کبنا بررسی کرد
بورس در فصل پاییز به کدام سو میرود؟
11 مهر 1400 ساعت 13:02
یک کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس در فصل پاییز را مورد بررسی قرار داد و گفت: انتظار داریم در ماه آبان و آذر شاهد روندی پایدار در معاملات بازار باشیم و پیشنهاد ما به سهامداران، سرمایهگذاری در صنایع پیشرو است.
یک کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس در فصل پاییز را مورد بررسی قرار داد و گفت: انتظار داریم در ماه آبان و آذر شاهد روندی پایدار در معاملات بازار باشیم و پیشنهاد ما به سهامداران، سرمایهگذاری در صنایع پیشرو است.
به گزارش کبنا، سلمان نصیرزاده به ریسکهای معاملات بورس اشاره کرد و افزود: معاملات بورس در وضعیت فعلی در کنار تحرکات مثبت خود با ریسکهایی همراه است، اکنون مهمترین ریسکی که ممکن است به بازار تحمیل شود تصمیمات احتمالی اتخاذ شده در حوزه اقتصاد کلان است.
وی اظهار داشت: ممکن است کنترل تورم یکی از مسائل مدنظر و قابل توجه باشد اما در عین حال رشد نقدینگی جزو عواملی است که کاهش تورم را با مشکل مواجه میکند.
نصیرزاده معتقد است که مسائل ایجاد شده مبنی بر افزایش نرخ بهره و انتشار اوراق، روند بازار سهام را تحت تأثیر قرار داد و معاملات آن را با نوسان همراه کرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: ممکن است اقداماتی مانند افزایش نرخ بهره در کوتاه مدت اثرگذار بر روند بازار باشد که این موضوع در کنار دیگر عوامل تاثیرگذار به عنوان مهمترین ریسک بازار تلقی میشود.
وی به راههای قرار گرفتن معاملات بورس بر مدار صعودی تاکید کرد و گفت: با ایجاد ثبات قوانین، وجود شفافیت اطلاعات و افزایش میزان عرضه اولیه در بازار میتوان زمینه تغییر روند معاملات بازار را فراهم کرد که این اقدام در کنار فرهنگ سازی سهامداران برای سرمایه گذاری در بورس میتواند منجر به ایجاد رونق در معاملات بازار شود.
نصیرزاده با بیان اینکه در صورت وجود شناخت مناسب برای سرمایه گذاری در معاملات بورس، بازار سرمایه با نگاه میان مدت و بلندمدت میتواند به عنوان بازاری مثبت برای سرمایه گذاری در نظر گرفته شود، اظهار داشت: سرمایه گذاران در صورت بررسی متغیرهای خرد و کلان میتوانند بازدهی بهتری را در این بازار نسبت به سایر بازارها به دست آورند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، تجربه این موضوع را ثابت کرده است که سهامداران در صورت دانش کافی برای سرمایه گذاری در بورس قادر به کسب بازدهی معقول از این بازار در مقایسه با دیگر بازارها خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: توجه به مؤلفههای بنیادی و شناخت فضای کلان بازار میتواند کمک کننده به فعالان حرفهای و نیمه حرفهای بازار سهام برای تصمیم گیری جهت سرمایه گذاری و انتخاب سهام مناسب در این بازار باشند.
نصیرزاده خاطرنشان کرد: سهامداران باید گزارش ماهانه و فصلی منتشر شده شرکتها را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهند و در نهایت روند کلی بازار را ارزیابی کنند که کدام یک از شرکتها میتوانند موقعیت معقولی را برای سرمایه گذاری پیش روی سهامداران قرار دهند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سهامداران باید فضای کلان اقتصاد کشور را در کنار گزارش شرکتها به خوبی مورد شناسایی قرار دهند، گفت: سرمایه گذاران در صورت وجود چنین نگاهی میتوانند سبد پرتفوی بهینهتری را در بازار شاهد باشند و استفاده از چنین اطلاعاتی به طور حتم تاثیرگذار در تصمیم گیریهای معقول خواهد بود.
