بخش هفتم) آقای معاون اقتصادی شهرکهای صنعتی بیمار هستند، به فکر درمان باش / این وضعیت دستپخت مدیران فعلی است / استفاده از متخصصین تنها راه درمان است
واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با چالشهایی اساسی روبرو هستند. مشکلات این واحدها بارها از سوی این پایگاه خبری مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. این مشکلات از سوی عسکری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز تأیید شد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با چالشهای اقتصادی نسبتاً بزرگی روبهرو است. از نرخ تورم 48 درصدی آن که باعث صدرنشینی استان در تورم 12 ماهه کشوری شد، تا عملکرد نامناسب واحدهای اقتصادی در استان، همگی در حال همافزاییِ یکدیگر و تبدیل چالش اقتصادی به بحران اقتصادی هستند. از سوی دیگر واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با چالشهایی اساسی روبرو هستند. مشکلات این واحدها بارها از سوی این پایگاه خبری مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. این مشکلات از سوی عسکری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز تأیید شد.
استخدامهای بیرویهای که مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد آن را تأیید کرده و گفته میشود همچنان هم این رویه نادرست ساری و جاری میباشد؛ هدررفت بیتالمال و فرصتهای سرمایهگذاری که به سهولت در این شرکت از بین میروند، پروژههای نیمهکاره، غیرفعال بودن 124 فقره از واحدهای صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی استان که به بهرهبرداری رسیدهاند، تبدیل شدن برخی از این واحدها به انبار و محل نگهداری حیوانات، مدیریت خالهخرزویی، عدم شفافیت در برخی از انشعابات این واحدها، اعتباراتی که به راحتی بر باد میروند و قراردادهای بدون نتیجه و بلاتکلیف، همگی موجب شدهاند که چرخ تولید در این شرکت به درستی نچرخد. از همین روست که ضرورت تغییر مدیری که یک دهه است در این شرکت حکمرانی میکند و از بانیان وضع موجود است به شدت احساس میشود.
گفتنی است عسکری معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد طی بازدیدی که از برخی از واحدهای تولیدی در این شهرکها داشت، مشکلات آنها را تأیید کرد. وی که در نشست با خبرنگاران از برنامه تحولی حوزه اقتصادی استان خبر داده بود، در قالب کارگروه تسیهل و رفع موانع تولید، بازدید از شهرک صنعتی فرودگاه را در دستور کار قرار داد.
بازدید از واحد فولاد دنا یکی از طرحهای بازدیدی بود. واحدی که ضایعات شمس را به میلگرد تبدیل میکرد اما با آزاد شدن ورود میلگرد در دولت نهم و دهم واحد که فعال بود تعطیل شد و بیش از ۱۰ سال است که غیرفعال و ماشینالات آن هم مستهلک شده است. خواجهاحمدی سرمایهگذار این طرح با اشاره به اینکه این واحد بیش از ۱۰ سال است که تعطیل شده گفت: زمانی که کارخانه فعال بود ۲۸ نفر در این واحد کار میکردند و حالا در صورتی که تسهیلات معادل ۲۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یابد زمینه برای اشتغال ۵۰ نفر فراهم است.
بازدید از کارخانه مونتاژ موتورسیکلت دیگر برنامه تیم اقتصادی استان در شهرک صنعتی فرودگاه بود، متاسفانه این واحد صنعتی که روزی بیش از ۶۰ کارگر داشت تعطیل شده و سوله آن به محل نگهداری کالا تبدیل شده بود.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد سپس در جمع خبرنگاران با تایید اینکه حال شهرکهای صنعتی استان خوب نیست، گفت: در راستای احیاء واحدهای راکد و رفع مشکلات واحدهای تولیدی برنامه بازدید از شهرکها را در دستور کار قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه عمده فعالیت واحدهای مستقر در شهرکها مختل شده است، گفت: برخی از این واحدها دچار اختلال ۱۰۰ درصدی و به طور کامل تعطیل شدهاند، برخی واحدها هم نیمه فعال هستند.
عسکری با بیان اینکه سیاست حوزه اقتصادی احیاء واحدها در مقیاسهای مختلف است، افزود: در سیاست حوزه اقتصادی واحدهایی که فعال هستند باید فعالتر و واحدهای راکد باید به چرخه تولید بازگردند.
