کبنا بررسی کرد؛
شاهینی و توزیع عادلانه کمبود اعتبار در استان کهگیلویه و بویراحمد / قیمت یک وعده غذای رئیس چند؟ / آقای تاجگردون تکلیف سازمان مدیریت و برنامهریزی استان را مشخص کنید
9 دی 1403 ساعت 15:13
در حالی که انتظار میرفت با حضور غلامرضا تاجگردون در رأس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، هر چه زودتر تکلیف سازمان مدیریت و برنامهریزی کهگیلویه و بویراحمد مشخص شود، اما حالا با حضور شاهینی در این جایگاه، هر روز خبرهای تازهای از ناکارآمدی و سوءمدیریت در این سازمان شنیده میشود.
در حالی که انتظار میرفت با حضور غلامرضا تاجگردون در رأس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، هر چه زودتر تکلیف سازمان مدیریت و برنامهریزی کهگیلویه و بویراحمد مشخص شود، اما حالا با حضور شاهینی در این جایگاه، هر روز خبرهای تازهای از ناکارآمدی و سوءمدیریت در این سازمان شنیده میشود.
به گزارش کبنا، سازمان مدیریت و برنامهریزی که مغز متفکر نظام اداری نامیده میشود چند سالی است که در کهگیلویه و بویراحمد دچار حاشیههای متعددی شده است. پس از رفتن علی شهابینسب، رئیس پیشین این سازمان در استان، جهانگیر شاهینی جای او را گرفت. روزهای پیش از حضور شاهینی در استان گفته میشد او به دلیل غیربومیبودن میتواند نقش مؤثری بهویژه در زمینه توزیع عادلانه اعتبارات در استان داشته باشد. این در حالی است که شهابینسب با وجود انتقاداتی که به او وارد بود، در زمینه عدالت اعتبارات، عملکرد موفقی از خود بر جای گذاشته بود.
به هر حال شهابینسب رفت و شاهینی آمد؛ شاهینی با ادعا هم آمد؛ در روز معارفهاش در سالن جلسات استانداری کهگیلویه و بویراحمد، آنچنان با اطمینان از روشهای جدید جذب اعتبارات میگفت که گویی قرار است انقلابی در حوزه اعتبارات کهگیلویه و بویراحمد رخ دهد؛ اما حالا پس از دو سال حضور در استان، تنها اتفاق مهمی که افتاده توزیع عادلانه کمبود اعتبار برای کل استان است. او به جای اینکه اعتبارات را بدون چشمداشت منطقهای و ایلی در همه نقاط استان توزیع کند، عدم توزیع کافی اعتبارات برای کل مناطق استان را به ارمغان آورده است. البته گاهی خود او با تمسک به برخی آمارها، از موفقیتی نام میبرد که گویی جز خود او دیگر کسی به آن اعتنایی نمیکند. چرا که تجربه زندگی در کهگیلویه و بویراحمد برای شهروندان تغییر مثبتی از نظر اعتبارات نکرده است؛ چه برسد به تحولی که شاهینی ادعای آن را داشت.
شاهینی که گفته میشد دارای دو مدرک دکتری است، اخیراً شنیده میشود که حتی یکی از آنها را هم ندارد. گفته میشود در حکم کارگزینی او، مدرک کارشناسی ارشد قید شده است؛ موضوعی که لازم است شاهینی هر چه زودتر آن را شفاف اعلام کند. چنانچه مدرک دکتری برای او اعمال نشده، باید آن را واضح بگوید تا همگان بدانند. اگر هم دکترا ندارد، باید شفاف اعلام کند که چرا پیش از این ادعا شده بود او دارای دو مدرک دکتری است. جالبتر اینکه همین مدرک کارشناسی ارشد نیز از دانشگاه آزاد صادر شده است. مدرک کارشناسی ارشد آنهم در رشتهای که کمترین ارتباط را نیز با حوزه کاریاش در سازمان مدیریت و برنامهریزی ندارد.
