تاریخ انتشار
شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۳۱
کد مطلب : ۴۱۱۸۴۴
مجید علی‌پور مدیرکل امور عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت‌وگو با کبنا مطرح کرد

تسهیلات شفاف امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد و ساخت حرف‌های دروغ

۱۰
۰
تسهیلات شفاف امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد و ساخت حرف‌های دروغ
کبنا ؛استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل وضعیت توپولوژی آن، مناطق روستایی و عشایری پراکنده زیادی دارد، به طوریکه خدمات رسانی به این مناطق گاهی با دشواری‌ و سختی‌های زیادی همراه است. دستگاهی مانند امور عشایر به گفته مجید علی‌پور مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد یک دولت است که باید تمام مشکلات و مطالبات عشایر از جمله جاده، آب، برق، گاز و علوفه دام و ... را پیگیری نماید. و این رسالت ذاتی ما است.
سهم عشایر در اقتصاد کهگیلویه و بویراحمد
مجید علی‌پور به اقدامات امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های اخیر به خصوص در سال 97 و سه ماهه اول سال جاری اشاره کرد و با بیان این که همه خانوارهای استان رنگ و بوی عشایری دارند و فرهنگ عشایری در تار و پود زندگی مردم از قدیم‌الایام رسوخ کرده است اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌های بزرگ عشایری در استان که نباید مغفول بماند بوم‌گردی عشایری است که هم به معرفی عشایر و آداب و رسوم آن‌ها کمک می‌کند و هم سهم بسزایی در درآمد و اقتصاد استان دارد.
علی‌پور با اشاره به این که امور عشایر به تنهایی باید همه مشکلات عشایر اعم از آب و برق و دام و آرد و علوفه و سایر خدمات مورد نیاز عشایر را تأمین کند افزود: تنها آموزش و پرورش عشایر و سپاه عشایر در کنار امور عشایر خدماتی خاص را ارائه می‌دهند و بقیه امور بر عهده امور عشایر است که در حد یک دولت کوچک در کنار عشایر خدمات‌دهی می‌کند.
وی یکی از دلایل از بین رفتن منابع ملی را در نقاطی از استان به دلیل عدم حضور عشایر در آن مناطق دانست و گفت: اگر عشایر در عرصه‌ها حضور داشته باشند شاهد این همه تصرف و آتش سوزی در اراضی و جنگل‌ها نبودیم.
اختصاص سالانه 8 هزار تن علوفه به عشایر
علیپور به خدمات بزرگ امور عشایر در زمینه آب عشایر اشاره کرد که در همه مناطق عشایری آب به سختی و با هزینه زیاد در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد و در زمینه علوفه سالانه 8 هزار تن علوفه در اختیار عشایر قرار می‌گیرد که در سال 97 حدود 9 هزار تن علوفه در اختیار عشایر قرار گرفت.
این مسؤول از توزیع نفت و سوخت در بین عشایر خبر داد که در سال گذشته تعداد 146 تانکر 12 هزار لیتری نفت در بین عشایر توزیع شد و بیش از 820 تن آرد در هر ماه بین عشایر توزیع می‌شود.
بازگشایی راه‌های عشایر در کمترین زمان
مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از سخت‌ترین مراحل آبرسانی در مناطق عشایری استان را مربوط به کوه سیاه لنده دانست که در مسیری سخت و صعب‌العبور تانکرهای آب با پذیرفتن خطرات زیاد و اصطحلاک فراوان آب را به عشایر منطقه می‌رسانند.
وی به بازگشایی جاده‌های عشایری استان در بازه‌های مختلف زمانی به خصوص بعد از سیل امسال اشاره کرد و گفت: در مور زرد زیلایی رانشی گسترده‌تر از رانش جاده شیراز رخ داده بود و در بردکل و رودریش و سرگچینه و سایر مناطق عشایری ریزش و رانش گسترده در جاده‌های عشایری داشتیم که در کمترین زمان ممکن بازگشایی شدند.
