کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

در پی انتشار خبر کبنانیوز از رتبه آخر استان در جذب تسهیلات مشاغل خانگی؛

مدیرکل کار کهگیلویه و بویراحمد به خبر کبنا پاسخ داد / آقای واعظی‌زاده از کِی تابه‌حال خوداظهاری جایگزین گزارشات آماری شده است؟ / چرا دقیقاً بعد از گزارش معاون وزیر متوجه عدم ثبت اطلاعات در سامانه شدید؟ / چه کسی راست می‌گوید؛ معاون وزیر یا واعظی زاده؟ / چشم امید متقاضیانِ سرگردان در اداره کار به استاندار

12 شهريور 1401 ساعت 19:18

در پی انتشار خبری در سایت خبری کبنانیوز با عنوان «نمره صفر استان در جذب تسهیلات مشاغل خانگی»، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد پاسخ داد. البته پاسخی که بیشتر به خوداظهاری شبیه است.


در پی انتشار خبری در سایت خبری کبنانیوز با عنوان «نمره صفر کهگیلویه و بویراحمد در جذب تسهیلات مشاغل خانگی»، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد پاسخ داد. البته پاسخی که بیشتر به خوداظهاری شبیه است.
واعظی‌زاده در گفت‌وگو با صداو سیمای استان عنوان کرد: سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از محل تسهیلات قرض الحسنه مشاغل خانگی ۸۶۰ میلیارد ریال منظور شده است.
واعظی زاده با اشاره به اینکه تاکنون ۲۹۰ میلیارد ریال به بانک توسعه تعاون و ۲۷۰ میلیارد ریال به بانک رفاه کارگران اختصاص یافته است افزود: جمع مبلغ تخصیص یافته به استان تاکنون ۵۶۰ میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: همچنین سهم دو بانک کشاورزی و پست بانک هر کدام ۱۵۰ میلیارد ریال منظور شده که تاکنون دستورالعمل اجرایی و اعتبار موردنظر از سوی ستاد مرکزی این بانک‌ها به استان ابلاغ نشده است.
واعظی زاده بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده توسط استاندار و مجموعه اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی از مجموع مبلغ تخصیص یافته به استان تاکنون ۴۹ میلیارد ریال ازسوی بانک رفاه کارگران و ۱۶۱ میلیارد ریال ازسوی بانک توسعه تعاون به ۲۹۰ متقاضی پرداخت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت: با وجود این میزان تسهیلات و پرداخت ها، سهم درصد جذب تسهیلات پرداختی کهگیلویه و بویراحمد بیش از چهل درصد است.
وی یادآور شد: با این اوصاف جزء استان‌های پیشتاز در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی هستیم.
واعظی اضافه کرد: علت آنکه در نامه ای، سهم جذب تسهیلات استان صفر منظور شده این است که لیست متقاضیان در سامانه دریافت تسهیلات ثبت نشده است و تلاش می‌شود به زودی درسامانه‌های مربوطه ثبت شود.
در پاسخ به اظهارات واعظی‌زاده باید گفت: اصولاً هر گزارشی به ویژه گزارشات آماري، مستند به منابعی قابل دسترس، بهنگام و دقیق است. وزارت کار نیز به‌منظور دسترسی دقیق به آمار و اطلاعات مشاغل خانگی، سامانه را به همین نام طراحی که هرساله آمار و اطلاعات متقاضیان از بدو درخواست تا دریافت تسهیلات و راه‌اندازي طرح در آنجا ثبت و قابلیت گزارشگیري و دسترسی به اطلاعات را براي مسئولین و مردم فراهم نموده است. لذا گزارش معاون محترم وزیر نیز بر اساس آمار و اطلاعات ثبت و استخراج شده از سامانه مشاغل خانگی و مطابق با شاخص‌هاي تعریف شده قبلی (به همین منظور) و به صورت یکسان و واحد براي تمام استان‌ها تدوین و ارائه گردیده است. پس از آنجا که اطلاعات پرداخت تسهیلات استان در این سامانه هم اکنون صفر است ایرادي بر این گزارش وارد نخواهد بود.
در جوابیه مدیرکل کار اشاره شده به عدم دسترسی یک‌ماهه به سامانه بدون ذکر دلیل عدم دسترسی. جهت استحضار این سامانه در مردادماه به دلیل انحرافات و اشکالات به‌وجود آمده توسط کارشناسان استان مسدود شد، ولی ضروریست مدیرکل محترم توضیح می‌دادند که 4 ماهه باقی مانده سال جاري چرا اطلاعات را ثبت ننمودند.
مدیرکل اشاره نمودند بانک‌ها می‌بایست اطلاعات را وارد می‌کردند ولی توضیح ندادند چرا سطح دسترسی بانک‌ها به سامانه را از ابتداي سال قطع کردند و همچنین بیان نکردند چرا خیلی از طرح‌هایي که دستی به بانک‌ها ارسال شده بدون بازرسی قبل از معرفی بوده و از طریق سامانه معرفی به بانک نشده‌اند؛ آیا عدم ثبت اطلاعات این ذهنیت را به‌وجود نمی‌آورد که دوستان ما دوباره بتوانند وام بگیرند؟ چگونه می‌شود بانک دسترسی نداشته باشد ولی ورود اطلاعات کند؟
