پارادوکس فکری شما در فهم و تبیین آیات قرآن است. اگر به فرض آن آیه که شما بدان استناد کردهاید در مورد شورا هم درست باشد. آن اکثریتی که شما را شهردار کردهاند از حیزانتفاع خارجند و شما بعنوان شهردار یاسوج طبق تحلیل خودتان مشروعیت نخواهید داشت.
2-معیار و ملاک ولایت مداری در عصر غیبت معصوم (ع) اعتقاد، التزام و عمل به فرامین و رهنمودهای پیامبرگونه ولی فقیه حاضر و گذشتن از گرانبها ترین سرمایههای وجودی مانند جان، آبرو، نام، نان و... توسط هر فرد ولایت مدار است و صرفاً در دادن شعار و وانمود کردن نیست (آفتی که امروزه برخی سیاسیون جامعه ما بدان گرفتارند.)
آن کسانی را که شما توصیه به ولایت مداری و الگوگیری از راه و رسم شهید حاج قاسم سلیمانی میکنید هم ایثارگر و رزمنده در خط مقدم دفاع و جهاد هستند و هم خود و خانوادهها و وابستگانشان در میدان عمل با سر و پای برهنه به اذن رهبرشان وارد آتش امتحان ولایت مداری جنگ شدهاند و افتخار دادن شهدایی را در این راه دارند، آیا شما چنین سوابق مبرهن و درخشانی دارید؟! آیا اجرایی نکردن مصوبات شورای اسلامی به عنوان نمایندگان مردم، قانونگریزی نام نمیگیرد؟ آیا قانونگریزی با ولایتمداری همخوانی دارد؟ آیا تحمیل نیروهای فلهای و نورچشمی به بدنه ضعیف شهرداری یاسوج ولایتمداری نام دارد؟ کجا ولایت گفته باید بار مالی برای دولت ایجاد کرد؟ رهبر معظم انقلاب ذرهای از بیت المال به نفع خود تاکنون سود نبرده است؟
صرف سخنرانی بزرگان در یک مراسم و نصب تندیس شهید شاخص حاج قاسم سلیمانی که ملاک ولایت مداری شما نیست. تفکر، عقیده و راه این شهید عزیز برای همه ما و همه آزادگان و غیرتمندان در سراسر عالم ستودنی و قابل ارزش گذاری است. ولی نباید نام این شهید فرصتی شود برای شما که با آن به نوایی برسید.
کسی که پیرو ولایت هست، برخلاف نظر ولی امر مسلمین که اشرافگری را برای مسئولان مورد نکوهش قرار داده است، با پول بیت المال خانه لاکچری در مرکز شهر اجاره نمیکند، یا خودرو میلیاردی بیت المال را سوار نمیشود و بجای رواج روحیه اشرافی گری مسئولین در نظام اسلامی به فکر رفع و فتق امور صدها کارگر خدماتی بودید که حقوقشان به موقع پرداخت شود تا شرمنده زن و بچه نباشند و روی به مشاغل کاذب نیاورند.
3-حضرت امام روح الله (رضوانه تعالی علیه) فرمودند: حفظ نظام از اوجب واجبات است نه حفظ تابلوی جمهوری اسلامی و تابلوی میدان جهاد. نفس فرمایش امام خمینی (ره) حراست از نهال نوپای انقلاب و تداوم ارزشهای الهی برخواسته از انقلاب بوده نه اینکه اگر در شهری میدانی یا معبری نام گذاری شد، تغییر آن شرعاً مجاز نباشد. شما که متاسفانه نه تجربه اداره شهر و نه تخصصی در حوزههای عمرانی و علم شهر سازی دارید و نه بر قانون شهرداریها و شوراها مسلط هستید که اینگونه اظهارات دارید.
مصوبه نام گذاری خیابان جمهوری اسلامی به نام شهید عزیز حاج قاسم سلیمانی هفت ماه پیش تصویب و در کمیسیون تطبیق فرمانداری که شما آنرا میزان سنجش قانونی بودن مصوبات می دانید، تأیید شده است. آن کسی که از قانون اعراض میکند خود شمایید که علناً عنوان هم کردهاید و مصوبه تصویب و تأیید شده را اجرا نمیکنید و آنرا تفسیر به رأی میکنید. آن کسی که ثبات ندارد، در پیمان متزلزل و برای مردم شناخته شده هست خود شمایید که چهار سال است با انواع تعاملات دقیقه نودی برخی اعضای شورای شهریاسوج را نسبت بهم وادار و درگیر کردهاید و با سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن به هر شیوهای که شده صندلی شهرداری مرکز استان را محکم چسپیده اید.
