کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا بررسی کرد؛

نشست معتمدان و بزرگان کهگیلویه و بویراحمد؛ یک ضعف و چند حسن

15 آذر 1401 ساعت 21:22

با وجود اینکه در بسیاری از نشست‌های هم‌اندیشی و هم‌افزایی در کهگیلویه و بویراحمد، چهره‌های تکراری دیده می‌شوند، لزوم توجه به چهره‌های آکادمیک و نخبگان نیز یکی از خلأهای جدی در این استان است.


با وجود اینکه در بسیاری از نشست‌های هم‌اندیشی و هم‌افزایی در کهگیلویه و بویراحمد، چهره‌های تکراری دیده می‌شوند، لزوم توجه به چهره‌های آکادمیک و نخبگان نیز یکی از خلأهای جدی در این استان است.
به گزارش کبنا، چندی پیش همایش هم‌اندیشی و هم‌افزایی ریش‌سفیدان، معتمدان، بزرگان و چهره‌های شاخص کهگیلویه و بویراحمدی، به میزبانی دانشگاه یاسوج با حضور جمعی از مسئولین استانی برگزار شد.
با وجود چهره‌های شاخصی همچون نماینده ولی فقیه، استاندار و فرمانده سپاه فتح استان و ابراز نکات مهمی از سوی آنها، جای خالی بسیاری از چهرها به چشم می‌آمد.
نفس برگزاری چنین نشست‌هایی در جای خود قابل تقدیر است. در این نشست، نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد نکات مهمی را مطرح کرد؛ سردار خرمدل با سخنان خود سالن را به وجد آورد و استاندار نیز چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای برای کهگیلویه و بویراحمد ترسیم کرد.
اما با این وجود، جای خالی برخی از چهره‌های کهگیلویه و بویراحمدی همچون یک خلأ بزرگ احساس می‌شد.
در بسیاری از چنین نشست‌هایی معمولاً چهره‌های تکراری دیده می‌شوند که نسبت چندانی با وضعیت اینجا و اکنون کهگیلویه و بویراحمد ندارند و نمی‌توانند همچون گذشته در معادلات سیاسی و اجتماعی نقش بازی کنند. ازاین‌رو، اطلاق عنوان متنفذ و اثرگذار برای آنها شاید تا حد زیادی درست نباشد.
ازاین‌رو چهره‌های تکراری که دوره آنها به سرآمده است، باید جای خود را به چهره‌های جوان‌تر و به‌ویژه دانشگاهی‌ها بدهند.
هر چند واضح است در بستر کهگیلویه و بویراحمد، نمی‌توان تعاملات قومی و طایفه‌ای را نادیده گرفت، اما ضروری است در کنار استفاده از چنین چهره‌هایی، دانشگاهیان نیز مورد توجه قرار گیرند.
مقام معظم رهبری هوشمندانه با شناخت ظرفیت‌های دانشگاهیان، سال جاری را «سال تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نام نهاده است؛ اما در غفلت برخی از مسئولین کهگیلویه و بویراحمدی، به چنین ظرفیت‌هایی چندان توجه نمی‌شود.
از سوی دیگر، این نشست چند روز پیش از هفته پژوهش و در مکانی تماماً پژوهشی به نام دانشگاه یاسوج برگزار شد. ازاین‌رو، لزوم دعوت دانشگاهیان و چهره‌های آکادمیک و پژوهشگر، بیش از پیش احساس می‌شد.
همان‌طور که از دغدغه‌های رهبر انقلاب می‌توان استنباط کرد، اقتصاد و تولید در زمانه کنونی، وقتی توسعه خواهد یافت که بر مبنای آکادمیک استوار شده باشد.
بازدیدهای میدانی خبرنگاران کبنانیوز از نمایشگاه هفته پژوهش نیز مؤید آن است که اغلب فناوران و نوآوران برتر، مربوط به بخش خصوصی‌اند که دانشگاهی نیز هستند. در مقابل، توان پژوهشی غیردانشگاهیان یعنی همان دستگاه‌های اجرایی بسیار کمتر از چهره‌های آکادمیک است. بنابراین لزوم توجه بیشتر به دانشگاه در چنین نشست‌هایی یکی از خلأهای اساسی تصمیم‌گیری در کهگیلویه و بویراحمد است.
از طرف دیگر، وقتی دانشگاهیان ببینند در چنین جلسات و نشست‌هایی از آنها دعوتی به عمل نمی‌آید و معیار انتخاب افراد، معادلات سیاسی می‌شود، ممکن است سرخورده شوند و عطای حضور در جامعه را به لقای آن ببخشند. در گذشته نیز دیده شده که برخی از چهره‌های نخبه دانشگاهی مهاجرت از استان را به حضور در آن ترجیح داده‌اند.
 ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت نیز که در دنیای امروز از اولویت‌های اساسی توسعه است، با نادیده گرفتن دانشگاهیان محقق نمی‌شود.
بنابراین با ذکر توجه به موارد گفته‌شده، انتظار می‌رود در کنار چهره‌های مطرح استانی کهگیلویه و بویراحمد، به چهره‌های جوان‌تر، آکادمیک، پژوهشگران و نخبگان نیز توجه شود.


کد مطلب: 455334

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/455334/نشست-معتمدان-بزرگان-کهگیلویه-بویراحمد-یک-ضعف-چند-حسن

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1