تاریخ انتشار
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۵۸
کد مطلب : ۴۹۳۶۵۱
دومین شورای مسکن دولت پزشکیان در کهگیلویه و بویراحمد: حاشیه‌ها و چالش‌ها

حاشیه‌های شورای مسکن کهگیلویه و بویراحمد / مدیران بی‌عمل و آمارهای غیرواقعی: کجای کار می‌لنگد؟ / چرا مدیر بانک مسکن به جای حل مشکلات، بهانه می‌آورد؟ / استاندار کهگیلویه و بویراحمد مدیران بی‌خیال را کنار بگذارد

۷
۱
حاشیه‌های شورای مسکن کهگیلویه و بویراحمد / مدیران بی‌عمل و آمارهای غیرواقعی: کجای کار می‌لنگد؟ / چرا مدیر بانک مسکن به جای حل مشکلات، بهانه می‌آورد؟ / استاندار کهگیلویه و بویراحمد مدیران بی‌خیال را کنار بگذارد
کبنا ؛دومین شورای مسکن دولت پزشکیان در استان کهگیلویه و بویراحمد به ریاست یدالله رحمانی، استاندار استان، برگزار شد. این جلسه با حاشیه‌هایی مهم‌تر از متن همراه بود که به بررسی وضعیت مسکن در استان و چالش‌های موجود پرداخت.
به گزارش کبنا، دومین شورای مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد در دولت پزشکیان باحال و هوای جدیدی برگزار شد. سرپرست راه و شهرسازی که دبیر این شورا بود، نخستین جلسه‌ای را که به‌عنوان مدیر حضور داشت، برگزار کرد. معاون عمرانی استاندار نیز نخستین شورایی بود که با محوریت او بانظم بهتری برگزار شد و استاندار نیز دومین شورایی بود که مدیریت می‌کرد.
رحمانی دستور داد تا همه مصوبات جلسه قبل شورای مسکن با تمرکز و حوصله مطرح و گزارش جزئی از روند اجرای آن مصوبات توسط مدیران مربوطه ارائه شود. استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین در ابتدای نشست، روی صداقت و راست‌گویی با مردم و آمار دقیق و واقعی تأکید کرد.
رحمانی گفت: «اگر ما در آمار بگوییم برای مردم صدها هزار مسکن هم ساخته‌ایم، ولی مردم اگر در عمل چیزی نبینند، نه‌تنها راضی نمی‌شوند؛ بلکه اعتمادشان را در همه امور هم از دولتمردان از دست می‌دهند.»
افشای آمار غیرواقعی
همین رویکرد کافی بود تا علی پارسایی، سرپرست راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد، یک آمار غیرواقعی از مدیران قبل را رو کند و بگوید که از 2058 قطعه زمینی که گفته شده در طرح جوانی جمعیت به مردم استان داده شده، فقط 25 مورد داده شده و بقیه فقط حرف بوده است.
وی توضیح داد که این زمین‌ها در حد پیش‌بینی بودند؛ اما هر کدام از آن‌ها یک مشکلی داشتند. پارسایی افزود: «مثلاً در یکی از شهرستان‌ها، زمینی را که برای این طرح در نظر گرفتند، بعدها معلوم شد این زمین متعلق به مصلی بوده، یا در شهر دیگری، زمینی که در نظر داشتند، معارض داشت و از دادگاه رأی توقیف گرفت.»
استاندار کهگیلویه و بویراحمد از پارسایی پرسید: «یعنی چی؟ چرا این‌گونه؟ مانع کار چه بوده؟» پارسایی در پاسخ گفت که این آمار بود و عملاً فقط 25 قطعه زمین تحویل مردم شده است.
عصبانیت استاندار و ناتوانی مدیران بانکی
دومین مصوبه مربوط به منصور دانش‌آموز، مدیر شعب بانک ملی و دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد بود که قرار بود با همکارانش در بانک‌ها و معاون اقتصادی استاندار نشستی برگزار کند و همه متقاضیان مسکن ملی که هنوز با بانک‌ها قرارداد نبستند را تعیین تکلیف کنند. پاسخ دانش‌آموز برای استاندار کهگیلویه و بویراحمد آن‌چنان ناامیدکننده بود که استاندار آرام و اخلاق‌مدار استان را برآشفته کرد.
