یادداشت|
پاسخی به اظهارات شاهرخ کناری فرماندار بویراحمد در کارگروه اجتماعی؛ بس کنید
15 تير 1398 ساعت 10:30
آسیب های اجتماعی از جمله تخصصی ترین حوزه هایی است که برای سازمان بهزیستی حکم دانشگاه دارد. در این حوزه باید متخصصینی در رشته های جامعه شناسی، آسیب شناسی اجتماعی، روان شناسی، مددکاری اجتماعی و انسان شناسی اجتماعی تحقیق کنند، فرضیه دهند، راهکار پیدا کنند، آسیب شناسی کنند و نتایج را عملیاتی کنند.
متن ارسالی-سید علی عباس محدث: در تاریخ 21 خردادماه سال جاری، بسیاری از سایت های استانی گزارشی از جلسه پیشگیری از آسیب های اجتماعی با موضوع متکدیان و کودکان کار و خیابانی منتشر کردند که افاضات فرماندار شهرستان بویراحمد، مایه شرمساری و نشان از مدیریت غیر تخصصی استان می باشد. در این گزارش آمده است که ایشان دستور داده اند؛ « طی دو هفته آینده واحد حقوقی بهزیستی استان و شهرداری یاسوج با هماهنگی دادگستری استان نسبت به شناسایی و معرفی کودکان کار به محاکم قضایی اقدام مقتضی بعمل آورند و گزارش کاری به این فرمانداری ارائه نمایند.» به دنبال تحقیرهای 7 سال گذشته ای که شهرستان بویراحمد و دستگاههای اجرایی و اداری اش را گرفته است، مردم مجبور شده اند که فقر تخصص و تعهد، بی مسئولیتی و بیگانگی با کمترین واژه ها و مصایق تخصصی در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی، ظهور مدیران ناکارآمد، معامله گر، بیسواد، حراف، قانون گریز و فرصت سوز را به وفور شاهد باشند.
من متأسفم که در این جلسه کسی که با ابتدایی ترین ادبیات آسیب شناسی اجتماعی آشنا باشد حضور نداشت تا یک بار برای همیشه و به منظور دفاع از حقوق سازمان بهزیستی، این سخن نابجا و این کلام نامعقول را پاسخ می داد. متأسفم که از همان زمانی که فرمانداری بویراحمد برای واگذاری مدیریت اورژانس اجتماعی به کسی که الفبای مدیریت و چگونه نشستن بر صندلی مدیریت را هم بلد نیست واگذار نمود تا مصائب اجتماعی یکی پس دیگری نمود و رشدی مضاعف داشته باشند، اجازه دخالت در تخصصی ترین حوزه اجتماعی سازمان را به شما دادند تا امروز اصالت علمی و تخصصی سازمان بهزیستی را زیر سؤال ببرید. متأسفم که فرمانداری که برای یک بار از چگونگی مدیریت مسئولین نهادهای متولی آسیب ها و برنامه های اجتماعی دیدن نکرده است، آسیب اجتماعی را در رسانه های ملی به عنوان جرم اجتماعی قلمداد می کند. متأسفم که مردم و مدیران فرادستی این حضرات باور کرده اند که اینها نخبگان و تنها سرمایه های انسانی واجد صلاحیت برای مدیریت هستند. متأسفم که خورشید دانش و خردورزی را با غبارِ جهل و منیت خواهی مدیران و معامله گریهای طایفه و جناح و منطقه محوری سیاسیون، کم نور و تاریک شده است.