نگاه دشمنان به چالش کشیدن کلمه جمهوری اسلامی نیست. اتفاقاً آنها حاضرند شرایطی را حاکم کنند که نام جمهوری باشد، یک فرد هم در رأس جامعه باشد ولی آن قدرت حراست و پرتوافکنی که ولی فقیه دارد، نداشته باشد و بتواند هژمونی فکری و اعتقادی لیبرال دموکراسی غرب را در ایران اسلامی توسط نفوذیهایش بوجود آورد. لازم به ذکر است که عدل از اصول دین به شمار میرود و هدف پایهگذاری جمهوری اسلامی در واقع برافراشتن پرچم توحید، نبوت، معاد، عدل و امامت است.
4- جهت اطلاع عموم و رفع شبهات تصویری از سابقه فعالیت بسیجی خود در دوران دفاع مقدس و قبل از اینکه مسئولیت بپذیرید را توسط رسانههای مجازی انتشار دهید تا عیار انقلابی گری و بسیجی بودنت طبق ادعاهایتان سنجیده شود و با دیگرانی که متهم به غیر انقلابی گری میکنید، مورد قیاس قرار گیرد چرا که ملاک بسیجی بودن صرفاً مسئول پایگاه بودن در دوران مسئولیت نیست و یک بسیجی را باید با اخلاص و حضورش در مواقع نیاز سنجید.
5- آقای مقدم، خوب میدانی که پشت پرده منازعات شورا و شهرداری یاسوج کیست؟ و چه کسانی به آن دامن میزنند؟
بجای اظهار نظر در جایگاه دفتر امور شهری استانداری یا کمیسیونهای شورا و تطبیق فرمانداری گزارشی از عملکرد چهار ساله خود در امور زیر بنایی مثل ساخت زیرگذرها، پلها، کمربندی، پارکها و یا اقدامات بزرگ فرهنگی مثل تیم شهرداری یا برگزاری جشنوارههای مردمی و یا حتی فعالیتهای اقتصادی مانند فعال کردن منابع درآمدی شهرداری و ایجاد اشتغالهای نوپا در شهر و برنامههای خود ارائه دهید و بجای پرداختن به حاشیه وارد متن شوید.
در آخر وظیفه خود می دانم به شما و خودم توصیه به تقوا و رعایت اخلاق داشته باشم. والسلام
-------------------------------------------------------------------------------------------------
به گزارش کبنا، متن صحبتهای نسهتن مقدم به شرح زیر است؛
در پی اظهارات حاج محمدرحیم دهراب پور و مسعود خوبانی از اعضای هیات رئیسه شورای شهر یاسوج، در خصوص محل جانمایی تندیس سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، نستهن مقدم شهردار یاسوج نسبت به سخنان دو عضو شورای شهر واکنش نشان داد.
نستهن مقدم اظهار داشت: مثل خیل عظیمی از شیفتگان حاج قاسم افتخار میکنم به این فرمانده شجاع، ما ایشان را بعنوان ثمره تحقق ارزشهای ناب انقلاب داریم وقتی از شاخصها حرف میزنیم یعنی از جنس فنی بازرگانی و اقتصادی نیست شاخصی که باید ارزیابی کنیم که حاج قاسم به ان دست یافت و در همان ارزشهای انقلاب به بار نشست.
مقدم در ادامه با بیان انتقاد از هیات رئیسه شورای شهر یاسوج بیان کرد: اعتقاد دارم که این چنین منازعات که در شورای شهر یاسوج در سطح به اصطلاح هیات رییسه و یا به زعم خودشان اکثریت شورا به آن رسیدهاند سرانجامی نخواهد داشت، قرار نیست هر اکثریتی درست فکر کند همانطور که در قران هم در جایی آمده است اکثرهم لا یعقلون و همیشه اینطور نیست که حق با اکثریت باشد و اگر بصیرت در کنار اکثریت باشد آن را میپذیرند.
