کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رسانه‌های آمریکایی بعد از شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2020 گزارش می‌دهند

سرنوشت ترامپ

21 آبان 1399 ساعت 0:25

حتی اگر ترامپ و میلیون‌ها طرفدار وی در برهه کنونی نخواهند بپذیرند، با این حال باید بدانند که بایدن پیروز انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شده و ترامپ به زودی به یک شهروند ساده در این کشور تبدیل خواهد شد. در این نقطه باید این سوال را پرسید که وی در دوره جدید، چه کار‌هایی انجام خواهد داد؟


باید به این حقیقت اذعان کرد که ترامپ، به دنبال تنش آفرینی است و اساسا بدون ایجاد بحران و آشوب، به آرامش نمی‌رسد.
«پیتر نیکولاس» نویسنده و تحلیلگر حوزه کاخ سفید در «پایگاه خبری آتلانتیک» در مقاله ای، به نقش و تاثیرات احتمالی ترامپ بر آینده سیاست در جامعه آمریکا، پس از شکست وی در انتخابات ۲۰۲۰ این کشور پرداخته است. وی در این رابطه می‌نویسد:
«روسای جمهوری که در عصر مدرن از قدرت کناره گیری می‌کنند، اغلب با حس خوب و شادمانی این کار را انجام می‌دهند و به اقداماتی نظیر نگارش خاطرات خود و پرداختن به تفریحات و سرگرمی‌های جدید روی می‌آورند. آن‌ها برای کمک به رئیس جمهور جدید، از جنجال افکنی خودداری می‌کنند و سعی می‌کنند تا هر آنچه در توان دارند انجام دهند تا وی (رئیس جمهور جدید) بتواند به بهترین نحو، اهداف و منافع ملی کشورشان را محقق سازد. با این همه، باید اذعان کنیم که ماجرا در مورد دونالد ترامپ، اندکی متفاوت است».
 ترامپ حتی پس از خروج از قدرت، تمام تلاش خود را خواهد کرد تا نشان دهد که هنوز از قدرت فاصله نگرفته است. او در رسانه‌های خبری مختلف حاضر خواهد شد و اگر به وی این اجازه داده نشود، از طریق شبکه‌های اجتماعی نظیر توئیتر، جو بایدن و دولت وی را شدیدا مورد انتقاد قرار خواهد داد. وی حتی امکان دارد به نوعی دست به موضع گیری بزند که به طرفداران خود این سیگنال را برساند که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، بار دیگر کاندیدا خواهد شد. با این همه، ترامپ هرکاری را هم که انجام دهد، نمی‌تواند نه بزرگی را که مردم آمریکا به وی گفتند و او را پس از یک دوره چهارساله سخت و پرتنش کنار گذاشتند، به آسانی فراموش کند.
"داگلاس برینکلی" استاد رشته تاریخ در "دانشگاه رایس آمریکا" می‌گوید: «ترامپ با تنش و بحران آفرینی عجین شده است. او از چشمه قدرت نوشیده و می‌خواهید باز هم آن را در اختیار داشته باشد. وی نمی‌خواهد در حاشیه باشد. او حاضر است برای تحقق این مساله، هرکاری را انجام دهد».
از سویی، نباید به این مساله بی توجه بود که احتمالا ترامپ در دوره پس از ریاست جمهوری خود، با شکایت‌های حقوقی زیای نیز مواجه شود. برخی شواهد حاکی از این هستند که قرار است بر علیه او و اقداماتش مبنی بر عدم پرداخت مالیات به مدت چند سال، شکایت‌های حقوقی زیادی تنظیم شود. اینکه وی در نهایت مجازات شود یا خیر مهم نیست، زیرا ترامپ در سال‌های اخیر، با اقدامات هیجانی و احساسی خود، حلقه‌ای از هوادان دوآتشه را پیرامون خود جمع کرده و حتی همین حالا نیز وقتی وی می‌گوید که نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به سرقت رفته، مورد قبول این افراد قرار می‌گیرد.

