پیش بینی بورس امروز 2 آبان 1401؛
سه ترفند بازارساز برای کنترل دلار / صف خرید برای نیم سکه
2 آبان 1401 ساعت 10:03
در تمامی شش ماه نخست سال جاری تغییرات موجودی انبار در اقتصاد ایران منفی بوده، بررسی ها نشان میدهد علت اصلی این رخداد کاهش شدید موجودی انبار خودرو و قطعات بوده است.
بازار ارز یکشنبه در هرات با نرخ ۳۲ هزار و ۴۰۰ تومان باز شد اما زیر مقاومت ۳۲ هزار و ۶۸۰ تومان ماند. همین ماندگاری موجب شد که معاملهگران از حضور دلار در زیر سقف کانال نزولی سخن بگویند. باوجود اینکه دلار هرات نسبت به قیمت بسته شده شنبه ۳۰۰ تومان بالاتر بود اما در تهران نرخ دلار ثابت بود. قیمت دلار بازار تهران در ۳۲ هزار و ۷۰۰ تومان معامله میشود. باتوجه به اینکه دلار هرات طی ۱۸ روز گذشته در محدوده ۳۲ تا ۳۲ هزار و ۷۰۰ تومان در نوسان بوده، معاملهگران انتظار دارند از هر طرف قیمت بشکند، روند شکل بگیرد. برخی تحلیلگران میگویند ماندگاری نرخ در همین سطح میتواند تا ۳۲ هم آن را پایین بیاورد.
صف خرید دلار سهمیه و توافقی سنگین بود، معاملهگران میگویند بازارساز برای کنترل قیمت دلار سه تا تاکتیک اجرا میکند: بلوکه کردن معاملات سکه و آبشده، تزریق اسکناس در بازار ارز تهران، دستکاری در نرخ دلار هرات.
پدیده بازار، رفتار دلار نقدی و فردایی هرات در طول روز است. تا زمانیکه بانکها فعال هستند نرخ نقدی و فردایی نزدیک به هم هستند، به محض بسته شدن بانکها، نرخ نقدی از فردایی فاصله میگیرد.
بازار سکه و آبشده هم طی 21 روز گذشته بلوکه بود، یعنی قیمت فردایی بالاتر از نقدی است . معاملهگران اعتقاد دارند بازارساز با این ترفند بدنبال مدیریت قیمت دلار است، چون هرچه این بازار در وضعیت بلوکه باشد، حجم خرید و فروش پایین میآید و تقاضا برای دلار را کم میکند.
در بازار سکه معاملهگران میگویند صف خرید هر روز برای یک قطع شکل میگیرد، مثلا شنبه برای سکه خریدار زیاد بود، یکشنبه قرعه خرید به نام نیم سکه خورد.
تفاوت بازار با روزهای دیگر در انتظارات معاملهگران بود. در روز یکشنبه برخی معاملهگران درباره وضعیت بازار مسکن صحبت میکردند. آنها با استناد به برخی آمارها معتقد بودند مسکن دچار رکود شده و به زمان خرید نزدیک میشود. تحلیل این گروه روی فرصت خرید مسکن دور میزد و تصور میکردند باتوجه به سلطه بازارساز به بازار دلار، از یک طرف و نداشتن بازدهی بالا در ماههای پیشرو، از طرف دیگر، شاید بد نباشد شانس سرمایهگذاری در بازار مسکن تست شود. طرفداران این نظریه امروز قیمت زمین و خانه در محدوده شمالی را چک میکردند.
خنجر فولادی پشت بورس/هفت خوان بازار ارز
گزارش فولادی ها ضعیف تر از انتظارات بود وبهانه را به بازار سرمایه داد تا طلسم یکشنبه های خونین بازار سرمایه در مهر به آبان ماه هم سرایت کند.
بازار ارز در محدوده رنج قیمتی گرفتار شده و نوسان محدودی را تجربه می کند. سایه سنگین بازارساز بر بازار ارز و کنترل بازار توسط او باعث شده تا دلار برای شکست دژ محکم مقاومت تاریخی خود هفت خوان سختی پیش رو داشته باشد.گروه فولادی نیز در روز قبل پشت بازار را خالی کرد تا بازار سرمایه مهمترین حمایت روانی خود را از دست بدهد.
