دریافت لینک صفحه با کد QR
انتخابات ریاست جمهوری فرانسه ۲۰۲۲: چه زمانی است؛ کارکرد آن چگونه است و چه نامزدهایی در آن حضور دارند؟
همه آنچه باید درباره انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بدانید
19 فروردين 1401 ساعت 15:49
انتخابات ریاست جمهوری فرانسه ۲۰۲۲: چه زمانی است؛ کارکرد آن چگونه است و چه نامزدهایی در آن حضور دارند؟
در فرانسه «امانوئل مکرون» و «مارین لوپن» در نظرسنجیهای پیش از روز ۱۰ آوریل در رقابتهای انتخاباتی پیشتاز هستند.
به گزارش فرارو به نقل از دیلی تلگراف، انتخابات فرانسه قرار است در دورهای پرآشوب برای کل اروپا برگزار شود زمانی که جنگ در اوکراین در جریان است و بحران هزینههای زندگی و مسائل معیشتی متعاقب آن ایجاد شده که سبب نارضایتیهای اقتصادی گستردهای شده است.
مدت زمان زیادی به طول انجامید تا «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در رقابت انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود و در عوض خود را به عنوان گفتگو کننده اصلی اتحادیه اروپا با پوتین معرفی کرد.
با این وجود، او مورد انتقاد قرار گرفته است از جمله از سوی «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین به دلیل این که وعدههای توخالی روسیه مبنی بر صلح و تنش زدایی به او تحمیل شده است. علیرغم انتقادات، مکرون هم چنان در نظرسنجیها پیشتاز است و به نظر میرسد که مخالفاناش در حال حاضر قادر به شکست دادن او نیستند.
در ادامه به آن چه نیاز است درباره انتخابات ریاست جمهوری پیش روی فرانسه بدانید اشاره خواهد شد:
انتحابات ریاست جمهوری فرانسه چه زمانی برگزار میشود؟
دور اول انتخابات روز یکشنبه ۱۰ آوریل برگزار میشود. دو نامزد برتر سپس در دور دوم در روز یکشنبه ۲۴ آوریل به مصاف یکدیگر میروند. انتخابات فرانسه همیشه در روز یکشنبه برگزار میشود.
کارکرد انتخابات فرانسه چگونه است؟
رئیس جمهور فرانسه توسط مردم آن کشور در یک انتخابات دو دورهای انتخاب میشود. دور اول برای همه نامزدها آزاد است به شرطی که ۵۰۰ امضا از مقامهای منتخب ملی یا محلی دریافت کرده باشند.
اگر هیچ یک از نامزدها اکثریت آرا را در دور اول به دست نیاورد (که معمولا چنین است) پس از آن رای گیری در دور دوم بین دو نامزد محبوبتر انجام میشود. نامزدی که بیشترین آرا را در دور دوم کسب کند تقریبا یک ماه بعد در مراسم تحلیف رئیس جمهور فرانسه میشود. امسال قرار است مراسم تحلیف در تاریخ ۱۳ مه ۲۰۲۲ میلادی برگزار شود.
نامزدهای ریاست جمهوری چه کسانی هستند؟
امانوئل مکرون
پنج سال پیش، امانوئل مکرون چهره تازهای در صحنه سیاسی جهانی بود. مکرون که یک بانکدار سابق و طرفدار ادغام اتحادیه اروپا بوده در سال ۲۰۱۷ میلادی از ضعیف بودن مخالفاناش و ابهام در موضع سیاسی خود سود برد. او مورد حمایت چهرههای طیف سیاسی قرار گرفت و رای دهندگان با رویکرد عملگرایانه او نسبت به ریاست جمهوری موافق بودند. مدت زیادی طول کشید تا او نامزدی خود را اعلام کند و بسیار مشغول رسیدگی به جنگ در اوکراین بوده و به عنوان یکی از برجستهترین گفتگو کنندههای اتحادیه اروپا با ولادیمیر پوتین عمل میکند.
مارین لوپن
با وجود شکست در دور دوم انتخابات در سال ۲۰۱۷ میلادی، مارین لوپن همچنان دومین نامزد محبوب پس از مکرون است. او امیدوار است که این بار عملکرد بهتری داشته باشد.
لوپن، یک وکیل سابق، حزب راست افراطی خود را در جهتی کاملا متفاوت از زمان رهبری «ژان ماری لوپن» پدرش سوق داده است. او نام این حزب را از جبهه ملی به اجتماع ملی تغییر داد و قصد دارد آن را به حزبی برای دورانی پوپولیستی تبدیل کند.
ژان لوک ملانشون
این چهره چپگرای افراطی و جنجالی با بهبود وضعیت دیرهنگام خود در نظرسنجی مواجه شده است، زیرا برخی از نامزدهای جناح راست شاهد تزلزل موقعیت خود در کارزار انتخاباتی هستند.