آقای فرماندار؛
اگر حداقل 10 دقیقه پیرامون این آسیب اجتماعی مطالعه می کردی، اینگونه هیبت و هیمنة فرمانداری و مدیریت اجرایی را تحقیر نمی کردی. اگر اندکی در انتخاب مدیران حق انتخاب داشتی، اکنون در این وامصیبتای جهل مدیران و نااهلی خدمتگزاران گرفتار نمی شدی. اگر اندک زمانی را با کارشناسان و متخصصین آسیب های اجتماعی همنشین می شدی، مردم و دلسوزان استان را مسخره متلک های دانشگاهیان و متخصصین حوزه های اجتماعی نمی کردی. اگر چوب حراج بر مدیریت دستگاههای اداری شهرستان بویراحمد نمی زدی، کودک مظلومی که در نتیجه بی لیاقتی مسئولین حوزه های اجتماعی بویِژه بهزیستی شهرستان، به دنبال درآمدی برای خود و خانواده هستند را مجرم فرض نمی کردی؟
عالیجناب؛
«سی رایت میلز می گوید وقتی یک مسئله، تعداد زیادی از مردم را تحت تأثیر قرا می دهد و فرا گرفته است، باید ریشه های این مسئله را فراتر از افراد و در ساختار های اجتماعی یعنی چار چوب های کلی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه جستجو نمود.»
کودکان کار و همچنین متکدیان و دهها آسیب و معضل اجتماعی دیگر را باید در نتیجه ساختار شکنی های وحشتناکی که در این سالها بوجود آورده اید، ریشه یابی کنید. آن زمانی که مدیری بیسواد و معامله گر را در فرایندی کاسبانه بر مسند بهزیستی استان تحمل کردید و هنگام آمدنش و همچنین به وقت رفتنش، نه مطالبه گری کردید و نه بازخواست عملکردش را نمودید، بنیان این معضلات را نهادید. آنگاه که تنها ایده ی تخصصی مدیران استانداری و دستگاههای متولی آسیب های اجتماعی استان همچون بهزیستی، برای آسیب شناسی بحران های اجتماعی این بود که «فقر بیداد می کند»، « خودکشی واویلا کرده»، «اعتیاد خانمان سوز شده است»، «طلاق سرسام آور شده است» و نه تعریفی برای آسیب ها می دانستند و نه راهکاری داشتند و همه دستگاههای متولی در حوزه های تخصصی، در سطح کشور رتبه های آخر را کسب می کردند و نمایندگان، استاندار، فرمانداران و سایر مدیران استان، منفعت معامله گریها را بر مصلحت مردم ترجیح داده و هنوز هم می دهند، باید شما هم کودکان کار را در تعقیب قضایی قرار دهید. آنگاه که سوال نمی کنی وظیفة اورژانس اجتماعی و دفاترش چیست و سازمان بهزیستی را نامسئولانه به بهزیستی شهرستان بویراحمد می دهید و سرخوش از اجرای اوامرتان توسط بهزیستی بیچاره شدة استان، بر قدرتتان می نازید، باید هم چنین فرمایشات رسوا کننده ای برای این مردم مقهور شده بدهید؟ وقتی صدای استاندارِ (سابق) پر طمطراق استان از نحوة هزینه شدن اعتبارات پژوهشی استان بلند می شود و دادرسی پیدا نمی شود، باید شما هم تصور کنید که دستور بازداشت و قضایی شدن جانیان ایالت تگزاس را صادر نموده اید؟ وقتی استاد دانشگاه این استان، پایان نامه ی 45 صفحه ای را برای کارشناسی ارشد و دریافت فلان مبلغ در حوزة آسیب های اجتماعی تأیید می کند، باید کودک کار را در عرض «راهزن سر گردنه» فرض کنید؟
خواهشاٌ به این مردم و افکار عمومی بگوئید که تعریف جرم چیست و مجرم چه کسی است؟ به این مردم و افکار عمومی بگوئید که کودک کار کیست و چه عواملی در بوجود آمدن این معضل اجتماعی دخیل هستند؟ به این مردم و افکار عمومی بگوئید که چرا مدیران و رؤسای دستگاههای متولی آسیب های اجتماعی در جلسات استانی و شهرستانی هیچ حرفی برای برون رفت از این مصائب ندارند؟ اصلاً واحد حقوقی بهزیستی چکاره هست که بتواند از کودک کار اعلام جرم کند؟
جای نگرانی و بلکه تأسف است که فرماندار مرکز استان به جای حل مسئله، پاک کن به دست گرفته و صورت همه مسائل را به تبعیت از دولت، پاک می کند تا مثلاً جلسه ای گرفته و موضوعی را معین کرده و راهکاری برای حل آن صادر کرده است. جای نگرانی و بلکه تأسف است که احیاناً خوانندگان سخن شما در خارج از این استان باورشان شود که در این استان هنوز جهل و بیسوادی در کنار فقر و نداری مانع توسعه این استان است. جای نگرانی و تأسف است که انتخاب مردم استان، نه عقل و تدبیر است و نه علم و تخصص. جای نگرانی و تأسف است که مردم استانمان باور کرده اند که باید همیشه در دو قطبی بودن سیاست، در محروم بودن از رفاه، در کوتاه آمدن از حقوق تضییع شده، در تحمل نالایق ترین مدیران، در گسترش آسیب های اجتماعی سنتی و نوظهور، در مرزبندیهای سردسیری و گرمسیری و متأسفانه در برهوت مدیریت باید گرفتار باشند.