https://www.kebnanews.ir/images/docs/files/000427/nf00427420-1.jpg
حتی برخی جمهوریخواهان آمریکایی نیز وی را به عنوان رهبر غیررسمی حزب جمهوریخواه درنظر می‌گیرند. بدون تردید همین مساله موجب می‌شود تا آن‌ها برای ترامپ در عرصه قدرت سیاسی آمریکا، جایگاه ویژه‌ای را قائل باشند. ترامپ با آرائی که کسب کرد نشان داد که در جامعه آمریکا، گرایش قابل توجهی به "ملی گرایی" وجود دارد و برخلاف تصور غالب، پمپاژ تئوری‌های توطئه و شایعات، بیش از آنکه برای رهبران سیاسی ایجاد هزینه کند، می‌تواند برای آن‌ها دستاورد به دنبال داشته باشد (نظیر رای بیش از هفتاد میلیونی که ترامپ کسب کرد).
ترامپ بدون تردید بر سیاستمداران آتی جمهوریخواه که قصد ریاست جمهوری در این کشور دارند نیز تاثیرگذار خواهد بود. او راه و روش‌های جدیدی را پیش روی آن‌ها قرار می‌دهد تا بتوانند قدرت را قبضه کنند و دیگر رقبای خود را به چالش بکشند.
شاید ترامپ از ستایش و طرفداری حامیانش لذت ببرد، با این حال، بسیاری از افراد در حزب جمهوریخواه آمریکا ترجیح می‌دهند که وی از عرصه قدرت سیاسی در این کشور حذف شود. آن‌ها بر این باورند که حزب جمهوریخواه به یک تجدید قوا نیاز دارد و باید ترامپ را که به نوعی به مظهر شکست این حزب درآمده است، از قدرت کنار بگذارد. در این راستا، "جان بولتون" به صراحت از ضرورت حذف ترامپ از عرصه قدرت سیاسی آمریکا سخن گفته و وی را منبع مشکلات بسیاری دانسته که اکنون جمهوریخواهان با آن‌ها مواجه هستند. از نگاه منتقدان ترامپ، عرصه سیاست، عرصه‌ای است که باید در آن دیگران را متقاعد کرد و نظرات افکار عمومی را به سمت خود جلب نمود. این دقیقا همان کاری است که ترامپ هیچوقت انجام نداد. البته انتظار بیشتری هم از او نمی‌رفت، چون وی اساسا یک سیاستمدار نبود.
برخی از افراد نظیر "مایکل کوهن" وکیل اسبق ترامپ گفته اند که ترامپ سعی دارد تا یک شبکه تلویزیونی برای خود تاسیس کند. این اقدام ترامپ مخصوصا با توجه به اینکه امکان دارد تریبون فاکس نیوز تا حدی از وی گرفته شود، از دید او منطقی به نظر می‌رسد. اگر ترامپ بتواند دنبال کنندگان میلیونی خود در شبکه‌های اجتماعی را به سمت شبکه تازه تاسیس خود هدایت کند، قادر خواهد بود تا تاثیرگذاری قابل ملاحظه‌ای را برای خودش ایجاد کند و عملا فضا را برای تنش آفرینی هایش هموار سازد. در این چهارچوب، ترامپ می‌تواند به طور ویژه با انجام مانور تبلیغاتی در مورد اینکه می‌خواهد بار دیگر کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا شود، توجهات را به سمت خود جلب کند و نظرات زیادی را به سمت خود هدایت نماید.
با این همه، ایده رقابت مجدد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا، بیش از هر چیز دیگری، متوهمانه به نظر می‌رسد. ترامپ در جریان انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا ۷۸ ساله خواهد بود. این مساله را اگر در کنار بی اعتبار شدن او پس از انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا بگذاریم، به این نکته خواهیم رسید که وی شانس کمی دارد، اما با طرح ادعای تلاش جهت کسب مجدد کرسی ریاست جمهوری توسط خود، می‌تواند تا حد زیادی در جامعه امریکا به تنش‌آفرینی اقدام ورزد.
به طور کلی باید گفت، ترامپ تاثیراتی را بر عرصه سیاسی آمریکا از خود برجاگذاشته که به آسانی نمی‌توان آن‌ها را از بین برد. او روند گفتگو و تعامل در جامعه آمریکا را تضعیف کرده و عملا نشان داده که می‌شود انسانی مکار و دروغگو بود و در عین حال در جریان انتخابات نیز پیروز شد. وی به بدترین شیوه ممکن بحران شیوع ویروس کرونا را مدیریت کرد که تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۴۰ هزار نفر در جامعه آمریکا شده است. نه تنها مردم آمریکا، بلکه مردم اقصی نقاط جهان، برای سال‌ها با میراث اسفبار ترامپ زندگی خواهند کرد. از این رو، نقش وی به این زودی‌ها در عرصه سیاست آمریکا و جهان کمرنگ نخواهد شد.
علی رغم تمامی ناکارآمدی‌های ترامپ، وی تاکنون هیچگاه میزان محبوبیت مردمی زیر ۴۰ درصد را از خود به ثبت نرسانده است. این دقیقا همان خطری است که ترامپ با خود به همراه دارد: می‌توانی ناکارآمد باشی و در عین حال محبوب هم باشی. این میراث ترامپ، تهدیدی جدی برای آمریکا و دیگر کشور‌های جهان است.

