یادداشت ارسالی؛
همسو با تأکید رئیس جمهور مبنی بر مدیریت بومی، بهتر است فرماندار کهگیلویه مرکزی، بومی شهرستان و از حامیان دولت باشد / انتصابات نباید با محوریت صرفِ نظر نماینده صورت گیرند / آیا تجربه لنده و چرام در کهگیلویه نیز تکرار میشود؟
28 دی 1403 ساعت 14:14
یکی از مخاطبان کبنانیوز با ارسال یادداشتی به این پایگاه خبری، با تأکید بر مدیریت بومی مدنظر رئیس جمهور، خواستار انتصاب فرماندار کهگیلویه مرکزی از بین حامیان دولت که بومی آن شهرستان باشند، شد.
یادداشت ارسالی_ یکی از مخاطبان کبنانیوز با ارسال یادداشتی به این پایگاه خبری، با تأکید بر مدیریت بومی مدنظر رئیس جمهور، خواستار انتصاب فرماندار کهگیلویه مرکزی از بین حامیان دولت که بومی آن شهرستان باشند، شد. متن این یادداشت را در ادامه میتوانید بخوانید.
یکی از برنامههای مسعود پزشکیان که در مناظرات ریاست جمهوری نیز بارها بر آن تأکید داشت، توجه به اقلیتها و انتخاب مدیران بومی برای هر استان بود. وی وقتی به ریاست جمهوری رسید هر چند در سطح وزارت تنها یک وزیر زن انتخاب کرد، اما یکی از مشاوران خود را از اقلیت اهل سنت، و چندین پست ریاست جمهوری را به زنان و اقلیتها داد. از سوی دیگر، در پستهای میانی حق بیشتری برای اقلیتها و مدیریت بومی قائل شد. استاندار سیستان و بلوچستان را از اهالی همان استان، استاندار کردستان را از قومیت کرد و استاندار خوزستان را نیز فردی از همان استان قرار داد. در سطح فرمانداران نیز در استانهای مختلف شاهد این پدیده بودهایم؛ اخیراً نیز یکی از فرمانداران استان کرمانشاه به یک زن کرد رسید.
همسو با سیاستهای رئیس جمهور در خصوص سپردن مدیریت هر استان به مردم همان استان، در کهگیلویه و بویراحمد در سطحی کوچکتر، این برنامه اجرایی شده است. در شهرستانهای چهارگانه کهگیلویه که حالا فرماندار سه شهرستان آن منصوب شده است ما میتوانیم این نگاه را ببینیم.
فرمانداری شهرستان لنده به یکی از نیروهای اصلاحطلب و حامی دولت که از اهالی همان شهرستان لنده است رسید. فرمانداری چرام نیز به یکی از حامیان دولت و از اهالی چرام رسید. فرمانداری بهمئی هر چند به فردی غیرهمسو با دولت داده شد که اتفاقاً واکنشهای منفی نیز در پی داشت، اما او نیز از اهالی بهمئی بود. بنابراین میبینیم در این سه شهرستان مدیریت بومی به درستی رعایت شده است.
از میان آن چهار شهرستان حالا تنها تکلیف فرمانداری کهگیلویه مرکزی مشخص نشده است؛ روشن است که مبتنی بر همان سیاست بومیگزینی مدیریتی، انتظار میرود فرماندار این شهرستان نیز از کهگیلویه مرکزی (دهدشت و حومه) انتخاب شود. اگر تاریخ این شهرستان را نگاه کنیم میبینیم که از سالهای پس از انقلاب تاکنون تعداد فرمانداران بومی این شهرستان بالغ بر سه نفر نمیشود.
حال که دولت تغییر کرده و گفتمانی جدید در کشور در حال پیادهسازی است، انتظار افکار عمومی از استاندار کهگیلویه و بویراحمد این است که منطبق با سیاستهای دولت جدید، فرمانداری کهگیلویه مرکزی به حامیان و نزدیکان دولت و از بومیان همین شهرستان داده شود؛ به نظر میرسد این حق مردم کهگیلویه مرکزی باشد که از فرماندار بومی و همسو با دولت برخوردار باشند. نتایج انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری نیز نشان داد پایگاه رأی رئیس جمهور نسبت به سایر نامزدهای انتخابات بالاتر بود.
اخیراً گفته میشود برخی از نزدیکان نماینده کهگیلویه در پی رایزنی و اعمال فشار برای معرفی گزینههایی به استاندار هستند که نه تنها بومی کهگیلویه مرکزی نیستند، بلکه هیچ نوع همسوییای نیز با گفتمان سیاسی دولت ندارند. البته این اعمال فشارها تنها به این افراد محدود نمیشود گویا برخی از نیروهای اصلاحطلب نیز با نظر نماینده موافق هستند.
دو انتخابات مجلس و ریاست جمهوری نشان دادند نماینده کهگیلویه پایگاه رأی چندانی در کهگیلویه مرکزی ندارد. بنابراین نمیتوان مناسبات سیاسی در کهگیلویه مرکزی را به نظر صرفِ نماینده گره زد. بهتر است انتصابات این حوزه خارج از فشارهای نزدیکان نماینده انجام گیرد؛ چرا که ممکن است نارضایتیهایی به دنبال داشته باشد. تجربه استاندار کرمانشاه نشان داد نارضایتی میتواند به استعفای برخی نیروها و نارضایتی آنها منجر شود؛ روز گذشته مشاور عالی استاندار کرمانشاه در واکنش به دخالتهای نمایندگان و انتصاب افراد نزدیک به رقیب رئیس جمهور در انتخابات استعفا داد.
در پایان باید گفت حالا که دولت پزشکیان بر این موضوع تأکید میکند که مدیریت هر منطقه به افراد آن منطقه سپرده شود، روشن نیست چرا استاندار تاکنون در خصوص کهگیلویه مرکزی اقدامی انجام نداده است؟
این یاددشت صرفاً جهت اصلاح برخی رویهها و فرایندهای نادرست منتشر شده است. کبنانیوز آمادگی درج جوابیه مسئولین مربوطه را دارد.
کد مطلب: 495020