تاریخ انتشار
شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۲۰
کد مطلب : ۴۰۷۸۱۳
کبنا گزارش می‌دهد

سفر معاون رئیس جمهور به تنگ تامرادی / کناری: اهالی تنگ تامرادی سه مخزن آب با اعتبار 4 میلیارد تومان نیاز دارند (+ تصاویر)

۰
کبنا ؛معاون پارلمانی رئیس جمهور به تنگ تامرادی شهرستان بویراحمد سفر و در آنجا با عشایر این منطقه دیدار کرد.
به گزارش کبنا، شاهرخ کناری فرماندار بویراحمد در سفر معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به تنگ تا مرادی که بعد از ظهر (شنبه 18 اسفندماه 97) انجام گرفت، با بیان موقعیت جغرافیایی و جاذبه‌های گردشگری این منطقه گفت: تنگ تامرادی دارای ۳۲ روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۲۰۰ نفر می‌باشد.
 شاهرخ کناری با اشاره به مشکلات این منطقه گفت در حوزه آبرسانی دو روستای نسه ها شبکه آب آنها اجرا شد که نیاز به بازسازی مجدد و توسعه هست.
 وی با اشاره به نیازمندی‌های حوزه آب شرب گفت: مابقی روستاهای این منطقه نیاز به ۳ ایستگاه پمپاژ و ۳۰ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه داخلی و همچنین سه مخزن ذخیره آب با اعتبار بیش از ۴ میلیارد تومان دارد.
 وی گفت تاکنون بیش از ۶۰۰ میلیون تومان جهت اجرای آلاچیق، سکوبندی، سرویس‌های بهداشتی، روشنایی و محوطه سازی در مجموعه آبشارهای تنگ تامرادی هزینه شده است و با توجه به اینکه مجموعه آبشارهای تنگ تامرادی از مهمترین جاذبه‌های گردشگری جنوب کشور هستند نیاز به توسعه دارد.
 کناری با اشاره به اینکه جاده دسترسی به ۲۰ روستا خاکی است، گفت: ۱۸ کیلومتر راه آسفالته و ۳۴ کیلومتر جاده خاکی وجود دارد که در این حوزه نیاز به اعتباری بیش از ۲۰۰ میلیون تومان جهت خاکبرداری، خاکریزی، احداث پل، لکه‌گیری جاده و ایمن سازی پرتگاه‌ها و پیچ‌های خطرناک می‌باشد.
 فرماندار بویراحمد توسعه ارتباطات مخابراتی را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: سایت همراه اول و جی اس ام روستایی در روستای راجونه کاری با اعتبار حدود یک میلیارد تومان انجام شده که ارتباط مخابراتی روستاهای توابع را نیز فراهم می‌کنند و ارتباط اینترنتی مشترکین را با سرعت کم فراهم نموده است.
 فرماندار بویراحمد اتصال تنگ تامرادی از طریق کوچک به طول ۷ کیلومتر و ۱۵ کیلومتر جاده‌های دسترسی به بین روستایی را از مهمترین دغدغه‌های اهالی این منطقه و مسئولان عنوان کرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری در جمع مردم این منطقه  تاکید کرد: رویکرد اساسی و سیاست راهبردی دولت و شخص رئیس جمهوری توسعه متوازن و متناسب در روستاها و مناطق عشایری است و بر این اصل مهم نیز تاکید دارد.
حسینعلی امیری افزود: اختصاص مبلغ یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای توسعه پایدار در روستاها و مناطق عشایری و کمتر توسعه یافته کشور بر همین رویکرد استوار است.
امیری یادآور شد: راهبرد دولت مبنی بر قاعده سکونت در روستاها و مناطق عشایری برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و تحقق عدالت اجتماعی باید در اولویت نخست استانداران و متولیان امور قرار گیرد.
معاون امور مجلس رئیس جمهوری تاکید کرد: ایجاد اشتغال در روستاها، توسعه سرمایه گذاری و رونق تولید در قالب ایجاد بنگاه‌های کوچک و تعاونی‌های محلی می‌تواند علاوه بر کمک به توسعه مناطق روستایی از مهاجرت روستاییان به شهرها نیز جلوگیری کند.
امیری ابراز داشت: امروزه ریشه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، بزهکاری‌ها، خشونت‌ها و رشد ناهنجاری‌های اجتماعی در حاشیه شهرهای بزرگ ناشی از مهاجرت‌های بی رویه روستاییان در اثر کمبود امکانات و توسعه نامتوازن است.
وی ادامه داد: مهم‌ترین عامل در بروز و ایجاد معضل حاشیه نشینی در حاشیه شهرها به عنوان یک تهدید و آسیب جدی اجتماعی و رو به افزایش را باید در برخی کم توجهی‌ها و توزیع ناعادلانه منابع در روستاها جست و جو کرد.
