تاریخ انتشار
چهارشنبه ۲۵ تير ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۴۵
کد مطلب : ۵۰۱۹۱۴
یادداشت تحلیلی؛

روایت یک شکست سیاسی نمادین؛ محمد بهرامی و چالش نمایندگی بی‌تراز

۱۶
۰
روایت یک شکست سیاسی نمادین؛ محمد بهرامی و چالش نمایندگی بی‌تراز
کبنا ؛حذف محمد بهرامی از هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس، پرسش‌های تازه‌ای درباره آینده سیاسی او ایجاد کرده است. عملکرد بهرامی در سطح ملی، استان و حوزه انتخابیه چه چیزی را روایت می‌کند؟ 
به گزارش کبنا، محمد بهرامی، نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس دوازدهم، در طول مدت کوتاه حضور خود در بهارستان، همواره تلاش کرده خود را در قامت یک نماینده در تراز ملی معرفی کند. این تعبیر به تدریج به واژه‌ای پرتکرار در گفتار هواداران او تبدیل شد. اما این روزها، با کنار گذاشته شدن بهرامی از سمت نایب‌رئیسی دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، به نظر می‌رسد ستون اصلی این تصویرسازی سیاسی ترک برداشته است.
بخش عمده‌ای از استدلال‌های هواداران بهرامی برای اثبات تراز ملی او، معطوف به جایگاهش در کمیسیون انرژی مجلس بود. این کمیسیون، یکی از مهم‌ترین کمیسیون‌های تخصصی مجلس به شمار می‌رود و نمایندگی در آن، خصوصاً در سمت‌های هیئت‌رئیسه، نشانه‌ای از وزن سیاسی و توان چانه‌زنی یک نماینده تلقی می‌شود.
بهرامی در نخستین سال حضور خود در مجلس دوازدهم، به‌عنوان نایب‌رئیس دوم کمیسیون انرژی برگزیده شد و این موقعیت، به موتور اصلی تبلیغات و مشروعیت‌سازی رسانه‌ای او تبدیل شد. برخی از حامیانش، حضورش در جلسات افتتاحیه چند پروژه عمرانی و نیز مصاحبه‌های پراکنده در برخی رسانه‌های عمومی را نشانه‌ای از فعالیت ملی قلمداد کردند و از او چهره‌ای ساختند که فراتر از مرزهای حوزه انتخابیه، در سطوح بالای تصمیم‌سازی کشور نقش‌آفرین است.
در یکی از موارد جالب توجه، انتشار تصویر و خبری درباره حضور بهرامی در دفتر یک روزنامه اقتصادی در تهران، دستاویزی برای تأکید مجدد بر تراز ملی بودن او شد. این در حالی بود که محتوای این نشست، از منظر تخصص و عمق تحلیل، تفاوت معناداری با گفت‌وگوهای عمومی دیگر نداشت و بخش عمده‌ای از آن به اظهاراتی عامیانه و فاقد نکات کارشناسی اختصاص داشت. با این حال، این اتفاق، همچون سایر موارد مشابه، از سوی هواداران بهرامی بزرگ‌نمایی شد تا تصویر یک نماینده فراتر از استان و منطقه تقویت شود.
در میانه همین موج تبلیغاتی، خبر یک سفر نیز به قصه تبلیغاتی تراز ملی بودن بهرامی اضافه شد. گفته شد که او قرار است به سفارت کره شمالی برود و از این طریق، تعاملات بین‌المللی نیز به کارنامه‌اش افزوده شود. برخی حتی پا را فراتر گذاشتند و از تراز فراملی سخن گفتند. اما آن سفر نیز در نهایت انجام نشد. نه کره‌ای در میان بود، نه تراز فراملی.
اوج این فروپاشی نمادین، به تازگی رقم خورد. در انتخابات هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی در اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم محمد بهرامی از جایگاه نایب‌رئیس دوم کنار گذاشته شد. جای او را نماینده‌ای دیگر گرفت و با این تغییر، مهم‌ترین جایگاه ملی بهرامی در ساختار رسمی مجلس از بین رفت.
