کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در مراسم آئین انحراف آب سد تنگ سرخ یاسوج مطرح شد

حقیقت سد تنگ سرخ از زبان مسئولان کهگیلویه و بویراحمد /نماینده رهبر انقلاب: :مردم منطقه باید از «سد» به طور مطلوب سود ببرند /حاجی زاده: کسانی که تخصص ندارند در باره سد تنگ سرخ اظهار نظر نکنند

26 ارديبهشت 1400 ساعت 22:08

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید که در سال جدید سد تنگ سرخ 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اگر در این ده سال، هر سال ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم این طرح تاکنون تمام شده بود. از استاندار کهگیلویه و بویراحمد تشکر می‌کنیم که باعث شدند برای این پروژه ماده ۵۶ فعال شود و در همین راستا اعتبار خوبی به این طرح اختصاص پیدا کرد. سها انگاری در ادامه کار به معنای خستگی، فرسودگی و عقب نشینی است و این برای اجرای طرح قابل قبول نیست.


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید که در سال جدید سد تنگ سرخ 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اگر در این ده سال، هر سال ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم این طرح تاکنون تمام شده بود. از استاندار کهگیلویه و بویراحمد تشکر می‌کنیم که باعث شدند بای این پروژه ماده ۵۶ فعال شود و در همین راستا اعتبار خوبی به این طرح اختصاص پیدا کرد. سها انگاری در ادامه کار به معنای خستگی، فرسودگی و عقب نشینی است و این برای اجرای طرح قابل قبول نیست.
به گزارش کبنا، بعد از ظهر روز (یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰) آیین انحراف آب سد مخزنی تنگ سرخ در محل این سد با حضور نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، معاون عمرانی استانداری و چند تن دیگر از مسئولین استانی در محل این سد برگزار شد.
رسول فرهادی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص سد تنگ سرخ، اظهار داشت: سد تنگ سرخ را می‌توان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد در حال حاضر  به شمار آورد. یکی از بهترین پروژه‌ها برای اشتغال زایی پایدار، تأمین ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب شرب و ... است. ساخت سد از سال ۹۶ شروع شده که تاکنون ۳۵ دردصد رشد فیزیکی داشته است.
وی در این خصوص اضافه کرد: این سد  ۹۱۷ متر طول تاج، ۱۰ متر عرض تاج و ۱۲۵ میلیون متر مکعب حجم دارد.
فرهادی در خصوص کمک‌های استاندار به این پروژه، گفت: از مجموعه مدیران استان در رأس استاندار محترم آقای کلانتری تقدیر و تشکر می‌کنیم. با تلاش‌های استاندار ما توانستیم برای این پروژه مجوز ماده ۵۶ را اخذ کنیم، مشکلاتی در تملکات و ساخت و ساز بود که با کمک ایشان رفع شدندوایشان هم چنین برای جابه جایی پایه‌های برق و اخذ مجوز ریست محیطی کمک‌های بسیاری به ما کردند.
حجت الاسلام و المسلمین سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: سالیان سال است که برای تأمین آب برای شهر یاسوج و روستاهای اطراف مشکل داریم. سد تنگ سرخ سدی است که آب شرب یاسوج و روستاهای اطراف را تأمین می‌کند. از جهت تأمین آب برای کشاورزی و صنعت نیز مفید است و در کنار فواید سد برای استان کهگیلویه و بویراحمد، شهر شیراز نیز از این برکت و رحمت الهی بهره مند خواهد شد.
وی افزود: طرح این سد از سال ۹۰ کلید خورد و این انحراف آب باید در سال ۹۲ یا ۹۳ انجام می‌شد و امروز بعد از ۱۰ سال با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی انحراف آب انجام شد و این موضوع جای تأمل دارد. اینجا ما، هم اعتراض و هم مطالبه می‌کنیم. این پروژه یک پروژه‌ی ملی است و تأمین اعتبارش عم ملی است و مسئولان باید پیگیر این موضوع باشند. این طرح می‌تواند به اشتغال زایی، تأمین آب شری، تأمین آب کشاورزی و تأمین آب صنعت کمک کند و این طرح شاید باید تا الان تمام می‌شد.
نماینده ولی فقیه استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به پیشرفت فیزیکی سد اشاره کرد و گفت: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای می‌گوید که در سال جدید ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم و اگر در این ده سال، هر سال ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم این طرح تاکنون تمام شده بود. از استاندار تشکر می‌کنیم که باعث شدند برای این پروژه ماده ۵۶ فعال شود و در همین راستا اعتبار خوبی به این طرح اختصاص پیدا کرد. سهل انگاری در ادامه کار به معنای خستگی، فرسودگی و عقب نشینی است و این برای اجرای طرح قابل قبول نیست.