مدیران حاضر در این شورا با این دیدگاه که با یک توضیح و چند تا بهانه می‌توانند استاندار را قانع کنند، به مصوبات جلسه قبل پاسخ می‌دادند اما نمی‌دانستند که درب بر پاشنه سابق نمی‌چرخد. محمد اکبری، مدیر بانک مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد نفر بعدی بود که بعد از دانش‌آموز پاسخ داد و گفت: «بانک مسکن عملاً هیچ توانی برای پرداخت تسهیلات و انجام‌دادن تعهدات خود ندارد.» او گفت: «ما هنوز تعهدات سال‌های قبل خود را هم انجام می‌دادیم، چگونه می‌توانیم تسهیلات جدید پرداخت کنیم؟» او پیشنهاد داد که این تعهدات تسهیلات برگشت بخورد و به بانک دیگری داده شود.
رحمانی که از این بی‌خیالی مدیران به ستوه آمده بود، حرف اکبری را قطع کرد و گفت: «آقای اکبری، من و شما را مدیر کردند که برای مردم کار کنیم، تصمیمات را اجرایی کنیم و بهانه نیاوریم. مگر مردم مسخره شما هستند؟»
انتقادات نماینده انبوه‌سازان
بعدازاین صحبت‌ها بود که داوود دهقان، نماینده انبوه‌سازان استان کهگیلویه و بویراحمد، در صحبت‌هایی صریح و انتقادی از خجالت مدیر بانک مسکن درآمد. دهقان گفت: «آقای استاندار، من و همکارانم در استانی در حال ساخت مسکن هستیم که همه مصالح خود را از بیرون استان وارد می‌کنیم و حتی پروژه‌های ما آب هم ندارند، اما مدیر بانک مسکن پشت میزش می‌نشیند و منتظر این بخش‌نامه و آن بخش‌نامه می‌ماند و نگاه میلی‌متری و سخت‌گیرانه به نهضت ملی مسکن دارد.»
او همچنین به مدیر بانک مسکن توصیه کرد که از مدیر بانک مسکن یزد یاد بگیرد و گفت: «آقای اکبری ببیند یا بپرسد که مدیر بانک مسکن یزد چه‌کار کرده و چگونه با این طرح همکاری می‌کند که در استان ما نمی‌شود؟» وی با بیان اینکه 24 میلیارد تومان طلب دارم، خطاب به مدیر بانک مسکن گفت: «هر تضمینی بخواهید می‌دهم فقط کمک کنید تا این پروژه‌ها تعطیل نشوند و بتوانیم مسکن تحویل مردم دهیم.»
در ادامه محمد اکبری مدیر بانک مسکن کهگیلویه و بویراحمد اگر چه تلاشی برای پاسخگویی شفاف به این اتهامات نداشت اما گفت که «به پروژه‌های آقای دهقان حتی بیشتر از روال قانونی پیشرفت فیزیکی او تسهیلات دادیم؛ او وقتی می‌خواست توضیح بیشتری دهد، استاندار اجازه نداد و با تأیید حرف‌های نماینده انبوه‌سازان تاکید کرد که باید این نگاه در بین همه مدیران تغییر کند و همه دنبال انجام شدن باشیم؛ این وضع قابل قبول نیست.»
غیبت مدیرعامل آب‌وفاضلاب و انتقادات به مدیران خدمات‌رسان
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بعد از آن سراغ تعهدات شرکت‌های خدمات‌رسان آب و برق و گاز رفت. نماینده انبوه‌سازان گفت که فقط شرکت برق در این زمینه همکاری دارد و عمده پروژه‌های مسکن ملی آب ندارند و ما با تانکر، مسکن می‌سازیم. همچنین، مدیرعامل آب‌وفاضلاب، حکم جلب سرمایه‌گذار نهضت ملی مسکن را به جرم عدم نصب کنتور گرفته؛ اما برای آب‌رسانی به این پروژه‌ها، همکاری نمی‌کند.
رسول روستایی، مدیرعامل برق استان کهگیلویه و بویراحمد، نیز گفت: «هیچ پروژه مسکن ملی بدون برق نداریم، اما ما هیچ پول نقدی در اختیار نداشتیم؛ ولی چون می‌خواستیم همکاری کنیم با دیون، برق‌رسانی را انجام دادیم.»
