دریافت لینک صفحه با کد QR
کبنا گزارش می دهد؛
فیلم و تصاویر | نشست بررسی مشکلات روستاهای گچساران حاشیه ساز شد / اعتراض شدید دهیاران
17 دی 1403 ساعت 23:58
نشست بررسی مشکلات روستاهای شهرستان گچساران با حضور مسئولان محلی و استانی، روز دوشنبه 17 دیماه 1403 در سالن کنفرانس فرمانداری گچساران برگزار شد. در این نشست، موضوعاتی نظیر خدماترسانی به روستاها، توانمندسازی و تخصیص اعتبارات به منظور ارتقای کیفیت زندگی روستاییان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مسئولان حاضر بر لزوم شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای عملی تأکید کردند تا بتوانند به بهبود وضعیت روستاها و رفع نیازهای اساسی ساکنان آنها بپردازند.
نشست بررسی مشکلات روستاهای شهرستان گچساران با حضور سید مسعود حسینی، سرپرست فرمانداری گچساران، داریوش مظفر، مدیرکل دفتر روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، فرجالله استلاحی، معاون عمرانی فرمانداری گچساران، امید علیدانا، بخشدار مرکزی گچساران، حشمتالله دشتی، مسئول دفتر نماینده، احمد باهوش، رئیس شورای شهرستان و جمعی از مدیران دستگاههای خدماترسان و دهیاران روستاها در سالن کنفرانس فرمانداری گچساران برگزار شد.
داریوش مظفر، مدیرکل دفتر روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، در این نشست که صبح روز دوشنبه، 17 دیماه 1403 برگزار شد، اظهار کرد: «ما دو موضوع را دنبال میکنیم. نخست، خدماترسانی به روستاها که توسط دستگاههای خدماترسان با منابع محدود انجام میشود و دوم، توانمندسازی روستاها که شامل موضوعاتی مانند سلامت، آرامش، مسکن، اشتغال و… است.»
مظفر همچنین عنوان کرد: «در این راستا، ابتدا باید به اطلاعات کامل دسترسی داشته باشیم و سپس در بحث ظرفیتها و پتانسیلهای روستاها کار کنیم و بر ساختوسازها نظارت و بازرسی داشته باشیم.»
در ادامه، سید مسعود حسینی، سرپرست فرمانداری گچساران، اظهار کرد: «ما باید در حوزه اختیارات مدیرکل دفتر روستایی صحبت و مشکلات را مطرح کنیم و از طرح مباحث خارج از چارچوب خودداری کنیم. بسیاری از صحبتهای مطرحشده در این نشست تکراری است.»
حسینی همچنین به وضعیت اعتبارات اشاره کرد و گفت: «موضوع مهمی که باید به آن اشاره کنیم این است که اعتبارات سال گذشته چه مقدار بوده و به کجا رفته است. ما خواستار توزیع عادلانه اعتبارات هستیم و حقی ضایعشده است که باید به گچساران برگردانده شود.»
محمدعلی کرمی، رئیس شورای اسلامی شهرستان گچساران، نیز با تأکید بر جایگاه مهم حاکمیتی اداره کل روستایی استانداری در تقویت و توسعه روستاها، انتظارات و توقعات مردم و نمایندگان شوراهای اسلامی را به شرح زیر مطرح کرد:
- مخاطرات آتشسوزی: با توجه به مخاطرات آتشسوزی هرساله در مراتع شهرستان و از بین رفتن مراتع روستاها، شناسایی روستاهای اولویتدار و تخصیص اعتبارات لازم جهت تجهیزات اطفاء حریق شامل دمنده هوا، کفش، دستکشهای مخصوص، ماسک و کولهپشتی ضروری است تا متولی امر در شهرستان در مواقع بحران بتواند فعالین محیط زیست را فراخوان نماید.
تجهیز دهیاریها: پشتیبانی در زمینه تأمین و تجهیز دهیاریها و انجام هماهنگیهای لازم در این زمینه با واحدهای استانی اجرایی و پیگیری تأمین ماشینآلات عمرانی و خدماتی روستا از سوی واحدهای ذیربط.
خدمات بهداشت عمومی: توسعه خدمات و بهداشت عمومی در سطح روستاها با تدوین برنامه مدون با توجه به رشد روزافزون روستاها و نیاز به دفع و جمعآوری زبالهها و تأمین ماشین حمل زباله.
تسهیلات مالی: پیگیری لازم از دستگاههای مربوطه، بانکها و مؤسسات مالی به منظور پرداخت کمکهای فنی و اعتباری، تسهیلات قرضالحسنه و وامهای خرد جهت توسعه اشتغال روستایی که متأسفانه تاکنون هیچگونه برنامهای در این خصوص اجرایی نشده است.
طرحهای هادی روستایی: با توجه به رشد روزافزون روستاها، بازنگری طرحهای هادی روستایی به منظور حل مشکل مردم جهت مهاجرت معکوس به روستاها نیاز فوری میباشد.
توسعه ورزش: به دلیل توسعه ورزش همگانی و قهرمانی در روستاها، با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه استان، سالنهای ورزشی و زمینهای چمن طبیعی و مصنوعی برای روستاهای دارای جمعیت لازم به منظور جلوگیری از انحرافات اخلاقی و دینی جوانان مورد تأیید میباشد.
آموزش شوراها و دهیاریها: به منظور آشنایی شورای اسلامی روستاها و دهیاریها، نیاز مبرم به برگزاری دورههای آموزشی در سطح شهرستان برای آشنایی با دستورالعملها و بخشنامهها وجود دارد.
تخصیص اعتبارات: با توجه به وجود منابع اعتباری مختلف در بودجههای سالیانه استان، پیگیری تخصیص، جذب و توزیع عادلانه اعتبارات مربوط به امور روستایی مورد انتظار میباشد، زیرا براساس قانون بودجه برای توسعه روستاها ردیفهای بودجهای زیادی وجود دارد.
ترمیم جادهها: براساس بررسیهای انجام شده، به دلیل توسعه روستاها و احداث جادههای روستایی در 30 یا 40 سال گذشته، نیاز مبرم به ترمیم آسفالت و یا تعریض جادهها برای جلوگیری از تصادفات مرگبار وجود دارد.
وضعیت روشنایی: وضعیت روشنایی روستاها مطلوب نمیباشد و تقاضای رسیدگی داریم.
توسعه آب و برق: به دلیل نداشتن متولی در ادارات آب و فاضلاب و برق، متأسفانه همیشه برای توسعه آب و برق عنوان مینمایند که بودجه نداریم. لازم است که مدیرکل محترم در چارچوب اختیارات سازمانی، دستگاههای خدماتی را ملزم به تخصیص بودجه برای روستاهای استان نماید و بهطور ماهیانه دستگاههای متولی رصد و پایش شوند.
سازماندهی مساجد: پیگیری سازماندهی مساجد و امامزادگان روستاها که به دلیل نداشتن اعتبارات در بعضی از روستاها سالها رها شدهاند.
ایجاد اشتغال پایدار: پیگیری تخصیص اعتبارات کمبهره به روستاهای شهرستان جهت ایجاد اشتغال پایدار در قالب ایجاد گلخانههای کشاورزی، دامپروری، پرواربندی و پرورش مرغ خانگی که میتواند فشار اشتغال را بر روی دولت کم کند.
آبیاری مدرن: تخصیص اعتبارات کمبهره به کشاورزان روستاها جهت آبیاری قطرهای و بارانی به منظور کاهش مصرف بیرویه آبیاری به روش سنتی.
کد مطلب: 494670
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir