کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

حال این روزهای کارخانه‌ی قند یاسوج؛

روزگار سیاه کارخانه قند یاسوج / دلایل عدم راه‌اندازی و بلاتکلیفی کارخانه‌ی قند یاسوج چیست؟

8 شهريور 1400 ساعت 22:49

متأسفانه بانک تجارت کشور بنا بر دلایل متعدد، مسامحه‌کاری و کارشکنی می‌کند. ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز آماده‌ی خرید کارخانه است، ولی بانک تجارت متأسفانه در این خصوص با دستگاه‌های مربوطه همکاری نمی‌نماید؛ این معضل باعث شده که کارخانه تاکنون در بلاتکلیفی به سر ببرد. 


متأسفانه بانک تجارت کشور بنا بر دلایل متعدد، مسامحه‌کاری و کارشکنی می‌کند. ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز آماده‌ی خرید کارخانه است، ولی بانک تجارت متأسفانه در این خصوص با دستگاه‌های مربوطه همکاری نمی‌نماید؛ این معضل باعث شده که کارخانه تاکنون در بلاتکلیفی به سر ببرد.
    

کارخانه‌ی قند یاسوج به عنوان نماد و مادر صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد در وضعیت بغرنجی قرار دارد. برای گفت‌وگو با کارگران و مسئولانِ آن به کارخانه‌ی قند رفتیم تا ضمن گفت‌وگو با آن‌ها، از وضعیت کارخانه نیز بازدید میدانی داشته باشیم. بر اساس صحبت‌هایی که با کارگران و نماینده‌های آن‌ها داشتیم، متوجه شدیم که آسیب‌های بسیار و بعضاً جبران‌ناپذیری از طرف بخش به‌اصطلاح خصوصی به نماد صنعت استان وارد شده و تنها لاشه‌ای از آن را باقی گذاشته‌اند. رسیدگی به کارخانه و راه‌اندازیِ دوباره‌ی آن نیازمند عزمی جدی از سوی مسئولین مربوطه است. عمق فاجعه‌ای که اتفاق افتاده است را در ادامه از زبان نمایندگان کارخانه‌ی قند یاسوج می‌شنوید.
اسفندیار طلایی قائم مقام جنبش عدالت‌طلبان مبارزه با مفاسد اقتصادی در جنوب کشور و نماینده‌ی رسمی کارگران و سهامداران کارخانه‌ی قند یاسوج در جمع خبرنگاران بیان کرد: «درب بسته‌ی کارخانه‌ی قند در   توسط جناب دکتر نگین‌تاجی و دادستان محترم و با حضور حضرت آیت الله حسینی نماینده‌ی محترم ولی فقیه، بر روی 19 نفر از پرسنل رسمی کارخانه‌ی قند بازگشایی شد و کارگران در محل کار حضور پیدا کردند و قرار شد بانک تجارت امکانات رفاهی را در اختیار کارخانه قرار دهد.»

طلایی در ادامه با گلایه از بانک تجارت افزود: الأن سه ماه است که سرویس بهداشتی کارخانه‌ی قند آب ندارد؛ بانک تجارت هم امکانات لازم را خریداری نکرده و در اختیار کارخانه قرار نداده است. حتی سقف ساختمان اداری نیز آسیب دیده است.
طلایی با اشاره به وضعیت فضای سبز کارخانه افزود: متأسفانه اغلب فضای سبز کارخانه خشک شده است. ولی از تاریخ 1 تیر ماه 1400 این فضا توسط پرسنل کارخانه‌ی قند یاسوج آبیاری شده و چمن دوباره سبز شده است. اما باز هم ما شاهد کم‌کاری از سوی بانک تجارت هستیم. بانک تجارت حتی یک ماشین چمن‌زنی نخریده که در اختیار کارخانه قرار دهد تا این چمن‌ها اصلاح شوند.
وی با انتقاد از برخی از دستگاه‌های اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: هزاران اصل درخت مثمری و زینتی توسط مالک قبلی یا قطع شده یا به علت عدم آبیاری خشک شده است. حال جای سؤال این است که شهرداری و شورای شهر، منابع طبیعی، محیط زیست و به‌ویژه شخص آقای استاندار این‌جا چکار بوده‌اند؟ من از آقای استاندار به شدت گله‌‎مند هستم که برای یک بار حالی از کارخانه‌ی قند و کارگران آن نپرسیده‌اند و حتی یک بار هم از آن بازدید نکرده‌اند.
طلایی ادامه داد: من از سیستم اجرایی دولت قبل انتقاد دارم که چرا اولین نماد صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد باید به تعطیلی کشانده شود؟
رضوی مدیر فنی کارخانه‌ی قند یاسوج نیز ضمن ابراز گلایه نسبت به وضعیت کارخانه‌ی قند یاسوج، اظهار داشت: میلیاردها تومان وسایل فنی ذی‌قیمت از سال 1395 تا اسفند 1399 به اشکال مختلف به سرقت رفته است که این خود هزینه‌های سرسام‌آوری برای کارخانه به دنبال دارد.

