تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۴۲
کد مطلب : ۴۹۳۰۰۵
کبنا گزارش می‌دهد

فیلم و تصاویر | جزئیات نشست بررسی احداث سد ماندگان و اثرات آن بر دنا و محیط‌زیست در دانشگاه یاسوج / جهان‌بین: با این وضعیت مدیرانی که داریم آینده زیست‌محیطی استان را روشن نمی‌بینم / ما باید در خصوص سد ماندگان به‌صورت علمی کار کنیم / چرا نمایندگان استان ما به مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد برای انجام پژوهش درخصوص سد را نمی‌دهند؟/ خرامین: تأسف‌آور است که نماینده‌های استان ما برای رأی‌آوری‌ وزیر نیرو لابی‌گری کرده‌اند / سخنان تکاندهنده هادی اصل: برای اولین بار در طول تاریخ بشریت چشمه کوهرنگ خشک شد و مردم چهارمحال سال گذشته در کنار چشمه کوهرنگ با طبل عزاداری کردند / حتی استانداری که برای استان ما انتخاب کردند جزء همین پروژه است

۷
کبنا ؛
نشست دانشجویی با موضوع احداث سد ماندگان و اثر آن بر اکوسیستم دنا در سالن جلسات شهید چمران دانشگاه یاسوج برگزار شد.
به گزارش کبنا، نشست دانشجویی بررسی احداث سد ماندگان و اثر آن اکوسیستم دنا با حضور علی خرامین (عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی) عبادالله جهان بین (حقوق دان و عضو هیئت علمی دانشگاه ) و جواد هادی‌اصل (فعال زیست‌ محیطی) در سالن جلسات شهید چمران دانشگاه یاسوج برگزار شد.

دکتر علی خرامین عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه سد ماندگان کوچک‌ترین مجوز قانونی ندارد، اظهار کرد: این سد باید مجوزهای محیط زیستی، اجتماعی، فرهنگی و برنامه‌وبودجه داشته باشد. برای ساخت این سد تمام قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته‌اند.
دکتر خرامین گفت: نمایندگان استان اصفهان اعلام می‌کنند ما با وزرای دولت چهاردهم نشسته‌ایم، با این تعهد که سد ماندگان را اجرا کنند. اولین امضاکننده طرح الحاق دنای شمالی وزیر نیرو آقای علی‌آبادی هستند. تأسف‌آور است که برخی از نماینده‌های استان ما برای رأی‌آوری ایشان لابی‌گری کرده‌اند که رأی بیاورند.
تمام کارشناسان می‌گویند این سد احداث شود دنا نابود می‌شود، سد شاه قاسم، سد تنگ سرخ، سد خرسان، پتروشیمی لردگان که عوارض آن از سد بدتر است، و سد ماندگان، دیگر چیزی از دنای شمالی و جنوبی نمی‌ماند.
 سد کوثر را به خوزستان داده‌اند، سد چم شیر را به بوشهر داده‌اند، این بخش را هم به استان‌های مرکزی می‌دهند.
چند روز پیش استان خوزستان با طرح ماهی در یکی از رودخانه‌های استان مخالفت کرد و این طرح تعطیل شد، یعنی ما حق نداریم در استان خودمان طرح ماهی بزنیم؟
بیشتر بدانید |خرامین: اولین کسی که مصوبه واگذاری دنای شمالی به استان اصفهان را امضاء می‌کند، آقای علی‌آبادی وزیر نیرو وقت بود. برخی از نمایندگان ما برای رأی آوری او به عنوان وزیر کابینه دولت چهاردهم لابی‌گری کردند. سد ماندگان کوچک‌ترین مجوزی ندارد. تمام قوانین بین‌المللی را برای احداث این سد زیرپا گذاشته‌اند.
      

