سازمان هواشناسی اعلام کرد
هشدار تقویت فعالیت سامانه بارشی در ۱۴ استان / کولاک کهگیلویه و بویراحمد را در بر میگیرد
23 بهمن 1401 ساعت 9:06
سازمان هواشناسی با صدور هشدار تقویت فعالیت سامانه بارشی در ۱۴ استان از جمله تهران از احتمال وقوع کولاک، خسارت به کشاورزان و افت فشار گاز خبر داد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار تقویت فعالیت سامانه بارشی در ۱۴ استان از جمله تهران از احتمال وقوع کولاک، خسارت به کشاورزان و افت فشار گاز خبر داد.
به گزارش کبنا، بر اساس نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی امروز در جنوب غرب، غرب، شمال غرب، ارتفاعات و دامنههای زاگرس،ارتفاعات و دامنههای جنوبی البرز، سواحل دریای خزر، مرکز، شمال شرق و شمال استانهای فارس و بوشهر بارش برف و باران روی میدهد. شدت بارشهای امروز برای استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال غرب فارس، اصفهان، لرستان و شمال و شرق خوزستان است.
فردا در بخشهایی از شمال شرق، شرق و دامنه و ارتفاعات زاگرس مرکزی، شمال بوشهر و فارس بارشها ادامه دارد و در برخی مناطق دامنههای جنوبی البرز و سواحل دریای خزر بارش پراکنده روی میدهد. شدت بارشهای فردا برای استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال غرب فارس و اصفهان است.
سهشنبه سامانه بارشی در غرب، مرکز، جنوب غرب، سواحل دریای خزر، ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی فعال است. چهارشنبه ضمن تشدید بارشها در دامنههای زاگرس و شمال شرق،در دامنههای البرز، غرب و شمال غرب کشور نیز بارش برف و باران روی میدهد.
پنجشنبه بارش پراکنده در نوار شمالی کشور و بخشهایی از فارس و بوشهر ادامه دار. از امروز تا چهارشنبه در نوار شرقی کشور، خوزستان، ایلام، اصفهان، فارس، یزد، کرمان و بوشهر وزش باد شدید و در مناطق مستعد گردوخاک و کاهش دید افقی روی میدهد.
توصیف سامانه: سامانه بارشی
زمان پایان: سهشنبه 1401/11/25
نوع مخاطره: بارش باران، گاهی رعدوبرق ، در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف، وزش باد موقتی، رخداد مه.
منطقه اثر:
یکشنبه 1401/11/23: جنوب آذربایجان غربی، جنوب آذربایجان شرقی، جنوب اردبیل، زنجان، گیلان، مازندران، نیمه شمالی خراسان رضوی، سمنان، خراسان شمالی، قم، ایلام، خوزستان.
دوشنبه 1401/11/24: لرستان، شمال غرب فارس، همدان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، ارتفاعات استانهای گلستان، سمنان، مازندران و شمال شرق تهران.
سهشنبه 1401/11/25: ایلام، کرمانشاه، همدان، مرکزی، قم، تهران، البرز، غرب سمنان.
اثر مخاطره: کاهش دید، لغزندگی جادهها، احتمال اختلال در ناوگان حملونقل، احتمال آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب در مسیلها، احتمال خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال افت فشار گاز و قطعی برق.
توصیه: احتیاط در سفرها، به همراه داشتن تجهیزات کافی در هنگام مسافرت با خودرو، تمهیدات لازم در صنعت کشاورزی برای جلوگیری از خسارات، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی، لایروبی کانالها و آبروها و مدیریت در مصرف منابع انرژی بهویژه گاز و برق.
توصیف سامانه: تقویت فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: یکشنبه 1401/11/23
زمان پایان: سهشنبه 1401/11/25
نوع مخاطره: بارش برف یا باران، رخداد مه، کاهش دید، وزش باد شدید، گاهی رعدو برق، در مناطق سردسیر، ارتفاعات و دامنهها بارش برف، احتمال وقوع بهمن و کولاک برف.
منطقه اثر:
یکشنبه 1401/11/23: کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شمال و شرق خوزستان، لرستان، غرب و جنوب اصفهان، شمال غرب فارس، همدان، مرکزی، شرق ایلام، کرمانشاه، کردستان، قزوین، البرز، تهران.
دوشنبه 1401/11/24: چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال شرق خوزستان، غرب و جنوب اصفهان.
سهشنبه 1401/11/25: لرستان، شمال شرق خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب و جنوب اصفهان.
اثر مخاطره: انسداد راههای روستایی و اختلال در جادههای مناطق سردسیر، ارتفاعات و دامنه استانهای واقع در رشته کوه زاگرس، جاری شدن روانآب، سیلابی شدن مسیلها، بالا آمدن سطح آب رودخانهها، آبگرفتگی معابر، اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهر، اختلال در فعالیتهای عمرانی، صاعقه، اختلال در ناوگان حمل و نقل، خسارت به صنعت کشاورزی، رخداد بهمن، اختلال در انتقال منابع انرژی بهویژه برق و گاز.
توصیه: آمادگی دستگاههای اجرایی برای برفروبی و بازگشایی مسیرها، پرهیز از سفرهای خارج از شهر، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایرکوچرو، مدیریت در مصرف و انتقال منابع انرژی بهویژه گاز و برق، عدم توقف و تردد در حاشیه رودخانهها و مسیلها، پاکسازی آبروها و کانالهای عبور آب درون شهری، پاکسازی دهانه پلها، انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارات احتمالی، از جمله نمکپاشی، توسط شهرداریها، راهداریها و ارگانهای امدادی و مدیریت مناسب توسط سازمان آب و فاضلاب و سایر دستگاههای اجرایی مسئول .