رحمانی بعد از آن سراغ امید صالحی، مدیرعامل آب‌وفاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد را گرفت که باز هم در جلسه غایب بود. استاندار به معاون عمرانی خود گفت: «تذکر رسمی برای او بفرستید.» در ادامه و با توضیحات معاون صالحی که به جلسه آمده بود، معلوم شد که بخشی از اعتبارات مربوط به آب‌رسانی به پروژه‌های مسکن ملی برگشت خورد (حدود 30 میلیارد تومان) و حتی 30 میلیارد تومان دیگر به‌حساب آنها واریز شد؛ ولی هیچ کاری انجام ندادند.
پاسخ طنزآمیز مدیرعامل گاز و تذکر استاندار
بعد از آن نوبت به طالبی، مدیرعامل گاز استان کهگیلویه و بویراحمد رسید که او با قاطعیت گفت: «هر پروژه مسکن ملی که به ما اعلام شده، گازرسانی شد.» پاسخی که با تعجب مدیرکل راه مواجه شد. پارسایی گفت: «شما حتی یک پروژه را هم گازرسانی نکردید!»
طالبی در پاسخی طنزآمیز گفت: «عرض کردم که هر پروژه‌ای که به ما اعلام کردید، خب حتماً اعلام نکردید!» بعد از تذکر استاندار، مجدد قول داد که هر پروژه‌ای را که به ما بگویید، یک‌ماهه گازدار می‌کنیم.
پیشنهاد عجیب یک مدیر بانکی و پاسخ دندان‌شکن استاندار
در ادامه این نشست، یکی از مدیران بانکی به استاندار پیشنهاد داد که همه مسکن‌هایی که در این سه سال به هر شیوه‌ای ساخته شدند را در آمار نهضت ملی مسکن بیاوریم که عملکرد خودمان را بهتر نشان دهیم. این پیشنهاد با تذکر جدی و مخالفت استاندار مواجه شد.
رحمانی در صحبتی پرمفهوم گفت: «شما برای مردم مسکن نمی‌سازید؛ اما گویا خوب بلدید آمار بسازید؛ نه خیر، مردم ساخت یک مسکن واقعی را بهتر از ما می‌پذیرند تا این آمارسازی‌ها را.»
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: «شما مدیران بانکی، همین سهم اندک خودتان در ساخت مسکن را انجام ندادید و دنبال بهانه هستید درحالی‌که باید چانه‌زنی کنید، به مدیران ارشد خود فشار بیاورید و راهکار پیدا کنید تا حق این مردم را بگیریم.»
ضرب‌الاجل استاندار به مدیران و مدیری که قانون را بلد نیست
مصوبه بعدی در مورد حل مشکل زمین نهضت ملی مسکن در یاسوج بود که باز هم مدیران مربوطه کاری نکردند و استاندار برای آنها ضرب‌الاجل تعیین کرد که در جلسه بعدی شورای مسکن هیچ بهانه‌ای را نمی‌پذیرم و باید مشکل تغییر کاربری زمین مسکن ملی یاسوج حل شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد از مدیرکل راه قانون تغییر کاربری اراضی کشاورزی در جهش تولید مسکن را پرسید و او هم پاسخ را به معاون خود پاس‌کاری کرد؛ اما معاون پارسایی هم گفت که قانون را همراه ندارد! رحمانی با عصبانیت بیشتری گفت: «مدیر ما قانون را هم بلد نیست و بی‌خیال نشسته است، چطور می‌خواهیم مشکل مسکن مردم را حل کنیم؟»
رحمانی گفت: «جلسه بعد، موضوع حل نشده و بلاتکلیف به جلسه نمی‌آورید، هم مشکل تغییر کاربری زمین هم موانع و بهانه‌های بانکی در پرداخت تسهیلات، همه این‌ها باید حل شود؛ ما مدیر شدیم که این‌ها را حل کنیم.»
این جلسه نشان‌دهنده چالش‌های جدی در حوزه مسکن و نیاز به همکاری بیشتر بین مدیران و نهادهای مختلف برای تحقق اهداف دولت در این زمینه بود.
رحمانی در پایان جلسه بر لزوم حل مشکلات زمین و تسهیلات تأکید کرد و گفت: «ما مدیر شدیم که مشکلات مردم را حل کنیم. بهانه‌آوردن و کارنکردن را همه بلدند، من مدیری می‌خواهم که برای مردم کار کند و تصمیم قاطع بگیرد.»
