در جلسه کمیسیون زیربنایی کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد
آغل گوسفندان؛ بهانه جدید برای زمینخواری در کهگیلویه و بویراحمد
22 تير 1401 ساعت 13:40
جلسه کمیسیون زیربنایی استان کهگیلویه و بویراحمد به ریاست کیامرث حاجیزاده معاون عمرانی استانداری برگزار شد. در این جلسه حاجیزاده برای چندمین بار از عدم حضور مدیران در جلساتی که به ریاست خود برگزار میشود، گلایه کرد. همچنین معاون سازمان بازرسی از شیوه جدید برای زمین خواری در استان کهگیلویه و بویراحمد پرده برداشت و گفت: برخی برای آغل گوسفندانشان از منابع طبیعی زمینهای را بر میدارند و نتیجه این کار چیزی جزء زمین خواری نیست.
جلسه کمیسیون زیربنایی استان کهگیلویه و بویراحمد به ریاست کیامرث حاجیزاده معاون عمرانی استانداری برگزار شد. در این جلسه حاجیزاده برای چندمین بار از عدم حضور مدیران در جلساتی که به ریاست خود برگزار میشود، گلایه کرد. همچنین معاون سازمان بازرسی از شیوه جدید برای زمین خواری در استان کهگیلویه و بویراحمد پرده برداشت و گفت: برخی برای آغل گوسفندانشان از منابع طبیعی زمینهای را بر میدارند و نتیجه این کار چیزی جزء زمین خواری نیست.
به گزارش کبنا، در نشست کمیسیون زیربنایی کهگیلویه و بویراحمد حدود 50 پرونده بررسی شد که بیش از 30 پرونده آن مربوط به واگذاری زمین برای ایجاد آغل گوسفندان بود.
نواب دانشی معاون سازمان بازرسی استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست دست روی این موضوع گذاشت و با بیان اینکه یک نوع زمینخواری در استان ما رایج شده است، گفت: بافت زمینهایی را در دل منابع طبیعی به برخی افراد واگذار میکنند تا آغل گوسفندان در آن راه اندازی شود متاسفانه این گونه واگذاریها تنها منجر به زمین خواری میشود.
وی در ادامه اظهار داشت: کاش مسؤولان امور اراضی و منابع طبیعی اکنون در جلسه حضور داشتند تا موضوعی مهم مطرح میشد.
وی با بیان اینکه یک نوع زمینخواری در استان ما رایج شده است، گفت: زمینهایی را در دل منابع طبیعی به متراژهای ۳۰۰ و ۴۰۰ متر به برخی افراد واگذار میکنند تا آغل گوسفندان در آن راه اندازی شود.
معاون سازمان بازرسی استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: متاسفانه این گونه واگذاریها تنها منجر به زمین خواری میشود و اکنون در استان ما با نام آغل گوسفندان زمینخواری انجام میشود.
دانشی سپس با بیان اینکه دوستان گردشگری توضیح دهند آیا طبق طرح جامع گردشگری درخواستهایی که داده شده ضرورت دارد یا خیر، عنوان کرد: باید مراقب بود که برخی با ترفند آغل گوسفندان و برخی هم با ترفند طرحهای گردشگری در حال زمین خواری هستند.
کیامرث حاجی زاده معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست با انتقاد شدید از مدیرانی که در جلسات حضور پیدا نمیکند، یادآور شد: چرا باید در نشست مهمی مانند؛ کمیسیون امور زیربنایی که تصمیمات مهمی در آن گرفته میشود مسؤولان شرکت نداشته باشند تا بتوانیم برای استان تصمیمگیری کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه قطعاً با چنین مدیرانی برخورد قاطع خواهیم کرد، گفت: باید اصول مدیریتی مد نظر مدیران قرار گیرد که یکی از آنها حضور به موقع در جلسات و نشستهای مهم استانی است.
کیامرث حاجیزاده معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، گفت: اگر میخواهیم استان توسعه پیدا کند و در کنار این توسعه جلوی حیف و میل و سوء استفاده از منابع ملی گرفته شود باید جلسات مرتب برگزار شود و مدیران هم به موقع در جلسات حضور داشته باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با اشاره به اینکه قبل از واگذاری اراضی باید اهلیت متفاضی مورد بررسی قرار گیرد، افزود: میراث فرهنگی، صنعت و معدن و جهاد کشاورزی سوابق هر فرد متقاضی را بررسی کنند و از سازمان بازرسی و نهادهای نظارتی استعلام بگیرند.
وی خطاب به این سه دستگاه گفت: اگر استعلام متقاضی را گرفتید و اهلیت واگذاری طرح به آن شخص وجود نداشت دیگر نیازی است در جلسات وقت خودتان و دیگر مسئولان استانی را بگیرید.
حاجیزاده بیان کرد: گاها دیده شده دستگاه متولی طرحی را امضا کرده اما بعد از اینکه در کارگروه امور زیربنایی بررسی شد دستگاه اظهار بیاطلاعی میکند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: طرحها در حوزه گردشگری، صنعت و معدن و جهاد کشاورزی بر اساس سند آمایش سرزمین اجرا شود و نباید به این طرح مهم بیاعتنا باشیم.