توصیف سامانه اول: وزش باد نسبتاً شدید، افزایش ارتفاع موج دریا، بارش پراکنده باران
زمان پایان: صبح سهشنبه 1401/11/25
نوع مخاطره: افزایش ارتفاع موج 1 تا 1.5 متر در سواحل و تا 2 متر در نواحی دور از ساحل، وزش باد حداکثر 32 نات
منطقه اثر:
یکشنبه 1401/11/23: نواحی شمالی خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر.
دوشنبه 1401/11/24: نواحی شمالی خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر.
سهشنبه 1401/11/25: نواحی شمالی خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر.
اثر مخاطره: آسیب به تورهای صیادی و قفسهای پرورش ماهی، اختلال در ترددهای دریایی، خطر غرق شدن شناورهای سبک و نیمهسنگین و آسیب به شناورهای سنگین.
توصیه: جلوگیری از تردد شناورهای سبک و فعالیت های تفریحی، ممنوعیت عملیات غواصی و شنا، جمع آوری تورهای صیادی و محدودیت در فعالیتهای دریایی در ساحل و فراساحل، اتخاذ تمهیدات لازم جهت پیشگیری ازخسارت احتمالی به تاسیسات دریایی.
توصیف سامانه دوم: افزایش ارتفاع موج دریا و بارش باران
زمان شروع: سهشنبه 1401/11/25
زمان پایان: اوایل وقت چهارشنبه 1401/11/26
نوع مخاطره: افزایش ارتفاع موج 1 تا 1.5 متر در سواحل و تا 2 متر در نواحی دور از ساحل
منطقه اثر:
سهشنبه 1401/11/25: مناطق ساحلی و دور از ساحل دریای خزر.
چهارشنبه 1401/11/26: مناطق ساحلی و دور از ساحل دریای خزر.
اثر مخاطره: آسیب به تورهای صیادی و قفسهای پرورش ماهی،اختلال در ترددهای دریایی، خطر غرق شدن شناورهای سبک و نیمهسنگین و آسیب به شناورهای سنگین.
توصیه: جلوگیری از تردد شناورهای سبک و فعالیت های تفریحی، ممنوعیت عملیات غواصی و شنا، جمع آوری تورهای صیادی و محدودیت در فعالیتهای دریایی در ساحل و فراساحل، اتخاذ تمهیدات لازم جهت پیشگیری ازخسارت احتمالی به تاسیسات دریایی.
کولاک کهگیلویه و بویراحمد را در بر میگیرد
به گزارش کبنا و بهنقل از روابط عمومی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد، علی کریمی اظهار داشت: با توجه به ورود سامانه بارشی از روز یکشنبه 23بهمن ماه جاری، سازمان هواشناسی برای کهگیلویه و بویراحمد هشدار سطح نارنجی هواشناسی صادر کرد.
وی عنوان کرد: سامانه بارشی جدید از بامداد روز یکشنبه روز یکشنبه 23بهمن ماه جاری وارد کهگیلویه و بویراحمد میشود و دامنه فعالیت آن تا صبح روز چهارشنبه 26 بهمنماه ادامه دارد.
کریمی افزود: بارش باران، رعد و برق، مه، کولاک برف، کاهش دید و احتمال تگرگ از ویژگی های این سامانه بارشی است.
وی تصریح کرد: جاری شدن روان آب، بالا آمدن ناگهانی آب رودخانهها، آبگرفتگی معابر عمومی، اختلال در تردد ناوگان حمل و نقل ،لغزندگی جاده ها،احتمال کولاک برف در مسیرهای کوهستانی، بسته شدن جادهها بهویژه راههای ارتباطی روستایی در مناطق سردسیری ،اختلال در فعالیت های عمرانی ، خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال رخداد بهمن از مهمترین خطرات این سامانه بارشی است.
کریمی از مردم استان خواست در بازه زمانی فعالیت سامانه بارشی از توقف در حاشیه مسیلها و رودخانهها و همچنین انجام فعالیتهای کوهنوردی بپرهیزند.
وی از شهروندان خواست تا در روزهای آینده از سفرهای برونشهری پرهیز کنند، عشایر در این مدت جابهجا نشوند و ناوگان حملونقل و راهداریها در آمادگی به سر ببرند و دستگاههای امدادرسان آمادگی خدمترسانی داشته باشند.
به گفته کریمی، از اول مهر امسال تاکنون در یاسوج546.2، سی سخت 483.9، مارگون 481، دوگنبدان 344.9، دهدشت 423.5، لیکک 349.2، چرام 466.5، لنده 571 و امامزاده جعفر 371.6 میلی متر بارش باران باریده است.
کریمی اضافه کرد: میانگین بارش استانی در سال زراعی جاری 448.7میلی متر است که نسبت به میانگین 427.6 میلیمتر سال زراعی پارسال 21میلی متر افزایش نشان می دهد.میانگین بلندمدت سالانه بارش باران در استان کهگیلویه و بویراحمد تا امروز 374.9 میلیمتر است.
وی افزود: میزان بارش بلندمدت سالانه در ایستگاه یاسوج471.1 ،سی سخت 400.3 دوگنبدان 300.3، دهدشت 344.2، لیکک 289.2، مارگون 366.7. لنده 520.8،چرام 367.8 و منطقه امامزاده جعفر 313.8 میلیمتر است.
کد مطلب: 458321