استاندار کهگیلویه و بویراحمد: سرآمد تلاش‌ها برای پیشرفت پروژه‌های نهضت ملی مسکن باشد
یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در نشست شورای مسکن با تأکید بر اهمیت مسکن‌سازی و تأمین مسکن برای اقشار مختلف جامعه، خواستار تلاش مضاعف مدیران برای پیشرفت پروژه‌های نهضت ملی مسکن شد.
به گزارش کبنا، رحمانی در این نشست با اشاره به طرح مصوبات نشست گذشته، گفت: «بخش عمده‌ای از مصوبات جلسه قبل عملیاتی شده و بخشی دیگر نیازمند پیگیری است.»
وی افزود: «مردم امیدوار به حل مشکل مسکن به دست مدیران هستند و مدیران در نشست شورای مسکن باید به دنبال گره‌گشایی از موانع پیش روی طرح نهضت ملی مسکن باشند.»
استاندار با اشاره به تجربه تلخ مسکن مهر، از مدیران خواست تا اجازه ندهند مسکن ملی به سرنوشت مشابه دچار شود و بیان کرد: «سهم استان در طرح نهضت ملی مسکن در مدت چهار سال 46 هزار و 788 واحد است که عملیات اجرای 17 هزار و 313 واحد آغاز شده و 35 درصد تعهد چهار ساله استان را شامل می‌شود.»
رحمانی همچنین به تفکیک پیشرفت پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: «پنج هزار و 800 واحد با پیشرفت 34 درصدی مربوط به مسکن حمایتی، یک هزار و 684 واحد با پیشرفت 50 درصد در قالب خودمالکی، 2 هزار و 306 واحد با پیشرفت 40 درصد در بازآفرینی شهری و 7 هزار و 523 واحد با پیشرفت فیزیکی 56 درصد در قالب روستایی هستند.»
وی بر فراهم کردن زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت تأکید کرد و گفت: «2 هزار و 58 قطعه زمین در قالب طرح جوانی جمعیت برای حدود 7 هزار و 600 واجد شرایط باید فراهم شود که نیازمند 127 هکتار زمین هستیم.»
استاندار همچنین تأکید کرد که بخشی از زمین‌های مورد نیاز طرح جوانی جمعیت باید توسط راه و شهرسازی تأمین شود و بنیاد مسکن مسئول تأمین سایر قطعات زمین این طرح باشد. رحمانی با اشاره به تأمین 900 هکتار زمین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: «اختصاص این مقدار زمین مشکل طرح نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت را رفع می‌کند که 470 هکتار آن آماده است و باید با اولویت روستاهای نزدیک به شهر یاسوج انجام شود.»
وی همچنین خواستار انعقاد قرارداد 2 هزار و 250 واحد باقی‌مانده طرح نهضت ملی مسکن در بانک‌ها شد و گفت: «در نشست معاونین اقتصادی و بانک‌ها، مسیر اجرایی و عملیاتی شدن این تعداد واحد تعریف شود.»
رحمانی با اشاره به 16 هکتار زمین در منطقه مور دراز بویراحمد، از مسئولین خواست تا بررسی‌های لازم را انجام دهند. او همچنین خواستار برگزاری نشست مشترک بین حوزه عمرانی، بانک‌ها و انبوه‌سازان برای احصاء مشکلات پیش روی طرح نهضت ملی مسکن شد و گفت: «این مشکلات احصاء و مسائلی که می‌خواهیم از دولت اجازه بگیریم، با امضای من برای معاون اول رئیس‌جمهور ارسال شود.»
استاندار در پایان بر ساخت مسکن طرح نهضت ملی برای متقاضیان در شهرستان مارگون تأکید کرد و گفت: «با محوریت معاون اقتصادی، بنیاد مسکن و دبیر شورای هماهنگی بانک‌ها برای پیگیری امور بانکی جلسه‌ای تشکیل و مشکلات در این زمینه بررسی و رفع شود.»
نام شما

آدرس ايميل شما

امین
Iran, Islamic Republic of
شماها همین چهارتا بلوک رو تحویل مردن بدهید با همان کیفیت مسکن مهر
نخواستیم برای ما کلاس بذارید
هیچکدام از دولت ها نتوانست مثل دولت احمدی نژاد مسکن بسازه
برید جمع کنید بساط تان را
Iran, Islamic Republic of
آقای استاندار محترم ، لطفاً قبل از تعویض یا برکناری مدیران دولت سیزده دراستان از آنها خواسته شود براساس آمارهایی که به مردم دادند توضیح دهند که پروژه ها وخدمات گفته شده درتمام زمینه ها درچه مرحله ای است و با حضور فیزیکی درمحل پروژه از عملکردها توسط صدا وسیمای استان مستند سازی شود وبرای مردم نمایش داده شود ؟
دمای بی صحاب
Iran, Islamic Republic of
آقای مهندس پارسایی سلام، واقعا، معاونی یه قانون پیش افتاده را نمی داند، شرم آور نیست؟
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
اصلا کمک دولت به خانه دار شدن مردم رو نمی خوایم فقط جناب
امتیاز آب و برق و گاز و پروانه ساخت و.. چرا این قدر گرونه
چرا مردم آزاری می کنید؟
اصلا ادم فکر می کنه مرض سادیسم بلایی که دولت گیرشه
Iran, Islamic Republic of
اخ جونم سی ای جلسه
اولا با توپ و تشر مشکل حل نمی شود
در اینکه مدیران ضعیف هستند و اطلاعشون راجع به قانون کم هست شکی نیست
چون کسی که قانون بلد باشه با این شرایط عملا مدیریت را نمی پذیره چون اگر بپذیره مساوی با زیر سوال رفتنش هست
اینهای که مدیر شدن قانون هیچ جایگاهی براشون نداره
اما در خصوص پرداخت تسهیلات مطمئن باشید خود مدیران بانکی از خداشون منابع باشه پرداخت کنند و این راحت ترین کاریه که اگر امکان باشه انجام بدند تا رضایت مردم و استاندار جلب بشه
اما آقای استاندار منابع پرداخت تسهیلات عمدتا از دو طریق تامین میشه یا از محل منابع داخلی بانکها یا تخصیص منابع از طریق دولت
دولت که اعتباری به بانکها نداده
می مونه منابع داخلی بانکها که در استان ما کل شعب بانکها معادل یک شعبه تهران منابع نداره و پولی که در شعب استان هست کفاف تقاضای پرداخت تسهیلات بر اساس میانگین حساب همون مشتریانی که پول گذاشتند را نمیده چه برسه به اینکه بخوان مازادم پرداخت کنند. استحضار دارید که بانک مرکزی چتد سالی هست اجازه پرداخت اضافی به بانکها را نمیده
بنظر می رسه برای حل مشکلاتی از قبیل وام مسکن باید خود دولت و مجلس و استاندارمحترم دست به کار بشن و اعتبار جذب کنندو از فشار بی جهت به بانکها خودداری کنند.
هر چند تغییر کلیه مدیران بانکی که همشون منتصب به دولت قبل هستند و واقعا ناتوان هستند امری ضروری است
بخصوص بانک های دولتی
Iran, Islamic Republic of
اولین مدیر بیخیال، خود استاندار است
Amir
Iran, Islamic Republic of
طرح مسکن ملی ۱۶۰ واحدی جهاد یاسوج باید تیرماه امسال تحویل داده می‌شد اما کمتر از ۵۰درصد پیشرفت داره و نیمه کاره رها شده
تصميم با مردم است

تصميم با مردم است

صبح روز يكشنبه در شرايطي براي ايران آغاز شد كه خبر سقوط دمشق و خروج بشار‌اسد از پايتخت ...
گرگ و ميش درشام!

گرگ و ميش درشام!

 صبح روز شنبه بود كه فرماندهي ارتش سوريه رسما اعلام كرد دولت سوريه سقوط كرد. شورشيان ...
وزیر کشور سوریه: حلقه امنیتی بسیار قدرتمندی در اطراف پایتخت دمشق وجود دارد؛ هیچکس نمی‌تواند آن را بشکند/ به شایعات گوش ندهید

وزیر کشور سوریه: حلقه امنیتی بسیار قدرتمندی در اطراف پایتخت دمشق وجود دارد؛ هیچکس نمی‌تواند آن را بشکند/ به شایعات گوش ندهید

مقام ارشد وزارت کشور سوریه تأکید کرد: حلقه امنیتی بسیار قدرتمندی در اطراف پایتخت دمشق ...
1