اگر کارشناسان گفتند این سد ضرری ندارد، ما دستشان را می‌بوسیم. محیط‌زیست کارشناسانش را بفرستد اگر ضرر دارد، تعطیلش کنید، اگر ضرر ندارد هر جا خواستید ما را دار بزنید.
دکتر عبادالله جهان‌بین حقوق‌دان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه‌ گفت: خداوند سرنوشت قومی را تغییر نمی‌دهد مگر اینکه آن قوم خودش سرنوشتش را تغییر بدهد.
فیلم و تصاویر | آغاز نشست بررسی احداث سد ماندگان و اثرات آن بر دنا و محیط‌زیست در دانشگاه یاسوج / جهان‌بین: با این وضعیت مدیرانی که داریم آینده زیست‌محیطی استان را روشن نمی‌بینم / ما باید در خصوص سد ماندگان به‌صورت علمی کار کنیم / چرا نمایندگان استان ما به مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد برای انجام پژوهش درخصوص سد را نمی‌دهند؟/ خرامین: تأسف‌آور است که نماینده‌های استان ما برای رأی‌آوری‌ وزیر نیرو لابی‌گری کرده‌اند
جهان‌بین با بیان اینکه همه ما در قبال محیط‌زیست مسئولیت داریم و باید به آیندگان پاسخگو باشیم، بیان کرد: نسل‌های گذشته محیط‌زیست را حراست کرده‌اند، و به ما داده‌اند، ما هم باید از آن‌ها حراست کنیم و مطالبه‌گری کنیم.
وی افزود: هر کجا باشیم نسبت به محیط‌زیست هم مسئولیت داریم و هم حقوق داریم، بعد مسافت اثرگذار است؛ ولی صورت‌مسئله را پاک نمی‌کند.
جهان‌بین بیان کرد: سدسازی‌ها در استان ما به چند دهه قبل برمی‌گردد، در اصول مختلف ۴۵، ۴۸، ۵۰ قانون اساسی به مالکیت عمومی محیط‌زیست اشاره کرده و در راستای مصالح عمومی جامعه باید سیاست‌گذاری انجام بگیرد.
این استاد دانشگاه افزود: این نشست نباید رها شود و باید مطالبه‌گری دانشجویان ادامه داشته باشد، وارد دوره‌ای شده‌ایم که محیط‌زیست
و حمایت از حقوق تبدیل به چالش عمده‌ای شده است، هر چقدر که تکنولوژی‌های بیشتری بیایند، چالش‌ها نیز بیشتر می‌شوند.
وی گفت: باید دنا را از وضعیت هویتی بیرون بیاوریم و آن را فراملی کنیم، فعال محیط‌زیست و مطالبه‌گری که در خراسان و آذربایجان و سایر شهرهای کشور باید همگام باشند و احساس مسئولیت کنند.
جهان‌بین اظهار کرد: مسئولان ما دو دهه قبل نشستند و در جلساتی اجازه مطالعات سدها را دادند، باید این مسئولان پاسخگو باشند، و همین‌الان نیز با حفظ چارچوب‌ها باید مسئولان از جمله استاندار پاسخگو باشند.
بیشتر بدانید |جهان‌بین عضو هیئت‌علمی دانشگاه: آینده مبهمی را برای محیط‌زیست رقم زده‌ایم و همه مسئولیتی داریم که باید به نسل آینده پاسخگو باشیم. ما هر کجا باشیم هم حق داریم و هم مسئولیت داریم. دفاع از محیط‌زیست حقوقی هستند که مربوط به زمان و مکان نیست؛ چرا که در چرخه زندگی ما تأثیرگذار هستند.
        
وی گفت: پرچم مطالبه‌گری باید در دست تشکل‌های دانشجویی باشد، و بحث محیط‌زیست نباید خاموش شود. این تشکل‌ها می‌توانند کارگروه محیط‌زیست داشته باشند.
جهانبین اظهار کرد: منابع از استان ما است، مصارف برای استان‌های دیگر است، در سد آبریز که تمام منابع و منافع برای استان ما بود، به‌صورت علمی عمل کردند، اردیبهشت ۱۴۰۲ مرکز پژوهش‌های مجلس یک طرح پژوهشی منتشر کرد که زیر آب سد آبریز را زد و همه را اقناع کردند که سد آبریز تعطیل شود، درحالی‌که این سد ضرری برای محیط‌زیست و رودخانه مارون ایجاد نمی‌کرد.
وی افزود: ما باید در خصوص سد ماندگان به‌صورت علمی کار کنیم. چرا نمایندگان استان ما به مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد برای انجام پژوهش در خصوص سد را نمی‌دهند؟
جهان‌بین گفت: متأسفانه در خصوص سد آبریز آماری که مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرد از اطلاعات سال ۹۵ بود، درحالی‌که سال ۱۴۰۲ منطقه سد آبریز جزء مناطق پر بارش کشور بوده است، این پژوهش و گزارش مدیریت‌شده بود.
با این وضعیت مدیرانی که داریم آینده زیست‌محیطی استان را روشن نمی‌بینم، همه چشم طمع دارند، و کوتاهی ما بابت این طبیعتی که داریم، در مقابل نسل‌های آینده ما را شرمنده خواهد کرد.
سید جواد هادی اصل فعال محیط زیستی گفت: مسأله وحشتناک‌تر از چیزی است که فکر کنید، به مسأله، ملی فکر کنید، نه به عنوان یک کار کوچک توسعه طلبانه، این پروژه پیوست‌های مختلفی دارد. اگر می‌بینید تمام رسانه‌ها یکباره علیه مردم استان ما هجمه می‌آورند، آن را پروژه ببنیید، در استان‌های مختلف چنان جنایت‌هایی می‌شود که اصلاً رسانه‌ای نمی‌شود. در برخی از مناطق استان اصفهان حتی در روز روشن نمی‌توانید بروید، اما هجمه و فشار رسانه‌ای علیه مردم ما می‌شود.
هادی اصل بیان کرد: پروژه‌های انتقال آب را در راستای همین مسائل ببینید. انفال را برای یک شهر انتقال دادند، در پروژه گلاب ۱ یک پروژه غیرقانونی که مجوز زیست محیطی نداشت، سعید محمد می‌گوید پروژه مجوز زیست محیطی نداشت. گفتند ما قدرت داریم، مجوز را می‌گیریم، و گرفتند؛ فرمانده سپاه، رئیس قوه قضاییه، رئیس محیط زیست آقای کلانتری، اصفهانی هستند. پول این پروژه را از کجا آوردند؟ از سرمایه‌داران و ثروتمندان منطقه بودجه پروژه را گرفتند، گفتند
شما پول بدهید ما مالیات از شما نمی‌گیریم. بصورت ایالت خودمختار عمل می‌کنند، و برای اینکه این پروژه دائمی بشود خاک را هم برده‌اند. (شما مطمئن باشید آب دنا را بردند، سراغ خاک هم می‌آیند )، منطقه ای به اسم گاپیسه در شمال چهارمحال و در جنوب لرستان است، آبریز رودخانه دز در یک سمت این کوه و در سمت دیگر آبریز کارون است. در این منطقه کار‌های غیرقانونی خود را شروع کردند و الان وقتی نقشه را می‌بینید، این نقطه از چهارمحال حذف شده و جزء اصفهان شده، استان اصفهان به خوزستان وصل شده. تونل‌های عمیقی در عمق کوهستان زده‌اند و به آبریز دز رسیده‌اند و الان این منطقه خشک شده است.
بیشتر بدانید | جواد هادی‌اصل فعال محیط زیست گفت: مافیای آب تمام قوانین را دور زده‌اند و تمامیت‌خواهی آنها تمامی ندارد. مردم 70 روستای ما را آواره کرده‌اند.
      
