تاریخ انتشار
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۲۱
کد مطلب : ۴۹۲۸۳۳
کبنا گزارش می‌دهد

اما و اگرهای دیدار محمد بهرامی با مدیرعامل شهرک‌های صنعتی ایران/ جدال پایان‌ناپذیر قبیله‌گرایی سیاسی و توسعه‌یافتگی استان کهگیلویه و بویراحمد/ بهرامی دست چه کسی را در دست مدیر کشوری گذاشت؟

۰
اما و اگرهای دیدار محمد بهرامی با مدیرعامل شهرک‌های صنعتی ایران/ جدال پایان‌ناپذیر قبیله‌گرایی سیاسی و توسعه‌یافتگی استان کهگیلویه و بویراحمد/ بهرامی دست چه کسی را در دست مدیر کشوری گذاشت؟
کبنا ؛برای تحلیل مدیریت‌های شهرک‌های صنعتی و شناسایی ظرفیت‌های صنعتی در استان کهگیلویه و بویراحمد، ابتدا باید به ویژگی‌های خاص این استان و چالش‌ها و فرصت‌های موجود در آن پرداخته شود. یکی از عوامل مهم در ارزیابی وضعیت شهرک‌های صنعتی، زیرساخت‌ها و خدماتی است که به شرکت‌ها و واحدهای صنعتی ارائه می‌شود. استان کهگیلویه و بویراحمد به‌طور عمومی از نظر زیرساخت‌های صنعتی (برق، آب، گاز، جاده و ارتباطات) در مقایسه با استان‌های صنعتی دیگر در موقعیت کمتری قرار دارد که نگاه و حمایت ویژه به این استان ضروری است.
مشکلات زیرساختی می‌تواند مانع از جذب سرمایه‌گذاران به شهرک‌های صنعتی شود. برای مثال، عدم وجود شبکه حمل‌ونقل پیشرفته یا منابع انرژی پایدار ممکن است چالش‌های بزرگی برای واحدهای تولیدی ایجاد کند.
استان کهگیلویه و بویراحمد به‌طور کلی با مشکل کمبود نیروی کار ماهر روبه‌رو است که می‌تواند تأثیر زیادی بر روند تولید در شهرک‌های صنعتی داشته باشد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن منابع طبیعی فراوان از جمله معادن، منابع آبی، و زمین‌های کشاورزی می‌تواند بستری مناسب برای توسعه صنایع مختلف مانند معدن، صنایع غذایی، و صنایع تبدیلی باشد.
دردیدارهای بین مسئولین اجرایی و نمایندگان مجلس، مانند دیدار محمد بهرامی با مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران فرصت مناسبی است که برای گره‌های سر راه توسعه واحدهایی صنعتی به نتایج مطلوبی رسید و این‌گونه دیدارها می‌تواند اثرات خوبی در آینده داشت باشد؛ درصورتی‌که با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری مشخص برگزار شود تا ضمن رفع مشکلات موجود، زمینه‌ساز ایجاد ایده‌ها و راهکارهای نوآورانه برای توسعه صنعتی منطقه باشد. حضور خبرگان صنعت و مسئولین دولتی در این نشست‌ها می‌تواند به شکل مؤثری به حل چالش‌های واحدهای صنعتی کمک کند و زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی فراهم سازد.
نمایندگان مجلس به‌ویژه محمد بهرامی می‌توانند به‌عنوان یک واسطه بین بخش‌های دولتی و خصوصی، نقش موثری در جذب سرمایه‌گذاران به شهرک‌های صنعتی استان داشته باشند. در این دیدارها، بهبود زیرساخت‌های موجود در شهرک‌های صنعتی به‌ویژه در زمینه حمل‌ونقل، تأمین انرژی، و افزایش دسترسی به بازارهای بین‌المللی و داخلی به‌عنوان یکی از مسائل کلیدی مطرح می‌شود.
نشست‌های واحدهای صنعتی در هر منطقه، از جمله استان کهگیلویه و بویراحمد، می‌توانند به عنوان یک فرصت برای بررسی چالش‌ها، فرصت‌ها و نیازهای صنایع مختلف و همچنین تقویت روابط بین دولت، بخش خصوصی و فعالان صنعتی تبدیل شوند. در این میان، حضور نمایندگان مجلس مانند محمد بهرامی و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، به ویژه در دیدارهای تخصصی با فعالان صنعتی و خبرگان این حوزه، می‌تواند نقش مهمی در رفع مشکلات و بهبود وضعیت شهرک‌های صنعتی ایفا کند.
اما بهرامی برای چه مسائلی با مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران دیدار کرده است؟ با حضور کدام تیم اقتصادی با رضا انصاری (مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران) دیدار کرده؟ چرا سید صدرا درست مدیرعامل شهرک‌‌های صنعتی استان را برای حضور در این جلسه دعوت نکرده است؟ چرا جای سیدامیر تیمور موسویان در این دیدار خالی است؟ احسان عسکری کجاست؟ نباید وقتی که در اختیار بهرامی از سوی مردم به او داده شده است، صرف کارهای شخصی نورچشمی‌ها شود. در همین حد این مسئله را مطرح کردیم و لازم بود بعداً بیشتر به آن می‌پردازیم.