به گفته ملانشون تورم و افزایش قیمتها به بزرگترین مسئلهای تبدیل شده که مردم فرانسه امروز با آن مواجه هستند. سیاستهای ملانشون شامل کنترل قیمت، ۳۲ ساعت کار در هفته و سن رسمی بازنشستگی ۶۰ سال است. اگر او به دور دوم راه یابد این اولین بار از سال ۲۰۱۲ میلادی خواهد بود که یک نامزد جناح چپ توانسته چنین موفقیتی را کسب کند. علیرغم افزایش اخیر اقبال از او، مفسران سیاسی در مورد توانایی وی برای شکست دادن مکرون در دور دوم انتخابات تردید دارند.
اریک زمور
به نظر میرسد لحظهای که اریک زمور در کانون توجه قرار دارد در حال کاهش است. زمور مجری سابق تلویزیون که به دلیل دیدگاههای شدیدا ضد مهاجرتیاش به شهرت رسید اخیرا در نظرسنجیها با کاهش محبوبیت مواجه شده، زیرا لوپن بار دیگر محبوبیتاش افزایش یافته و محبوبیت مکرون در پی جنگ در اوکراین افزایش یافته است.
والری پکرس
این نامزد حزب راست میانه «جمهوریخواهان» با نبردی دشوار مواجه است. این حزب راست میانه به طور سنتی در سیاست فرانسه برای سالیان متمادی منحصرا با حزب چپ میانه سوسیالیست برای کسب قدرت رقابت میکرد. در حال حاضر، اما هر دو حزب به حاشیه رانده شده و احزاب سیاسی تحت رهبری مکرون و لوپن جای آنان را گرفته اند.
پکرس امیدوار است رای دهندگان را از مرکز و راست میانه به یک ائتلاف محافظه کار جذب کند. با این حال، از آنجایی که رای دهندگان راست افراطی طرفدار لوپن و زمور هستند این ائتلاف با چالشی دشوار روبروست.
در انتخابات پیشین ریاست جمهوری فرانسه چه رخ داد؟
انتخابات ریاست جمهوری گذشته به عنوان نبردی بین طیف طرفدار اتحادیه اروپا و موج رو به رشد پوپولیسم تلقی میشد. پس از برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) و پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات امریکا بسیاری از ناظران سیاسی انتخابات ۲۰۱۷ فرانسه را از نزدیک تماشا میکردند تا ببینند آیا فرانسه از این روند پیروی خواهد کرد یا خیر.
با این وجود، گویا قرار نبود فرانسه از آن روند پیروی کند. فرانسه با تمرکزگرایی مکرون همراه شد.
در دور اول، مکرون ۲۴ درصد آرا را به دست آورد در حالی که لوپن کمی بیش از ۲۱ درصد آرا را به دست آورده بود. در حالی که رقابت این دو نامزد نزدیک به یکدیگر به نظر میرسید دور دوم انتخابات ضعف موضع لوپن را آشکار کرد. مکرون ۶۶ درصد آرا را به خود اختصاص داد در حالی که لوپن ۳۴ درصد آرا را به خود اختصاص داده بود.
این بار چه اتفاقی ممکن است در انتحابات فرانسه رخ دهد؟
اگر هر نامزدی بخواهد در سال ۲۰۲۲ یک نارضایتی بزرگ از مکرون ایجاد کند به طرح موضوعی دیدنی در تاریخ ۲۴ آوریل نیاز دارد.
در انتخابات پیشین، لوپن نتوانست رای دهندگان سایر نامزدها را به شیوهای اساسی برای به چالش کشیدن مکرون به سوی خود جذب کند.
با این وجود، این بار دو نامزد جناح راست یعنی زمور و پکرس وجود دارند که درست پس از او در نظرسنجی قرار دارند. در صورت کشیده شدن انتخابات به دور دوم و حضور مکرون و لوپن، لوپن امیدوار است بتواند اکثر حامیان این دو نامزد را به سوی خود جذب کند.
هر چند که باید گفت انتخابات هرگز به این سادگی نیست. زمور و لوپن رقبای سرسخت یکدیگر هستند و حامیان زمور ممکن است ترجیح دهند از لوپن حمایت نکنند. علاوه بر این، مکرون با جذابیت گسترده خود در جذب رای دهندگان میانه رو در فرانسه بسیار موفق بوده است. حامیان پکرس بیشتر تمایل دارند از مکرون حمایت کنند و نه از لوپن.
همه شواهد به پیروزی احتمالی مکرون اشاره دارند، اما همه چیز میتواند در یک لحظه تغییر کند. هنوز میتوان انتظار عرضه چیزهای بیشتری از سوی نامزدهای ریاست جمهوری فرانسه را داشت.
کد مطلب: 446689
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir