تاریخ انتشار
شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۲
کد مطلب : ۲۴۳۱۵۳

تکرار یک خطای استراتژیک

۸
۰
مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های مخاطبین کبنانیوز است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. می توانید با ارسال یادداشت خود، این مطلب را تأیید یا نقد کنید.
کبنا ؛ولی‌الله شجاع‌پوریان
با ثبت نام و ورود رسمی رئیسی، به نظر می‌رسد رقابت اصلی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری میان آقایان روحانی و رئیسی شکل خواهد گرفت، مگر اینکه سناریوی دیگری در این میان باشد و رئیسی در روزهای آخر از انتخابات کناره‌گیری کند. اما در شرایط فعلی و اعلام رسمی نامزدی رئیسی، نگرانی‌های جدی در باب عواقب حضور وی در انتخابات وجود دارد.
رئیسی که در سال‌های گذشته در مناصب قضایی فعالیت داشته، پس از رحلت آیت‌الله طبسی به عنوان تولیت آستان مقدس امام رضا(ع) منصوب شد. شروع فعالیت‌های رئیسی در مشهد با تبلیغات فراوانی همراه بوده است. حضور او در مناطق حاشیه‌ای و فقیرنشین مشهد و دیدار با اقشار آسیب‌پذیر در معیت خبرنگاران و هیات همراه در این مدت حکایت از عزم پیشین وی برای شرکت در انتخابات داشت. بسیاری از رسانه‌ها و کانال‌های خبری نیز تلاش کردند رئیسی را در حال خدمت‌رسانی به زائران امام رئوف علی‌بن موسی‌الرضا(ع)، توزیع غذا، آرد و اقلام خوراکی، رفت و روب حرم و رفتارهایی از این قبیل به تصویر بکشند. بی‌هیچ تردیدی چنین رفتارهای نوع‌دوستانه‌ای و کمک به فقر و نیازمندان از فضایل اخلاقی به شمار می‌آید و در آموزه‌های دینی و اخلاقی هم بر آن تاکید فراوان شده است، اما نباید فراموش کنیم اکنون رئیسی علاوه بر تولیت آستان قدس، کاندیدای ریاست‌جمهوری نیز بوده و نوع رفتارها و عملکرد او در این مدت بر افکار عمومی و باورهای دینی مردم نیز تاثیرگذار است. نوع نگاه و ذهنیت مردم مسلمان ایران به جایگاه و حرم مطهر امام رضا(ع) فراتر از دیدگاه‌های سیاسی و رفتارهای جناحی بوده و قداست و معنویت آستان قدس ریشه در اعتقادات مذهبی و دینی جامعه اسلامی ایران دارد که می‌طلبد با حساسیت و دقت‌نظر بیشتری این سرمایه معنوی مردم را پاس داشت.
بعد از اعلام رسمی نامزدی رئیسی، حامیان او تلاش داشته‌اند تا با تکیه بر عواملی چون سیادت و تولیت آستان قدس، به محبوبیت او مدد رسانند؛ دو عنصری که صبغه مذهبی و دینی دارد و به عنوان یک میراث معنوی و مذهبی نزد ایرانیان محترم است. گرچه نمی‌خواهیم این موضوع را به عنوان استفاده ابزاری از دین و اعتقادات مذهبی مردم تعبیر کنیم، اما جایگاه دینی رئیسی و نوع رفتار حامیان او در این مدت کوتاه هشداری جدی برای دلسوزان و علمای دینی است که از اکنون در برابر چنین رفتارهایی واکنش نشان دهند تا در فردای فرازونشیب‌های سیاسی و تغییر افراد همچنان که در ماجرای احمدی‌نژاد گذشت، به باورهای دینی مردم آسیب وارد نشود.
فراموش نکرده‌ایم در گذشته نیز اصول‌گرایان، کاندیدای مطلوب خود را با اصطلاحات و روایت‌های عجیبی برآمده از نذر و نیازهای مردم، واجب‌الاطاعت بودن ، رویاهای صادقه و تعابیر دینی و مذهبی روانه انتخابات ‌کردند. این استراتژی شاید در برهه انتخابات به کمک اصول‌گرایان بیاید، اما تجربه نشان داده، با یک فاصله کوتاه مجبور به اعلام برائت و رفع مسئولیت از چنین تعابیری شده‌اند.
انتخابات به پایان می‌رسد، اما ارزش‌ها و هنجارهای دینی ما باید در روزهای پساانتخابات هم تداوم داشته باشند، سزاوار نیست با سوءاستفاده ابزاری از دین و اعتقادات مردم، به دنبال موفقیت موقت در یک رقابت سیاسی باشیم. پس مطلوب آن است که حامیان رئیسی به جای تکیه بر سیادت و تولیت آستان قدس به دنبال اثبات شایستگی‌های مدیریتی او و برنامه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و رویکردهای دیپلماتیک وی در مواجهه با بحران‌ها و رویدادهای پیش رو باشند.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
فکر کنم دغدغه امامان ما همه بیت المال بود که الان دست دولت شماست پس راه را بیراهه نروید
دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
شما در دوم خرداد با همین کلمه سیادت برنده شدید حالا مگه خاتمی شایستگی خاصی داشت اوج کارش وزارت ارشاد بود
مهدی
Iran, Islamic Republic of
بازم یو. وسط.اگرگفتن ....جنابعالی.....تهرانی که ..
موسوی
Iran, Islamic Republic of
درود برسه سید فلان شعار کی بود دکترجان در سال ۷۶ بعله بعله بعله مرگ خوبه ولی برای همسایه بعله
آرامش
Iran, Islamic Republic of
درود بر دکتر عزیز و استاد گرامی با قلم شیوایش.
اصلاح طلب دهدشت
Iran, Islamic Republic of
درود بر شجاع پوریان .با اصول گرا صحبت کردن اب در هاون کوبیدنه
چاووش
Iran, Islamic Republic of
خوب بود با تاکید بر پاراگراف آخر"مطلوب آن است که حامیان رئیسی به جای تکیه بر سیادت و تولیت آستان قدس به دنبال اثبات شایستگی‌های مدیریتی او و برنامه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و رویکردهای دیپلماتیک وی در مواجهه با بحران‌ها و رویدادهای پیش رو باشند."
دهدشتی
Iran, Islamic Republic of
عالی بود درود بردکتر شجاع پوریان
اصلاح‌طلبان در سه راهی انتخاب

اصلاح‌طلبان در سه راهی انتخاب

حزب ندای ایرانیان هم یک طیف نواصلاح‌طلب محسوب می‌شود خواهان حضور در رقابت‌های انتخاباتی ...
جنجال فحاشي به عربستانی‌ها

جنجال فحاشي به عربستانی‌ها

ناراحتیم؛ از بازی ناجوانمردانه‌ای که پشت پرده صورت گرفته، عصبانی هم می‌شویم، ولی آیا ...
دیپ‌ فیک «ایران من» همایون شجریان و هنرنمایی جمعی از قهرمانان ایران زمین

دیپ‌ فیک «ایران من» همایون شجریان و هنرنمایی جمعی از قهرمانان ایران زمین

جعل عمیق تصاویر و فیلم‌های موجود را بر روی تصاویر یا فیلم‌های منبع قرار می‌دهد و از یک ...
1