سازمان هواشناسی اعلام کرد
سامانه بارشی فردا وارد کشور میشود/ هشدار بارشهای سنگین در ۶ استان / پیشبینی کولاک و یخبندان درکهگیلویه و بویراحمد
4 بهمن 1402 ساعت 14:33
رئیس مرکز ملی پیشبینی سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور از صدور هشدار بارشهای شدید در ۶ استان خبر داد و گفت: هفته آینده دمای هوا در اکثر مناطق کشور به طور محسوسی کاهش مییابد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی سازمان هواشناسی با اشاره به ورود سامانه بارشی به کشور از صدور هشدار بارشهای شدید در ۶ استان خبر داد و گفت: هفته آینده دمای هوا در اکثر مناطق کشور به طور محسوسی کاهش مییابد.
صادق ضیائیان با اشاره به اینکه سامانه بارشی امروز در شمال غرب، نوار شمالی و زاگرس مرکزی فعال است اظهار کرد: فردا سامانه بارشی در استانهای زنجان، کردستان و ارتفاعات تهران و البرز و به صورت خفیف در مناطق ساحلی فعال خواهد بود. همچنین در خراسان رضوی انتظار بارش داریم.
وی با اشاره به ورود سامانه بارشی جدید به کشور ادامه داد: برای فردا در استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، شمال فارس، غرب اصفهان و شرق لرستان بارشهای شدید پیشبینی شده است. برای این استانها تا ساعاتی دیگر هشدار سطح نارنجی صادر خواهیم کرد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه روز جمعه در استانهای خراسان رضوی، سمنان، یزد، خراسان جنوبی، کردستان ایلام نیمه شمالی بوشهر و مناطق مرکزی بارش خواهیم داشت گفت: شنبه هفته آینده بارشها گستردهتر شده و در نیمه غربی کشور یعنی استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، کرمان، هرمزگان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، همدان، مرکزی، زنجان، قزوین، البرز، تهران، گیلان و خراسان شمالی بارش برف و باران خواهیم داشت.
ضیائیان در رابطه با بارشهای استان تهران نیز گفت: فردا پنجشنبه بارشها نسبت به امروز کمتر است. از اواخر وقت جمعه مجددا بارشها در پایتخت آغاز شده و پیشبینی میکنیم روز شنبه بارشهای خوبی در تهران داشته باشیم.
وی از پدیده وزش باید شدید در استانهای مرکز کشور طی روز آینده خبر داد و گفت: هفته آینده در اکثر مناطق کشور دما 3 تا 7 درجه کاهش مییابد که هفته نسبتا سردی نسبت به هفته گذشته خواهیم داشت.
بارشهای مناسب برای تهران در راه است
معاون بهره برداری شرکت آب منطقهای تهران گفت: در طی روزهای اخیر بارشهای خوبی در تهران داشتیم و پیشبینی شده که طی ماههای آتی نیز بارشهای مناسبی در تهران در پیش داشته باشیم.
راما حبیبی، معاون بهرهبرداری شرکت آب منطقهای تهران در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با وجود آنکه در سال جاری در یک سال خشک بهسر میبریم و در ادامه چند سال خشک قرار داریم، تا امروز حتی یک ساعت هم قطعی آب در بخش شرب نداشتهایم.
وی افزود: در طی روزهای اخیر بارشهای خوبی در تهران داشتیم و پیشبینی شده که طی ماههای آتی نیز بارشهای مناسبی در تهران در پیش داشته باشیم.
معاون بهره برداری شرکت آب منطقهای تهران تصریح کرد: امروز از مجموع یک میلیارد و 800 میلیون مترمکعب ظرفیت اسمی سدهای تهران 260 میلیون مترمکعب آب در سدهای پنجگانه تهران در مجموع وجود دارد که برابر با میزان ذخیره آب سدهای تهران در روز مشابه سال قبل است.
وی ادامه داد: اگر مردم در مصرف آب صرفهجویی کنند و اگر بارشهای مناسبی در ماههای آینده داشته باشیم، تلاش میکنیم در تابستان آینده در تأمین آب تهران مشکلی وجود نداشته باشد.
حبیبی از پروژه انتقال نشتی آب سد لار به منطقه کلان به عنوان یک پروژه مهم آب تهران نام برد و گفت: در صورت تأمین منابع مالی، این پروژه تا دو سال آینده تکمیل میشود.
