کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

کبنا گزارش می‌دهد

پریدن میلیاردها تومان تسهیلات کرونایی از چنگ استان کهگیلویه و بویراحمد / ضعف تیم اقتصادی استانداری یا بانک‌ها؟!

27 آبان 1399 ساعت 19:35

پرونده‌هایی به ارزش 36 میلیارد تومان روی میز بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند که این بانک‌ها فرصت دارند تا آخر آبان ماه این مبلغ پول را جذب و پرداخت کنند. هر چند در تصمیمی اشتباه، بانک‌های استان به مدت یک هفته تعطیل شد تا عملاً انها از انجام فعالیت‌های اقتصادی در این بازه زمانی دست بر دارند.


«همزمان با شیوع کرونا و تعطیلی برخی از صنوف و سخت‌تر شدن شرایط زندگی بعضی افراد و مشاغل، دولت باید بسته‌های حمایتی در نظر بگیرد.»(1) در پی گسترش بیماری کرونا در کشور، کسب و کارهای بیشماری آسیب دیدند و به همین منظور دولت برای حمایت از واحدهای تولیدی و کسب و کارها، تکلیف تسهیلات کرونایی را برای بانک‌ها مشخص کرد.
به گزارش کبنا، در سطح کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد کسب و کارهای زیادی دچار خسران شدند و در چند نوبت ستاد کرونا، بازار و واحدهای تولیدی را به تعطیلی اجباری ملزم کرد. دولت برای جبران خسارت‌ها و کاهش درآمدها، 225 میلیارد تومان به استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داد که تاکنون 26 میلیارد و 300 میلیون تومان به 2 هزار و 524 واحد صنفی آسیب دیده ناشی از شیوع کرونا پرداخت شده است. پرداخت تسهیلات کرونایی به واحدهای آسیب دیده به منظور صیانت از اشتغال 3 هزار و 159 نفر در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌باشد که در همین راستا 4 هزار و 886 پرونده تشکیل شده است.
گفتنی است که نرخ سود تسهیلات کرونایی 12 درصد و در پی شیوع ویروس کرونا و اثرگذاری آن بر فعالیت برخی از کسب و کارها، دولت با هدف حفظ اشتغال موجود در بنگاه‌ها و حمایت از کارگران و فعالان اقتصادی با انتخاب ۱۴ رسته شغلی، ثبت نام پرداخت تسهیلات حمایتی را آغاز کرد و مشمولان برای گرفتن وام به بانک‌ها معرفی شدند که دوره بازپرداخت تسهیلات، با احتساب دوره تنفس از اول آبان ماه، به مدت ۲ سال و تضمینی که برای دریافت تسهیلات از سوی بانک‌ها دریافت می‌شود. تسهیلات تا سقف ۱۶ میلیون تومان، نیازمند سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک و تسهیلات ۱۶ تا ۴۸ میلیون تومانی نیازمند سفته متقاضی یا چک به همراه یک ضامن است.
لازم به ذکر است که تسهیلات ۴۸ تا ۱۶۰ میلیون تومانی، به سفته متقاضی یا چک با ۲ ضامن نیاز دارد و برای وام ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی ارائه سفته متقاضی یا چک به همراه سه ضامن لازم است و برای دریافت تسهیلات بالاتر از ۲۰۰ میلیون تومان، ارائه تضمین صادره از سوی صندوق‌های ضمانت یا به تشخیص بانک و نیز ارائه وثیقه‌های متعارف ضروری است.