آقای فرماندار؛
آسیب های اجتماعی از جمله تخصصی ترین حوزه هایی است که برای سازمان بهزیستی حکم دانشگاه دارد. در این حوزه باید متخصصینی در رشته های جامعه شناسی، آسیب شناسی اجتماعی، روان شناسی، مددکاری اجتماعی و انسان شناسی اجتماعی تحقیق کنند، فرضیه دهند، راهکار پیدا کنند، آسیب شناسی کنند و نتایج را عملیاتی کنند. گرچه در این سالها هیچ کدام از اینها نه تنها صورت نگرفت بلکه با افضات غیر تخصصی و نامسئولانه امثال جنابعالی، مغفول مانده اند و بر دستاوردهایی که بزرگان و اندیشمندان این علوم داشتند، چوب حراج زدند. کودک کار نتیجه ضعف و فقر مدیریت در این شهرستان و هر جایی است که وجود دارند. کودک کار نتیجه انتخاب مدیرانی است که برای انتخاب شدن، شام مفصل داده اند و سکه و سیم و زر تقدیم کرده اند و خدمات دستگاههای اداری خود را با هماهنگی سیاست مداران به تاراج می دهند. کودک فقر نتیجه عدم مطالبه گری حق مردم توسط استاندار و فرمانداران از مدیران دستگاههای اجتماعی است که دلخوش به تجمع های گروهی هم ساز و آواز هستند که در جشن پیروزی فلان کاندید، سوت بلبلی می زدند و در محل کار هم شیرینی و شکلات می دادند. کودک کار نتیجه نابرابریهای اجتماعی است. نتیجه فروش پُست های مدیریتی است. نتیجه بی عدالتی در واگذاری خدمات رفاهی و اداری است. نتیجه بی عدالتی در واگذاری تسهیلات کم بهره در دستگاههای خدمات رفاهی است. نتیجه محرومیت نیازمندان و معلولان و بی سرپرستان از حقوق و خدمات قانونی شان است. کودک کار نتیجه جلسات مستمری است که هیچگاه هیچ نتیجه ای نداشتند و کسی نپرسید چرا باز هم جلسه.
آقای فرماندار؛
نه شما و نه هیچ مسئولی نمی تواند کودک کار را به مرجع قضایی معرفی کند. چرا که او به مرجع وجدانهای خفتة مدیرانش معرفی شده است. شما حق اظهار نظر در مورد کودک کار را ندارید، چرا که کودک کار به دنبال لقمه نانی است برای خانواده ای که با مرزبندیهای سیاسی و انتخاب مدیران با مشی سیاسی کاری، والدینش را از حداقل مقرری و مساعدتهای رفاهی- اجتماعی محروم کرده اند. شما نباید پیرامون کودک کار اظهار نظر کنید، چرا که کودک کار در چهار راههای بی مسئولیتی و پشت چراغ قرمزهای بی کفایتی مدیرانی گرفتار شده که برای تحصیل، درمان، اشتغال، رفاهیات، فرهنگ، ورزش و آینده شان هیچ برنامه ای ندارند.
