کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

قاچاق زغال و چوب در سایه مجوزهای قانونی / غارت جنگل‌ها / سازمان صمت کهگیلویه و بویراحمد پاسخ دهد؟

20 آذر 1399 ساعت 22:10

پدیده قاچاق چوب در پوشش مجوزهای ظاهراً قانونی بلای جان جنگل‌های زیبای کهگیلویه و بویراحمد به عنوان گنجینه‌ای خدادادی این استان شده است. به طوریکه در آخرین اقدام مأموران حفاظت از منابع طبیعی 200 کیلو زغال در شهرک صنعتی سپیدار کشف کردند.


پدیده قاچاق چوب در پوشش مجوزهای ظاهراً قانونی بلای جان جنگل‌های زیبای کهگیلویه و بویراحمد به عنوان گنجینه‌ای خدادادی این استان شده است. به طوریکه در آخرین اقدام مأموران حفاظت از منابع طبیعی 200 کیلو زغال در شهرک صنعتی سپیدار کشف کردند.
 به گزارش کبنا، قاچاق چوب و زغال از عوامل تخریب جنگل‌ها از سوی افراد سودجو است که بدلیل بیکاری یا طمع به کسب سودهای کلان دست به قطع درختان یا زغالگیری می‌زنند.
گسترده بودن عرصه‌های جنگلی، کمبود نیرو و امکانات حفاظتی، در کنار وجود بازار سیاه پر رونق زغال و ضعف فرهنگ سازی از عوامل مؤثر در گرایش برخی سودجویان به قاچاق چوب است.
 اما گزارش‌های دریافتی نشان می‌دهد در کهگیلویه و بویراحمد، سازمان صنعت، معدن و تجارت در قالب کارگاه کوره‌های زغال، اقدام به اعطای مجوز برای زغال گیری می‌کند. همچنین این اطلاعات می‌گوید که مجوزها صرفاً به دست افراد خاص رسیده که آشنایی کامل با بازار زغال و قاچاق چوب دارند.
غلامحسین حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد در باب اهمیت جنگل‌ها برای پیشگیری از تخریب‌های سیل و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی می‌گوید: اگر نفس جنگل‌ها به شماره بیفتد در این صورت انسان‌ها نیز از آسیب در امان نخواهند ماند. جنگل‌ها به عنوان سرمایه ملی محسوب می‌شوند و قطع درختان جنگلی با هدف قاچاق چوب، خسارات زیادی را به کشور تحمیل می‌کند که باید از آن ممانعت به عمل آید چراکه نابودی جنگل‌ها ضرر و زیان و عواقب ناخوشایند و تلخی را در پی دارد که نیازمند برخوردهای مقابله‌ای سخت و جدی با خاطیان است.
 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در خصوص ایجاد کوره‌های زغال در این استان گفت: در سال‌های اخیر قطع درختان جنگلی برای قاچاق چوب در این استان نیز توسط سودجویان شدت گرفته است.
غلامحسین حکمتیان با اشاره به اینکه کوره‌های زغال یکی عوامل اصلی نابودی جنگل‌های استان است، افزود: متأسفانه مجوزهای متعدد کوره‌های زغال از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تخریب جنگل‌های استان با هدف تهیه زغال را دوچندان کرده است.
غلامحسین حکمتیان افزود: همین روز گذشته 2 کوره زغالگیری در کهگیلویه وبویراحمد امحاء شده است.

     https://www.kebnanews.ir/images/docs/files/000428/nf00428410-2.jpg

 وی بیان کرد: منابع طبیعی تلاش‌های زیادی برای پیشگیری از قاچاق چوب از سوی سودجویان و متخلفان کرده است به طوری که از ابتدای سال گذشته تاکنون 273 پرونده برای متخلفان کوره زغال دراستان تشکیل شده است.
 حکمتیان عنوان کرد: پارسال 159 پرونده و امسال 114 پرونده در این خصوص تشکیل و به مراجع قانونی معرفی شده است.
 وی ابراز داشت: امسال 192 خودروی متخلفان زغالگیری توقیف شده است.
 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: در این مدت همچنین 66 کوره زغال نیز امحاء شده است.
 وی از شهروندان ساکن نزدیک جنگل‌های استان کهگیلویه و بویراحمد خواست در صورت مشاهده متخلفان قاچاق مراتب را با سامانه 1504 منابع طبیعی اطلاع رسانی کنند.
کشف ۲۶ هزار کیلوگرم هیزم قاچاق و امحاء دو باب کوره زغال در بویراحمد
به گزارش کبنا، سرهنگ محمد داور فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد از امحاء دو باب کوره زغال صنعتی خبر داد و اظهار داشت: ۲۶ هزار کیلوگرم هیزم و ۲۰۰کیلو زغال در شهرک صنعتی سپیدار کشف شد.
وی گفت: آلات و ادوات متعلق به کوره زغال ضبط، کوره پلمب و متخلفان برای سیر مراحل قانونی و تشکیل پرونده به دادسرا منتقل شدند.
 استان کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.


کد مطلب: 428410

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/428410/قاچاق-زغال-چوب-سایه-مجوزهای-قانونی-غارت-جنگل-ها-سازمان-صمت-کهگیلویه-بویراحمد-پاسخ-دهد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1