کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

تلاش پنهانی وزارت نیرو برای انتقال آب از سد خراسان به فلات مرکزی/ صدایی از کسی در نمی‌آید + سند

20 تير 1402 ساعت 9:53

با انتقال آب سد خراسان بزرگترین سایت تاریخی ایلامی تخریب، ۲۱ روستا آواره و ۱۲ هزار هکتار پوشش مرتعی و جنگلی بلوط مدفون می‌شوند.


با انتقال آب سد خراسان بزرگترین سایت تاریخی ایلامی تخریب، ۲۱ روستا آواره و ۱۲ هزار هکتار پوشش مرتعی و جنگلی بلوط مدفون می‌شوند.
به گزارش کبنا، مشاور وزارت نیرو در نامه جدیدی به دنبال مجوز انتقال آب از سد خرسان ۳ به فلان مرکزی هستند. در پی این نامه گویا بدون توجه به تخریب بزرگترین سایت تاریخی ایلامی، مدفون شدن و آوارگی ۲۱ روستا، مدفون شدن ۱۲ هزار هکتار پوشش مرتعی و جنگلی بلوط و تخریب دنا، در سکوت خبری دنبال مجوز انتقال هستند.
تلاش برای دریافت مجوز زیست محیطی سد خرسان سه و انتقال آب به فلات مرکزی در سکوت خبری
شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران وزارت نیرو در نامه جدیدی به دنبال دریافت مجوز زیست محیطی سد خرسان سه و انتقال آب از این سد به فلات مرکزی است.
تلاش برای دریافت مجوز زیست محیطی سد خرسان سه و انتقال آب به فلات مرکزی در سکوت خبری
علی اصغر حاج ملاعی مُجری طرح انتقال آب به یزد در نامه‌ای به کریمی مدیرکل دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با موضوع ارسال گزارش اصلاح شده ارزیابی اثرات زیست محیطی و آلبوم نقشه‌های مطالعات مرحله اول خط انتقال آب به استان یزد و شهر‌های مسیر از سد خرسان سه جهت اخذ مجوز زیست محیطی، از او خواسته است که همکاری‌های لازم جهت صدور مجوز زیست محیطی سدخرسان سه با این شرکت صورت گیرد.
رونوشت این نامه که در تاریخ دهم تیرماه امسال بشماره نامه ۵۸/۱۷۵ پیوست دار نگارش شده به استحضار " اسلام جاودان خرد" مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد نیز رسیده است.
به گزارش کبنا، با انتقال آب سد خراسان سه بزرگترین سایت تاریخی ایلامی تخریب، ۲۴ روستا آواره و ۱۲ هزار هکتار پوشش مرتعی و جنگلی بلوط مدفون می‌شوند.
سد خرسان سه یکی از ۲۵ سد در پرونده سرشاخه‌های کارون در زاگرس است که بدون اخذ مجوز‌های قانونی ارزیابی اثرات محیط زیستی و اقتصادی اجتماعی، عملیات اجرایی آن بر روی رودخانه خرسان در مرز استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری آغاز شده است.
با ساخت این سد بیش از ۲۴۰۰ هکتار از جنگل‌ها و بوته‌زار‌های منطقه زاگرس در این دو استان زیرآب می‌رود و هزاران ذخیره نادر جنگلی از گونه‌های بلوط ایرانی، بنه و بادام وحشی را در خط مرزی منطقه حفاظت‌شده دنا نابود می‌کند.
براساس گفته‌های اهالی منطقه و همچنین کورش درخشان‌زاده، فرماندار شهرستان دنا، با احداث این سد تعداد ۲۴ روستا با بیش از ۸۰۰ خانوار در دو استان چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد به زیرآب خواهد رفت و میلیارد‌ها تومان معیشت در حوزه زراعت و باغداری، دامداری، پرورش زنبورعسل و آبزی‌پروری از بین خواهد رفت.
تعداد ۲۶ اثر تاریخی باستانی و طبیعی متأثر از احداث این سد خواهند شد که آبشار مُنج، آبشار آتشگاه به‌عنوان طولانی‌ترین آبشار کشور از این آثار ارزشمند و مزیت‌های منحصر بفرد طبیعی، اقتصادی و اشتغال زایی منطقه است.
خسارت‌های ناشی از سد خرسان سه برای استان کهگیلویه و بویراحمد، زیر آب رفت بیش از ۱۷ روستا به طور کامل و در بخش کشاورزی زراعت و باغات ۲۳ روستا خواهد بود. "لمای سفلی"، "دزک بالا و پایین"، "مازه گز"، "لمای علیا"، "دره شوره"، "مُنج"، "دشت بز"، "ده پایین"، " لهسوار"، "دو راه"، "سر سور"، "ده شیخ"، "سرتنگ"، "کله گه"، " گل چهرآباد"، "رودشتی"، "کله حمام"، " سرتل چینگو"، "بیژگن"، "درب کلات محمودی" برخی از روستا‌های هستند که بر اثر زیر آب رفتن نابود می‌شوند و یا کشاورزی آن‌ها زیر آب می‌رود.
مزارستان ۱۲ شهید و حرم مطهر سه امامزاده باساخت این سد زیر آب خواهند رفت.

وزارت نیرو


کد مطلب: 464569

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/464569/تلاش-پنهانی-وزارت-نیرو-انتقال-آب-سد-خراسان-فلات-مرکزی-صدایی-کسی-نمی-آید-سند

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1