آیا مدیرکل نباید توضیح دهد چرا بعد از 5 ماه آن هم بعد از گزارش معاون وزیر متوجه عدم ثبت اطلاعات در سامانه شده است؟ در نامه مدیرکل اشاره شده به معرفی به بانک 1104 طرح به بانک بدون اشاره به تاریخ ارسال آنها و همچنین پرداخت 802  نفر در سال جاري بدون ذکر سال محل اعتبار آنها و توجه به صحت مبلغ آنها. جهت استحضار اعتبارات مشاغل خانگی 580 میلیارد ریالی سهم استان در سال 1400 مانند روال گذشته تیرماه سال 1400 به استان ابلاغ و تا آخر خرداد ماه 1401 مهلت پرداخت داشتند. مبلغ 310 میلیارد ریال آن تا آخر خرداد پرداخت و 270 میلیارد ریال آن جذب نشد. نکته قابل توجه در این بند این است که مبلغ پرداخت شده مورد اشاره در جوابیه مدیرکل در سه ماهه اول سال و مربوط به اعتبارات سال 1400 بوده است. اعتبارات سال 1401 تیرماه ابلاغ متاسفانه تاکنون نه طرحی معرفی شده و نه پرداختی صورت گرفته است. صرفا طرح‌هایی که 18خرداد ماه امسال معرفی و موفق به دریافت تسهیلات نشدند براي اعتبارات سال جاري تمدید شدند.
در جوابیه یاد شده به 37 درصد جذب اعتبارات و پیشتازي استان اشاره شده است، بدون توجه به اینکه این درصد چگونه و بر مبناي چه اطلاعاتی محاسبه شده است. آیا عدد پرداخت شده مورد ادعا درست است یا خیر؟ به چه افرادي، در چه تاریخی، با چه مبلغی و از چه محلی پرداخت شده است؟ آیا ملاک محاسبه درصد عملکرد سایر استان‌ها هم بر اساس خود اظهاري بوده یا اینکه بر اساس مشخصات واقعی افراد دریافت کننده و ثبت شده در سامانه رسمی است؟ به‌راستی اگر ملاک ارزیابی، خوداظهاری مدیران است، چرا به‌جاي 37 درصد، عدد 100 درصد اظهار نشد و قضیه را تمام نکنیم؟ ولی منطق راستی آزمایی ملاک ارزیابی بر اساس اطلاعات دقیق از منابع موثق و با شاخص‌هاي مشخص و برابر را تایید می‌نماید. گویا اعتبارات سال جاري بانک‌هاي کشاورزي و پست بانک هنوز ابلاغ نشده، مدیر کل توضیح ندادند آیا سهمیه این دو بانک براي کل کشور ابلاغ نشده یا فقط استان ما؟ اگر فقط استان ماست که ایراد از عدم پیگیري استان است. اگر سایر استان‌ها ابلاغ نشده، آیا استان ما در این زمینه متفاوت از استان‌هاي دیگر دیده شده است؟
به برکت دولت مردمی با تصویب قانون تسهیل در صدور مجوز، هم اکنون بالغ بر 16 هزار مجوز مشاغل خانگی در استان صادر و در انتظار دریافت تسهیلات هستند، متقاضیان به‌طور مرتب و مستمر هر روز در راهروهاي ادارات کار سرگردان و چشم امید به استاندار و سایر مدیران دارند.
اگر خداي نکرده اعتبارات سهم 1401 هم مانند اعتبارات سال گذشته جذب نشود، چه کسی پاسخگو خواهد بود؟
مدیرکل کار استان پاسخ دهد چرا سطح دسترسی کاربران بانک را از ابتداي قطع کردند؟ موضوعی که کارشناسان وزارت کار نیز بارها تذکر دادند. چرا 16 هزار نفر داراي مجوز ماه‌هاست در انتظار وام هستند؟ چرا طرح‌ها امسال بدون توجه به دستوالعمل قبل از نظارت به بانک معرفی می‌شوند؟ چرا افرادي در سال جاري همزمان هم به بانک توسعه و هم به بانک رفاه معرفی و وام گرفته اند؟ چرا از سال 89  (آغاز قانون مشاغل خانگی) تاکنون استان بدون هیچگونه حاشیه‌اي پیشتاز بوده، ولی امسال اوضاع چنین است؟ چرا با وجود ابزارهای نوین امروزي هنوز به صورت سنتی عمل کرده و باید از سیستم‌هاي مکانیزه امروزی بی‌بهره باشیم؟ چرا اداره کار در سایر وظایف از جمله تعهد اشتغال، تسهیلات روستایی، تبصره 18 و تمام شاخص‌هاي حوزه کارآفرینی ضعیف است؟


کد مطلب: 452101

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/452101/مدیرکل-کار-کهگیلویه-بویراحمد-خبر-کبنا-پاسخ-آقای-واعظی-زاده-ک-ی-تابه-حال-خوداظهاری-جایگزین-گزارشات-آماری-شده-چرا-دقیقا-بعد-گزارش-معاون-وزیر-متوجه-عدم-ثبت-اطلاعات-سامانه-شدید-کسی-راست-می-گوید-یا-واعظی-زاده-چشم-امید-متقاضیان-سرگردان-اداره-استاندار

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1