وی افزود: حقآبه تهران از سد لار 330 میلیون مترمکعب در سال است که درحال حاضر تنها میتوان 170 میلیون مترمکعب آن را تأمین کرد، با اتمام پروژه انتقال نشتی آب سد لار، کل این حقآبه امین میشود.
حبیبی برداشت بیرویه از منابع زیرزمینی را یکی از عوامل بروز فرونشست دانست و گفت: سطح آب زیرزمینی در دشت تهران نسبت به درازمدت، افت 45 سانتیمتری داشته است.
وی افزود: میزان بارشهای تهران در سال آبی جاری تا امروز 64 میلیمتر بوده که نسبت به متوسط آمار درازمدت کاهشی 43 درصدی را نشان میدهد.
نخستین مرکز مطالعات مخاطرات هوا و اقلیم کشور در قم افتتاح شد
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: با تدبیر سازمان هواشناسی کشور و همکاری استانداری نخستین مرکز مطالعات مخاطرات هوا و اقلیم کشور در قم افتتاح شد.
به نقل از روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، سحر تاج بخش مسلمان در حاشیه مراسم افتتاحیه این مرکز اظهار داشت: مرکز مطالعات مخاطرات هوا و اقلیم زیر نظر پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو فعالیت خود را دنبال میکند.
وی افزود: این نخستین مرکز تخصصی مطالعات مخاطرات هوا و اقلیم کشور است که مهمترین ماموریت آن مطالعه و پژوهش در باره اقلیم و مخاطرات جوی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: گرمایش زمین و گسترش مخاطرات جوی و اقلیمی ضرورت شناخت مخاطرات مربوط به هوا و اقلیم را دو چندان کرده است.
تاج بخش مسلمان گفت: سازمان هواشناسی کشور به عنوان متولی پایش و پیشبینی جو و مرجع ملی تغییر اقلیم همواره تلاش کرده است تا در شرایط مختلف خدمات خود را توسعه دهد.
پیشبینی کولاک و یخبندان درکهگیلویه و بویراحمد
هواشناسی کهگیلویه وبویراحمد با توجه به ورود وضعیت هوا از بامداد روز جمعه ششم بهمن تا اواخر روز شنبه هفتم بهمن ماه برای این استان هشدار نارنجی صادر کرد.
رئیس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه وبویراحمد گفت: این هشدار برای مناطق مختلف استان مانند یاسوج، باشت، امامزاده جعفر، بویراحمد، چرام، دهدشت، دوگنبدان، سی سخت، لنده و مارگون صادر شده است.
ولی بهرهمند افزود: کولاک برف، بارش باران، رگبار رعد و برق، کاهش محسوس دما و وزش شدید باد از ویژگیهای این سامانه بارشی است.
وی تصریح کرد: اختلال در ناوگان حمل و نقل جادهای، یخ زدگی و لغزندگی جادههای ارتباطی در گردنههای کوهستانی به سبب بارش برف، بسته شدن گردنههای برف گیر، کاهش دید، کولاک برف، سیلابی شدن مسیلها، آب گرفتگی معابر در نواحی روستایی مناطق سردسیر و گرمسیر از خطرات این سامانه است.
رئیس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد از مردم استان خواست در بازه زمانی فعالیت سامانه مذکور از توقف در حاشیه مسیلها و رودخانهها و همچنین انجام فعالیتهای کوهنوردی بپرهیزند.
او از شهروندان خواست تا در روزهای آینده از سفرهای برونشهری پرهیز کنند، عشایر در این مدت جابهجا نشوند و ناوگان حملونقل و راهداریها در آمادگی به سر ببرند همچنین دستگاههای امدادرسان آمادگی خدمترسانی داشته باشند.
رئیس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: میزان بارش بلند مدت سالانه درایستگاه یاسوج ۷۹۶، سی سخت ۶۹۶. ۷، دوگنبدان ۴۳۷. ۴، دهدشت ۵۰۳، لیکک ۴۰۶. ۷، مارگون ۶۲۶ و منطقه امامزاده جعفر ۴۴۱ میلیمتر است.
وی خاطرنشان کرد: میانگین بلند مدت سالیانه بارش باران در استان کهگیلویه و بویراحمد ۵۸۰ میلیمتر است.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
این استان با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت یک درصد مساحت کشور را در اختیار دارد.
کد مطلب: 471756