تاریخ انتشار
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۳۱
کد مطلب : ۴۹۳۱۲۵
شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه برگزار شد
فردا پیکر فریدون کهگیلویه به خاک سپرده خواهد شد/ از حضور معاون وزیر ارشاد تا بازخوانی اشعار فریدون داوری توسط کوروش های موسیقی لری / جزئیات تشییع پیکر فریدون داوری
برگزاری آیین تشییع فریدون کهگیلویه
۰
کبنا ؛جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان کهگیلویه با موضوع: برگزاری تشییع و تدفین شاعر و فرهنگی فقید شهرستان کهگیلویه مرحوم فریدون داوری در فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
به گزارش کبنا نیوز، آیین تشییع فرزند علم و ادب ، شعر و احساس مرحوم دکتر فریدون داوری روز شنبه ساعت ۱۴ در میدان مرکزی شهر دهدشت صورت خواهد پذیرفت و پیکیر معلم ادبیات کهگیلویه در پارک شهید دستغیب به خاک سپرده خواهد شد. معاون وزیر ارشاد سخنران این مراسم است.
اقامه نماز توسط نماینده محترم ولی فقیه حجه الاسلام سید نصیر حسینی در میدان مرکزی اقامه خواهد شد.
کوروش اسدپور به همراه کوروش رضوانی خوانندگان موسیقی لری اشعار این شاعر فقید را بازخوانی خواهند کرد .
حجه الاسلام وحدانی فر در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان که در جهت هرچه بهتر برگزار شدن مراسم تشییع مرحوم داوری برگزار شد گفت : رضوان خدا بر مرحوم داوری که شعر را در خدمت فرهنگ و انسانیت قرار داد.
حجه الاسلام وحدانی فر در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان که در جهت هرچه بهتر برگزار شدن مراسم تشییع مرحوم داوری برگزار شد گفت : رضوان خدا بر مرحوم داوری که شعر را در خدمت فرهنگ و انسانیت قرار داد.
یک شاعر تک بعدی ، یک غزلسرای صرف نبود ، بلکه در تمام جنبه های شعر دستی داشتند .
اشعار آیینی ایشان را وقتی مطالعه میکند ، بهترین احساس قوم و عشیره را میشود در آن ها دید .
مرحوم داوری برای نان و رسم شعر نمی گفت ، برای گفتن از عشایر و فرهنگ و ادب نهایت بهره را میبرد .
زنده کردن شعر محلی از بزرگترین خدمات ایشان است که به سرایش آن افتخار میکرد. این نشان از این است که در اوج بزرگی میداند فرزند عشایر است و چادر است .
ما اصولاً در استان برای مشاهیر که زنده اند کاری نمیکنیم ، وقتی رحلت کردند یک تجلیل مختصری میکنیم.
مرحوم داوری ترجیح داد در کهگیلویه یک شعر لری بسراید تا اینکه در فلان گوشه تهران بنشیند.
شعر از تاریخ ایران ، از شکوه و عظمت عشایر ، این بیان عاطفی ، ادب در کلام لری بی نظیر است. چیزی که شاعران امروزی به آن نیاز دارند.
مرحوم داوری هیچگاه هنر و ادب را پیشه کسب مال نکرد و همیشه برای قلبش میسرود . ان شاء الله خداوند همانگونه که در شأن آل الله شعر میسرود پاداششان را خواهند داد. وظیفه ماست به بهترین شکل مراسم آبرومندی را برای ایشان برگزار کنیم تا قدردانی درخور شانی از ایشان انجام بگیرد .
سید حمزه محقق زاده فرماندار شهرستان کهگیلویه با تسلیت رحلت شاعر همزبان گفت: مرحوم داوری در معرفی زبان ما به تمام کشور با اشعارشان نقش بی بدیلی داشتند.
سید حمزه محقق زاده فرماندار شهرستان کهگیلویه با تسلیت رحلت شاعر همزبان گفت: مرحوم داوری در معرفی زبان ما به تمام کشور با اشعارشان نقش بی بدیلی داشتند.
به یاد دارم شب شعری در کاروانسرای شهر دهدشت برگزار شد . در آن جلسه مرحوم داوری و مرحوم لاهوتی هم حضور داشتند . یک شاعر جوان جویای نامی شعری را خواند که من نفهمیدم چه گفت . از دکتر لاهوتی خواستند در آن محفل صحبتی کنند ، ایشان گفتند اینجا جای من نیست. شعر یک آیینی دارد . این عزیزان کسانی بودند که چارچوب مند و ادبیات فهم بودند .
قدرشناسی از این عزیزان قدرشناسی از مردم است . قطعا برگزاری باشکوه این مراسم نقش موثری در علاقه و توجه مردم به شعر دارد.
از خانواده مرحوم داوری عزیز تشکر میکنم که اجازه دادند پیکر پاک مرحوم در خاک خودش تدفین شود .
تدفین پیکر مرحوم داوری در جایی که رفت و آمد مردم زیاد است بهترین اقدام است . چرا که این عزیزان همیشه در انزار مردم اند و جانمایی قبر ایشان به شدت می تواند اثر گذار باشد در فرهنگ مردم.
ما هدفمان ترویج فرهنگ در جامعه است . شعر های ایشان ورد زبان رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس بود . ایشان قریب به ۲۰ جلد کتاب در حوزه دفاع مقدس سروده اند. ساختن فرهنگسرا در این جایگاه باید صورت بگیرد و بودجه ای در موردش اختصاص داده شود تا شأن ایشان ارج نهاده شود و فرهنگ سازی در این محیط به بهترین شکل انجام بگیرد.
ان شاء الله مردم ادب دوست شهرستان فردا با حضور خودشان قدردانی درخوری از مرحوم به جا خواهند آورد.