تاریخ انتشار
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۴۰
کد مطلب : ۴۹۵۵۴۷
کبنا بررسی کرد؛

یادداشت ویژه کبنانیوز| بازخوانی ارزش‌های انقلاب اسلامی به مناسبت چهل‌وششمین سالگرد پیروزی / به‌راستی مسئولین تا چه اندازه پای‌بند این ارزش‌ها بوده‌اند؟

۰
یادداشت ویژه کبنانیوز| بازخوانی ارزش‌های انقلاب اسلامی به مناسبت چهل‌وششمین سالگرد پیروزی / به‌راستی مسئولین تا چه اندازه پای‌بند این ارزش‌ها بوده‌اند؟
کبنا ؛
در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بار دیگر ارزش‌های جهانی و فطری این انقلاب را یادآوری کردیم؛ چرا که این ارزش‌ها می‌توانند مانع ناکارآمدی مسئولین شوند؛ براستی مسئولین تا چه اندازه به این ارزش‌ها پای‌بند بوده‌اند؟
به گزارش کبنا، 10 روز از بهمن ماه که به‌عنوان دهه فجر معروف است و از سال 1357 تاکنون، چهل و ششمین سالگرد آن را جشن گرفته و می‌گیریم، تنها یک واقعه تاریخی نیست؛ 12 تا 22 بهمن صرفاً 10 روز نیست؛ نمی‌توان این 10 روز را با تقویم حسابی معمول سنجید. این 10 روز، تاریخ ایران را به پیش و پس از آن تقسیم کرده است. پس از 22 بهمن، دیگر هیچ‌چیز مانند گذشته نبود؛ بلکه تاریخ تغییر کرده بود و دیگر نمی‌شد با ابزارهای پیشین، در مورد مناسبات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این سرزمین، نظر داد. از آن روز تاکنون 46 سال می‌گذرد؛ چهار دهه و نیم که با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه بوده، اما هیچ‌چیز آن شبیه گذشته نبوده است. از آن روز تاکنون کشور ایران، نه در مناسبات داخلی، بلکه حتی در نامش نیز تغییر را تجربه کرد. در تاریخ 46 ساله نظام جمهوری اسلامی، تغییرات اجتماعی و فرهنگی نیز همراه با تغییرات سیاسی صورت گرفته است؛ اما روشن است که حرکت آن کمی متفاوت با تحولات سیاسی بوده است.
در مورد تاریخ این انقلاب، نوشته‌ها بسیار است و هر چه بگوئیم در برابر آثار اندیشمندان بزرگ و تاریخ‌نگاران معتبر کشور، حکم بردن زیره به کرمان را دارد. اما آن‌چه که گفتن آن هیچوقت از اعتبار نمی‌افتد، بازگویی ارزش‌های انقلاب است؛ ارزش‌هایی که به تعبیر رهبر انقلاب، هیچوقت رنگ کهنگی به خود نمی‌گیرند؛ چرا که فطری، جهانی و انسانی هستند؛ هر نوع کم‌کاری در زمینه عمل به این ارزش‌ها، نه به دلیل کم‌اهمیت‌بودن این ارزش‌ها، بلکه باز هم به گفته رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، ناشی از کم‌کاری مسئولین است.
بنابراین تکرار مداوم این ارزش‌ها در گوش مسئولین کشور، هیچ‌گاه تکراری نمی‌شود. بنیانگذار انقلاب، این انقلاب را مال مردم می‌خواند. ازاین‌رو آنها سروران انقلاب هستند. بازگشت به ارزش‌های انقلاب و احیای آن‌ ارزش‌هایی که به دلیل برخی کم‌کاری‌ها کمرنگ شده‌اند، می‌تواند از مهمترین برنامه‌های حکمرانی در امروز باشد.