اقدامات خوب امور عشایر در بحث اشتغالزایی / راه‌اندازی واحدهای تولیدی عشایر
علیپور با بیان این که در چند شاخص رتبه برتر کشوری داریم افزود: در راستای اشتغال‌زایی کارهای بزرگی در مناطق عشایری استان صورت گرفته  در یک نمونه در زیرگچ پروژه کاشت هندوانه و خربزه مشهدی یکی از اقدامات جالبی بود که هم به تولید این محصول برای نخستین بار در استان کمک کرد و هم اشتغال‌زایی ایجاد شد که این یکی از کوچکترین کارها و اقدامات بود و در دیگر اقدامات با راه‌اندازی کارخانه کنستانتره غذای دام مورد نیاز استان تولید شد که اگر این اقدام نبود بخشی از تولید دام استان تعطیل می‌شد که اشتغازایی مستقیم برای 20 نفر و غیر مستقیم برای 50 نفر هم ایجاد کرده است.
وی به کار دیگری در این زمینه اشاره کرد که کارگاه سیلندر پرکنی چرام هر ماه بیش از 4 تا 5 هزار سیلندر گاز به مناطق مختلف عشایری می‌فرستد و همچنین سایر اقدامات دیگر که در مجموع سال گذشته 73 پروژه عمرانی در مناطق مختلف عشایری استان داشتیم و در بهسازی چشمه‌ها اقدام کردیم و 10 منبع آب عشایری در دست اقدام است و همچنین 200 منبع کوچک ذخیره آب در دستور کار داریم.
علی‌پور توسعه باغات در مناطق عشایری را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: در ایجاد باغات دیم در مناطقی مانند زیلایی انجیر کاشت می‌شود و این کار زیر نظر مرکز تحقیقات انجیر استهبان صورت گرفته و در حال حاضر در 40 هکتار از اراضی بویراحمد و دنا در مناطق عشایری باغات دیم راه‌اندازی شده است.
وی به پروژه‌های امور عشایر در سال جاری اشاره کرد که 84 پروژه پیش‌بینی شده و مهم‌ترین آن انتقال آب در آب گندی گچساران و توسعه باغات بویراحمد و دنا احداث جاده عشایری در مناطق مختلف استان و احداث چاه آب بوده که پیش بینی اعتبارات این طرح‌ها بین 18 تا 24 میلیارد تومان است.
علی‌پور در گفت‌وگو با کبنا تصریح کرد: خدمات متنوعی در پروژه‌های مختلفی انجام داده‌ایم، پروژه پمپاژ آب که در شهرستان چرام انجام گرفت و بیش از 8 میلیارد تومان هزینه داشت. تورگردی چرام، پروژه شبکه آب داموس و پروژه‌های دیگری که می‌توان نام برد.
وی در ادامه گفت: بیش از 73 پروژه در سال گذشته داشتیم حدود 84 پروژه در سال 84 تعریف شده است. از این تعداد، بیش از 16 پروژه را به مناقصه گذاشته‌ایم و بقیه پروژ ها را با ابلاغ موافقت نامه‌ها نیز به اجرا می‌گذاریم.
مهمترین پروژه‌های عمرانی و اقتصادی امور عشایر
مدیرکل امور عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: مهم‌ترین پروژه‌های انجام گرفته امور عشایر پروژه شبکه انتقال آب پمپاژ گچ آب گندو در گچساران و طرح توسعه باغات بویراحمد و دنا، احداث جاده بردکر به رودمیش در کهگیلویه و بخش دیشموک، شبکه انتقال پمپاژ آب مرکزی، احداث چاه آب بند چرام، تکمیل پمپاژ پشتکوه ملاطهماسب بوده است.
علیپور خاطرنشان کرد: پیش بینی اعتبارات ملی و استانی 18 میلیارد تومان است و پیش بینی می‌کنیم 24 میلیارد به این اعتبارات اضافه شود.
وی ابراز کرد: با توجه به عملکرد خوبی که در سال گذشته داشته‌ایم بالاترین اعتبار تسهیلات طرح پرواربندی و زنجیره تولید گوشت در کل کشور به استان ما اختصاص یافته است.
علیپور به تسهیلات پرداختی امور عشایر اشاره کرده و گفت: امور عشایر تاکنون سه نوع تسهیلات ارائه داده است، یکی تسهیلات صندوق توسعه ملی ذر راستای طرح زنجیره تولید گوشت از 10 میلیون تومان تا 100 میلیون تومان این اعتبارات پرداخت می‌شد. تسهیلات دیگر در رابطه با تسهیلات اشتغال پایدار است که تا سقف 220 میلیون تومان پرداخت شد. همچنین اعتبار دیگری در راستای خشکسالی ها که حدود 10 تا 12 میلیون تومان برای تأمین علوفه و موارد این چنینی به متقاضیان پرداخت کردیم.
