شروع فصل گرما و بیماریهای ناشی از آن
لزوم نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب هر روز در تابستان
5 تير 1397 ساعت 12:43
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت درمان چرام، گفت: با شروع فصل گرما بیماریهایی از قبیل نارسایی کلیه؛ کاهش حافظه کوتاه مدت و حملات قلبی در کمین برخی از انسانها است.
فرشاد پرن افزود: با شروع فصل گرما و افزایش زیاد دما، سیستم ایمنی بدن انسان در فصل گرما و دمای بالای 40 درجه سانتیگراد ضعیفتر عمل میکند.
وی ادامه داد: از این نقطه (دمای بالای 40) به بعد کارایی سیستم اعصاب به سرعت کاهش مییابد و منجر به اخلال در سیستم مغزی شده و نارسایی قلبی و کلیوی را نیز به دنبال دارد.
پرن با اشاره به اینکه سالمندان، کودکان، زنان باردار و بیماران از قرارگرفتن در چنین شرایطی در هوای گرم اجتناب کنند، اذعان داشت: در صورت اجبار، با چند راهکار ساده میتوان اثر گرمی هوا را برای بدن قابل تحمل کرد.
وی تصریح کرد: در ابتدا لازم است بدانیم که چه غذاهایی مناسب تابستان هستند و بدن را برای مبارزه با شرایط گرمی هوا و کم آبی آماده میکنند بنابراین میوه و سبزیهای موجود در فصل گرما، مناسبترین منابع غذایی برای حفظ سلامت بدن هستند.
پرن در ادامه بر مصرف هندوانه، گوجه فرنگی، آلبالو، کاهو، انواع سبزیجات، لیموترش، هلو، خیارسبز، انگور در فصل گرما تاکید کرد و گفت: لیکوپن موجود در این میوهها باعث مقاوم سازی بدن در برابر گرما میشود و بدن را در برابر اشعه ماورای بنفش حفظ میکند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان چرام اذعان داشت: در روزهای گرم تابستان بدن خود را در حالت هیدراته قرار دهید و نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب در طول روز در تابستان توصیه میشود.
وی خاطر نشان کرد: افراد سعی کنند صبح زود یا پس از غروب از منزل خارج شوند و در ساعات اوج گرما و تابش خورشید در سایه و مکان خنک به فعالیت بپردازند و از عینک آفتابی و کلاه لب دار استفاده نمایند.
کد مطلب: 401051