کنترل بازار تهران از کانال بازارهای همسایه
دلار تهران هر روز به وسیله یکی از بازارهای مرزی کنترل می شود در حالی که مقاومت دلار هرات در روز شنبه مانع رشد دلار تهران شد، روز قبل دلار سلیمانیه نگذاشت دلار تهران بالاتر از محدوده ۳۲ هزار و ۷۰۰ تومان را تجربه کند.
درهم امارات هم روز قبل به سختی خودش را بالای محدوده ۹۰۰۰ تومان نگه داشت تا به خریداران تازه نفس بازار ارز نشان دهد که این بازار به راحتی روی خوش خود را به خریداران نشان نمی دهد.
دلار تهران پس از آنکه در یازدهم مهرماه در شکست مقاومت ۳۳ هزار و ۴۰۰ تومان ناکام ماند دیگر نتوانست خود را به مقاومت فوق برساند و علی رغم بمباران خبرهای تحریم و توقف مذاکرات معامله گران حتی در رسیدن به کانال ۳۳ هزار تومان هم ناکام ماندند تا برای بازار روشن شود که بازارساز به این راحتی از جبهه ۳۳ هزار تومانی عقب نشینی نمی کند و بازار ارز برای شکستن دژ مقاومتی تاریخی خود باید از هفت خوان عبور کند زیرا بازارساز علیرغم تثبیت دلار تهران هر روز از یک کانال معامله گران را غافلگیر می کند.
ناامیدی در بازار طلا
قیمت سکه و ربع سکه در این هفته ثابت و بدون تغییر مانده است، با تعطیلی بازار جهانی در روز جمعه، قیمت اونس تغییری نکرد تا در روزهای رکود بازار ارز، سکه دستاویزی برای نوسان نداشته باشد. علیرغم عدم تغییر قیمت سکه و ربع سکه، قیمت طلای آب شده روز قبل کاهش یافت، کاهش قیمت طلای آب شده در شرایطی که ارزش ذاتی آن تغییری نکرده است نشان میدهد که برخی از معامله گران افزایشی از بازار طلا ناامید شده اند.
فریز قیمتی دلار در بازارهای موازی
اکوایران قیمت پایانی دلار در بازارهای مختلف را در هر روز محاسبه میکند و در نموداری اولین، کمترین،بالاترین و آخرین قیمت هفته منتهی به آن روز را قرار می دهد.
انجماد دلار به سایر بازارها نیز سرایت کرده است، آنطور که مشخص است فریز قیمت دلار تهران فقط در نرخ دلار آزاد محصور نمانده و نرخ دلار در سایر بازارهای موازی مورد بررسی نیز ثابت مانده است. تنها بازاری که روز قبل نوسان قیمتی را تجربه کرد نرخ دلاری درهم بود که با کاهش قیمت نسبت به روز پنجشنبه در مرز ۳۳ هزار تومان قرار گرفت. قیمت دلاری سکه امامی و ربع سکه روز قبل نسبت به روز شنبه بدون تغییر باقی ماندند.
فولادی ها پشت بازار سرمایه را خالی کردند
در روز قبل در میان این حجم از گزارش های خوب در میان بزرگان، بازار سرمایه به ساز فولادی ها چرخید و قرمز شد. گزارش فولادی ها ضعیف تر از انتظارات بود وبهانه را به بازار سرمایه داد تا طلسم یکشنبه های خونین بازار سرمایه در مهر به آبان ماه هم سرایت کند. در مهرماه در روزهای یکشنبه شاخص کل نسبت به میانگین هفته منفی بیشتری را تجربه کرده و هیچ یکشنبه ای مثبت نبوده است.
شاخص کل روز قبل به نظر می رسد حمایت یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را از دست داده و در صورتی که در پایین این حمایت تثبیت شود کار برای خریداران سخت می شود.