وی ادامه داد: طی پنج هفته آینده بازار تحت تأثیر متغیرهای بنیادی مانند گزارش شهریور ماه، فصل تابستان و نیز ماه مهر شرکتها است، چراکه این گزارشها جزو گزارشاتی هستند که میتوانند در تصمیم گیریهای سهامداران تاثیرگذار باشند.
نصیرزاده به سهام برتر در بازار اشاره کرد و گفت: تا کنون گروه پتروشیمی بهترین عملکرد را از خود نشان داده است، همچنین فولاد که در تابستان تحت تأثیر وضعیت مصرف برق بود و با کمبود تولید همراه شد در شهریور ماه عقب ماندگی خود را جبران کرد، در کنار آنها گروه سیمان به دلیل افزایش نرخ و عرضه در بورس کالا شرایط بهتری را نسبت به سایر گروهها تجربه کردند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: همچنین وجود وضعیت مثبت در گروه بانک آنها را در مرحلهای مناسب از سرمایه گذاری در بازار سهام قرار داده است؛ چراکه این صنعت میتواند از محل تسعیر نرخ ارز منتفع شود.
وی با بیان اینکه در مجموع انتظار ما این است که گزارشات فصل تابستان، گزارشاتی معقول و رو به جلو باشد که این امر به پایداری روند شکل گرفته کمک خواهد کرد، گفت: انتظار داریم در ماه آبان و آذر شاهد روندی پایدار در معاملات بازار باشیم و پیشنهاد ما به سهامداران، سرمایه گذاری در صنایع پیشرو است.
چه عواملی بورس را تهدید میکند؟
کارشناس بازار سرمایه درباره روند فعلی بازار سرمایه بر این نظر است که عرضه اوراق از سمت دولت برای جبران کسری بودجه، عامل تهدید کنندهای است که از تحرکات شاخص به سمت یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد جلوگیری میکند.
در نیمه نخست معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل بورس شش هزار واحد رشد را ثبت کرد و در کانال یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحد قرار گرفت. امروز اما شاخص هموزن با روند منفی آغاز به کار کرد و با ۸۰۰ واحد افت در مدار ۴۲۴ هزار واحد قرار گرفت.
در نمادهای شاخصساز بازار سهام گروههای معدنی و پتروشیمی بیشترین نماد مثبت را دارند و به نظر میرسد بیشتر تک سهمهای گروهها با افت قیمت و در محدوده صف تابلو معامله میشوند.
مهدی افنانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز درباره روند بازار سهام گفت: گزارشهای شرکتها معقول و خوب هستند اما به دلیل عرضه بالای حقوقیها سهمها رشد آنچنانی را نخواهند داشت.
این کارشناس بازار در بخش دیگری افزود: عرضه اوراق از سمت دولت برای جبران کسری بودجه، عامل تهدید کنندهای است که از تحرکات شاخص به سمت یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد جلوگیری میکند.
افنانی در این باره تشریح کرد: سناریو دیگری که برای بازار سرمایه میتوان متصور شد، این است که بازار با توجه به روند اصلاحی به زیر ارزش ذاتی خود برسد و تا نیمه اول مهر ماه که تکلیف فروش اوراق و بهره بانکی مشخص شود روند بازار هم با ابهام رو به رو باشد.
بیشتر کارشناسان بازار سرمایه تحلیل بازار سرمایه را در وضعیت فعلی ناممکن و دشوار میدانند زیرا به دلیل سیگنالهای منفی قیمتگذاری دستوری دولت در صنایع فولاد، سیمان و پتروشیمی آینده این صنایع غیر قابل پیشبینی است. به نظر میرسد اگر تغییری در سیاستهای دولت شکل نگیرد وضعیت این شرکتها، درآمد آنها و میزان فروششان تغییرات زیادی را داشته باشد.
شاخص کل بازار بورس روز گذشته (شنبه، ۱۰ مهرماه) با ۳۶ هزار و ۴۹۷ واحد افزایش در جایگاه یکمیلیون و ۴۷۳ هزار واحدی قرار گرفت.
کد مطلب: 439767