هادی اصل افزود: چهارمحال و بختیاری که بام ایران است، جایی که ۱۰ متر و ۱۵ متر برف می‌نشیند، اما مدیرکل بحران این استان در روز‌های اخیر اعلام کرده چهارمحال و بختیاری تبدیل به خشک‌ترین استان کشور شده، ۷۰ درصد چشمه‌هایش خشک شده‌اند. چطوری؟ با پروژه‌های انتقال آب به اصفهان. تونل بهشت آباد زده‌اند، تونلی عجیب، ۳۰۰ تا 1000 متر زیر زمین تونل زده اند، تونلی که تمام سفره‌های زیرزمینی را غارت می‌کند. تونل کوهرنگ ۱، کوهرنگ ۲ و کوهرنگ ۳، و برای اولین بار در طول تاریخ بشریت چشمه کوهرنگ خشک شد و مردم چهارمحال سال گذشته در کنار چشمه کوهرنگ با طبل عزاداری کردند.
وی گفت: این تونل‌ها به مسیر‌های اصلی چشمه تجاوز می‌کند و مسیر چشمه را تغییر می‌دهند. این سرنوشت چهارمحال زخم خوده، دارد بر سر کهگیلویه و بویراحمد هم می‌آید. چهارمحال را ول کردند و حالا سراغ کهگیلویه و بویراحمد آمده‌اند، از خرسان با یک میلیارد و ۲۰۰ متر مکعب آب شروع کردند، همزمان ماندگان را می‌آورند، سد ماندگان ۳ طرح است، فکر نکنید که همین یک سد ۱۸۰ میلیون متر مکعبی است، ۴۵۰ میلیون متر مکعب است.
هادی اصل: حتی استانداری که برای استان ما انتخاب کردند جزء همین پروژه است
هادی اصل اظهار کرد: همه چیز را تغییر داده‌اند و می‌گویند نماینده‌شان هم نوچه ما است، نماینده ما را به قدرت می‌رسانند، و می‌گویند تو با ما همکاری کن. برای پروژه ماندگان تاکنون ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه شده است، این پول از کجا آمده؟ آیا از زیر دست نماینده‌های ما رد نشده؟ سال گذشته کل بودجه استان کهگیلویه و بویراحمد ۲ هزار میلیارد تومان بوده است. یک طرح ماندگان به اندازه ۴ سال استان ما هزینه برداشته است. حتی گفته شده فولاد اصفهان قرار است یک ملک به ارزش ۳۵ هزار میلیارد تومان را به فروش برساند که کل بودجه سد ماندگان را تأمین کند.
وی گفت: از طرف دیگر اقناع‌سازی و دشمن‌سازی می‌کنند، جشنواره زاینده رود برگزار می‌کنند، عکس و فیلم تولید می‌کنند و می‌گویند زاینده رود خشک است. پروژه گلاب ۱، گلاب ۲، گلاب ۳ سیر نمی‌شوند، کوهرنگ‌های ۱ و ۲ و ۳ سیر نمی‌شوند، پروژه‌های بهشت آباد، حلقه‌های عظیم آب، آیا فایده داشته؟ خیر. بستر زاینده رود را خشک نگه می‌دارند تا بتوانند اقناع‌سازی کنند. برای اینکه مردم اصفهان را فریب دهند، شروع می‌کنند به ترساندن مردم، و می‌گویند که دارد فرونشست
می‌شود، و به مردم گفتند بیایید در زاینده رود قیام کنید، تا دولت و مملکت را مجبور به پروژه‌های انتقال آب کنند، و اسمش را گذاشتند بزرگترین تجمع محیط زیستی تاریخ، مظلوم نمایی کردند و تمام فعالان محیط زیست مملکت هم همراهی کردند، در حالی که بزرگترین تجمع ضدمحیط زیستی تاریخ بوده است.
حتی استانداری که برای استان ما انتخاب کردند جزء همین پروژه است و یک نکته عجیب می‌گویم که ۵۰ درصد استاندار‌هایی که در چهارمحال و بختیاری انتخاب می‌شوند از اصفهان هستند و یک چیز عجیب‌تر برخی دیگر از مسئولان مهم و تصمیم‌گیرشان از اصفهان است.