در استان کهگیلویه و بویراحمد، که تقریباً تاریخی مقارن با انقلاب اسلامی، البته چند سال بیشتر دارد، به دلیل همین کم‌کاری، شاهد توسعه‌نیافتگی هستیم؛ البته یکی از علل اصلی نابرخورداری کهگیلویه و بویراحمد به تاریخ کم آن نسبت به سایر استان‌های کشور برمی‌گردد؛ اما به هر حال زیبنده نیست که پس از چهار و نیم دهه همچنان در برخی از زمینه‌ها دچار محرومیت شدید باشد.
یکی از ارزش‌های انقلاب که رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر آن تأکید کرده، عدالت‌طلبی است. یکی از نمودهای این ارزش را می‌توان در فرایندهای جذب و استخدام و ارتقای اداری دید که متأسفانه بعضاً به درستی رعایت نمی‌شود. گاهی افرادی به‌کار گرفته می‌شوند و افرادی به پست و مقام می‌رسند که جز نزدیکی به قدرت، شایستگی دیگری ندارند. همین افراد به محض آن‌که در جایگاهی قرار گرفتند، به جای رفتار یکسان و توزیع عادلانه منابع، گوشه چشمی به اربابان خود دارند تا مباد موجب تکدر خاطرشان گردند. به همین خاطر است که در سیاست‌های کلی نظام اداری کشور، تأکید بسیاری بر اهمیت عدالت در نظام اداری شده است.
یکی دیگر از این ارزش‌ها ساده‌زیستی مسئولان است؛ اما باز هم دیده می‌شود در کهگیلویه و بویراحمد، گاهی مسئولان از آن‌ور بوم افتاده و تجمل‌گرایی پیشه می‌کنند؛ حالا اگر این تجملات از جیب شخصی بود، باز می‌شد آن را تحمل کرد، اما متأسفانه گاهی ریخت‌وپاش‌ها از بیت‌المال است؛ نمودهایی می‌توان برای آن پیدا کرد. خبرنگار کبنا نیوز، به دفعات متعدد با این صحنه مواجه شده که از خودروی اداری، استفاده شخصی شده است و سرنشینان خودرو اعضای خانواده آن مسئول و بعضا دوستانشان بوده‌اند. نمونه‌های دیگری نیز می‌توان یافت؛ همچون همایش‌ها و سمینارهایی که با وجود هزینه بالای برگزاری، نتیجه محدودی نیز در بر ندارند.
یکی از ارزش‌های اصلی انقلاب اسلامی، تأکید بر وحدت و اتحاد است؛ اما باز هم می‌بینیم که در کهگیلویه و بویراحمد، برخی از دستگاه‌های اداری، به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند. البته این موازی‌کاری در سطح کشور نیز دیده می‌شود؛ هفته گذشته رئیس سازمان امور اجتماعی کشور از موازی‌کاری دستگاه‌هایی که در حوزه‌ اجتماعی فعالیت دارند انتقاد کرد. در نبود وحدت، اقدامات مهم و بزرگ نیز به ثمر نمی‌رسند. روشن است که وظایف و مسئولیت‌های اداری لازم و ملزوم یکدیگر هستند؛ مثلا اگر راه و شهرسازی وظیفه خود را به درستی انجام ندهد، راهداری به مشکل می‌خورد. اگر شورای شهر قوی نداشته باشیم، شهرداری وظیفه خود را انجام نمی‌دهد. اگر فرماندار مقتدر و باانگیزه نباشد، کم‌کاری دستگاه‌های اداری به چشم نمی‌آیند و هماهنگی بین آنها ایجاد نمی‌شود. در واقع در صورت عدم وحدت، نظام اداری به مشکل می‌خورد.
