دریافت لینک صفحه با کد QR
گزارش ارسالی
تیرهای چراغ برق خطرآفرین در بلوار امامت یاسوج (+ تصاویر)
5 مهر 1400 ساعت 15:06
با در نظر گرفتن وضعیت خدمات برق کنونی شهر یاسوج، درخواست خطوط زیرزمینی انتقال برق حتی در مرکز شهر یاسوج مطالبهای رویاگونه و بیهوده به نظر میرسد و با توجه به وضعیت اسفناک تجهیزات برق استان و شرایط اضطراری موجود بهترین پیشنهاد، جایگزینی و تعویض تجهیزات خدماتی شهری پس از پایان عمر مفید است که از وظایف بدیهی و ابتدایی مجموعههای مدیریت و توزیع انرژی شهری است و اهمال و پشتگوشاندازی در این امر موجب نارضایتی بیشتر شهروندان و دو چندان شدن خسارت مالی و جانی احتمالی خواهد بود.
تیرهای چراغ برق و شبکهی سیمکشی از زیرساختهای بنیادین خطوط انتقال هوایی شهری هستند که مانند هر تجهیزات خدماتی دیگر در حیطه توزیع و انتقال نیرو، عمر مفید و مشخصی دارند که با گذر زمان و متناسب با شرایط محیطی محل نصب، نیاز به تعمیر و بهسازی و در نهایت جایگزینی و تعویض دارند.
با یک جستوجوی چندثانیهای در اینترنت به راحتی میتوان موارد متعدد خسارات جانی و مالی ناشی از سقوط تیرهای برق در نقاط مختلف ایران را مشاهده کرد که نشانهی تسامح و فروگذاری مسئولان و متصدیان ادارات برق استانی است.
تیرهای چراغ برق قدیمی و فرسوده بلوار امامت (شهید آیت الله سعیدی) در مرکز شهر یاسوج علاوه بر ایجاد خطرات و خسارات احتمالی مالی و جانی به شبکه توزیع برق و ساکنین این منطقه، مصداق بارز آلودگی بصری و موجب آزردگی خاطر عابرین و شهروندان هستند.
وضعیت تیرهای چراغ برق منطقه امامت تنها مشتی است که خبر از اوضاع نامساعد خروار نابسامان دیگر مناطق حاشیهای یاسوج میدهد و برای رؤیت این جلوههای نازیبای دیداری در یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد نیازی نیست چندان به خودتان زحمت بدهید و بهراحتی میتوانید نمونه پرشمار دیگر، از این تیرهای برق خمیده که چوب تنه آنها دچار پوسیدگی و یا بتن آنها دچار فساد و خوردگی شده و اسکلت فلزی داخلی آنها به رهگذران دهن کجی می کند، را مشاهده کنید.
در چند مورد نیز دیده شده که نمای ظاهری تیرهای بتنی مخروبه چراغ برق با روش سنتی قالبگیری بتنی و یا حتی ملات پاشی دستی به اصطلاح مرمت و تعمیر شده است. که با توجه میزان خوردگی بتن پی تیرها به هیچ وجه نمی توان نام بهسازی بر آن نهاد و هرگز پاسخگوی مطالبات شهروندان نیست و بیشتر جنبه رفع و رجوع و از سر وا کردن دارد تا اصلاح سامانه انتقال نیروی برق.
بهرهوری از این تاسیسات مستهلک و فرسوده در نقاط مختلف شهر یاسوج در حالی هست که شهروندان با قطعی مکرر برق مواجه هستند و به انحاء و بهانههای مختلف توسط اداره برق بابت مصرف زیاده نکوهش شده و گاها توسط اداره برق با جرایم سنگین روبرو میشوند. شهروندان به هیچ وجه از ارائه خدمات اداره برق رضایت ندارند.
در جهان امروز که بیش از پیش بر اهمیت مسائل مربوط به گردشگری و اصول زیباییشناسانه المانهای بصری شهری تاکید میشود، سعی بر اجتناب در استفاده از خطوط انتقال هوایی نیرو و جایگزینی آن با شیوههای مدرنتر و خوشمنظرتر است. این تغییر رویه تا جایی پیش رفته که از فرایند جایگزینی تیرهای چراغ برق قدیمی با خطوط زیر زمینی با عنوان پاکسازی یاد میشود.
با در نظر گرفتن وضعیت خدمات برق کنونی شهر یاسوج درخواست خطوط زیرزمینی انتقال برق حتی در مرکز شهر یاسوج مطالبهای رویاگونه و بیهوده به نظر میرسد و با توجه به وضعیت اسفناک تجهیزات برق استان و شرایط اضطراری موجود بهترین پیشنهاد، جایگزینی و تعویض تجهیزات خدماتی شهری پس از پایان عمر مفید است که از وظایف بدیهی و ابتدایی مجموعههای مدیریت و توزیع انرژی شهری است و اهمال و پشتگوشاندازی در این امر موجب نارضایتی بیشتر شهروندان و دو چندان شدن خسارت مالی و جانی احتمالی خواهد بود.
در پایان نیز پسنندیده است متصدیان امر گوش به نصایح شیخ اجل سعدی شیرازی بسپارند که میسراید:
علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد
دریغ سود ندارد چو رفت کار از دست
و اجالتا دستی به سر و روی سامانه توزیع برق شهر بکشند و خطر جانی و مالی که عابران بیگناه و خودروهای عبوری را تهدید میکنند، مرتفع سازند پیش از آنکه دیگر کار از کار گذشته باشد.
_______
گزارش: امید علویتبار
کد مطلب: 439493
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir