در نشست گفتوگوی بخش خصوصی و دولت مطرح شد
گفتارهای پُر تناقض مدیران در یک جلسه اقتصادی / حرف عجیب مدیرکل جدید گردشگری: رسانهها سرمایهگذاران را فراری ندهند / قبادی: مشکلات بخش کسبوکار رفع شود سرمایهگذاران نمیروند / عسکری: امروز خیلی سیاه نمایی شد / زمانی: برخی مدیران را به عنوان شاگرد بازاری هم نمیخواهم/ منوچهری: رتبه 31 استان در خصوص امنیت سرمایهگذاری/ استاندار کهگیلویه و بویراحمد: باید از بخش خصوصی و مردم حمایت کنیم
24 مهر 1403 ساعت 18:18
طبق اعلام مشاور اتاق بازرگانی یاسوج، تازهترین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد که بهار ۱۴۰۳ وضعیت امنیت سرمایهگذاری در استان هرمزگان بهترین وضعیت و استان کهگیلویه و بویراحمد بدترین وضعیت را از نظر شاخصهای امنیت سرمایهگذاری دارند و این آمار نشان میدهد راههای نرفته زیادی باید توسط شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در استان طی شود.
طبق اعلام مشاور اتاق بازرگانی یاسوج، تازهترین گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد که بهار ۱۴۰۳ وضعیت امنیت سرمایهگذاری در استان هرمزگان بهترین وضعیت و استان کهگیلویه و بویراحمد بدترین وضعیت را از نظر شاخصهای امنیت سرمایهگذاری دارند و این آمار نشان میدهد راههای نرفته زیادی باید توسط شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت در استان طی شود.
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در ابتدای نشست امروز شورای گفتوگوی بخش خصوصی و دولت گفت: چالشها و مشکلات عدیدهای در حوزه کسبوکار وجود دارد، کاهش تولید، افزایش بیکاری و فرار سرمایهها وجود دارد.
عبدالله قبادی افزود: چنانچه مشکلات بخش کسبوکار رفع شود حداقل سرمایهگذاران به سمت استانهای دیگر نمیروند.
وی تأکید کرد: در حوزه نظام بانکی مشکلات زیادی دامنگیر بانکها شده است و در زمینه ارائه تسهیلات معضل داریم.
قبادی عنوان کرد: امید است با استقرار دولت جدید یک اتفاق خوب رقم بخورد. وجود بخشنامههای مختلف تولید را کمرشکن کرده است و از سوی دیگر سیستم حملونقل استان مناسب نیست و تولید را با مشکل مواجه کرده است.
وی تأکید کرد: محیط کسبوکار نامناسب پیامدهای نامناسب دارد و ما در کنار دولت هستیم و مشکلات را برای احیای واحدهای تولیدی احصا میکنیم.
کهگیلویه و بویراحمد نامناسبترین استان در خصوص امنیت سرمایهگذاری در بهار 1403
امین منوچهری مشاور اتاق بازرگانی یاسوج گفت: این استان وضعیت مناسبی در زمینه کسبوکار ندارد و در بهار ۱۴۰۳ رتبه آخر کشور را کسب کردهایم و بهعنوان نامناسبترین استان در خصوص امنیت سرمایهگذاری هستیم.
وی تأکید کرد: همچنین در مصونیت جان و مال شهروندان وضعیت نا به هنجاری داریم.
در مجموع شاخص کسبوکار کهگیلویه و بویراحمد در این سالهای متمادی از وضعیت میانگین کشوری بالاتر بوده و وضعیت آنچنان مناسب نیست.
امروز خیلی سیاهنمایی شد
عسکری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: آمارهای آقای منوچهری از کسبوکار استان بسیار سیاهنمایی بود؛ اما گزارشها بسیار متفاوت است.
وی ادامه داد: باید بهصورت میدانی مشکلات را احصا کنیم. بخشهای صنعت، کشاورزی، خدمات باید پایکار بیایند و مشکلات را رفع کنند.
شهرداری تاکنون چند سرمایهگذار جذب کرده است؟
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به آقای حسینی نماینده صنف کشاورزان گفت که ما همهمان خادم شما هستیم.
همچنین به اکبری عضو شورای شهر یاسوج گفت: شهرداری تاکنون چند سرمایهگذار جذب کرده است؟ اکبری: هر چه جذب کردهایم فرار کردهاند.
حسینی نماینده بخش کشاورزان هم گفت: یک جلسه تخصصی در حوزه کشاورزی تشکیل و مشکلات حوزه کشاورزی بررسی شود.
حسینی نماینده بخش خصوصی حوزه گردشگری گفت: عدم پرداخت مطالبه کشاورزان، گرانبودن کودها و سمهای کشاورزی بررسی و راهکارهای لازم ارائه شود.
خانم امینی مدیر صنف دفاتر خدمات مسافربری یاسوج گفت: قرار است ۱۶ الی ۱۹ آبان میزبان رؤسای دفاتر خدمات مسافر استانها باشیم.
وی تأکید کرد: این مهم باهدف معرفی استان است. ظرفیتهای بالقوهای در استان است؛ اما در حالت خاموشی به سر میبرد.
قرار است در این نشست قرارداد پروازهای یاسوج و مسقط بسته شود.
همیشه یا استان آخریم یا یکی مانده به آخر
اکبری رئیس شورای شهر یاسوج افزود: فارغ از این آمارها این استان یا آخر است یا مانده به آخر هستیم.
وی تأکید کرد: منابع فروشگاههای زنجیرهای کهگیلویه و بویراحمد دست تهران است و سودی به مردم این استان نمیرسد و هیچکدام منابعشان در بانکهای استان ذخیره نمیشود.
اکبری ابراز کرد: پتروشیمی گچساران ۲۰ هزار میلیارد گردش سرمایه دارد؛ اما وارد استان نمیشود.
رئیس شورای شهر یاسوج عنوان کرد: تا زمانی از پشت تریبون حرف میزنیم اتفاقی نمیافتد باید میدانی وارد عمل شویم.
تا زمانی که این تفکر که آقای عسکری اگر برای یک سرمایهگذار دو بار زنگ بزند و بگویند عسکری شریک اوست تغییر نکند ره به جایی نخواهیم برد. باید گیرهای اداری برداشته شود و سازمان بازرسی این استان همچون استانهای دیگر مثل فارس اینقدر ریز در ریال به ریال خالت نکند تا وضعیت سرمایهگذاری استان تغییر کند.
برخی مدیران کاری جزو کارشکنی ندارند
زمانی رئیس صنف بازاریان هم تأکید کرد: برخی مدیران را بهعنوان شاگرد بازاری هم نمیخواهم؛ چون جزء کارشکنی کاری نمیکنند. میطلبد تسهیلات تکلیفی برداشته شود؛ چون دست اصناف را بسته است.
کارت بازرگانی سیمان یاسوج انتقال یافت
موسویان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد دررابطهبا منابع مالی پتروشیمی گچساران در تهران، گفت: پروانه بهرهبرداری و کارت بازرگانی آن در مرحله نهاییشدن است.
وی عنوان کرد: فروشگاههای زنجیرهای تابع نظام مالی هستند و هنوز حساب این فروشگاهها در تهران قرار دارد.
موسویان تأکید کرد: کارخانه سیمان یاسوج ۱۰۰ درصد کارت بازرگانیاش انتقال یافت و کارت بازرگانی سیمان مارگون تا یک ماه آینده صادر میشود که قدمهای خوبی هستند.
خواهش میکنم رسانهها سرمایهگذاران را فراری ندهند
امیرحسینی سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: سرمایهگذاران را خواهش میکنم رسانهها فراری ندهند.
فرار سرمایهها در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس اتاق بازرگانی یاسوج گفت: چالشها و مشکلات عدیدهای در حوزه کسبوکار وجود دارد، کاهش تولید، افزایش بیکاری و فرار سرمایهها وجود دارد.
