کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

جام جهانی 2022 قطر؛

بازی سرنوشت

8 آذر 1401 ساعت 0:51

شاید بازی روز سه‌شنبه، آن‌چنان که گرگ برهالتر، سرمربی تیم ملی فوتبال آمریکا می‌گوید، برای آن‌ها چندان ربطی به سیاست نداشته و فقط نقش تعیین‌کننده بازی برای صعود، مسابقه را برایشان حساس و رقابتی کرده باشد، اما برای ایران و جامعه سیاست‌زده ایرانی، این تنها یک بازی ورزشی حساس برای صعود نیست


«دوری سیاست از ورزش»، شعاریست پرطمطراق، که بار‌ها سر داده شده، اما گاه این پای سیاست است که میدان مسابقه را به جنگی تمام‌عیار تبدیل می‌کند. گاهی یک مسابقه ورزشی فراتر از نبرد میان دو ورزشکار برای یک ملت حیثیتی است. حالا قطر، در بزرگ‌ترین تورنمنت فوتبالی جهان، میزبان رقابتیست ورزشی با با طعم (چاشنی) سیاست.
             

ایران- آمریکا؛ برای سومین بار در تاریخ و در سومین بازی خود در گروه b بیست‌ودومین دوره جام جهانی فوتبال، به مصاف یکدیگر خواهند رفت. ورزشگاه ۴۰ هزار نفری الثمامه دوحه، ساعت ساعت ۲۲:۳۰ سه شنبه (۸ آذر) یک از سیاسی‌ترین بازی‌های تاریخ را به نام خود ثبت خواهد کرد؛ همانند ورزشگاه ژرلان لیون فرانسه که در سال ۱۹۹۸ میزبان «بازی قرن» بود.
سیاست و توپ‌های پر برای صعود
شاید بازی روز سه‌شنبه، آن‌چنان که گرگ برهالتر، سرمربی تیم ملی فوتبال آمریکا می‌گوید، برای آن‌ها چندان ربطی به سیاست نداشته و فقط نقش تعیین‌کننده بازی برای صعود، مسابقه را برایشان حساس و رقابتی کرده باشد، اما برای ایران و جامعه سیاست‌زده ایرانی، این تنها یک بازی ورزشی حساس برای صعود نیست.
سال‌ها تنش سیاسی در مناسبات میان تهران و واشنگتن، سال‌ها سر دادن شعار مرگ بر آمریکا در گردهمایی‌های حکومتی، افزایش تنش‌ها میان دو کشور در نتیجه بن‌بست در مذاکرات برجامی و البته موضع‌گیری‌های شدیداللحن مقام‌های سیاسی آمریکایی، در ارتباط با ناآرامی‌های اخیر ایران همه و همه موجب شده که بازی روز سه‌شنبه برای ایرانیان معنایی فراتر از یک مسابقه حساس ورزشی داشته باشد.
دوئل مرگ و زندگی
بازی سوم میان ایران و آمریکا دوئلی واقعیست که برای هر دو تیم حکم مرگ و زندگی را دارد. ایران در بازی نخست، با پذیرش شکست ۶ بر ۲ مقابل انگلستان، بدترین رکورد نتایج خود در ادوار جام جهانی را ثبت کرد، اما یوز‌ها در بازی دوم در مسابقه‌ای نفس‌گیر، اژد‌های ولزی را با گل مغلوب کردند تا امیدهایشان برای صعود از دور مقدماتی به اوج برسد.
در مقابل آمریکایی‌ها در بازی نخست مقابل ولزی‌ها با تساوی یک بر یک متوقف شدند و در بازی دوم هم مقابل انگلستان به تساوی بدون گل رضایت دادند. حالا آمریکایی‌ها برای صعود، تنها به بُرد در بازی سوم نیاز دارند و حتی در صورت تساوی باید با قطر خداحافظی کند. در سوی مقابل، حتی یک تساوی هم می‌تواند حکم صعود ایران را امضا کند فقط به شرطی که ولزی‌ها، انگلستان را مغلوب نکنند، اما پیروزی ایران مقابل آمریکا، به معنای صعود قطعی خواهد بود.
ایران – آمریکا به روایت آمار
تیم ملی فوتبال آمریکا با ارزش ۳۶۵ میلیون یورو، پانزدهمین تیم با ارزش جام تخمین زده می‌شود. «یانکی‌ها» با سابقه ۱۰ دروه حضور، یازدهمین تجربه خود در جام جهانی را تجربه و با میانیگن ۲۵.۲ دومین تیم جوان جام محسوب می‌شوند. در مقابل، تیم ملی ایران با ۵۳ میلیون یورو، پنجمین تیم ارزان جام جهانی به شمار می‌رود.
یوز‌های ایرانی در شمشین حضور خود در جام جهانی، با میانگین سنی ۲۸.۹ سال، مسن‌ترین تیم جام نیز به شمار می‌رود. در آخرین رتبه‌بندی فیفا، آمریکا در رتبه شانزدهم و ایران جایگاه بیستم برترین تیم‌های ملی جهان قرار دارند. نظرات کارشناسی نیز از شانس برابر دو تیم برای پیروزی و صعود حکایت دارد، اما باید چشم‌ها ورزشگاه الثمامه دوحه دوخت و دید در سیاسی‌ترین بازی جام چه تیمی پیروز دوئل خواهد بود.


کد مطلب: 455000

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/video/455000/بازی-سرنوشت

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1