تاریخ انتشار
شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۳۰
کد مطلب : ۴۰۰۶۱۲
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد:

یاسوج ظرفیت پایلوت «شهر سبز» شدن را دارد

۱
۰
یاسوج ظرفیت پایلوت «شهر سبز» شدن را دارد
کبنا ؛محسن جعفری‌نژاد بسطامی در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست با بیان اینکه مهم‌ترین مشکل کنونی کشور در حوزه محیط زیست در بحث فرهنگ‌سازی است، اظهار داشت: ما هنوز نتوانسته‌ایم در این حوزه موفق باشیم و تا زمانی که همه مردم نخواهند در حفاظت از محیط زیست مشارکت داشته باشند، نمی‌توانیم به اهداف خود در این حوزه برسیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد افزود: امسال با توجه به چالش‌هایی که در حوزه پسماندها وجود دارد، بحث غلبه بر آلودگی پلاستیک را به عنوان شعار روز جهانی محیط زیست مطرح کردند.

جعفری‌نژاد گفت: سلامت و بهداشت مردم مهم‌ترین موضوعی است که در بحث پسماند باید مورد توجه قرار گیرد به این دلیل که عدم مدیریت صحیح پسماند و ورود شیرابه‌ها، سبب بیماری‌های زیادی شده است.

وی با بیان اینکه امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی مصرف مواد یک بار مصرف یا پلاستیکی زیاد شده است، عنوان کرد: در سراسر دنیا در هر دقیقه یک میلیون بطری آب آشامیدنی و سالیانه 500 میلیارد کیسه پلاستیکی تولید می‌شود که 50 درصد این‌ها دورریز می‌شود و طبق پیش‌بینی‌ها اگر تا سال 2050 مصرف مواد پلاستیکی به این نحو ادامه پیدا کند تعداد پلاستیک‌ها در اقیانوس‌ها بیشتر از تعداد ماهی‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه در دنیا راه‌حل‌های خوبی برای مدیریت پسماند پیدا کرده‌اند، گفت: در کشورهای پیشرفته بالای 20 درصد تفکیک زباله از مبدأ صورت می‌گیرد این در حالی است که در ایران تنها چهار درصد تفکیک زباله از مبدأ انجام می‌شود و در شهر یاسوج هم به دلیل نوع تغذیه مردم و تولید زیاد زباله‌های تر، میزان تفکیک خیلی کمتر از میانگین کشوری است که یک آسیب در این حوزه محسوب می‌شود.

مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: زمانی دولت می‌تواند در حوزه‌های زیست محیطی موفق باشد که مردم در این حوزه‌ها مشارکت داشته باشند و با همراهی مردم در تولید کمتر زباله و تفکیک از مبدأ   به اقتصاد خانوار هم کمک می‌شود.

جعفری‌نژاد به بحث مدیریت پسماند اشاره داشت و عنوان کرد: در میان 17 شهر استان کهگیلویه و بویراحمد هیچ شهری وجود ندارد که زباله‌ها را خوب مدیریت کند و عملا زباله‌های ما تلنبار می‌شود و تنها در یک یا دو شهر دفن زباله انجام می‌گیرد.

وی ابراز کرد: با توجه به پوشش جنگلی و بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی در استان کهگیلویه و بویراحمد، جانمایی و مکان‌یابی محل دفن زباله یکی از مهم‌ترین مشکلات ما در استان است.

مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: خوشبختانه صنعت زیادی در شهر یاسوج نداریم و با توجه به پوشش جنگلی و پوشش سبز و منابع آبی زیاد موجود در این شهر، ظرفیت‌های لازم را برای پایلوت شهر سبز شدن دارد و پیشنهاد می‌شود که در برنامه ششم توسعه این موضوع را تعریف کنیم که این موضوع به حل مشکل پسماندها هم کمک می‌کند.

جعفری‌نژاد میزان تولید زباله در شهر یاسوج را  بالاتر از نرم کشوری دانست و عنوان کرد: باید برای مدیریت اصولی پسماند در شهر یاسوج، برنامه‌های پایدار و کلان تعریف کنیم.

وی با بیان اینکه همه سایت‌های دفن زباله پیش‌بینی شده در استان مجوز دارند، گفت: متأسفانه در سایت‌های پسماند دفن زباله به صورت بهداشتی انجام نمی‌شود که ضرورت دارد مدیریت شهری ما گام‌های اساسی‌تری در این حوزه بردارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: تا زمانی که رویکرد مدیریت پسماند ارائه خدمات شهری است، موفق نخواهد بود و زمانی می‌تواند موفق باشد که رویکرد اقتصادی نسبت به این موضوع وجود داشته باشد.

جعفری‌نژاد با بیان اینکه چرخه مدیریت پسماند در شهر یاسوج در همه ابعاد از حوزه شهری تا مدیریت آن کامل نبوده و در ابعاد نظارتی هم اتفاق خاصی نیفتاده، گفت: یکی از اولویت‌های سازمان حفاظت محیط زیست مدیریت پسماند است که یک نگاه برخوردی یا قهری نبوده بلکه یک نگاه راهبردی است.

وی به برنامه‌های هفته محیط زیست در استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره داشت و با بیان اینکه در این راستا ستاد هفته محیط زیست در استان تشکیل شد، ابراز کرد: به‌ عنوان یک حرکت فرهنگی از ادارات شهرستان‌ها خواستیم با همکاری فرمانداری‌ها و شهرداری‌ها پاکسازی‌هایی در ورودی شهرها داشته باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: فردا نشست هم‌اندیشی با تشکل‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد  برگزار می‌کنیم که اعتقاد داریم این تشکل‌ها می‌توانند یاوران خوبی برای ما باشند.