وی در ادامه سخنان خود در کارگروه امور زیربنایی به طرح جامع شهر اشاره و عنوان کرد: در آینده و با اضافه شدن مناطق اطراف، یاسوج یک شهر بزرگ ۳۰۰ هزار نفری خواهد شد اما در مراکز تفریحی و گردشگری استان با مشکلات و موانعی مواجه خواهیم بود البته نباید به این بهانه مجوز صادر کنیم و تخلفی را قانونی کنیم.
وی تصریح کرد: تا زمان تنظیم و آماده شدن طرح جامع گردشگری که پایان مرداد ماه خواهد بود صدور مجوز در آبشار یاسوج، رودخانه بشار، تنگ مهریان، سروک، منطقه چمخانی مختار ممنوع است، ضمن اینکه طرحهایی هم که در گذشته واگذار شدند باید مجددا بررسی شوند.
حاجیزاده بر احداث زیرساختهای گردشگری با استفاده از معماری ایرانی و اسلامی تاکید کرد و یادآور شد: طرح جامع بشار، آبشار یاسوج و پارک جنگلی هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود.
وی بیان کرد: مخالف توسعه نیستیم اما قرار نیست از نام تولید و توسعه سوء استفاده شود، هر فردی اهلیت کار دارد مورد حمایت قرار میدهیم اما نباید اجازه دهیم فردی بهنام طرح گردشگری به منابع طبیعی دستدرازی کند.
حاجیزاده از خلع ید ۴۲ مورد طرح واگذار شده به متقاضیان در حوزه گردشگری از مجموع ۱۰۰ طرح خبر داد و گفت: در حوزه صنعت و معدن و جهاد کشاورزی هم خلع ید صورت خواهد گرفت، ضمن اینکه از مدیران میخواهم قدرت مقابله با تخلفات را گسترش دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت درختان بلوط اشاره و عنوان کرد: با پیگیری استاندار و سایر متولیان پایش خوبی در زمینه آفت درختان بلوط شده اما نیاز است وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی کشور به این موضوع که یک موضوع ملی است ورود کنند.
وی اعتبارات را جدیترین نیاز استان دانست و خاطرنشان کرد: در روش مبارزه با آفت درختان بلوط به شیوهای عمل نشود که ضرر آن بیشتر از منافع باشد و نه تنها بحران جمع نشود بلکه شرایط بدتر شود لذا در این خصوص دقت لازم صورت گیرد.
به گزارش کبنا، در سال های اخیر شاهد سودجوییهای عجیب و غریب در استان کهگیلویه و بویراحمد بودهایم سودجویی هایی که دیگر مستقیما زمین خواری و جنگل خواری نیست بلکه پل خواری، رودخانه خواری و کوه خواری و هر چیزی که منفعت در آن وجود داشته باشد در این استان دیده میشود.
زمین خواری با ترفندهای مختلفی در کهگیلویه و بویراحمد تاکنون دیده شده اما آنچه که در کمیسیون زیربنایی استانداری شاهد آن بودیم نوعی جدید و بدیع از زمین خواری در استان است که به اسم و بهانه آغل گوسفندان به فکر زمین خواری در لوای مجوزهای قانونی هستند که باید نام آن را زمینخواری گذاشت.
دلیل آن را میتوان در پروندههای متعددی ذکر کرد که در کمیسیون امور زیربنایی استانداری با آن برخورد کردیم.
در این میان رئیس جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد هم نظرات بسیار خوبی داشت و با بیشتر این پرونده ها مخالفت کرد.
سید علی معتمدی معتقد بود که اگر افراد برای ایجاد دامپروری صنعتی اقدام کرده باشند ما نیز به نوبه خود این پروندهها را مورد حمایت قرار خواهیم داد.
آنچه که در این نشست مشهود بود عده ای در نقاط مختلف در جاهایی که دسترسی به آب و برق و دیگر خدمات و همچنین جاده وجود ندارد به دنبال تصاحب برخی اراضی از ۵۰۰ متر گرفته تا ۲۵۰۰ متر بودند تا در آینده آن را گسترش دهند.
در این نشست معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد معتقد بود که چنین درخواستهایی در نقاط مختلف و دور از خدمات در آینده معارضاتی ایجاد خواهد کرد چراکه باید راه عبور و مرور آنها در نظر گرفته شود و همچنین برخی در مسیر رودخانه ها و سیلاب ها قرار داشتند که در آینده علاوه بر تصاحب زمین دعوای ایجاد راه و پل های چند میلیاردی را نیز خواهند داشت که به خوبی در نشست کمیسیون زیربنایی با چنین طرح هایی که آینده مبهمی دارند مخالفت شد.
در این نشست به منطقه چم خانی در یاسوج اشاره شد که با صدور پروانه آغل گوسفندان اکنون شاهد یک فاجعه هستیم.
کد مطلب: 450271