دکتر خرامین در بخشی از صحبت خود گفت: دردآورترین درد این هست که وقتی نزد مسئولان استان می‌رویم و می‌گوییم برای دفاع از محیط زیست آمده‌ایم، می‌گویند اگر دوربین دارید و می‌خواهید صدا ضبط کنید صحبت نمی‌کنیم، از چه چیزی می‌ترسید؟ اگر خطری هست به من هم بگویید که فرزندان من بی‌پدر نشوند. اگر در استان ما مسئولان ما تصمیم بگیرند، طی ۲۴ ساعت سد ماندگان تعطیل می‌شود، یک جای کار می‌لنگد.
خرامین بیان کرد: زیر نیم درصد آب زیرزمینی در یزد وجود دارد، ۱۷ کارخانه فولاد در یزد هست، برای هر تن فولاد ۲۳ هزار لیتر آب باید مصرف شود. اصفهان ۱۱ کارخانه فولاد دارد. فولاد مبارکه برای خلیج فارس جانمایی شد، چون مسئولان دولت وقت کشور اصفهانی بودند، کارخانه را به اصفهان بردند. حتی یک خط مجوز ندارند، دادگاه محکوم کرده، ولی کسی جرأت ندارد چیزی بگوید. الان یزد و اصفهان اشباع صنعتی شده است. کهگیلویه و بویراحمد هم جزء ایران است، چرا چند تا از این کارخانه‌ها در استان نیست؟
وی گفت: برخی افراد می‌گویند من می‌خواهم خودم را مطرح کنم، شما بیایید دفاع کنید، اصلا من رئیس ستاد انتخاباتی شما می‌شوم، اگر سد خرسان را بزنند، ما حق برداشت یک لیتر آب را نداریم.
*سوال دانشجو: ۱۲ هزار نفر از سادات محمودی مهاجرت کنند و حاشیه نشین شوند، با فقر و معضلات فرهنگی و اجتماعی که در پی دارد، چرا هیچ چیزی جدی نیست؟
*سؤال دانشجو: شما در حوزه علم و سیاست حرفی برای گفتن دارید، به نظر من دنا مقصر است که قامتش از تصور آقایان بیشتر است، این مسئولیت‌ها برای آقایان چه جذابیتی دارد که بخاطرش از حق فرزندان بویراحمد می‌گذرند؟ دنا صرفاً یک منطقه جغرافیایی نیست، دنا نشان هویت، اعتبار و شرافت بویراحمد است و بویراحمد هرگز آبروی خود را معامله نمی‌کند.
خرامین: شما نمی‌دانید که در حوزه سیاست چقدر از یاران ما را تطمیع کردند. اما در بحث محیط زیست حرف ما این هست که می‌خواهیم از حیات دنا دفاع کنیم.
هادی اصل در پاسخ به سوالات دانشجویان و در جمع بندی بحث خود گفت: اصفهان هم جزء این مملکت است، ولی داستان بر سر منفعت عده‌ای معدود است، وقتی می‌گوییم دنا نابود می‌شود، یعنی فقر، حاشیه نشینی، تجزیه طلبی. الان در ایذه خوزستان به خاطر بحث سدسازی مردم حاشیه نشین شده و افراد تریاک فروش شده‌اند، و همین این افراد در جاده یاسوج اصفهان مامور نیروی انتظامی را به شهادت می‌رسانند.
*ما ۴۰ سال از اصفهان عقبیم، در اصفهان جامعه را اقناع‌سازی کرده‌اند و مردم را با خود همراه کرده‌اند.
*فقط سدسازی و کارخانه‌های فولاد نیست، اصفهان در کویر ۵۸۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد، که ۹۰ درصد آن آبی است. بعد در کهگیلویه
و بویراحمد که رتبه دوم بارندگی را دارد می‌گویند کشت برنج ممنوع است! در کهگیلویه اجازه نمی‌دهند زمین‌های کشاورزی آبی شود.