جعفری‌نژاد با بیان اینکه یک سرمایه‌گذار پیگیر اجرای طرح بازیافت پلاستیک در استان است، افزود: این طرح در صورت امکان در هفته اخیر و در غیر اینصورت در آینده‌ای نزدیک افتتاح می‌شود.

وی توزیع کیسه‌های پارچه‌ای با حمایت محیط زیست در راستای مدیریت زباله‌های پلاستیکی در شهر دهدشت را از دیگر برنامه‌های هفته محیط زیست در استان عنوان کرد.

جعفری‌نژاد با بیان اینکه حساسیت‌های زیست محیطی در این استان بالا است به بحث مدیریت منابع آب اشاره داشت و ابراز کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد 10 درصد منابع آبی کشور را تولید می‌کند که در ظاهر موضوع خوبی است اما اگر این نگاه را داشته باشیم که استان پرآبی هستیم و به مدیریت مصرف آب توجهی نداشته باشیم در آینده‌ای نه چندان دور با چالش آب مواجه می‌شویم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سرانه مصرف آب شرب در شهر یاسوج بالاتر از نرم کشوری است که نشان می‌دهد ما به این حوزه هم خوب توجه نمی‌کنیم، گفت: 90 درصد آب مصرفی این استان از آب‌های سطحی برداشت می‌شود، این در حالی است که این میزان در دنیا 40 درصد است.

جعفری‌نژاد به حوزه شکار و صید اشاره داشت و گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در این حوزه بسیار جدی ورود پیدا کرده و با متخلفین برخورد قاطع می‌کند تا آسیب‌های وارد شده در این حوزه را کم کنیم.

وی بیان کرد: شهر یاسوج در جوار ذخیره‌گاه زیست‌کره دنا واقع شده که اهمیت بین‌المللی دارد و به خاطر نگاهی که امروز دنیا به زیست‌کره دنا دارد باید همه مردم باید به این حوزه ورود پیدا کنند و رویکرد نامناسبت و فرهنگ شکار غیرمجاز حذف شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه با دامداران غیرمجازی که به دنا آسیب می‌زنند برخورد می‌شود، گفت: یکی از مشکلاتی که به طبیعت و اقتصاد استان آسیب وارد می‌کند دامداری سنتی است که نه تنها به اقتصاد استان کمکی نمی‌کند بلکه به پوشش گیاهی آن آسیب می‌زند.
جعفری‌نژاد به بحث آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های استان اشاره داشت و عنوان کرد: جامعه جنگلی ما در سال‌های گذشته آسیب زیادی دیده و در حال خشک شدن است که همین مورد در اکثر مواقع منجر به آتش‌سوزی می‌شود، بنابراین جوامع محلی، طبیعت دوستان و غیره باید مراقبت بیشتری در این حوزه داشته باشند.
وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده در جوار رودخانه بشار، گفت: این رودخانه سال‌های زیادی است که به عنوان یک چالش استانی در حوزه‌های امور آب، شهرداری، جهاد کشاورزی و محیط زیست مطرح است و اقدامات خوبی هم در بحث ساماندهی این رودخانه صورت گرفته که از جمله  می‌توان به جابجایی تعداد زیادی از کارخانه‌های شن و ماسه از جوار این رودخانه اشاره کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ساماندهی رودخانه بشار از اولویت‌های استانداری است، ابراز کرد: در این راستا، اخیرا مصوبه‌ای ابلاغ شده و مهلتی را برای ساماندهی این رودخانه پیش‌بینی کرده‌اند تا همه دستگاه‌ها در حوزه خود ورود پیدا کنند.
جعفری‌نژاد گفت: اگر واحدهایی به هر نحو در جوار این رودخانه آلودگی ایجاد کنند دستگاه محیط زیست ورود پیدا می‌کند، اما ورود ما به معنی لغو مجوز یا جابجایی این واحدها نیست، بلکه محیط زیست تنها می‌تواند به یک واحد که آلایندگی ایجاد می‌کند مهلت دهد که رفع آلایندگی کند.
وی در رابطه با تأثیر صنعت پتروشیمی بر محیط زیست، گفت: پتروشیمی فی‌النفسه چیز بدی نیست مگر اینکه آلودگی داشته باشد و نتواند آلودگی خود را کنترل کند، توسعه پایدار استان هم مخالفت با صنعت نیست و هدایت یک صنعت به سمت اینکه یک صنعت پاک باشد نیز از زمانی که به بهره‌برداری برسد پیگیری می‌شود که هیچ آلودگی برای مردم منطقه نداشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با پروژه سد تنگ سرخ هم گفت: این پروزه در مراحل پایانی اخذ مجوز از دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست است.
جعفری‌نژاد در رابطه با شکار غیرمجاز در برخی مناطق حفاظت شده استان گفت: شکار غیرمجاز را انکار نمی‌کنیم اما خوشبختانه در بحث ساختار، اصلاح و تقویت نیروی انسانی و بررسی وضعیت موجود اقداماتی صورت گرفته و نقاط آسیب‌پذیر شناسایی شده است.
وی بیان کرد: محیط‌بان‌های سازمان محیط زیست از پاک‌دست‌ترین نیروهایی هستند که با کمترین امکانات در کشور خدمت می‌کنند در عین حال اگر محیط‌بانی شناسایی شود که خلاف قانون عمل می‌کند با او برخورد می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما

پایلوت خواه
Netherlands
بلی! برای پایلوت شدن مقدمات هم فراهم شده: کلنگ احداث پتروشیمی و انحراف مسیر رودخانه خرسان برای انتقال به فلات مرکزی ایران !! واقعا دست مریزاد.
تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1