معاون امور مجلس رئیس جمهوری گفت: هرگاه منابع و امکانات به طور عادلانه و با نگاه ایجاد فرصت برابر در روستاها توزیع شود هیچ شخص روستایی و یا کشاورزی نیز حاضر نخواهد بود که زندگی ساده و بی آلایش و با آرامش خود را به یک عمر زندگی در سراب کاذب شهرهای بزرگ واگذار کند.
وی ابراز داشت: با توجه به افزایش سطح توقعات و ظهور نیازهای جدید نوع مطالبه گری و درخواست‌ها در روستاها نیز بالا رفته و قدرت اقناع سازی و تأمین این نیازها تا حدودی برای متولیان امر و دولتمردان مشکل شده است.
امیری افزایش نرخ مهاجرت از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد به سوی حاشیه شهرها به ویژه یاسوج را رو به افزایش و نگران کننده دانست و تاکید کرد: به جای صرف هزینه‌های هنگفت برای ساماندهی مکان‌های حاشیه‌ای باید سرمایه گذاری را بر روی توسعه پایدار روستاها متمرکز کرد.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: یکی از اولویت‌های مهم در زمینه تخصیص منابع به ویژه تسهیلات رونق تولید و اشتغال از محل صندوق توسعه ملی روستائیان و عشایر هستند.
علی محمد احمدی افزود: یکی از راهبردها و اولویت‌های دولت دوازدهم به ویژه معاونت توسعه روستایی رئیس جمهوری توسعه پایدار روستاها، جلوگیری و کنترل مهاجرت روستاییان است که در این راستا نیز گام‌های مثبت و امیدوارکننده‌ای برداشته شده است.
وی بیان کرد که طرح محرومیت زدایی از برخی مناطق کمتر برخوردار و محروم در استان کهگیلویه و بویراحمد با همکاری و اهتمام ویژه دولتمردان دوازدهم آغاز شده است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: تفاهم نامه رفع محرومیت زیلایی بویراحمد به عنوان یکی از اقدام‌های مثبت دولت در این راستا عنوان کرد.
وی ابراز داشت: بر اساس این تفاهم نامه افزون بر 720 میلیارد ریال برای اجرای 10 طرح عمرانی، خدماتی و توسعه برای رفع محرومیت دهستان زیلایی شهرستان بویراحمد اختصاص یافت.
احمدی با اشاره به محرومیت‌های عمیق و تاریخی مناطق روستایی و عشایری کهگیلویه وبویراحمد یادآور شد: رفع مشکلات و دغدغه‌های منطقه تنگ تامرادی که ریشه در تاریخ و هویت این سرزمین دارد در اولویت کاری متولیان امور در سطح استان و شهرستان بویراحمد قرار گرفته است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: برای رفع بسیاری از مشکلات این منطقه از جمله راه دسترسی، آب آشامیدنی سالم و اجرای طرح‌های توسعه‌ای و کشاورزی در اولویت کاری متولیان امر قرار دارد.
احمدی تاکید کرد: مطالعه طرح محرومیت زدایی از منطقه تنگ تامرادی برای ارائه به دولت و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری برای اهتمام ویژه و تامین اعتبارات لازم نیز در دستور کار جدی متولیان و فرمانداری شهرستان بویراحمد قرار گرفته است.
بنا بر این گزارش، منطقه تنگ تامرادی با جمعیتی افزون بر یکهزار و 500 نفر در قالب بیش از 30 روستای پراکنده در فاصله حدود 30 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد واقع شده است. کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود 723 هزار نفر دارای یکهزار و 676 روستای دارای سکنه بر اساس سرشماری عمومی نفوس مسکن سال 95 است. دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز اعلام کرد: ظرف یک دهه گذشته افزون بر 590 روستا در این استان خالی از سکنه شده‌اند. هم اینک بیش از 80 هزار نفر در حاشیه شهرهای استان زندگی می‌کنند که بخش عمده آنان از روستاها به شهر مهاجرت کرده‌اند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب با تصمیم «شورای‌عالی امنیت ملی»

توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب با تصمیم «شورای‌عالی امنیت ملی»

ابلاغ قانون عفاف و حجاب متوقف شد؟ زمزمه ها و برخی خبرها حکایت از آن دارد که پاسخ به این ...
نگاهی متفاوت به حضور وزیرخارجه در سوریه؛ چرا عراقچی در دمشق به رستوران رفت؟

نگاهی متفاوت به حضور وزیرخارجه در سوریه؛ چرا عراقچی در دمشق به رستوران رفت؟

وزیر خارجه ایران از کاخ حاکمیت در سوریه به بستر جامعه رفت و در کنار مردم نشست. یعنی انتخاب ...
تصميم با مردم است

تصميم با مردم است

صبح روز يكشنبه در شرايطي براي ايران آغاز شد كه خبر سقوط دمشق و خروج بشار‌اسد از پايتخت ...
1