اما؛ امروزه توسعه جزء ضرورت‌های نظام جهانی است تا جایی که نیل به پیشرفت و توسعه ازجمله دغدغۀ عمدۀ حکمران‌های کشورهاست. تلقی که دانشمندان علوم مختلف از "توسعه" دارند؛ جملگی مبتنی بر توزیع متوازن امکانات و امتیازات و فرصت‌ها، بین آحاد مختلف جامعه است که همین نیز سال‌هاست تریبالیسمه شده و امکانات و امتیازات و فرصت‌ها به افرادی می‌رسند که در رأس ادارات هم طایفه‌ای داشته باشند.
 تریبالیسم و قبیله‌گرایی از ویژگی‌های یک جامعه‌ی سنتی است که والت وایتمن رستوی آمریکایی، در همان مدل خطی پنج‌گانه‌ای که برای رسیدن به توسعه ترسیم کرده است، اول قدمش را بر روی جامعه‌ی سنتی گذاشته و از روی آن رد شده است. برای ورود به توسعه باید افکار و ساختارهای ذهنیِ مانع توسعه اصلاح شوند  بر این مبناست که توسعه در تعارض با ذهنیت قبیله‌ای است. خصوصاً در جوامعی که به معضل نخبه‌کشی و تریبالیسمی دچار هستند جدال قبیله‌گرایی سیاسی و توسعه‌یافتگی پارادوکس و کشمکش پایان‌ناپذیر و تشدیدشونده در تمامی ادوار تبدیل شده است.
 پس از جنجال‌های طرح استخدام شهید زین‌الدین، استخدام خارج از ضابطه شهردار، مدیرکلی یک راننده، تحرکات و اقدامات حاکی است که اینبار در بازی جدید سیاسی مدیرکلی یک نیروی خدماتی تصفیه‌خانه در فضای عمومی شنیده می‌شود.
بر مبنای اخبار واصله رسمی طی دیدار نماینده مردم شریف شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون با معاون وزیر صنعت، مدیرعامل سازمان و شهرک‌های صنعتی ایران به‌جای طرح دغدغه‌ها و مشکلات معیشت و اشتغال جوانان استان که در نطق‌های انتخاباتی تیزرها و کمپین‌های سیاسی، بارهاوبارها و بارها با سوزوگداز متوقعانه و متفکرانه به آن پرداخته می‌شد بخشی به طرح مسائل شخصی و موردی پرداخته شده است.
 شنیده‌ها حاکی‌ست که  از فرصت دیدار برای استخدام خارج از ضوابط و مقررات نیروی خدماتی تصفیه‌خانه یکی از شهرک‌های صنعتی استان و متعاقب آن جایگاه مدیرکلی را برای وی مطرح کرده است، از قضا این نیروی خدماتی عضو شورای شهر مرکز استان نیز است. مصداق عینی محرومیت استان در باب سخن معروف؛ «همه چیزمان باید به همه چیزمان بیاید»
 حاصل چنین رفتار و اقداماتی است که تقریباً رکورددار انتهای تمامی شاخص‌ها و جداول آماری کشوری هستیم همینمان کم مانده در محافل برون‌استانی مضحکه و زبانزد مسئولین کشوری شویم. 
آیا شایسته نبود نماینده محترم مجلس با غنیمت شمردن این فرصت از همراهی مسئولین اجرایی و اقتصادی استان برای بیان آمال و دردهای تولید و اندک صنعت نحیف استان استفاده می‌کرد تا مرهمی کوچک بر رنج‌های دیرینه این خطه زرخیز باشد.
 به‌راستی چه ضرورتی برای حضور نیروی خدماتی در یک دیدار کشوری با معاون وزیر و رئیس یک سازمان توسعه‌ای کشوری وجود دارد؟ 
سؤال اصلی اینجاست آن‌همه وعده‌های پر طمطراق و پر تنعم در کنار خط و نشان‌ها چه شد؟ به کجا می‌رویم؟ و سرانجام چه خواهد شد؟
کافی‌ست در اندک مجالی خلوت کمی بیندیشیم و داشته‌های استان و سپس به استان‌ها و حتی شهرستان‌های کوچک مجاور خودمان نگاهی بیندازیم جای بسی تأمل دارد.
 شایان‌ذکر است که گزارش این رویداد به‌صورت رسمی در وب‌سایت سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران قابل‌دسترسی است.
نام شما

آدرس ايميل شما

ماموریت سخت آقای دبیرکل؛ گروسی در تهران به دنبال چیست؟

ماموریت سخت آقای دبیرکل؛ گروسی در تهران به دنبال چیست؟

«رافائل گروسی مدتی قبل در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس به صراحت این نکته را مطرح کرد ...
خشونت خانگی؛ باید سکوت زنان شکسته شود

خشونت خانگی؛ باید سکوت زنان شکسته شود

خشونت علیه زنان مشکلی عمومی و فراگیر است. سکوت زنان و بردباری آنها در برابر خشونت نه ...
ترامپ و مسئله ایران

ترامپ و مسئله ایران

سابقه دولت ترامپ نشان‌دهنده رویکردی تهاجمی و حمایت بی‌قید و شرط از اسرائیل است؛ اما تحولات ...
1