کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

سازمان هواشناسی اعلام کرد

هواشناسی: بارش باران بیشتر نقاط کشور را فرا می‌گیرد / احتمال کولاک و طغیان رودخانه‌ها در ۹ استان

8 فروردين 1402 ساعت 10:54

سازمان هواشناسی با هشدار نارنجی کاهش ۲۰ درجه‌ای دما در برخی مناطق کشور از احتمال وقوع کولاک، طغیان رودخانه‌ها و آب‌گرفتگی معابر در ۹ استان خبر داد.


سازمان هواشناسی با هشدار نارنجی کاهش ۲۰ درجه‌ای دما در برخی مناطق کشور از احتمال وقوع کولاک، طغیان رودخانه‌ها و آب‌گرفتگی معابر در ۹ استان خبر داد.
به گزارش کبنا، بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز و فردا در استان‌های ساحلی دریای خزر، خراسان شمالی،‌ خراسان رضوی،‌ خراسان جنوبی،‌کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد، اصفهان، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و برخی مناطق استان‌های غربی کشور بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی شده است.
پنجشنه جو آرامی در کشور پیش بینی شده و روز جمعه سامانه بارشی جدید وارد کشور شده و در مناطق شمال غرب،‌غرب، جنوب غرب، استان‌های ساحلی دریای خزر و استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی باعث رگبار،‌ رعدوبرق، وزش باد شدید  موقتی و در مناطق مستعد بارش تگرگ و برف می‌شود. از این رو توصیه می‌شود مسافران نوروزی تمهیدات لازم در این مناطق را به عمل آوردند.
شنبه هفته آینده در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق و دامنه‌های جنوبی البرز بارش روی می‌دهد. روزهای جمعه و شنبه کاهش 10 تا 20 درجه‌ای دما در استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل و 5 تا 10 درجه‌ای در شمال غرب،‌ غرب، و دامنه‌های جنوبی البرز پیش بینی شده است.
توصیف سامانه اول: ادامه فعالیت سامانه بارشی
زمان پایان: چهارشنبه 1402/01/09
نوع مخاطره: بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، کاهش نسبی دما، در نقاط مستعد تگرگ، در ارتفاعات و نواحی با اقلیم سرد بارش برف
منطقه اثر:
سه‌شنبه 1402/01/08: فارس، سمنان، گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، آذربایجان شرقی، جنوب آذربایجان غربی، البرز، قزوین، قم، تهران، زنجان، کردستان، همدان، اصفهان، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، کرمان و یزد.
چهارشنبه 1402/01/09: خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، ارتفاعات مرکزی کرمان و غرب آذربایجان غربی
اثر مخاطره: کاهش دید، احتمال اختلال در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، صاعقه، احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان‌آب، احتمال طغیان رودخانه‌ها، در نواحی کوهستانی بویژه گردنه‌ها کولاک برف و احتمال آسیب به صنعت کشاورزی، به‌ویژه در مورد کاهش دما.
توصیه: اجتناب مطلق از اتراق در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در سفرهای برون شهری، در صورت سفر با خودرو، به همراه داشتن تجهیزات لازم، از جمله لباس زمستانی و سوخت کافی، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، در نواحی سردسیر آمادگی برای برف روبی توسط دستگاه‌های مربوطه و پرهیز از انجام هرگونه عملیات کشاورزی عدم تردد دامداران و عشایر در ارتفاعات و حاشیه رودخانه‌ها انتقال نهاده‌های کشاورزی به مکان‌های مسقف.
توصیف سامانه دوم: افزایش گرادیان فشاری
زمان پایان: پنجشنبه 1402/01/10
نوع مخاطره: وزش باد شدید، رخداد تندبادهای لحظه‌ای و در نواحی مستعد همراه با خیزش گردوخاک
منطقه اثر:
سه‌شنبه 1402/01/08: سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و بوشهر.
چهارشنبه 1402/01/09: سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل.
پنجشنبه 1402/01/10: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، کرمانشاه، همدان، قزوین، البرز، تهران، مرکزی، قم و نیمه جنوبی سمنان.
اثر مخاطره: در صورت خیزش گردوخاک، کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید و اختلال در ناوگان حمل‌ونقل، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنرها و تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت به‌ویژه چادرهای مسافرتی و احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال آسیب به صنعت کشاورزی.
توصیه: اطمینان از استحکام سازه‌های موقت به‌ویژه چادرهای مسافرتی، تعطیل و حداقل محدود کردن فعالیت‌های عمرانی و عدم عبور و مرور و پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال.
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی
زمان پایان: سه‌شنبه 1402/01/08
نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق، بارش تگرگ، وزش باد شدید موقت، کاهش محسوس دما، در نقاط مرتفع و سردسیر بارش برف و کولاک برف
منطقه اثر:
سه‌شنبه 1402/01/08: خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام و شمال و شرق خوزستان.
اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، طغیان رودخانه‌ها، در نواحی کوهستانی کولاک برف، صاعقه، رانش زمین و ریزش سنگ در نواحی کوهستانی، خسارت به سازه‌های موقت به‌ویژه چادرهای مسافرتی و خسارت به صنعت کشاورزی.
توصیه: هنگام سفر با خودرو همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و عدم تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت بویژه چادرهای مسافرتی، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها در نواحی سردسیر آمادگی برای برف‌روبی توسط دستگاه‌های مربوطه، پرهیز از انجام هرگونه عملیات کشاورزی عدم تردد دامداران و عشایر در ارتفاعات و حاشیه رودخانه ها انتقال نهاده‌های کشاورزی به مکان‌های مسقف.
توصیف سامانه: نفوذ توده هوای سرد و تنش دمایی و کاهش 10 تا 15 درجه دما در استانهای ساحلی دریای خزر و اردبیل در صبح جمعه مورخ 1402/01/11 و تداوم کاهش دما از 8 تا 10 درجه در شمال غرب کشور و دامنه های جنوبی البرز و بتدریج در شمال شرق کشور در صبح شنبه مورخ 1402/01/12، تداوم کاهش دما از 5 تا 7 درجه در شمال شرق و شرق کشور در صبح یک شنبه مورخ 1402/01/13
زمان شروع: صبح جمعه 1402/01/11
زمان پایان: پیش از ظهر یکشنبه 1402/01/13
نوع مخاطره: خسارت به صنعت کشاورزی
منطقه اثر:
جمعه 1402/01/11: اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، نیمه شمالی استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی.
شنبه 1402/01/12: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، زنجان، همدان، قزوین، البرز، تهران، گیلان، مازندران، گلستان، شمال استانهای سمنان و خراسان رضوی.
یکشنبه 1402/01/13: سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شرق یزد.
اثر مخاطره: خسارت به شکوفه‌های درختان و سرمازدگی جوانه‌ها
توصیه: استفاده از محلول های ضد سرمازدگی جهت مقابله با باکتری های مولد هسته یخ در گیاه
مصرف کود‌های اسید آمینه و پتاسه و ترکیبات بُر و روی به صورت غیر مستقیم در بالای تاج درختان جهت مقاوم‏ سازی درختان به سرما.
تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت.
ایجاد پوشش روی نهال‌های جوان و درختان آسیب پذیر (پلاستیک سیاه، گونی، پلی اتیلن و نایلون)، تامین سوخت.
سرویس و راه‌اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه‌، مرغداری و دامداری‌ها با توجه به کاهش محسوس دما.
محافظت از تاسیسات و سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین.
خودداری از انجام هرس درختان، روشن کردن آتش و ایجاد مه دود در باغات (در ساعات نزدیک صبح و بامداد)، عدم مبارزه شیمیایی در مناطقی که دما به زیر صفر می‌رسد.
هواشناسی: بارش باران بیشتر نقاط کشور را فرا می‌گیرد
 برابر پیش‌بینی سازمان هواشناسی، امروز (سه‌شنبه) بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقتی و در نقاط مستعد بارش تگرگ بسیاری نقاط کشور را در بر می‌گیرد.
سازمان هواشناسی اعلام کرد: امروز برای مناطقی از استان‌های ساحلی خزر، همچنین خراسان‌های رضوی، شمالی و جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، نقاطی از استان‌های یزد و اصفهان، همچنین برای نقاط استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و استان‌های غربی کشور، بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقتی و در نقاط مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی شده است.