*نماینده اصفهان گفته است اگر قرار باشد کارخانه فولاد اصفهان کنار دریای جنوب برود، باید آن خاک جزء اصفهان شود، این تمامیت خواهی است، و کل منافع فولاد برای اصفهان باشد. شما این را چطور تعبیر می‌کنید؟ شما دانشجویان باید جلوی این‌ها بایستید. سرانه فضای سبز اصفهان از رشت بیشتر است.
*سال ۱۳۴۵ و قبل از انقلاب برداشت از دشت اصفهان ممنوع شده، ولی الان در همان دشت کوچک حدود ۶۲ هزار حلقه چاه زده‌اند. ۳ میلیارد متر مکعب آب برداشت کرده‌اند و بخاطر همین اصفهان دچار فرونشست شده است، و حتی فرونشست برای این‌ها بهانه است. چرا سیری ناپذیر هستید و می‌خواهید جا‌های دیگر را هم غارت کنید! این طمع خواری و منفعت طلبی است.
*بستر رودخانه زاینده رود، بعد از آن پل خواجو است. یک پل چوبی هست، و بعد زیباشهر را داریم. بستر شهر خشک است، ولی وقتی از شهر خارج می‌شوید و به زیباشهر و کارخانه‌های فولاد می‌رسید، زمین‌های کشاورزی به حدی زیاد است که بیشتر از رشت کشاورزی دارند. عقب‌تر از آن کانال انتقال آب اصفهان به صنایع، بعد از آن کانال انتقال آب به ذوب آهن، انتقال آب به کاشان، در لنجون فقط ۳۰ هزار هکتار برنج کاری دارند، در حالی که در استان ما محدودیت برنج کاری هست.
*در اردکان یزد از حاصل صنایع انتقال آب درآمدی دارند به اندازه کل چهارمحال و بختیاری و کل کهگیلویه و بویراحمد. این‌ها ظلم است، این ظلم را پیگیری کنید، فقط بحث محیط زیست نیست.
جهانبین: این مسأله را هویتی نکنیم، آن را زیست محیطی و ملی ببینیم
دانشجویان واداده‌گی مدیران را مورد نقد قرار دهند

دکتر جهانبین در جمع‌بندی بحث گفت: ما نباید در راستای مطالبه و درخواست مان رفتار تقابلی داشته باشیم، ما فعالیت‌ها را نقد می‌کنیم. یک بحث قدرت است و یک بحث قانون است، آن‌ها بیشتر روی بحث قدرت تکیه کردند و در قوای مختلف نفوذ داشته و دارند و ما روی قانون تکیه می‌کنیم.
جهانبین بیان کرد: ابراز احساسات و بیان اشعار لری و بومی جای خود را دارد، ولی سعی کنیم در جلسات علمی بحث علمی کنیم، این مسأله را هویتی نکنیم، آن را زیست محیطی و ملی ببینیم، فعالان محیط زیستی کشور را با خود همراه کنیم، تا بتوانیم افراد بیشتری را همراه خود داشته باشیم و در عرصه‌های مختلف کار را بهتر به نتیجه برسانیم.
وی افزود: نیاز هست که دانشجویان مطالبه‌گری داشته باشند و واداده‌گی مدیران را مورد نقد قرار دهند، همه مدیران دوره‌های گذشته باید پاسخگو باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار کرد: اگر لایه اوزون سوراخ می‌شود همه جهان از آن آسیب می‌بیند، بنابراین جهانی فکر کنیم و جهانی عمل کنیم. چنین پدیده‌های زیست محیطی مخربی سریعتر خود را نشان می‌دهند و همه از آن آسیب می‌بینند.
وی گفت: همه ما در همه جای کشور از سدسازی‌های مخرب آسیب خواهیم دید و همه دانشجویان فارغ از اینکه چه رشته‌ای درس خوانده‌اند باید اظهارنظر و مطالبه کنند.
جهانبین بیان کرد: همه ما باید در این قافله همراه باشیم، با وحدت و همدلی از مدیران، استانداران فعلی و گذشته مطالبه داشته باشیم و سعی کنیم در فضای تقابلی حرکت نکنیم تا بتوانیم نتایج حداقلی داشته باشیم.
نام شما