وی گفت: سال 1395 کارخانه کاملاً آماده‌ی تولید و بهره‌برداری بود. اما بعد از واگذاری دیگر درب صنعتیِ آن باز نشد.
رضوی افزود: کارخانه‌ قند یاسوج یکی از پنج کارخانه‌ای است که ساخت کشور بلژیک است. بعد از این‌که کارخانه به بخش خصوصی واگذار شد کارگران اخراج شدند و کارخانه به تعطیلی کشیده شد. در اقدام بعدی، حتی کارگران را از خانه‌های سازمانی نیز بیرون کردند.
رضوی در اهمیت کارخانه‌ی قند یاسوج بر اساس توجه به موقعیت مهم آن در کشور بیان کرد: این کارخانه با توجه به ساختار آن، یکی از کارخانه‌های بکر کشور است؛ چرا که هم به مواد اولیه نزدیک است و هم این‌که در مرکز کشور واقع شده و محصولات را می‌تواند در فاصله‌ی زمانیِ کم و بعدِ مسافتیِ پایین به دست مشتریان برساند.
او در خصوص واگذاری به بخش خصوصی عنوان کرد: کارخانه به دست بخش خصوصی افتاد و هدف آن‌ها هم راه‌اندازی مجددِ کارخانه نبود. آن‌ها دوست داشتند کارخانه از کار بیفتد تا بتوانند از زمین‌های آن استفاده کنند. او می‌گوید: اگر کسی بخواهد کارخانه را راه بیندازد، هزینه‌های هنگفتی را لازم دارد. اما در هر صورت کارخانه قابل راه‌اندازی است. 
رضوی با اشاره به قسمت سانتریفیوژ کارخانه می‌گوید: همه‌ی کابل‌های برقِ تابلوهای برق مربوط به ماشین‌های سانتریفیوژ را بریده‌اند و تنها یک بدنه‌ی خالی از آن‌ها باقی مانده است. تمام کابل‌ها و بعضاً بسیاری از کلیدهای آن‌ها را به غارت برده‌اند.
وی اظهار داشت: خسارتی که وارد شده باید برآورد شود. اما همان‌طور که مشخص است این وسایل به سرقت رفته و تعمیر آن‌ها به ویژه کابل‌کشی بسیار زمان‌بر و هزینه‌بر است. قیمت برخی از این کابل‌ها متری 5 میلیون تومان است؛ باید قیمت‌ها برآورد شوند. البته مسأله فقط خودِ کابل‌ها نیست؛ مسأله این است که کارخانه را به حالت اولیه برگردانیم و در این میان، سیم‌کشی کار بسیار حساسی است.

در ادامه، مهدوی مدیر کشاورزی کارخانه‌ی قند یاسوج نیز گفت: اداوت کشاورزی که در آن زمان با قیمت مناسب خریداری کرده بودیم را در قالب آهن قراضه فروخته‌اند و برای تأمین دوباره‌‎ی آن‌ها هزینه‌ی بسیار بیشتری نیاز هست. دستگاه‌هایی که برای کشت چغندر استفاده می‌شوند نیز فروخته شده‌اند. به علاوه انبار فنی هم میلیاردها تومان از انواع ابزار و ادوات باکیفیت و سایر مواد شیماییِ موجود در آن، انگار خالی شده است و باید کارشناسی شود.
وی افزود: کارگران فصلی که تماماً بیکار شده و از این‌جا رفته‌اند و ما هم که اکثراً بالای 25 سال سابقه‌ی کار داریم هم بلاتکلیف مانده‌ایم.
وی در خصوص منازل سازمانی که به افراد شخصی اجاره داده شده‌اند، اظهار داشت: ما خواهشمندیم که منازل سازمانیِ این‌جا را تخلیه کنند. چرا که شرایط نامطلوبی این‌جا حاکم شده و در بعضی از این خانه‌ها حیوانات اهلی نگهداری می‌شوند. ما خواهش داریم که به این وضعیت رسیدگی کنند.
طلایی نماینده‌ی کارگران کارخانه‌ی قند یاسوج در یک جمع‌بندی کلی اظهار داشت: با توجه به بازگشایی کارخانه‌ی قند یاسوج توسط رئیس دستگاه وقت حضرت آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و امر به ابلاغ ایشان به مقامات اجرایی و قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد، مبنی بر راه‌اندازی کارخانه طی یک ماه، متأسفانه بانک تجارت کشور بنا بر دلایل متعدد، مسامحه‌کاری و کارشکنی می‌کند و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) آماده‌ی خرید کارخانه است، ولی بانک تجارت متأسفانه در این خصوص با دستگاه‌های مربوطه همکاری نمی‌نماید. این معضل باعث شده که کارخانه تاکنون در بلاکلیفی به سر ببرد. 
وی عنوان کرد: نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است با توجه به دستور سریع دستگاه قضایی استان و دستگاه اطلاعاتی و نظارتی سازمان سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد و نماینده‌ی محترم ولی فقیه مبنی بر به‌کارگیری کارگران کارخانه‌ی قند، متأسفانه بانک تجارت، کارگری را که 29 سال سابقه‌ی کار دارد را الأن عنوان کرده این کارگر باید قرارداد سه ماهه با بانک تجارت انعقاد نماید تا حقوقش را پرداخت کنند. در طی این سه ماه که کارگر کارخانه‌ی قند مشغول به کار شده یک ماه حقوق کارگر پرداخت شده و مابقیِ حقوق او پرداخت نشده است. 
با توجه به مطالب و گفته‌های نمایندگان کارخانه‌ی قند یاسوج، حل معضل این کارخانه برای راه‌اندازی مجدد آن، نیازمند عزمی جدی از سوی مسئولین مربوطه است و تا این عزم و اراده به کار گرفته نشود، دود کارخانه‌ی قند یاسوج بلند نخواهد شد. کارخانه‌ای که 300 نفر به صورت مستقیم و 10 هزار نفر به صورت غیر مستقیم در آن اشتغال داشتند علاوه بر این‌که به تعطیلی کشیده شده، غارت هم شده است. کارخانه‌ی قند یاسوج این روزها حال خوبی ندارد. 
قائم مقام جنبش عدالت‌طلبان مبارزه با مفاسد اقتصادی در جنوب کشور در همین خصوص اظهار داشت: سیستم روشنایی خیابان‌های کارخانه و منازل مسکونی قطع و در تاریکی محض هستند. سیستم فاظلاب کارخانه نیز در بعضی از خیابان‌ها کاملا مسدود و آب فاضلاب در خیابان جاری شده است. متأسفانه آب شرب عمده منازل مسکونی هم قطع می‌باشد. گفتنی است که بانک تجارت در این موارد اصلاً همکاری و احساس مسئولیت نمی‌نماید و تعداد زیادی از منازل مسکونی هم احشام و حیوانات خانگی و مرغ خانگی خود را درخیابان ها رها کرده‌اند که این اقدام موجب تخریب فضای سبز و آلودگی و کثیفی خیابان‌های کارخانه قند گشته است. بانک تجارت در این خصوص از طریق دستگاه‌های مربوطه با افراد خاصی برخورد نمی‌نماید و شهرک کارخانه قند عملا مشابه یک روستا شده و لذا پیگیری این موارد از اهمِ ضروریات است و از دستگاه قضایی و نظارتیِ استان استدعا دارم که با تذکر به مسئولین بانک تجارت، آن‌ها را وادار نمایند که موارد فوق را مورد رسیدگی و منتج به نتیجه بنمایند.