برپایه این گزارش، فردا (چهارشنبه) در برخی نقاط خراسان رضوی و همچنین سیستان و بلوچستان بارش خفیف و پراکنده رخ خواهد داد و سپس این سامانه بارشی از مرزهای کشور خارج خواهد شد؛ بر این اساس برای پنجشنبه جوی آرام در کشور پیش‌بینی می‌شود.
گزارش سازمان هواشناسی می‌افزاید: فردا و پس فردا افزایش محسوس دما در استان‌های ساحلی خزر و همچنین استان اردبیل را شاهد خواهیم بود.
همچنین در روز جمعه سامانه جدید بارشی وارد کشور شده و مناطقی از شمال غرب، غرب، جنوب غرب، استان‌های ساححلی خزر و دامنه‌های جنوبی البرز بارش‌ها آغاز خواهد شد و همراه با رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید موقتی، در مناطق مستعد همراه با تگرگ و بارش برف در ارتفاعات خواهد بود.
سازمان هواشناسی به مسافران نوروزی توصیه کرد: تهمیدات لازم را در این زمینه و مواجهه با شرایط کاهش دمایی و افزایش بارش‌ها بیندیشند، زیرا از روز شنبه مجدد در شمال غرب، سواحل شمالی، شمال شرق و دامنه‌های جنوبی البرز، بارش خواهیم داشت.
بر اساس این گزارش، روزهای جمعه و شنبه کاهش ۱۰ تا ۲۰ درجه ای دما در استان‌های ساحلی دریای خزر و استان اردبیل خواهیم داشت، همچنین کاهش پنج تا ۱۰ درجه‌ای دما در مناطق شمال غرب، غرب و دامنه‌های جنوبی البرز پیش‌بینی می‌شود و جمعه و شنبه وزش باد شدید و پدیده گرد و خاک را در استان‌های غربی خواهیم داشت.
در سه روز آینده خلیج فارس و تنگه هرمز مواج و روزهای جمعه و شنبه دریای خزر مواج و متلاطم خواهد بود.
برای تهران، امروز آسمان نیمه ابری است و بارش‌های پراکنده در برخی نقاط استان احتمال می‌رود. فردا و پس فردا آسمان پایتخت صاف است، اما جمعه شب  بارش باران در تهران آغاز می‌شود. همچنین در روز شنبه آسمان پایتخت گاهی رگبار و رعد و برق خواهد داشت.
بیشینه دمای تهران در روز جاری ۲۰ درجه و فردا و پس فردا به ۲۲ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید. همچنین روز جمعه ۲۰ درجه و شنبه هفته آینده به ۱۴ درجه خواهد رسید.


کد مطلب: 460331

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/460331/هواشناسی-بارش-باران-بیشتر-نقاط-کشور-فرا-می-گیرد-احتمال-کولاک-طغیان-رودخانه-ها-۹-استان

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1