عبدالله قبادی افزود: چنانچه مشکلات بخش کسبوکار رفع شود حداقل سرمایهگذاران به سمت استانهای دیگر نمیروند.
وی تأکید کرد: در حوزه نظام بانکی مشکلات زیادی دامنگیر بانکها شده است و در زمینه ارائه تسهیلات معضل داریم.
قبادی عنوان کرد: امید است با استقرار دولت جدید یک اتفاق خوب رقم بخورد. وجود بخشنامههای مختلف تولید را کمرشکن کرده است و از سوی دیگر سیستم حملونقل استان مناسب نیست و تولید را با مشکل مواجه کرده است.
وی تأکید کرد: محیط کسبوکار نامناسب پیامدهای نامناسب دارد و ما در کنار دولت هستیم و مشکلات را برای احیای واحدهای تولیدی احصا میکنیم.
به گزارش کبنا، یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در جمعبندی این نشست، اظهار کرد: باید همافزایی بیشتری بین بخش خصوصی و دولت برای رفع مشکلات پیشروی بخش تولید و افزایش ضریب امنیت سرمایهگذاری در استان ایجاد شود تا بتوان بر پایه این مهم گامی اساسی در راستای توسعه همهجانبه استان برداشت.
رحمانی افزود: بسترسازی برای اشتغال، سرمایهگذاری و تأمین معیشت مردم از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: باید تعداد جلسات گفتوگوی بخش خصوصی و دولت به دو بار در ماه برسد؛ زیرا باید همه یکصدا برای رفع موانع پیشروی تولید قدم بردارند.
حمایت از زنجیرههای ارزش تولید مبتنی بر قابلیتهای استان در رأس برنامهها باشد؛ زیرا استان را متحول خواهد کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کمیته پایش کسبوکار در استان هر چه سریعتر تشکیل و فضای کسبوکار استان رصد شود.
رحمانی با اشاره به جایگاه سی و یکم استان در زمینه امنیت سرمایهگذاری، تأکید کرد: هنوز نتوانستهایم مشکلات بخش خصوصی را رفع کنیم.
وی تأکید کرد: باید راهکار بدهیم تا وضعیت کسبوکار در استان بهبود یابد، نیروی انسانی اصلیترین عنصر در کسبوکار است که این استان وضعیت بسیار خوبی در این زمینه دارد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: استان در زمینه حمایت از سرمایهگذاران بدترین وضعیت را داشته و تا زمانی که رفع مشکلات بخش خصوصی دغدغه مدیران نباشد وضعیت استان از لحاظ توسعه تغییری نخواهد کرد.
وی ادامه داد: هنوز تسهیلات تبصره ۱۸ سال گذشته پرداخت نشده و باید سریعتر به سرمایهگذاران ارائه شود.
رحمانی عنوان کرد: سهم منابع بانکی این استان اندک است درحالیکه کهگیلویه و بویراحمد در همه زمینهها از جمله جبهه و جنگ پیشتاز دیگر استانها بوده و باید منابع هم متناسب با این رشادتها باشد.
وی تصریح کرد: شهرداری یاسوج برای جذب سرمایهگذار باید پایکار بیاید تا سرمایهگذار نیاید نمیتوان انتظار درآمدزایی داشت. زیرساختهای یاسوج مناسب و زیبنده نیست.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ورود دادستانی به موضوع رفع مشکلات پتروشیمی گچساران عنوان کرد: محیطزیست و منابع طبیعی برای رفع مشکل این سرمایه استانی و کشوری پایکار بیایند.
وی گفت: صنعت مبتنی بر نفت و گاز در استان باتوجهبه ظرفیتهای موجود باید گسترش یابد؛ زیرا هنوز نتوانسته در توسعه استان پررنگ ظاهر شود.
رحمانی با اشاره به بخش تعاون، ادامه داد: باید در مدیریت تعاونیها بازنگری شود و توانمند بشوند و بخشی از وضع موجود تعاونیها به عملکرد ما برمیگردد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: فلسفه وجودی ما حمایت از بخش خصوصی و معیشت مردم است.
کد مطلب: 491770