ارزش‌های انقلاب بسیار بیش از این چند موردی هستند که در این‌جا به آن‌ها اشاره کردیم؛ «استکبارستیزى»، «سلطه‏‌ستیزى»، «بیگانه‏‌ستیزى»، ‌«‌استبدادستیزی», «افتخار به انقلابیگرى»، «اجتناب از اشرافیگرى»، «نفى استثمار»، «نفى سلطه‌پذیرى»، «نفى تحقیر ملت به وسیله‌‌ قدرت‌هاى سیاسى دنیا»، «نفى وابستگى سیاسى»، «نفى نفوذ و دخالت قدرت‌هاى مسلط دنیا در کشور»، «نفى سکولاریسم اخلاقى و اباحیگرى»، «»دفاع از مظلومان جهان»، ‌«فتح قله‌هاى دانش»، «کرامت انسان»، «سعى براى ایجاد برادرى و برابرى»، «‌اخلاق»، «ایستادگى در مقابل ‌دشمن»، «ایمان»، «استقلال سیاسى، اقتصادى، ‌فرهنگى»، «آزادى فکر»، «رواج اخلاق فاضله»، «حکومت مردمى»، «حکومت صالح و انسان‌هاى برخوردار از دین و تقوا در رأس کارها» و... ‌ازجمله دیگر ارزش‌های انقلاب هستند.
ارزش‌هایی که در بالا به بخشی از آنها اشاره شد، همگی از بطن انسان برآمده و خصلت فطری و جهانی دارند. پایبندی به این ارزش‌ها می‌توانند نیروی محرکه‌ای باشند که جامعه از موقعیت توسعه‌نیافتگی خارج شود. ازاین‌رو لازم است به طور مداوم این ارزش‌ها به مسئولین گوشزد شوند و از آنها در راستای عمل و پایبندی به این ارزش‌ها پاسخگویی خواسته شود. یکی از مهمترین ضرورت‌ها برای پاسخگویی مسئولین وجود جامعه مدنی قوی شامل سازمان‌های مردم‌نهاد، احزاب و رسانه‌هاست. در کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر وجود رسانه‌ها، در دو مورد دیگر یعنی سازمان‌های مردم‌نهاد و احزاب، خلأ جدی وجود دارد.
رسانه‌ها می‌توانند با پرسشگری از مسئولین، به شفافیت دامن بزنند؛ شفافیت نیز مانع از بروز فساد می‌شود و یا حداقل آن را کاهش می‌دهد. احزاب می‌توانند به برآمدن نمایندگان مستقل و قوی بینجامند تا دیگر این‌گونه شاهد انتصابات و بکارگیری‌های فله‌ای در استان نباشیم و در نهایت، سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند به عنوان واسط بین عامه مردم و مسئولین عمل کنند و با پرسشگری از مسئولین، از آن‌ها پاسخ بخواهند. همه این سه مؤلفه با هم می‌تواند موجب پای‌بندی بیشتر به ارزش‌های انقلاب در بین مسئولین و در نتیجه تلاش بیشتر برای توسعه استان شوند.
در پایان ضمن یاد و خاطره شهدای گرانقدر و بنیانگذار انقلاب اسلامی، به فرموده رهبر معظم انقلاب همه باید مطالبه‌گر تحقق هر چه بهتر اهداف انقلاب اسلامی باشیم تا هر روز شاهد پیشرفت و آبادانی و پُر از عدالت میهن سلامی ایران باشیم.
نام شما

آدرس ايميل شما

تاجگردون: اين روزها هيچ كس نمي‌داند ظريف كجای بازی است

تاجگردون: اين روزها هيچ كس نمي‌داند ظريف كجای بازی است

کاش ظریف به احسنت احسنت ديگرانی كه امروز دور و برش نيستند كمي فكر مي‌كرد.
این دارو دسته «پادکست باز» بودند که جاده را برای بازگشت ترامپ به کاخ سفید صاف کردند

این دارو دسته «پادکست باز» بودند که جاده را برای بازگشت ترامپ به کاخ سفید صاف کردند

آنا نیکولائو در یادداشتی تحت عنوان «پادکسترهایی که به بازگشت ترامپ به کاخ سفید کمک کردند» ...
حواشی سخنرانی‌های پزشکیان در خوزستان؛ فریاد از بیکاری تا دلار ۸۰ هزار تومانی

حواشی سخنرانی‌های پزشکیان در خوزستان؛ فریاد از بیکاری تا دلار ۸۰ هزار تومانی

پزشکیان پس از ورود خود به اهواز، در جمع مردم خوزستان نیز حاضر شد. گروهی از مردم نسبت ...
1