https://www.kebnanews.ir/images/docs/files/000427/nf00427420-2.jpg

ترامپ پس از ترک قدرت، چه خواهد کرد؟
همچنین "رانیر زیتلمن*" تاریخدان و جامعه شناس آلمانی در مقاله‌ای برای "اندیشکده نشنال اینترست"، سناریو‌های محتمل برای اقدامات و فعالیت‌های ترامپ در دوره خروج او از قدرت را مورد بررسی قرار داده است. وی در این رابطه می‌نویسد:
«دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را به جو بایدن نامزد دموکرات‌ها واگذار کرد. این مساله شاید برای وی و طرفدارانش تلخ باشد با این حال، حقیقت است و آن‌ها باید با آن کنار بیایند. اکنون بسیاری از ناظران و تحلیلگران و حتی طرفداران و مخالفان وی (ترامپ) این سوال را مطرح می‌کنند که وی پس از خروج از قدرت، چه کار‌هایی را انجام خواهد داد؟»
آیا وی تلاش‌های خود برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا را آغاز می‌کند؟
از یک سو، نباید فراموش کرد که ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، بیش از آنچه که پیش بینی‌ها اعلام می‌کردند، رای کسب کرد. حتی برخی بر این باورند که اگر بحران شیوع ویروس کرونا در آمریکا اتفاق نمی‌افتاد، وی به احتمال زیاد بار دیگر رئیس جمهور آمریکا می‌شد. حتی در شرایط فعلی نیز، بعید است جمهوری‌خواهان مهره بهتری از ترامپ برای رقابت در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا بتوانند ارائه کنند. از سوی دیگر، نباید فراموش کرد که ترامپ دشمنان قدرتمندی را نیز در چهارچوب حزب جمهوریخواه دارد.
بسیاری از آن‌ها در سال‌های اخیر، حفظِ ظاهر کرده و چیزی به زبان نیاورده اند. با این حال، بعید به نظر می‌رسد که آن‌ها این روند را در آینده نیز ادامه دهند. از این رو، احتمالا زمان زیادی طول نخواهد کشید که صدا‌های مخالف علیه ترامپ در حزب جمهوریخواه بلند خواهد شد و رقبای دیگری نیز علیه او ظاهر خواهند شد.
جدای از همه اینها، هنوز حتی مشخص نیست که آیا خودِ ترامپ هم مایل است که برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا رقابت کند یا خیر. ترامپ در نخستین سال‌های ریاست جمهوری اش، بار‌ها و بار‌ها اعلام کرد که از رئیس جمهور بودن چندان رضایت ندارد و از آن لذت نمی‌برد. حضور در قدرت، با محدودیت‌های فراوانی همراه است و انتقادات عمومی زیادی را نیز از فردی که در قدرت حضور دارد، بر می‌انگیزد. از این منظر و با توجه به گفته‌های خودِ ترامپ، احتمال اینکه وی کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا نشود، کم نیست. از طرفی هنوز مشخص نیست که سرنوشت پرونده‌های مکرر و متعدد قضایی که علیه او گشوده شده و در جریان است هم چه خواهد شد.