آدرس ايميل شما

اوریشم
Iran, Islamic Republic of
درود بر دکتر خرامین (مدافع مردم و هویت مردم).
یاسوج مشکل فرهنگی دارد
Iran, Islamic Republic of
تا چند دستگی در کهگیلویه وبویراحمد مخصوصا بویر احمد هست بایدم حق خوری شود. یکنفر دارد مطالبه مردم صدا می‌زند اما چون زمانی کاندید بود مخالفین دارند ساز مخالف میزنند.
Iran, Islamic Republic of
یک روز در هفته برا اعتراض جلوی استانداری تعیین شود و مردم در اون روز جلو استانداری تجمع کنند.
Iran, Islamic Republic of
اصفهان و اصفهانی در تمام مملکت حق وتو دارد و تمام تلاش ها و نشست های علمی و غیر علمی هیچ نتیجه‌ای ندارد.
محمد
Iran, Islamic Republic of
باسلام سد خرسان۱میلیارد ودویست متر مکعب گنجایش داره ماندگان ۱۰۰ میلیون
ماندگان کاملا از سرچشمه های استان اصفهان هست وابی که ب ناحق از اصفهان خارج میشود وب دریا میریزد
ماندگان یک سدانحرافی است نه یک سد ذخیره ای یعنی بسیار کوچک
خ. گ
Iran, Islamic Republic of
از طریق چند استان حق ابه اصفهان متاسفانه به یغما می‌رود این آبها درون استانی اصفهان میباشد یکی خروج آب از منطقه پر بارش فریدونشهر اصفهان به سمت استان‌های لرستان وقم وخروج آب از منطقه پر بارش سمیرم به سمت کهگیلویه وخوزستان ودیگری سرقت آب در بالادست دراستان چهار محال وانتقال در باغهای هلو وکشاورزی غیر مجاز واستان یزد تقاضای ما از استاندار اصفهان این است که دیگر به این سرقت آب پایان داده شود این انتقال آب درون استانی است که وبه استان‌های دیگر ربطی ندارد
محمود
Iran, Islamic Republic of
تونل اول کوهرنگ سالانه 400میلیون مترمکعب از چهارمحال به زاینده رود. تونل دوم کوهرنگ450میلیون مترمکعب از چهارمحال به زاینده رود. تونل سوم کوهرنگ 500میلیون مترمکعب از چهارمحال به زاینده رود. تونل گلاب 1میلیارد مترمکعب از چهارمحال به زاینده رود. تونل چشمه دیمه 550میلیون متر مکعب از چهارمحال به زاینده رود. تونل بهشت آباد 1میلیارد مترمکعب از چهارمحال به زاینده رود. تونل گوکان 500میلیون متر مکعب از لرستان به زاینده رود. حالاهم اومدند سراغ ماربر. جدی آب شرب اصفهان چقدره؟؟؟!
مردم
Iran, Islamic Republic of
حرف کیلویی چند ؟ کارشناس ؟ کجای برنامه های این کشور کارشناسی شده است که سد ماندگان باید از نظر محیط زیست کارشناسی شود ، آقایان درخوابند ، یا در رویا ، اگر یک قرن کارشناسان فعلی جلسه بگذارند ، وبرسر بزنند آنچه که باید اتفاق بیافتد می افتد ، دنای شمالی را به اصفهان دادند ، سد ماندگان هم ساخته خواهدشد ، آب آن لوله کشی وبه شهرضا واصفهان برده خواهدشد. وهیچ اتفاق مقابلی هم نخواهد افتاد . کارشناسان ما هم مثل آقای خرامین داره دستور کار سخنرانی های خود برای انتخابات مجلس آینده را جمع می کنه ؟ که بعداً بگوید من دفاع کردم ونماینده وقت خیانت ، ای مردم بیایید مراانتخاب کنید ، مردم کم اطلاع وغافل این استان هم گول اینگونه حرف ها را می خورند، وبنابه تعصبات پوچ قومیتی و لری رای می دهند . والا خرامین خودش هم می دونه گفته هاش آب در هاون کوفتن است .