برای نماینده‌ای که بخش زیادی از تبلیغات حول همین جایگاه چیده شده بود، این اتفاق تنها یک تغییر پست نبود، بلکه شاید فروپاشی نماد تراز ملی محسوب شود. به بیان دیگر، بهرامی که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد کمیسیون انرژی چیده بود، حالا دیگر آن سبد را هم در اختیار ندارد.
محمد بهرامی پس از سه شکست متوالی در انتخابات مجلس طی ۱۲ سال، در نهایت توانست در انتخابات ۱۴۰۲ (دوره دوازدهم) به مجلس راه یابد. بخش زیادی از عامل این پیروزی نیز تغییرات سیاسی و اجتماعی در حوزه انتخابیه، و نیز ریزش آرای رقبای سنتی بود. با این حال، بهرامی به‌جای تمرکز بر مطالبات زیرساختی و توسعه‌ای در بویراحمد، دنا و مارگون بر محورهایی متمرکز شد که چندان ارتباطی با نیازهای ملموس مردم نداشتند.
بهرامی در کارزار انتخاباتی خود با شعارهایی نظیر عبور از طایفه‌گرایی، تخصص‌گرایی، علم‌گرایی و عملگرایی وارد میدان شد. او خود را منتقد رفتارهای سنتی در انتخابات معرفی می‌کرد و وعده داده بود که با رویکردی متفاوت، در مسیر توسعه حرکت خواهد کرد.
اما رصد کنش‌های سیاسی و رسانه‌ای او در طول ماه‌های اخیر، چندان با این شعارها هم‌خوانی نداشت. به‌جای عبور از جغرافیامحوری، در مواردی شاهد بازتولید همان الگوهای قدیمی بودیم. از علم‌گرایی و عمل‌گرایی نیز نشانی برجسته دیده نشد. بیشتر اقدامات بهرامی در قالب سخنرانی‌های تبلیغاتی، حضور در برنامه‌های عمومی و انتشار پیام‌های کلیشه‌ای در رسانه‌ها خلاصه شد.
اکنون که بهرامی جایگاهش را در کمیسیون انرژی از دست داده و دو سال و نیم تا انتخابات بعدی باقی مانده، تحلیل‌گران سیاسی در استان کهگیلویه و بویراحمد، زمزمه‌هایی از احتمال تک‌دوره‌ای بودن نمایندگی او به گوش می‌رسانند. از این زاویه، شباهت‌هایی بین مسیر او و نماینده پیشین مشاهده می‌شود.
با این حال، یک امید برای بهرامی باقی مانده و آن هم افزایش کرسی‌های مجلس در این حوزه انتخابیه است. برخی معتقدند ممکن است بهرامی به‌دنبال آن باشد که حتی اگر جایگاه اول را از دست دهد، بتواند در رقابت برای کرسی دوم باقی بماند. اما این سناریو، فقط مختص بهرامی نیست. بسیاری از فعالان سیاسی حوزه انتخابیه، چنین امیدی دارند و همین موضوع، رقابت ۱۴۰۶ را به کارزاری چندقطبی تبدیل خواهد کرد.
به هر حال دو سال و نیم آینده، شاید آخرین فرصت او باشد. او اگر همین مسیر فعلی را ادامه دهد، بعید نیست که نامش به فهرست نمایندگان تک‌دوره‌ای بپیوندد.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
ولش کن
نمایندگی بهرامی مثل مدیرانش در دانشگاه یاسوجه
ضعیف نچسب و بی فرجام
Iran, Islamic Republic of
انتخاب عکس با مطلب دقیق بوده
عکس خسته و ناامید. خودش هم خسته
مختار
Iran, Islamic Republic of
ایسو خرزو و میلاد جمعش کنن ککا
Iran, Islamic Republic of
مهم نی سی دوتاش ایجکن بی یکی ده
Iran, Islamic Republic of
ضعیف ترین نماینده در تاریخ بویراحمد
بویراحمد
Iran, Islamic Republic of
چرا آقای بهرامی نمی خواهد قبول کند که تاجگردون دارد اورا دور می زند و به نوعی به تمسخر می‌گیرد اگه مستقیما جلو تاجگردون وایسد و راهشو ازش جدا کنه خیلی ابرو مندانه تر است قطعا با این روند دور آینده بهرامی شرکت نکند خیلی بهتره براش ابروش محفوظ ترا