علیپور ابراز کرد: تسهیلات اشتغال پایدار که با همکاری اداره کار صورت می‌گرفت. در استان 8 میلیارد و 324 میلیون تومان تسهیلات پرداخت کرده‌ایم، برای حدود 604 نفر از این تسهیلات شغل ایجاد شده است.
سال گذشته 23 میلیارد اعتبار گرفتیم و 116 هزار رأس دام را پروار کرده‌ایم که به استان و خارج از استان صادر می‌شد.
علیپور ادامه داد: امسال 10 میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبارات داده‌ایم و برای 349 نفر شغل ایجاد شد و 41 هزار رأس دام پروار شده است. 20 میلیاردتومان دیگر نیز اعتبار خواهیم گرفت، جمعاً تا الان 34 میلیارد تومان اعتبار در این حوزه داریم. بیشترین اشتغال را در حوزه اشتغال عشایر داشتیم.
تسهیلات شفاف
علیپور در رابطه با شرایط واگذاری تسهیلات و شکایت برخی افراد مبنی بر پرداخت تسهیلات خارج از قوانین گفت: شرایط واگذاری تسهیلات شفاف است، و افراد نباید این انتظار را داشته باشند که خارج از شرایط به آنها تسهیلات واگذار شود، متاسفانه برخی افراد شرایط اخذ وام را ندارند و دست به اقداماتی علیه ما می‌زنند یا در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها علیه امور عشایر سخنانی می‌زنند که صحت ندارد.
علیپور به دستورالعمل جدید اخذ تسهیلات اشاره کرده و گفت: دستورالعمل جدید را اعلام کرده‌ایم. فرد باید دام داشته باشد و دامش را بیمه کنیم، دوم دفترچه عشایری داشته باشد و افزایش سرمایه را در شرکت انجام دهد. سوم این فرد در محیط عشایری مستقر باشد و بیمه اجتماعی عشایری داشته باشد. افرادی شامل این تسهیلات می‌شوند که در سرشماری سال 97 که در مورد عشایر کوچنده بصورت محرمانه صورت گرفته است، باید در این لیست اسمشان باشد.
وی در انتها گفت: در زیلایی بزرگ‌ترین پروژه پمپاژ شبکه آب و توسعه باغات در موردزرد زیلایی در حال انجام است و 70 درصد این پروژه انجام گرفته است.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

عشایر
Iran, Islamic Republic of
علی پور کار درست درود و درود فرزن عشایر درود و درود
Iran, Islamic Republic of
مخالفم ادم بی لیاقتی
مرد هزار چهره
Iran, Islamic Republic of

۳۵ نفر از یک طایفه در دوره مدیریت علی پور وارد امور عشایر شدند
امور عشایر فقط همایش ها
بهمئی
Iran, Islamic Republic of
ببخشید کوه سیاه بهمئی و دلی مهرجان بهمئی و کوه سفید بهمئی مثل اینکه نیاز به خون تازه است تا یاد بگیرند همه
عشاير بويراحمد
Iran, Islamic Republic of
درود بر مهندس عليبور جا داره از ايشون به خاطر تمام زحماتى كه براى قشر زحمت كش عشاير ميكشن تقدير وتشكر بنمايم
Iran, Islamic Republic of
همین همسایه خواهرم بود خداشاهد خیلی اذیتشون کرد رفتارش در حد مدیر کل نیست
Iran, Islamic Republic of
خدایا چه پشت تو هست که این چند سال تو امور عشایر ماندی
Iran, Islamic Republic of
موافقم زیادی جاخوش کرده
Iran, Islamic Republic of
سرانجام استخدام های فله ای و فامیلی در امور عشایر چه شد
عشایر
Romania
جناب علیپور
لطف کنید اعلام کنید چه کاری برای عشایر سرگچینه کردید؟ مشکل آب آنها را که از سری اعتبارات تشریف فرمایی رهبر معظم انقلاب بود چه شد ؟ مدیران ما فقط خوب حرف می زنند.
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1