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
واقعا درود بر دکتر خرامین.
کاش به جای روشنفکر و بهرامی و زارعی، خرامین توی مجلس بود
محمد
Iran, Islamic Republic of
داداش کهکیلویه عرضه داشته باشه ابهای خودش را جمع کنه ب دریا نریزه اینکه یک استان از منابع ابی درون استان خودش اب برداشت کنه این کجاش جیغ وداد داره جیغ ودادسر خوزستان بزن
سلام
Iran, Islamic Republic of
سلام شما اصفهانی ها که موقع طرح بن بروجن که از سیر تا پیازش در استان چهارمحال قرار داشت که کفن می‌پوشیدید حالا چطور شده میگید هر استانی مالک آب خودش هست. پس خوزستانی هم جلوی نفت وگاز استان خودش را بگیرد. منابع داخل استان‌ هست مدیریتش کنه.
محمد
United Kingdom
امین برای صندلی خالی حرف زد این بابا ۸۰ درصد دانشجوهاش هم پای حرفش ننشستن بعدهم اصفهان ۲۰ درصد ابهای سرزمینی خودش را منحرف واستحصال میکنه بقیش مال کهکیلویه
Iran, Islamic Republic of
ک هم ایشا بیکاریت؟؟؟؟
بسیج دانشجویی
Iran, Islamic Republic of
سلام جناب کمایی. لطف کنید ، لااقل در برخی از گزارش هاتون اسمی از بانی برنامه یعنی بسیج دانشجویی ببرید
Iran, Islamic Republic of
یه جلسه هم اندیشی با دو ردیف آدم و صندلی های خالی صداش به جایی نمیرسه
دکتر خرامان که صدای این مردم هست بنده خدا خیلی هم داد میزنه اما
دکتر جهان بین حقوق دان چرا حقوقی حق مردم پیگیر ی نمیکنه ؟؟چرا همیشه بعنوان یه پژوهشگر و حقوق دان ازش نام برده میشه الان چرا بصورت قانونی مطالبه گری نمیکنه برای مردم ؟؟؟
اقای هادی اصل شما چرا مستند نمیسازی
چرا کلیپ نمیسازی و در پیجت قرار بدی تا فعالین و مردم در فضای مجازی پخش و استوری کنند بلکه صدا به جایی برسه
Iran, Islamic Republic of
چهار نفر دیگه ده نفر مسئول دعوت میکردین بلکه این جلسه دیده شود
Iran, Islamic Republic of
چرا آقای هادی اصل چند تا کلیپ کوچک نمیسازه تا در فضای مجازی بازتاب بدیم تا همه ایران متوجه بشن
این جلسات و سر وصداها فقط تو همین شهر تموم میشه میره
حتی سایت کشوری یا مسئولین کشوری هم نمیبینن
کاری باید طوری باشه ده تا فعال مجازی
چندتا سلبریتی حامی محیط زیست
چندتا مسئول و فعال محیط زیست کشوری
هم صدا بشن تا در فضای مجازی سر وصدا کنه
Iran, Islamic Republic of
بالای بختتو
چهارتا دانشجو در این جلسه نتونستین بنشونین ای صحبت
Iran, Islamic Republic of
آقای هادی اصل شما که هم دوربین داری هم میکروفن
چرا مثل اون خبرنگار اصفهانی که کلیپ تهیه کرد شما کلیپ تهیه نمیکنین
نه یکی دوتا
ده تا بیست
فعالین زیست محیط کشور هم بفرستین تا همه ببینین
Iran, Islamic Republic of
آقای جهان بین شما که حقوق دان هستی چرا حقوقی پیگیری نمی‌کنید؟ ؟؟؟
چرا رسمی پیگیری نمی‌کنید؟ ؟؟
با هر سه تاتون هستم
مهدیه
Iran, Islamic Republic of
اب مال خود خود اصفهانه چرا حرف خارج عرف میزنین چرا اب اصفهان ب دریا بریزه همین کارها راکردین سرمایه گذار جرات نمیکنه تواستان کهکیلویه کار کنه
Iran, Islamic Republic of
همه ما فاجعه را می‌دانیم اساتید محترم