طلایی نماینده‌ی رسمی کارگران و سهامداران کارخانه‌ی قند یاسوج، از تلاش‌های بی‌وقفه نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، رئیس کل دادگستری استان، دادستان مرکز استان، مسئولان اطلاعات سپاه و همه مسئولان که برای بازگشت این کارخانه به صاحبان اصلی‌اش قدردانی و تشکر کرد و گفت: اقدامات انقلابی و شجاعانه دکتر نگین تاجی رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد، سید علی ملک حسینی دادستان یاسوج و سایر قضات فسادستیز استان سبب شد که این کارخانه از دست منفعت طلبان خارج شود. همچنین از حجت‌الاسلام و المسلمین اژه‌ای رئیس قوه قضائیه می‌خواهیم که برای راه‌اندازی قدرتمندانه این کارخانه توجه ویژه‌ای به کارخانه قند یاسوج داشته باشند.
قائم مقام جنبش عدالت‌طلبان مبارزه با مفاسد اقتصادی در جنوب کشور 
در پایان گفت: این مهم را جهت مزید استحضار امت حزب الله و خادمان مردم حضرت آیت الله العضمی امام خامنه ای مدظله العالی ولی امر مسلمین و آزادگان جهان و حضرت آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی محبوب قلوب مردم ایران زمین و آزادگان جهان و رئیس جمهور مردمی جمهوری اسلامی ایران و حضرت حجت الاسلام محسنی اژه ای پیرو محض ولایت فقیه و انقلابی پرشور و پاک دست و رئیس محترم قوه عدلیه کشور و جناب آقای دکتر سردار قالیباف رئیس محترم قوه مقننه کشور و جناب آقای سردار حسین سلامی  فرمانده شجاع و ولایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و حضرت حجت الاسلام حسین طائب ریاست محترم سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و تمامی وزراء دولت مردمی سیزدهم می‌رسانم که این کارخانه در طی 3 بار با زد و بند و تبانی و تدلیس در دولت هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و حسن روحانی به بخش خصوصی واگذار گردید که در طول این دوران ضربه مهلکی به اقتصاد استان و کارگران استان وارد گردید که هرگز قابل جبران نیست و لذا از همه‌ی شماها خادمان امت انتظار دارم در این دولت مردمی، مجلس مردمی و قوه قضائیه‌ی مردمی، نماد صنعت استان کارخانه‌ی قند یاسوج هر چه زودتر به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) واگذار و فعالیت تولیدی آن جهت رونق اقتصادِ استان و اشتغال به کارِ ده‌ها هزارنفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم گردد.


کد مطلب: 438433

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/438433/روزگار-سیاه-کارخانه-قند-یاسوج-دلایل-عدم-راه-اندازی-بلاتکلیفی-کارخانه-ی-چیست

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1