Iran, Islamic Republic of
مخالفین تو در دانشگاه فنی حرفه ای همه کاره اند
دنا
Iran, Islamic Republic of
البته مردمی که یه روز زارع و دیگر روز روشنفکر را بر صندلی سبز مجلس ، آنهم به بهانه هم طایفه ای و هم قبیله ای جلوس مینمایند هیچ خارج از انتظار هم نیست که امروز محمد بهرامی و فردا روز دیگر هم تقی و نقی دیگری را صاحب این افتخار ناخوانده ببینیم . چه فرقی دارد ؟ مگر دوتای قبلی چه گلی به سر ما زدند که این نزده باشد ؟! وقتی ما مردم غیور ، شجاع ، جنگجو و صاحب دهها عنوان و مدال پرطمطراق خودساخته ، به بهانه فامیل گرایی و قبیله گرایی زمین و زمان را بهم میدوزیم تا افراد ناتوان و کم بضاعتی همچون روشنفکر و روز بعدش غلام محمد زارع بر این جایگاه نابجا تکیه دهد ، قطعا محمد بهرامی هم حق دارد بعد از مصادره سر تا دیل شهرداری بنفع تبلیغات انتخاباتی خود و کسب عنوان شهریار و پخش و پلای هزینه های هنگفت ، بعداز ۱۲ سا/! ولی ته موضوع آنچه و آنکس که ضرر میکند و در این مسابقه پیشرفت و توسعه عقب میماند و حتی دوربرگردان دارد مردمن و مردمند و مردم !! که البته خودکرده را تدبیر نیستتتتتتتتتتت !!
شیروانی
Iran, Islamic Republic of
دایی بخدا پشیمونم که سیت رای جمع کردم حتی اگه یک رای توی کریک جمع کردم آبرومون را بردی
بیطرف
Iran, Islamic Republic of
بهرامی ضعیف ترین نماینده ی استان کهگیلویه و بویراحمد در طول دوران خواهد بود. /و ...‌پیامدی جز این ندارد
United Kingdom
انتخاب کاملا اشتباه در مدیریت ضعیف وناتوان در دانشگاه یاسوج یکی از پاشنه آشیل های بهرامی !
Iran, Islamic Republic of
بهرامی نماینده ای کار بلد و کاردان است،تخریب هایی اینچنین راه به جایی ندارد.
کر خوب
Iran, Islamic Republic of
در این که بهرامی تک دوره ای هست شکی نیست.بویراحمد نیازمند یک نماینده ای هست که آبروی بویراحمد را حفظ کند.اقتدار بویراحمد را بازیابی کند.
بهرامی باید به پایان خویش سلام کند.
Iran, Islamic Republic of
دکترروشنفکر حامی قشر مظلوم ومحروم.. دوباره می خوانمیت
سعید
Iran, Islamic Republic of
چرا خودتون را گول میزنید این بنده خدا در حد یک نماینده نبود. بای بهرامی. من بهت رای دادم ولی اشتباه کردم.
محمد
Iran, Islamic Republic of
اولا بهترین نماینده برای بویراحمد روشنفکر بود کسی که تاج گردون فرستاد خانه اش ودر حدود ۱۹ یا ۱۸ مدیرکل استان نیروهای روشنفکر بودن ولی الان برعکس همه نیروهای تاجگردون یا تعدادی هم موحد وبهرامی فقط دلش خوشه میره مجلس می‌آید بیرون
دروزی‌ها چه کسانی هستند و اسرائیل چرا به سوریه حمله کرد؟

دروزی‌ها چه کسانی هستند و اسرائیل چرا به سوریه حمله کرد؟

حملات هوایی روز چهارشنبه اسرائیل به دمشق، از جمله حمله به ساختمان وزارت دفاع و اطراف ...
فیلم | پس از جنگ ۱۲ روزه؛ چه باید کرد؟

فیلم | پس از جنگ ۱۲ روزه؛ چه باید کرد؟

تقی آزاد، جامعه شناس معتقد است: پروژه اسرائیل اشغال سرزمین ما بود اما منتفی شد. ترامپ ...
رقابت پنهان بر سر آینده سوریه / مسیر متفاوت ترامپ و نتانیاهو در دمشق

رقابت پنهان بر سر آینده سوریه / مسیر متفاوت ترامپ و نتانیاهو در دمشق

دولت ترامپ با همکاری ترکیه و متحدان در خلیج فارس در تلاش برای ایجاد یک سوریه یکپارچه ...
1