با این حال آقای فرماندار؛
جرمشان چیست؟ چهرة شهر را مکدر نموده اند؟ اینکه در جلسات تخصصی، شما باید پیرامون آسیب های اجتماعی اظهار فضل کنید و مثلاً از بهزیستی به عنوان متولی اصلی آسیب های اجتماعی اظهار نظری نکنند، بدبختی استان نیست؟ به استناد کدام قانون باید محاکمه شوند؟ اینکه کسانی با وجود این همه پروندة تخلفاتی در دادسراهای استان و سازمان بازرسی و دیوان محاسبات و ... را مدیر و رئیس مهمترین دستگاه متولی رفاه اجتماعی معرفی می کنید، تخلف نیست؟ شرح وظیفه ی واحد حقوقی بهزیستی چیست؟ نقش دادگستری در کنترل، کاهش و پیشگیری از معضل کودکان کار چیست؟ شهرداری چه وظیفه را در مقابل با این آسیب اجتماعی دارد؟
و نهایتا آقای فرماندار؛
این کودکان در هیچ محکمه ای محاکمه نخواهند شد و شماها هم در هیچ جایگاهی مؤاخذه نخواهید شد تا مردم استان و شهرستان بویراحمد، هر دو معضل کودک کار و مسئولان ناتوان را در سبد اجتماعی زندگی شان داشته باشند.
---------------------------------
روز (دوشنبه بیستم خرداد ۹۸ ) جلسه پیشگیری از آسیب های اجتماعی با موضوع ساماندهی متکدیان و کودکان کار و خیابانی در محل سالن جلسات فرمانداری شهرستان بویراحمد برگزار شد.
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، در این نشست ، فرماندار بویراحمد ضمن خوشامدگویی به اعضای حاضر در جلسه ، به بیان مطالبی پیرامون اهمیت و موارد مرتبط با جلسه پرداخت.
شاهرخ کناری با اشاره به لزوم سر و سامان دادن به وضعیت ناخوشایندی که کودکان کار و خیابانی برای سیمای شهر یاسوج بوجود آورده اند ، بیان کرد : لازم است واحد حقوقی ادارات بهزیستی و شهرداری یاسوج فعال و علیه کودکان کار خیابانی اعلام جرم کنند.
کناری افزود: همچنین بهزیستی استان نسبت به شناسایی وجمع آوری کودکان کار با هماهنگی نیروی انتظامی وشهرداری اقدام نماید.
وی ادامه داد: در بحث شناسایی وجمع آوری کودکان کار دنبال حرف و شعار نباشیم بلکه به فکر ایجاد راهکار و برون رفت از مشکلات باشیم.
فرماندار شهرستان بویراحمد گفت: در بحث بودجه اوقات فراغت کودکان کار اگر اداراتی مثل بهزیستی وشهرداری با کمبود بودجه و کمک مواجه شدند کمک و حمایت خواهیم کرد.
کناری در ادامه افزود: در بحث حمایت تسهیلاتی از کودکان کار جهت برون رفت از مشکلات موانع بانکی و تسهیلاتی را مرتفع خواهیم کرد.
فرماندار بویراحمد خطاب به کمیته امداد بیان داشت: در صورت شناسایی کودکان کار و تذکر به خانواده های آنان در خصوص ارشاد فرزندانشان دربحث تکدی گری اگر با مقاومت خانواده هایشان مواجه شدید به عنوان اهرم فشار آن ها را از پوشش خارج کنید.
وی افزود : طی دو هفته آینده واحد حقوقی بهزیستی استان و شهرداری یاسوج با هماهنگی دادگستری استان نسبت به شناسایی و معرفی کودکان کار به محاکم قضایی اقدام مقتضی بعمل آورند و گزارش کاری به این فرمانداری ارائه نمایند.
فرماندار بویراحمد در پایان گفت : با توجه به اینکه شهر یاسوج از نظر مهاجرپذیری در کشور پنجم و از نظر اوردگاه آبی در ایران اول است باید از نظر وضعیت سیمای شهری و بحث حاشیه نشینی نگاه ویژه ای از منظر عمومی به آن انجام گیرد.
کد مطلب: 410422