شاهینی به عنوان یکی از مدیران غیربومی و پروازی، تاکنون نتوانسته عملکرد قابل قبولی در حوزه اعتبارات از خود نشان دهد. حتی دیگر خبری از اعتبارات سفر ریاست جمهوری نیز نیست؛ بسیاری از پروژههای مهم استان یا فاقد اعتبار هستند یا اعتبار کافی دریافت نکردهاند. با این وجود او همچنان ادعا دارد که در حوزه اعتبارات متخصص است و مدرک دکتری دارد.
یکی از نکات مهم که در دوره حضور شاهینی در سازمان مدیریت و برنامهریزی کهگیلویه و بویراحمد بسیار پررنگ شده، عدم توجه به مطالبات نیروهای اداری همین سازمان است؛ گفته میشود به دلیل عدم مدیریت صحیح، بخش زیادی از نیروهای متخصص سازمان مدیریت و برنامهریزی، انگیزه چندانی برای انجام اقدامات اثرگذار ندارند و به روزمرگی اداری دچار شدهاند.
از سوی دیگر، اخیراً برخی از رسانهها از هزینه غذای دفتر رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان پردهبرداری کردهاند؛ گفته میشود هزینههای غذای دفتر او تنها در دو ماه ۸۰ و ۴۰ میلیون تومان بوده که ۴۰ میلیون آن هزینه هر روز، شام و نهار و چند روز در هفته هم هزینه صبحانه بوده است. چنانچه ادعای رسانهها درست باشد، جمع هزینه دو ماه غذا با هم به 120 میلیون تومان میرسد؛ با احتساب روزهای تعطیل هم، معادل روزی دو میلیون تومان میشود؛ یعنی 60 روز با میانگین روزی دو میلیون هزینه، 120 میلیون تومان هزینه صرف غذا شده است. این در حالی است که مبلغ دو میلیون تومان، برای بسیاری از خانوادههای کهگیلویه و بویراحمدی هزینه یک هفته غذای آنهاست. حال معلوم نیست که در آن دفتر قرار است چه اتفاقی بیفتد که تنها هزینه یک قلم غذا اینچنین سر به فلک میکشد؛ البته شاید بتوان این ریختوپاشها را بخشی از همان تحولی دانست که شاهینی در حوزه اعتبارات قول آن را داده بود.
پس از تغییر دولت و روی کار آمدن استاندار جدید در کهگیلویه و بویراحمد، انتظار میرفت یکی از نخستین تغییرات مدیریتی در استان، در همین سازمان مدیریت و برنامهریزی رخ دهد؛ اما تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است. این در حالی است که اتفاقاً خود شخص استاندار جدید، از نیروهای باسابقه برنامه و بودجه بوده است. ازاینرو انتظار میرود پیش از آنکه دیر شود، نسبت به تغییر و تحول در این سازمان چارهای اندیشیده شود.
از سوی دیگر، محمد بهرامی نماینده بویراحمد، دنا و مارگون از نائبرئیسان کمیسیون صنعت مجلس است و ریاست کمیسیون برنامه و بودجه نیز بر عهده غلامرضا تاجگردون دیگر نماینده استان است. اگر رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کمترین تلاشی میکرد به راحتی میتوانست از طریق این دو نماینده، اتفاقات مهمی را در استان رقم بزند. اما گویا او چشمان خود را بر این راههای ارتباطی بسته است.
تاجگردون که بیشترین سابقه او در مجلس شورای اسلامی حول همین موضوع برنامه و بودجه میگذرد بهتر است با همکاری استاندار کهگیلویه و بویراحمد هر چه زودتر چارهای برای این روزهای سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بیندیشد. البته گفته میشود گزینههایی برای جایگزینی شاهینی معرفی شدهاند؛ اما لازم است این روند تسریع شود تا بیش از این پروژههای مهم استان بر زمین نمانند.
این مطلب نافی خدمات سازمان مدیریت و برنامهریزی کهگیلویه و بویراحمد نیست و صرفاً در راستای اصلاح امور، رویهها و فرایندها منتشر شده و کبنانیوز آمادگی درج جوابیه مسئولین آن سازمان را دارد.
کد مطلب: 494352