گروه فلزی بیشترین سهم را در ریزش روز قبل داشتند و سهم های اصلی این گروه منفی های بالایی را تجربه کردند، پافشاری این گروه در منفی های بالا در نهایت اکثریت سهام بازار سرمایه را با این گروه همراه کرد.
پیش بینی بورس امروز 2 آبان 1401 / آغازِ سرخِ آبان
دیروز در اولین روز آبان ماه شاخص به کانال 1.2 میلیونی سقوط کرد و نوید دهنده ماهی بحرانی برای معاملهگران بود. بورسیها در شرایطی به استقبال معاملات روز دوشنبه میروند که روز یکشنبه شاخص کل بورس به کانال یک میلیون و 200 هزار واحدی سقوط کرد. برای پیش بینی بورس امروز –دوشنبه 2 آبان- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه میکنیم. روز یکشنبه شاخص کل 9 هزار و 280 واحد افت کرد و شاخص کل هموزن هزار و 105 واحد نزول کرد. شاخص کل فرابورس نیز 68 واحد پائین آمد.
در پایان معاملات روز یکشنبه، 236 نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام 422 نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، 36 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 64 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز یکشنبه در بورس شرکت شیر پاستوریزه پگاه خراسان (غشان)، شرکت واسپاری ملت (ولملت) و شرکت شیر پاستوریزه پگاه اصفهان (غشصفا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت کشت و دامداری فکا (زفکا)، شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان (غگلپا) و شرکت ریل پرداز سیر (حریل) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای دکیمی (شرکت کیمی دارو)، فخوز (شرکت فولاد خوزستان) و شفن (شرکت پتروشیمی فناوران) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت شرکت تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک (گدنا)، شرکت بازرگانی و تولیدی مرجان کار (کمرجان) و شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب (ثغرب) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات یکشنبه 60 نماد صف خرید داشتند و 64 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 20 درصدی به 183 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش 46 درصد افزایش یافت و 123 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار 33 میلیون تومان بود و ارزش صفهای خرید نیز در رقم 98 میلیارد تومان ایستاد.
در پایان معاملات نماد وآذر (شرکت سرمایه گذاری توسعه آذربایجان) با صف خرید 16 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از وآذر، نمادهای بالبر (شرکت کابل البرز) و خموتور (شرکت موتورسازان تراکتورسازی ایران) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد گدنا تعلق داشت که ارزش آن 19 میلیارد تومان بود. پس از گدنا، نمادهای فخوز، کمرجان، آسیاتک و بهپاک صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
دیروز بورس تهران برای سومین روز متوالی نزول کرد و شاخص کل با ریزش 9 هزار واحدی به کانال پائینتر سقوط کرد.
همزمان با نزولی شدن بازار و افزایش نرخ افت آن، روند خروج پول حقیقی نیز برای شانزدهمین روز متوالی ادامه داشت.
خروج پول حقیقی دیروز 114 درصد افزایش یافت و به 210 میلیارد تومان رسید. شپنا، حفارس، ونوین، دی، فولاد، فملی، وبملت، وغدیر، آریان و وپاسار بیشترین خروج پول را داشتند و نمادهای فارس، فولاد، کگل، کچاد، فخوز، نوری، ومعادن، شفن، شپنا، وامید، وپاسار و شپدیس نمادهای بزرگ بورس بودند که بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند.
علاوه بر این با توجه به انتشار گزارشهای مالی میان دورهای، تنها امید سهامداران اثر مثبت گزارشهای 6 ماهه شرکتها بر بازار بود که این امید نیز نقش بر آب شد. هرچند که برخی از تحلیلگران معتقدند انتشار شبانه گزارشها موجب شده که معامله گران نسبت به آن غفلت کرده باشند اما به نظر میرسد که این تحلیل ساده نگارانه باشد. ریزش 9 هزار واحدی نمیتواند نتیجه غفلت معدودی از معاملهگران باشد. با این وصف انتظار میرود که معاملات امروز نیز نزول شاخص آغاز شود.
کد مطلب: 453679