کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا بررسی کرد؛

خطاب به نمایندگان استان کهگیلویه و بویراحمد: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نباید تبدیل به محلی برای قدرت‌نمایی سیاسی شود / آیا معاونت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه قربانی تعاملات سیاسی می‌شوند؟

21 بهمن 1403 ساعت 16:24

با وجود آن‌که بخشی از ناکارآمدی‌ها در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ناشی از ناهماهنگی‌های مدیریتی است، باز هم شنیده می‌شود قرار است این روند تکرار شود و افرادی در معاونت‌های دانشگاه منصوب شوند که کمترین ارتباطی با آن جایگاه ندارند.


با وجود آن‌که بخشی از ناکارآمدی‌ها در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ناشی از ناهماهنگی‌های مدیریتی است، باز هم شنیده می‌شود قرار است این روند تکرار شود و افرادی در معاونت‌های دانشگاه منصوب شوند که کمترین ارتباطی با آن جایگاه ندارند.
به گزارش کبنا، علی‌رغم کمبود تجهیزات درمانی در کهگیلویه و بویراحمد، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج سال‌هاست با حاشیه به پیش می‌رود؛ گویا قرار نیست حتی با تغییر رؤسا نیز این وضعیت به پایان برسد. البته هر چند در سال‌های گذشته شاهد پیشرفت‌هایی در تأمین تجهیزات درمانی بوده‌ایم، اما هنوز بخشی از شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی برای درمان، استان‌های همجوار را به استان خود ترجیح می‌دهند.
بیمارستان‌های استان، در برخی جهات روند قابل قبولی را طی کرده‌اند، اما همچنان کمیت آن‌ها در بخش‌های‌ می‌لنگد. همین تابستان بود که کمبود مواد دیالیز، نگرانی بیماران کلیوی را در گچساران موجب شده بود؛ جالب این‌جا بود که این مسأله ناشی از ناهماهنگی و مسائل مدیریتی بود. کمبود دارو، خدمات‌دهی نامناسب و گاهی درگیری‌هایی که با مراجعین پیش می‌آید اغلب ریشه مدیریتی دارند و از ناهماهنگی‌ها آب می‌خورند. در واقع مسأله سلامت و درمان در کهگیلویه و بویراحمد، بیش از همه، ریشه انسانی و مدیریتی دارد.
حال با این وضعیت، باز هم تحرکاتی برای انتصابات در مجموعه‌ دانشگاه علوم پزشکی به چشم می‌خورد که نه تنها موجب برون‌رفت از این وضعیت نمی‌شود، بلکه متأسفانه به نظر می‌رسد که به تشدید این وضعیت دامن می‌زند. فلان بیمارستان یاسوج که رئیس آن گویا بزرگترین دستاوردش آسفالت پارکینگ بیمارستان است، در طول کمتر از یک‌سال گذشته نتوانسته از میزان نارضایتی‌ها بکاهد؛ اگر خشونت‌های پیش آمده در چند ماه اخیر را نادیده بگیریم، حتی گفته می‌شود بدهی بیمارستان نیز افزایش یافته است. حواشی توزیع غذای بیمارستان و استفاده از نزدیکان برای مسئولیت‌های بیمارستان از دیگر مواردی است که به مدیریت رئیس کنونی بیمارستان نسبت داده می‌شود. با این وجود، گفته می‌شد وی قرار است ارتقاء یابد و به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج منصوب شود. اما با توجه به شرایط موجود به نظر نمی‌رسد معاونت درمان به وی برسد.
به درست یا غلط، مرسوم شده که معاونت‌های مهم دانشگاه علوم پزشکی یعنی معاونت بهداشتی، توسعه و درمان با مشورت نمایندگان استان منصوب می‌شوند؛ به این‌صورت که معاونت بهداشتی با مشورت نماینده بویراحمد، معاونت توسعه، با مشورت نماینده گچساران و معاونت درمان با مشورت نماینده کهگیلویه منصوب می‌شوند. حال که معاونت بهداشتی از نزدیکان نماینده بویراحمد است و رئیس این بیمارستان نیز به وی منسب می‌شود، به نظر نمی‌رسد که رئیس این بیمارستان به عنوان معاون درمان منصوب شود؛ چرا که این معاونت با مشورت نماینده کهگیلویه منصوب می‌شود. با توجه به این موارد، به نظر می‌رسد رئیس بیمارستان احتمالا گزینه معاونت‌های آموزش یا پژوهش دانشگاه علوم پزشکی باشد.
همان‌طور که در بالا اشاره شد، مسأله اصلی در نظام سلامت و درمان کهگیلویه و بویراحمد، انتصابات نادرست و ناهماهنگی‌های مدیریتی و انسانی است؛ گویا حالا نیز قرار است همین اتفاق برای بار چندم تکرار شود. معاونت‌های آموزش و پژوهش، نیازمند افرادی هستند که از بدنه دانشگاهی رشد کرده باشند. این معاونت‌ها به دلیل ارتباط نزدیکی که با اساتید دارند باید به افرادی سپرده شوند که نه تنها هیأت علمی دانشگاه باشند، بلکه در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی نیز سرآمد باشند؛ بنابراین سپردن یکی از این معاونت‌ها به افرادی با سابقه ضعیف علمی و پژوهشی باز هم تکرار همان رویه قبلی یعنی ناهماهنگی‌های مدیریتی است.
ارتقاء نباید به صرف نزدیکی به یک نماینده صورت گیرد؛ بلکه لازم است فردی که ارتقاء پیدا می‌کند از شاخص‌های لازم آن جایگاه برخوردار باشد؛ از سوی دیگر، باید افرادی به کار گمارده شوند که حداقل همسویی را با گفتمان دولت جدید داشته باشند. در واقع هم شایستگی علمی و تخصصی و هم همسویی سیاسی باید در کنار هم در نظر گرفته شوند.
بنابراین چنانچه نماینده بویراحمد قصد تغییر و تحولات مدیریتی دارد، این تغییرات را در جاهایی انجام دهد که واقعاً نیازمند تغییر هستند؛ جهاد کشاورزی، امور عشایر، اداره استاندارد، دانشگاه یاسوج و معاونین و کارشناس مسئولینی که محل مراجعه هر روزه شهروندان هستند، بیش از همه ضرورت تغییر در آنها احساس می‌شود. دانشگاه علوم پزشکی محلی برای قدرت‌نمایی نیست؛ چرا که با سلامت و جان مردم سروکار دارد و به‌همین دلیل در دستگاه مهمی مانند علوم‌پزشکی باید بهترین‌ها در جایگاه‍‌‌ها قرار بگیرند و با فشارهای سیاسی نمی‌توان به نقطه ایده‌آل در حوزه بهداشت و درمان رسید. 
این گزارش به‌هیچ‌وجه نافی خدمات مسئولان دانشگاه علوم‌پزشکی یاسوج نیست و صرفاً در راستای اصلاح رویه‌ها و فرایندها منتشر شده است.


کد مطلب: 495873

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/495873/خطاب-نمایندگان-استان-کهگیلویه-بویراحمد-دانشگاه-علوم-پزشکی-یاسوج-نباید-تبدیل-محلی-قدرت-نمایی-سیاسی-شود-آیا-معاونت-های-آموزشی-پژوهشی-قربانی-تعاملات-می-شوند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1