حسینی در آخر به حقوق مردم منطقه اشاره کرده و گفت: ان شاء الله منافع افرادی که زمین و باغ‌هایشان زیر آب می‌رود مورد توجه قرار گیرد. قرار است شهرهای و روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد و شهر شیراز از این آب بهره ببرند و مردم منطقه نیز  باید به صورت مطلوب و شایسته از منافع سد سود ببرند و ضرر نکنند.
کیامرث حاجی زاده معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد درخصوص پیگیری‌های استاندار، گفت: از استاندار بابت وحدتی که بوجود آورد تشکر می‌کنم. اکثر پروژه‌هایی که در گذشته شروع شده بودند، در این دو سالی که آقای کلانتری آمدند با  پیگیری مجدانه ایشان و همراهی، همدلی و وحدتی که ایشان در استان بوجود آوردند اکثر پروژه‌ها فعال شدند. پروژه سد تنگ سرخ در سال ۹۰ کلید خورد اما بخش عمده کار در دو سال اخیر انجام شده است.
معاون عمرانی استاندار در خصوص ماده ۵۶ گفت: این پروژه اولین پروژه‌ای بود که ما در  توانستیم مجوز ماده ۵۶ را اخذ کنیم. در این ۴ ـ ۵ سال اخیر  کشور درگیر مشکلات و معضلات بسیاری مانند: محدودیت اعبتارات، وضع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، کرونا و هزاران بحران دیگر باعث شده است که دولت یک جاهایی نتواند اعتبارات پروژه‌های سنگین را تأمین کند. یک روشی به نام روش سرمایگه گذاری بانک‌ها در ماده ۵۶ آمده است. مجوز ماده ۵۶ اخذ شده است و از نظر تأمین اعتبار دیگر مشکلی نیست و بانک عامل هم مشخص شده است و قرارداد بسته می‌شود  و باقی اعتبار پروژه از  محل ماده ۵۶ تأمین می‌شود.
وی در ادامه پیرامون نقش قرارگاه خاتم در این پروژه اشاره کرد و گفت: امور آب منطقه‌ای و قرارگاه خاتم پای کار آمدند. قرارگاه خاتم ذیل نهاد مقدس سپاه است و سپاه حافظ و حامی نظام جمهوری اسلامی است. اگر یک روز رزمندگان سبز پوش در دفاع مقدس می‌جنگیدند امروز در جنگ اقتصادی تمام عیاری علیه کشور راه افتاده است، قرارگاه خاتم نقش همان سربازان سبز پوش را دارد.
حاجی زاده در خصوص دو سد سقاوه و آبریز عنوان کرد: هفته‌ی گذشته جلسه‌ای در خصوص سد آبریز در تهران برگزار شده است و قرار است مجوز محیط زیست و ماده ۲۳ را اخذ کنیم و برای سد سقاوه هم دو هفنه پیش مجوز ماده ۲۳ را گرفتیم و این به معنای تأمین و پایداری آب شرب در استان است.
یکی از معضلات ما در کشور این است، کسانی که تخصص ندارند، اظهار نظر می‌کنند و خیلی‌ها در کشور سد سازی را زیر سؤال بردند. من قبول دارم وقتی پروژه‌ای اجرا می‌شود باید پیوست‌های زیست محیطی‌اش اجرا شوند و پروژه‌ای که پیوست زیست محیطی‌اش اجرا نشود، ابتر است و ممکن است به محیط زیست لطمه وارد کند. اما پروژه‌ای که مطالعات زیست محیطی و پیوست زیست محیطی‌اش اجرا شود، این پروژه عام المنفعه است. سدهای ما در سیل‌های بهمن ۹۷ و  فروردین ۹۸ نشان دادند که این سدها در بحث کنترل سیلاب بیشترین نقش را دارند. در بحث خشکسالی ۹۷ که در ۱۰۰ سال اخیر بی سابقه بوده است این سدها توانستند توزیع خوب آب را داشته باشند و مردم، کشاورزی و صنعت را نجات دهند.
وی در ادامه اضافه کرد: سد سقاوه، تنگ سرخ، آبریز و کوثر یک مرکز مطمئن برای عبور استان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد و  استان‌های هم جوار، همانند: استان خوزستان به خصوص بخش زهره و هندیجات از خشکسالی است. اگر سد کوثر نباشد، برخی از شهرها برای تأمین آب شرب مشکل پیدا می‌کنند. سد تنگ سرخ هم آب شرب بخشی از استان فارس و هم آب شرب، آب کشاورزی و صنعتی شهر یاسوج و روستاهای اطراف آن را تأمین خواهد کرد.
حاجی زاده معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در آخر گفت: در بحث ساماندهی رودخانه بشار در شهر یاسوج و شهر و روستاهای دیگر چقد باید از بیت المال هزینه شود؟ وقتی سد تنگ سرخ زده شود این بحث کنترل می‌شود. در خوزستان اگر سد کرخه را نداشتیم، کلی تلفات انسانی داشتیم و شهرها زیر آب می‌رفتند، پس همه‌ی کسانی که در عرصه محیط زیست، منابع طبیعی و در عرصه قلم، قدم بر می‌دارند در فضای رسانه‌ای این را متوجه باشند که برای پروژه‌های ملی و عام المنفعه باید یک خط قرمزهایی رعایت شوند و نباید با زدن حرف‌های غیر کارشناسی، باعث تشویش اذهان عمومی شوند و خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی به ویژه در این استان که هرچه دارد در چهل ساله انقلاب است زیر سؤال برد. سوالی اگر دارید بپرسید و اگر اقناع نشدید بعد قلم بزنید. بگذارید استان کهگیلویه و بویراحمد توسعه پیدا کند و همدلی بین مسئولین باشد.
 


کد مطلب: 434239

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/gallery/434239/2/حقیقت-سد-تنگ-سرخ-زبان-مسئولان-کهگیلویه-بویراحمد-نماینده-رهبر-انقلاب-مردم-منطقه-باید-طور-مطلوب-سود-ببرند-حاجی-زاده-کسانی-تخصص-ندارند-باره-اظهار-نظر-نکنند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1