https://www.kebnanews.ir/images/docs/files/000427/nf00427631-2.jpg

بر اساس گفته‌های مسئولان کهگیلویه و بویراحمد از 225 میلیارد تومان تسهیلات کرونایی که دولت برای این استان درنظر گرفته، فقط 26 میلیارد تومان آن جذب و به متقاضیان پرداخت شده است. این در حالی است که 4 هزار و 886 پرونده در استان تشکیل شده که از این تعداد 2 هزار و 524 واحد صنفی تاکنون این تسهیلات را دریافت کرده‌اند و معلوم نیست، مابقی متقاضیان تا کی باید در صف بانک‌ها و دستگاه‌های مربوطه قرار بگیرند.
مهدی روشنفکر نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد و دنا در دیدار با مدیران اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد به این موضوع اشاره می‌کند و می‌گوید: 225 میلیارد تومان تسهیلات برای خسارت دیدگان ناشی از کرونا به استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت که بخشی از این مبلغ هنوز جذب شده است.
روشنفکر از بلاتکلیفی پرونده متقاضیان دریافت تسهیلات کرونایی در بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد گلایه کرد و اظهار داشت: آمار و اطلاعات تسهیلات اشتغالزایی و کرونایی را به‌طور مستمر از منابع داخل استان و در سطح کشور دریافت می‌کنم و تاکنون صاحبان کسب و کار و صنوف استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از 62 میلیارد تومان تسهیلات با تأیید دستگاه‌های اجرایی و اداره کار به بانک‌ها ارائه داده‌اند. با وجود اینکه تسهیلات نیاز به پرونده سازی آنچنانی نداشته و حتی بیشتر آنها بدون نیاز به ضامن هستند ولی حدود 36 میلیارد تومان از تقاضاهای مردم در بانک‌ها بلاتکلیف بوده که می‌بایست بانک‌های استان در مدت زمان باقی مانده با تعیین شعب خاص و تشکیل تیم کاری زبده نسبت به پرداخت این وامها اقدام کنند.
به گزارش کبنا، در حالی که به واسطه شیوع ویروس کرونا خیلی‌ها از کار بیکار شدند و درآمدها کاهش یافت و انتظار می‌رفت تسهیلات کرونایی تاحدودی این فشارها را بکاهد، متأسفانه به دلیل ضعف بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد و تیم اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد این پول از دست استان در آمده است.
علی رغم تاکیدات زیاد و شرایط سخت امروزه، دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد موفقیتی در جذب این اعتبارات نداشتند و نتوانستند انتظارات را برآورده کنند. و حدود 200 میلیارد تومان از چنگ استان کهگیلویه و بویراحمد پرید، و مسئولان کهگیلویه و بویراحمد هم ککشان نمی‌گزد. این در حالی است که این تسهیلات حق این مردم بوده که بر اساس ندانم کاری و سهل انگاری برخی از بانک‌ها و مدیران دستگاه‌های اجرایی این پول جذب نشد. دلایل مختلفی را می‌توان برای این موضوع بر شمرد. عدم اطلاع رسانی دقیق و بازی مدیران در رسانه‌های «با من» و «علیه من» و بهره نبردن از ظرفیت رسانه‌های مورد توجه مردم را می‌توان یکی از این برهان‌ها بر شمرد.
دولت شرایط پرداخت تسهیلات کرونایی را به حدی آسان گرفت که هر متقاضی در صورت اطلاع دقیق یقیناً از این تسهیلات سود می‌برد، اما متأسفانه مسئولان کهگیلویه و بویراحمد توان اینکه این شرایط را برای مردم به خوبی تفسیر و توصیف کنند را هم نداشتند. کافی است که مسئولان کمی از صندلی نرم و گرم خود دل بکنند و به میدان بازار بیایند، و بدون تکلف و سرسنگینی پای درد و دل صاحبان مشاغل آسیب دیده بنشیند، تا متوجه شوند که چه بر سر این کاسبان آمده است. در حالی این اتفاقات افتاده که کرونا هزاران فرصت شغلی را در کهگیلویه و بویراحمد تهدید می‌کند.
بنا بر اطلاعات موثق، پرونده‌هایی به ارزش 36 میلیارد تومان روی میز بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند که این بانک‌ها فرصت دارند تا آخر آبان ماه این مبلغ پول را جذب و پرداخت کنند. هر چند در تصمیمی اشتباه، بانک‌های استان به مدت یک هفته تعطیل شد تا عملاً آنها از انجام فعالیت‌های اقتصادی در این بازه زمانی دست بر دارند. امیدواریم استاندار کهگیلویه و بویراحمد و تیم اقتصادی او پاسخ این سهل‌انگاری و کوتاهی بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی را بدهند.
------------------------------------------------------------------
1) سخنان رهبر انقلاب در جلسه ستاد کرونا
 


کد مطلب: 427631

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/427631/پریدن-میلیاردها-تومان-تسهیلات-کرونایی-چنگ-استان-کهگیلویه-بویراحمد-ضعف-تیم-اقتصادی-استانداری-یا-بانک-ها

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1