وی ادامه داد: ما در جملات حضرت امام میبینیم که حفظ جمهوری اسلامی از واجبات است اگر این منارعات و لجاجتها به گوش پیروانش برسد نه تنها دلخور میشوند که ناامید هم خواهند شد، جماعتی که اسم نمایندگی مردم را یدک بکشند و سر لحاف ملاصدرا دعوا میکنند، بجز منیت، تکبر و غرور در این افراد نیست بیشتر مصوبات همین اکثریت توسط شورای تطبیق رد میشود چون تطابقی با قانون ندارد مستندات هم موجود است بخششها، تصمیمهای اشتباه و لج بازی که چه کسی غالب است و کی مغلوب است جای تأسف دارد که منتخبین مردم به آن دامن میزنند.
نستهن مقدم با اعلام اینکه مصوباتی که دارند که چندین جا بذل و بخشش میکنند گفت: شهرداری هم باید به افراد بی بضاعت زنان بی سرپرست کسانی که مقام می اورند برای اینکه الگو باشند باید کمک کند، وقتی در مصوبهای لجاحت میکنند که درست نیست، اصرار میکنند جایی که امام فرموده است حفظ نظام جمهوری اسلامی مهمترین هدف است، شعایر اسلامی نباید دست خوش آسیب، تغییر سلیقهای و لج بازی شود وقتی نگاه دشمنان به اختلاف است و اینکه این دشمنان در صدد هستند که کلمه جمهوری اسلامی را به چالش بکشند، شورای شهر ما چرا اصرار به تغییر تابلوی جمهوری اسلامی است.
وی با تاکید بر اینکه حاج قاسم سرباز نظام بود ابراز داشت: امروز بر روی سنگ قبر ایشان کلمه سرباز را دیدیم و دختر شهید سلیمانی زینب گونه از مکتب سردار سلیمانی دفاع میکند، اما در اینطرف شورای شهر یاسوج برای اینکه کدام معبر باشد و کدام نباشد جولان میدهند این نشان از دلسوزی نیست.
شهردار یاسوج خاطرنشان کرد: بعنوان یک بسیجی برای من سخت است که تابلوی جمهوری اسلامی را پایین بیاورم و بعد شخصی که خودش را سرباز نظام جمهوری اسلامی میداند و بیت و خانوادهاش هم ناراضی هستند جایگزین کنم. خیلی جاهها قانون اجازه میدهد که اگر مصوبهای خدشهای ایجاد کند و طبق ماده ۹۱ شورا کارشکنی و دخالت باشد تجدید نظر شود.
نستهن مقدم اضافه کرد: کمیسیون نامگذاری در شهرداری است و شورا به درخواست شهردار، یک عضو معرفی میکند جالب اینجاست که شورا دو مصوبه برای این نام دارد یکی خیابان جمهوری که به مصلحت نبود حتی نظر دستگاههای زی ربط هم همین بود، زیرا همه ما و همه اهداف زیر نظام جمهوری اسلامی هستند و در یک جلسه دیگر همین کمیسیون نامگذاری، نماینده شورا مجدد میدان جهاد را معرفی کرده است ما شهید سلیمانی را یک جهادگر واقعی میشناسیم استان ما در بحث حضور در جبهههای حق علیه باطل در بحث تقدیم شهدا حضور در انتخابات، استان اول هست، اما هنوز بدلیل همین لجاجتها و اختلافاتی که اعضای هیات رئیسه شورا به بار میآورند سردرگم میمانیم مردم تشنهاند که چرا اقدامی نشده است.
مقدم تصریح کرد: شورا چه اقدامی میکند بعد از تصمیم کمیسیون فرعی شهرداری بنام نامگذاری که دستگاههای زی ربط مثل بنیاد شهید و سپاه پاسداران، نماینده شورا حضور دارند مصوبهای بنام نامگذاری انجام میدهد که مصوبه کمیسیون به شورا و تطبیق فرستاده میشود اگر جایی تشخیص داده شد که مصوبه میتواند تغییراتی بهتری داشته باشد میتوانند تجدید نظر کند و جای مناسبتری معرفی کند من بلوار عدل را به این دلیل معرفی کردم که با هماهنگی دستگاهایی زی ربط و اعضای شورا بوده است قرار نیست بگوییم آن چهار نفر عقل کل هستند، سه نفر دیگر این شورا چندین سال رئیس و نایب رئیس شورا بودند این اتفاق در شهر یک نوع کشتی گیری است بین اعضا، قرار نیست که اگر عدهای بیشتر هستند قدرت بیشتری داشته باشند، من معتقد هستم که بلوار عدل چون منتهی به میدان انقلاب و در ادامه بلوار شهید اورنگ را دارد از پر رفت آمد ترین میادین شهر است چون منتهی به پل سوم است زیبندهترین مکان برای تندیس است.