عسکری بیان کرد: کارخانه موتورسیکلت مستقر در شهرک صنعتی فرودگاه بالغ بر ۱۰ سال تعطیل شده و این تعطیلی زیبنده اقتصاد استان نیست،برنامه داریم به هر نحو ممکن این واحدها را به چرخه تولید بازگردانیم تا هم اقتصاد استان به شرایط بهتری برسد و هم اشتغال ساماندهی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در خصوص عمده مشکل واحدهای تولیدی استان گفت: مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی متنوع است به همین دلیل نمیتوان یک نسخه خاص برای همه واحدها تجویز کرد برخی از واحدها مدت زیادی تعطیل بوده به همین دلیل خطوط تولید فرسوده و مستهلک و کارخانه از چرخه تولید خارج شده است.
وی خاطرنشان کرد: برخی از واحدهایی تولیدی فعال هستند اما نتوانستند بازاریابی خوبی در سطوح مختلف داشته باشند که متناسب با مشکلات موجود راهحل ارائه میدهیم.
به گزارش کبنا، همانطور که معاون اقتصادی استاندار نیز خود گفته بود، برخی از این واحدها 10 سال است که تعطیل شدهاند. در حالی که در استانهای همجوار سرمایهگذار را غنیمت میشمارند، در کهگیلویه و بویراحمد واحدی 10 سال است که تعطیل شده، اما عزمی برای راهاندازی مجدد آن دیده نمیشود. گویی فراری دادن سرمایهگذاران در این استان تبدیل به رویه شده است. آقای معاون اگر میخواهید فرش قرمز زیر پای سرمایهگذار بیندازید، بسمالله از همین شهرکهای صنعتی شروع کنید. از تغییر مدیریت در این شرکت استارت بزنید؛ در اغلب تئوریهای توسعه، مدت زمان مدیریت بر یک واحد را چهار سال در نظر گرفتهاند، اما مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد قریب به یک دهه است که صندلی مدیریت را به دست گرفته و گویی هنوز هم دل از آن نمیکند.
در بخشهای پیشین انتقادات کبنانیوز به شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد به ابهامات در واگذاری زمینها برای زیرساحت شهرکهای صنعتی اشاره شد. بودجهای که باید در سه شهرستان توزیع میشد، چرا که سرمایه گذاران رغبت بیشتری برای سرمایه گذاری در آنها دارند، به منطقه لیکک برده شده که یک شهرک صنعتی بیشتر ندارد و علیرغم داشتن همه زیرساختها، یک واحد آن غیرفعال است و زیرساختهای آن، از جمله چاه آن چندین بار مورد سرقت قرار گرفته است؛ از این رو متقاضی و سرمایهگذار هم برای آن رغبتی ندارد.
از سوی دیگر شهرک صنعتی شماره سه یاسوج سه که معاون استاندار از آن بازدید کرد، واحد موتورسیکلتسازی سوجی است؛ این واحد بر خلاف ضوابط و بدون رعایت حقوق عمومی به شرکت پخشی که کار خدماتی انجام میدهد، تغییر کرده است. شنیدهها نیز حاکی از آن است که در استقرار و تغییر این واحد، رانتهایی از سوی مدیریت این شرکت وجود داشته است.
عدم رعایت عدالت در تخصیص و توزیع منابع، صرف نظر از حقوق عمومی، حقوق واحدهای تولیدیای که در سطح شهرکها و نواحی صنعتی مستقر هستند و در چارچوب قانونی با رعایت کلیه نظامها حق و حقوق دولتی را پرداخت میکنند در حال از بین رفتن و تضییع میباشند.
آقای معاون، اگر به دنبال تحول اقتصادی در این استان هستید، نخست بانیان وضع موجود و مدیرانی که به هر قیمتی به دنبال ابقاء خود در صندلی مدیریت هستند را برکنار کرده و تیم اقتصادیِ همسو با دولت جدید را به کار بگمارید. چرا که اگر مدیریت موجود توانایی تحول اقتصادی داشت، این واحدهای صنعتی به چنین وضعیتی دچار نمیشدند.