آیا ترامپ بر کسب و کار، و تجارت خود متمرکز می‌شود؟
امپراطوری تجاری ترامپ ظاهرا سال هاست که عملکرد چندان مناسبی ندارد. بر اساس آنچه "نیویورک تایمز" گزارش داده است، ترامپ قریب به یک دهه از پرداخت هرگونه مالیات، طفره رفته است. این روزنامه با استناد به مدارک محرمانه‌ای که در اختیار داشته مدعی شده است که ترامپ در ده سال اخیر هیچگونه مالیاتی پرداخت نکرده و و در سال ۲۰۱۶ (زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که به پیروزی وی منجر شد) نیز تنها ۷۵۰ دلار را به عنوان مالیات، پرداخت کرده است.
وی در سال ۲۰۱۷ نیز بار دیگر مبلغی مشابه را به عنوان مالیات پرداخت کرده است. ترامپ ادعای روزنامه نیویورک تایمز را به کل رد کرده با این حال، وی از ارائه اسناد و مدارک مالیاتی خود طفره رفته و همین این شک را تقویت کرده که آیا وی واقعا به آن اندازه که مدام می‌گوید، یک تاجر و فعالی اقتصادی ثروتمند و موفق است؟ تردید‌ها در اینباره، تاکنون بار‌ها و بار‌ها خود را نشان داده اند. این تردید‌ها مخصوصا در تنش‌های اخیر میان ترامپ و نشریه فوربز به اوج خود رسیده اند. جاییکه این نشریه اعلام کرد که قبول ندارد ترامپ یک تاجر موفق و ثروتمند، و با عملکردِ قابل قبول است.
ترامپ همواره گفته است که برند تجاری وی ارزش بالایی دارد و دیگران آن را به عمد دست کم می‌گیرند. ترامپ پیش از این اعلام کرده بود که نام و برند وی، ارزشی به اندازه دو و نیم میلیارد دلار دارد. با این حال، گزارش‌های اقتصادی به هیچ عنوان، برند ترامپ را در زمره برند‌های سرشناس طبقه بندی نکرده اند. با این حال برخی این سوال را مطرح می‌کنند که برند و نام ترامپ، اکنون تا چه میزان ارزش دارد؟ برای پاسخ به این پرسش باید گفت: بله، ترامپ اکنون میلیون‌ها هوادار و طرفدار دارد. با این حال، وی مخالفان و دشمنان زیادی نیز دارد. بدون تردید، ارزش برند ترامپ، آنگونه که وی ادعا می‌کند، افزایشی را تجربه نکرده است. حتی می‌توان گفت که به دلیل عملکرد بدِ او، تقلیل ارزش و اعتبار نیز داشته است.
ترامپ همچنین به دفعات در مورد موفقیت‌های خودش در صنعت املاک و مستغلات، اغراق کرده است. در شرایطی که پدر او با ساخت آپارتمان‌های مجهز و نه لزوما لوکس برای طبقات متوسط در بروکلین به ثروت رسید، ترامپ فقط و فقط به مناطق لوکس کوچ کرد، زیرا لوکس بودن و نه لزوما مزایا و منافع اقتصادی برای وی از ارزش برخوردار بودند. هیچ سرمایه گذارِ عاقلی در حوزه املاک و مستغلات، آن کار‌ها و اقداماتی که وی تاکنون در این حوزه انجام داده را انجام نمی‌دهد. وی در این عرصه تاکنون یک بازنده واقعی بوده است.
آیا ترامپ به عرصه رسانه و سرگرمی باز می‌گردد؟
نباید فراموش کرد که ترامپ بیش از هر چیزی، یک شومن است. او به سرگرم کردن دیگران و جلب توجه، علاقه‌مند است. وی پیش از ریاست جمهوری خود با تهیه یک برنامه سرگرم کننده تلویزیونی، مبلغی بالغ بر ۴۲۷ میلیون دلار به دست آورد. با این حال، بعید است که وی پس از پایان ریاست جمهوری خود، بار دیگر وارد این عرصه شود و به خود لطمه بزند. این احتمال وجود دارد که وی با همراهی متحدان و حامیان خود بتواند یک دستگاه رسانه‌ای ایجاد کند و از این طریق، اهداف و منافعش را در جامعه آمریکا دنبال کند.

https://www.kebnanews.ir/images/docs/files/000427/nf00427420-3.jpg

آیا وی به خاطره نویسی و ادامه فعالیت به عنوان یک سخنران، روی خواهد آورد؟
ترامپ احتمالا راه و روشی را که روسای جمهور آمریکا در دوره‌های پیش از وی، پس از خارج شدن از قدرت طی کرده اند و اقدام به نوشتن خاطراتشان و انجام سخنرانی‌های متعدد کرده اند، در پیش خواهد گرفت. روسای جمهوری پیشین آمریکا، از طریق انجام یکچنین اقداماتی، پول زیادی را به دست آورده اند. باراک اوباما قبل از کسب کرسی ریاست جمهوری آمریکا، انسان ثروتمندی نبود. با این حال، اوباما و همسرش از محل فروش کتاب‌های خود که در واقع کتاب خاطراتشان از دوره حضور آن‌ها در قدرت بود، مبلغی بالغ بر ۶۵ میلیون دلار به دست آورده اند. اوباما همچنین از سخنرانی‌های متعدد خود در اقصی نقاط جهان و آمریکا، میلیون‌ها دلار کسب کرده است. در نمونه‌ای دیگر، بر اساس ارزیابی‌های "دانشگاه آمریکایی"، بیل کلینتون میزان دارایی‌های خود را در دوره پس از خارج شدنش از قدرت، تا ۶۱۵۰ درصد افزایش داده است. امری که تا حد زیادی به دلیل انتشار کتاب خاطراتش و همچنین سخنرانی‌های وی در اقصی نقاط جهان، محقق شده است.


کد مطلب: 427420

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/report/427420/سرنوشت-ترامپ

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1