شهردار مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مناسبهای مهمی مثل برگزاری نماز عید، رژه نیروهای مسلح، تشییع پیکر پاک آیت الله سید کرامت ملک حسینی در همین مکان برگزار شد، زیبنده است ما مبلمان به روزی برای آنجا بنا کنیم، همه آمدند تا رونمایی کنند، تندیس شهید نصب شد، تابلوی جمهوری اسلامی حفظ شد همین که یک شبکه معاند ببیند تابلوی جمهوری اسلامی پایین میآید مناسب نیست همه ارزشهای ما زیر این تابلو است افتخار ما این است که تندیسی نفیس نصب شد ما نخواستیم عقب بمانیم و گرنه به خانواده شهدا چه پاسخی میدادیم شورا بجای تقدیر نامه نگاری میکند.
مقدم در ادامه افزود: من میدانم در ذهن هیات رئیسه شورا چه میگذرد در ذهن آنها این است که میخواهند بگویند من گفتم، من را باید زمین بگذارید باید حاج قاسم شوید باید سرباز شوید آنهایی که که فکر میکنند فرمانروا هستند، بدانند دوران فرمانروایی و حکمرانی تمام شد، باید بساط فرمانرواییشان را جمع کنند و در کنار مردم قرار بگیرند اینجا ما التماس تفکر داریم یک لحظه فکر کنند که از ۷۰ سال عبادت بالاتر است چه سودی عاید شما در این لجاحت های نادرست، کارشکنیها و محدودیتهایی که این هیات رئیسه در بخشهای مختلف شهرداری بالاخص حوزه عمران شهری شهرداری دارند میشود، این رفتارها و لجاجتها بخشودنی نیست مردم بشنوند تصمیم میگیرند که باید چه کسانی باید برای این شهر تصمیم گیری کنند.
شهردار یاسوج ضمن تقدیر از احساسات خوب مردم بیان کرد: همین که مردم دیدند خادمشان دغدغه دارند برای ما کافی است، ما باید این لذت مردم را به دغدغه تبدیل کنیم، امروز باید بعد از تندیس دنبال این باشیم که برای این مسیر چه اقدامات خوب فرهنگی ارزشمند باید انجام دهیم.
نستهن مقدم گفت: یک شهروند عادی در جلسه شورای شهر بنشیند ببیند چه مصوباتی دارند، در این ۴ سال چه مصوب کردند بجز اینکه سالن جلسات شورا را برای معرکه گیری گذاشتید، و لج بازی کردید چه کاری انجام دادید و حرفهایی زدید که بولد شوید و روی آنتن باشید در بحث کرونا، سیل، زلزله چه کاری انجام دادند من کمتر دیدم مصوبه منایسبی صورت گیرد حاشیهها بر متن در شورای شهر غالب است.
مقدم بیان کرد: آیا کافی نیست که شما میبینید نماینده ولی فقیه در مراسم حضور پیدا کرده است من بعنوان شهردار دچار ابهام شدهام که معیار ولایت مداری چه شده است، سوای اینکه استاندار، معاونین، فرمانده نیروی انتظامی و سپاه پاسداران، فرماندار و نماینده دستگاههای محترم فرهنگی و انقلابی حضور داشتند، نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، سخنرانی کردند، ما از رئیس محترم شورا و اعضای آن رسماً دعوت کردیم. اما متاسفانه هیات رئیسه حضور پیدا نکرد.
مقدم ادامه داد: ما منتخب این شورا هستیم و خدای نکرده قصد کم اهمیت کردن جایگاه شورا را ندارم اما وقتی دو مصوبه است که یکی به پیشنهاد دستگاههای عضو کمیسیون نامگذاری پیشنهاد میدان جهاد را دادهاند ولی وقتی اعضای محترم حاضر به تصمیم گیری نیستند شهردار نمیتواند بیکار بشیند در آن بخش دنیا بهترین مراسمات پوسترها المانها برای حاج قاسم نصب میشود ما چرا عقب بمانیم ما میبایست یک مقدار بییشتر در بحث ولایت مداری توجه کنیم وقتی نماینده ولی فقیه حضور دارد حجت بر ما و شورا تمام است، تابلو جمهوری اسلامی و میدان امام حسین حفظ شد ما ملت امام حسین هستم اما عدهای بر طبل دیگری میکوبند. برخی ثبات درستی ندارند آنهایی که در پیمان متزلزل هستند برای مردم شناخته شده هستند.
کد مطلب: 429492