راه حل چیه؟؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
پیرمرد روستایی هم معنی خشکسالی بهتر از پشت میز نشین میدونه و بهتر لمس و درکش میکنه با زمینی که خشک شد و سرزمین جد ابادای که باید ترک کنه

نتیجه همفکری شماها که یکی حقوق دان یکی فعال محیط زیست یکی استاد الان میگید ما چکار کنیم
داود
Iran, Islamic Republic of
سلام . کاش موضوع سمینار واقعا بررسی فنی و علمی سدسازی باشد نه کشاندن بحثی کاملا علمی و فنی به ورطه منحوس سیاست بازی و گرفتن امتیازات دولتی . استان کهگیلویه و بویراحمد آب زیاد و زمین کشت کم دارد امکانات و زمینه های گسترش صنعت مثل اصفهان ندارد. از متن مقاله هم میشد فهمید کارشناسان مربوطه به اسم استاد دانشگاه و فرهیخته متهم را شناسایی کرده و محاکمه می کنند بدون آنکه به اصل هزینه فایده و اصل موارد نگاه کلان توجه کنند . البته این سد هم مثل بقیه سدها ساخته خواهد شد و طبق معمول مطالعات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و زیست محیطی،،😃😃😃😃 استان مبدا هم با صرف هزینه های جانبی از سوی وزارت نیرو پرداخت شده و همه راضی خواهند شد . آقایان اساتید دلسوز . شما هم خیلی سخت نگیرید. استان توی لیست دلسوزان و نقادان ثبت شد😃😃😃😃
شهروند یاسوج دوستدار طیبعت استان
Iran, Islamic Republic of
خواهشا با تمام توان به ای مطالبه گری ادامه دهید نگذارید حق استان نادیده گرفته شود .با تشکر
دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
درود دکتر جهان بین
نکات ارزنده فرمودند
سعید
Iran, Islamic Republic of
ایجاد باغ و بوستان و کشاورزی و صنعت در کویر لعنتی توسعه ناپایداری خواهد بود . ابادانی کویر بیابانی با زور و با پول توسعه پایدار نیست و نابود خواهد شد. اینطوری ادامه بدهند اول در اثر فرونشست اصفهان نابود میشه بعد هم اسنانهای کوهستانی کم باران و خشک میشوند.
Iran, Islamic Republic of
ک مه ایشا بیکاریت؟
حمید
Iran, Islamic Republic of
چه همایش شلوغی
آدم نبود اجاره کنید بیان بشینم
هادی اصل بیکاری گرفتته،مه نخو بری عسلو
ارمغان پور
Iran, Islamic Republic of
رای اینده ی ما دکترخرامین...
آرمان رضایی
Iran, Islamic Republic of
شنیدیم که جناب عادلی مجری محبوب شبکه دنا که سالها زبان مردم این استان بود به خاطر مطالبه گری به حق پیرامون ساخت این سد و در دفاع از استان از شبکه حذف کردند مردم به پا خیزید مسئولان بدانید با بانی این کار باید برخورد قاطع شود
کارشناس
Iran, Islamic Republic of
اینطوری هو و جنجال بپا کردن کار درستی نیست کدامیک از این کارشناسان اطلاعات علمی در خصوص سد سازی و منافع و منابع سد دارند چرا چیزی را که هیچگونه اطلاعی از آن نداریم اظهار نظر می کنیم ؟ مطالعات سد سازی خودش یک علم جامع و کامل است و تخصص خاصی دارد حتی شاید مطالعات بیش از چند سال طول بکشد تا موقعیت سد تایید شود . چنین به نظر می رسد که بعضی از کارشناسان می خواهند با این قضیه اسمی از خود نشان دهند
اسلام
Iran, Islamic Republic of
دکتر
اهل رسانه
Iran, Islamic Republic of
پروژه سد کلا یک سرمایه ملی است و مختص یک منطقه یا استان نیست کاش کارشاسان خبره و اهل فن سد و سدسازی در یک جلسه تخصصی بحث می کردند و معایب و محاسن سد را روشن می کردند تا مردم متوجه این امر شوند نه کسانی که حتی یک واحد هم مهندسی و سدسازی نخوانده اند هر طوری دلشان می خواهد اظهار نظر می کنند.
مارگون
Iran, Islamic Republic of
دکتر خرامین عزیر
در جمعیت هلال احمر یکی از اقوام شما/
در تخلفی آشکار اقوام ودوستان خودش را در آزمون داروخانه هلال احمر از آخر اول کرده ومتاسفانه ادعای دینداری هم دارد
وحق بچه های مردم را زیر پا گذاشته
Iran, Islamic Republic of
دقيقا اين نماينده ها تو اون مجلس بي سوادان دارن چيكار ميكنن
كي ميخوان دفاع كنن
اين كار نه به نفع اصفهان نه ياسوج هست
اينها از قبل سازمان دهي شده حتي تعيين اين استاندار
Iran, Islamic Republic of
واقعا چقدر کوته فکری
رودخانه در استان اصفهان
منطقه مربوط به اصفهان
سد در اصفهان
اونوقت یاسوج اعتراض می‌کند
خواهش میکنم بروید پی کار خودتان
فرشید
Iran, Islamic Republic of
سمیرم که موقع ازمون استخدامی فولاد وذوب اهن جز استان اصفهان نبود. موقع توزیع بودجه محرومترین جا بود. در شگفتم موقع آب دزدی مال اصفهان شد. چطور هست تمام باغات سمیرم از بی آبی خشک شده. اونوقت آب راباید بدزدند برا برنج کاری در کویر اصفهان.
مردم
Iran, Islamic Republic of
پس چرا سخنان دانشجویان ونماینده دانشجویان پخش نکردید یا لااقل اشاره ای به نظرات دانشجویان نداشتید آخه آنها میزبان جلسه وبرای دانشجویان جلسه تشکیل شده بود.ما سخنان آنها را کم و بیش شنیدیم اتفاقا آنها هم از منظر دیگری به این چالش نگاه کرده بودند.مخصوصا صحبتهای آقای پردل دانشجوی دانشگاه را هم اشاره ای می‌کردید.
فرشید
Iran, Islamic Republic of
بابا یک ذره از اصفهانی ها یاد بگیرید کل آب چهارمحال را باتونل آوردند تو کویر برنج می‌کارند وفولاد می‌سازند بعد یک کم از همون آب میره یزد اینها صداشون دراومده که نه آب چهارمحال نباید برا یزد وکفن پوش باتراکتور میان وسط رودخانه فصلی زاینده رود. تازه جالبتر اینجاست بالای اصفهان سد زاینده رود را زدند کلی ویلا وجنگل تو چادگون درست کردند بعد میگن زاینده رود من کو؟ خب تو سد هست. جلوش را باز کن کمتر فولاد بساز کمتر جنگل درست کن تا آب برسه
کارنامه ۲ قاضی شهید

کارنامه ۲ قاضی شهید

حجج اسلام والمسلمین علی رازینی و محمد مقیسه‌ ۲ قاضی برجسته ایرانی، خدوم، انقلابی و قاطع ...
در نشست خبری پزشکیان و پوتین چه گذشت؟

در نشست خبری پزشکیان و پوتین چه گذشت؟

در مذاکرات امروز چگونگی گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور مورد رایزنی قرار گرفت،...
متن سند توافق آتش بس بین اسرائیل و حماس

متن سند توافق آتش بس بین اسرائیل و حماس

توافق چهارشنبه شب رژیم اسرائیل و حماس برای آتش بس و تبادل اسرا شامل سه مرحله با هدف پایان ...
1