کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد؛

ابهامات طرح شهید زین‌الدین تمامی ندارند؟ / 10 نفر نخبه معرفی شده از طرف بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد جذب نشدند، اما 10 نفر معرفی‌شده از طرف استاندار، بدون شفافیت وارد دولت شدند

27 مرداد 1404 ساعت 15:54

در حالی که طرح شهید زین‌الدین برای جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی اجرا شد، ۱۰ نفر نخبه معرفی‌شده توسط بنیاد نخبگان که تمام شرایط و مدارک لازم را داشتند، به رغم شفافیت کامل فرایند، نهایتاً موفق به جذب نشدند؛ در مقابل، ۱۰ نفر دیگر با معرفی استاندار بدون شفافیت وارد سیستم اجرایی شدند.


در حالی که طرح شهید زین‌الدین برای جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی اجرا شد، ۱۰ نفر نخبه معرفی‌شده توسط بنیاد نخبگان که تمام شرایط و مدارک لازم را داشتند، به رغم شفافیت کامل فرایند، نهایتاً موفق به جذب نشدند؛ در مقابل، ۱۰ نفر دیگر با معرفی استاندار بدون شفافیت وارد سیستم اجرایی شدند.
به گزارش کبنا، در دولت سیزدهم، طرحی با عنوان شهید زین‌الدین با هدف جذب نخبگان، جوانان مؤمن، متخصص، انقلابی و تحول‌خواه در دستگاه‌های اجرایی کشور طراحی شد. این طرح در راستای سیاست‌های دولت برای جوان‌سازی مدیریت اجرایی و تشکیل دولت جوان انقلابی اجرایی شد.
از همان ابتدا، طرح شهید زین‌الدین با حواشی و انتقاداتی همراه بود. در استان کهگیلویه و بویراحمد این حواشی به اوج رسید؛ بر اساس برنامه‌ریزی اولیه، قرار بود ۸۰ نفر از طریق آزمون استخدامی، ۱۰ نفر با معرفی استاندار و ۱۰ نفر هم با معرفی بنیاد نخبگان جذب شوند.
فرایند جذب ۸۰ نفر از طریق آزمون با ابهامات فراوان همراه بود؛ به حدی که مصاحبه‌های اولیه ابطال و مجدداً برگزار شد. حتی در یک مورد، یکی از مسئولین استانی که شرایط سنی لازم را نداشت، تلاش کرد از طریق همین طرح در راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد جذب شود، اما با هوشیاری رسانه‌ها از این تخلف جلوگیری شد.
وضعیت ۱۰ نفر معرفی‌شده توسط استاندار نیز پرحاشیه بود. از همان ابتدا، انتقاداتی به روند غیرشفاف معرفی و جذب این افراد وارد شد، اما در نهایت همان لیست مورد نظر استاندار جذب شد.
با وجود انتقادات، در آذرماه سال گذشته، سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه‌ای درباره نحوه صدور یا تمدید مجوزهای قرارداد کار معین و قرارداد کارگری دستگاه‌های اجرایی صادر کرد. این بخشنامه شامل حال افرادی می‌شد که در دولت گذشته توسط استانداری کهگیلویه و بویراحمد تحت عناوین مختلفی مانند بخشدار، فرماندار یا معاون مدیرکل به‌کار گرفته شده بودند. بر اساس بند دو این بخشنامه، ابلاغیه قبلی سازمان مبنی بر اعتبار مجوزهای بکارگیری افراد در سمت‌های مدیریت سیاسی یا حرفه‌ای بعد از پایان دوره انتصاب لغو شد. انتظار می‌رفت این بخشنامه درباره ۱۰ نفری که توسط استاندار معرفی شده بودند نیز اجرا شود، اما ظاهراً در کل کشور هنوز به‌طور کامل عملیاتی نشده است.
بحث بر سر اخراج این افراد نیست؛ روشن است که مسئله اصلی رعایت فرصت برابر در جذب نیروهای واجد شرایط است تا رقابت عادلانه صورت گیرد و افراد شایسته بتوانند در دستگاه‌های اجرایی جذب شوند.
جالب آن است که ۱۰ نفر معرفی‌شده توسط بنیاد نخبگان جذب نشدند، در حالی که ۱۰ نفر معرفی‌شده توسط استاندار جذب شدند. رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد، حمدالله اکوانی، در این زمینه توضیح داد که سازوکارهای جذب این ۱۰ نفر نخبه کاملاً مشخص و شفاف بود، اما متأسفانه از ادامه روند جلوگیری شد و کار به سرانجام نرسید. به این ترتیب، جذب نخبگان با شایستگی و بر اساس معیارهای علمی و عدالت، با مانع مواجه شد.
این در حالی است که مقام معظم رهبری تأکید کرده‌اند که هم در جذب و هم در ارتقاء نیروی انسانی، عدالت باید رعایت شود و این امر در سیاست‌های کلی نظام به وضوح آمده است.
تجربه اجرای طرح شهید زین‌الدین در کهگیلویه و بویراحمد نشان می‌دهد که بدون شفافیت، رعایت عدالت و فراهم کردن فرصت برابر، هدف اصلی جذب نخبگان و جوان‌سازی دولت به‌طور کامل محقق نمی‌شود. اجرای دقیق مقررات، نظارت مستمر و پایبندی به سیاست‌های کلی نظام، نه تنها اعتماد عمومی را حفظ می‌کند بلکه تضمین می‌کند که نیروهای توانمند و شایسته در رقابتی عادلانه وارد دستگاه‌های اجرایی شوند و بهره‌وری و کارآمدی دولت افزایش یابد.


کد مطلب: 503079

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/503079/ابهامات-طرح-شهید-زین-الدین-تمامی-ندارند-10-نفر-نخبه-معرفی-شده-طرف-بنیاد-نخبگان-کهگیلویه-بویراحمد-جذب-نشدند-اما-معرفی-شده-استاندار-بدون-شفافیت-وارد-دولت-شدند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1