کبنا گزارش میدهد
ائمه جمعه کهگیلویه و بویراحمد فریاد رس و پناهگاه مردم
6 مرداد 1399 ساعت 2:04
با هوشمندی ائمه جمعه استان، محل نماز جمعه پناهگی برای مردم نیز به شمار میروند. مردم روزانه با حضور در دفتر ائمه جمعه حاضر میشوند و ضمن بیان مشکلات و دغدغههای خود، پاسخهای لازم را صادقانه دریافت میکنند.
در باب اهمیت نماز جمعه و جایگاه آن مطالب و مباحث زیادی مطرح میشود، رهبر انقلاب در بیاناتی فرمودند: «نماز جمعه یک واجب سمبلیک هست، یک سمبل و رمز است، اوّلاً نماز است و ذکر خداست. ثانیاً سلاح است، حالت جنگیدن با دشمن خدا و با شیطانهاست. امام جمعه که رمز نماز جمعه است باید عصای خود را سلاحی قرار بدهد و در مقابل مردم بایستد و اساسیترین و لازمترین و اصلیترین مسائل را در اجتماعی بزرگ از زبانی ایمن و مورد اطمینان با مردم در میان بگذارد.» در استان کهگیلویه و بویراحمد علی رغم تمام کمبودها و کاستیها، اما آئینهای مذهبی و دینی به خوبی برپا میشود، زمانی در این استان فقط مرکز سه شهرستان بزرگ یعنی بویراحمد، کهگیلویه و گچساران نماز جمعه برپا میشد، که با درایت و مدیریت حجت الاسلام و المسلمین شیخ صفدر پناهی اکنون در 17 شهر استان نماز جمعه اقامه میشود. شیخ پناهی از همان ابتدای مسئولیتش، با جدیت و تلاش خستگی ناپذیر به دنبال راه اندازی نماز جمعه در همه شهرهای استان بود، او محراب و تریبون نماز جمعه را به دست جوانان سپرد، جوانانی که هم دغدغه مردم و مطالبات آنها را دارند و هم دغدغه دین و اسلام. اکنون محل برگزاری نماز جمعههای استان کهگیلویه و بویراحمد مملو از انسانهای خداجویی هستند که هر هفته وجودشان را در چشمه زلال معنویت شستشو میدهند.
با هوشمندی ائمه جمعه استان، محل نماز جمعه پناهگی برای مردم نیز به شمار میروند. مردم روزانه با حضور در دفتر ائمه جمعه حاضر میشوند و ضمن بیان مشکلات و دغدغههای خود، پاسخهای لازم را صادقانه دریافت میکنند. بارها از تریبون مقدس نماز جمعه مطالبهگری ائمه جمعه جوان استان را پیرامون مشکلات مختلف مردم شنیدهایم. با برخی از ائمه جمعه استان که از نزدیک آشنایی داریم، آنها بسیار نزد مردم محبوب هستند. وقتی که حجت الاسلام وحدانیفر از چیتاب به دهدشت رفت، خیلی از مردم چیتاب از روی علاقهای که به او داشتند، ابراز دلتنگی میکردند. حجت الاسلام صلواتی امام جمعه قلعه رئیسی دوشا دوش مردم پیگیر مشکلات مردم این منطقه هست. او یکی از محبوبترین ائمه جمعه استان به شمار میرود. و سایر ائمه جمعه ارتباطهای عاطفی دینی با مردم برقرار کردهاند. حجت الاسلام عبودی توانسته است در شهر باشت نفوذ زیادی بین مردم به واسطه عملکردی که داشته، پیدا کند.
نقش بینظیر حجت الاسلام و المسین سید نصیر حسینی امام جمعه سابق دهدشت و امام جمعه شهر یاسوج در دهدشت و استان برای باز شدن گرهای از مشکلات مردم بر هیچ کس پوشیده نیست.
حجت الاسلام و المسین سید نصیر حسینی امام جمعه شهر یاسوج
تاریخچه
روز جمعه پنجم مرداد سال 1358 برابر با سوم ماه مبارک رمضان سال 1399 ق، اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به امامت مرحوم آیتاللَّه سیدمحمود طالقانی در دانشگاه تهران برگزار شد. امام خمینی)ره(، چند روز قبل از این تاریخ، این مهم را به ایشان سپردند و حکم برپایی و اقامه نماز جمعه را صادر فرمودند.
واگذاری این تکلیف عظیم و سنگین در حساسترین بُرهه از زمان انقلاب اسلامی برعهده آیتاللَّه طالقانی که زبان گویایی برای بازگویی حقایق و رسوا نمودن دشمنان انقلاب داشت، گذاشته شد، امر خطیری بود. جمعیت انبوه و میلیونی که از نخستین ساعات بامداد این روز از نقاط مختلف شهر تهران به دانشگاه و خیابانهای اطراف هجوم آورده بودند، با مشاهده امام جمعه، تکبیرگویان، حمایت خویش را از رهبری امام خمینی (ره) و نهضت الهی ایشان اعلام داشتند.
با آغاز اقامه نماز جمعه، گروهکهای مغرور و منافق که برای فریفتن مردم و برای واژگون نشان دادن مسائل و به انحراف کشیدن انقلاب، دست به تبلیغات بسیار عظیم و خطرناک و حساب شده زده بودند، ناگهان با یک معجزه بزرگ الهی و اسلامی روبرو شدند و نقشههای خود را نقش برآب دیدند. اتحاد و اجتماع صفوف نمازگزاران نماز جمعه، توطئههای حساب شده و ترتیب یافته منافقان را خنثی ساخت و حیله و تزویر آنان را در هم شکست. شیاطین و منافقین در همه جا راه یافتند اما در صفوف به هم پیوسته نماز رسوخ پیدا نکردند.
سرانجام از همین صفوف نماز جمعه بود که مشتهای گره کرده به سوی منافقان و احزاب و گروهکهای مغرور و مستکبر و از خدا بیخبر نشانه رفت و آنان را متواری و نابود ساخت. نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب، همواره محلی برای هوشیاری و آگاهیبخشی به مردم و نیز مکانی برای تزکیه نفس و خشوع و خضوع در برابر ذات خداوندی بوده و هست.
نماز جمعه پایگاه روشنگری و وحدت است
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کهگیلویه گفت: نماز جمعه به عنوان یکی از بزرگترین نعمتهای نظام پایگاه روشنگری و وحدت است.
عبدالمحمد نمازی با اشاره به سالروز اقامه نخستین نماز جمعه پس از انقلاب در کشور اظهار داشت: در باب اهمیت نماز جمعه همین بس که سورهای در قرآن به آن اختصاص دارد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کهگیلویه تصریح کرد: آیهای از سوره جمعه «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِذا نُودِیَ لِلصَّلاةِ مِنْ یَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلی ذِکْرِ اللَّهِ» بیانگر ارزش این فریضه الهی است ضمن اینکه روایات در بیان فضایل نماز جمعه نیز بسیار است.
وی با بیان اینکه فریضه عبادی سیاسی جمعه دارای ابعاد سیاسی و فرهنگی است، تصریح کرد: این پایگاه محل تجمع مردم است و خطیب جمعه مهمترین حوادث و رخدادهای جامعه را تبیین میکند.
نمازی گفت: وحدت و انسجام در پایگاه بزرگ معنوی و اجتماعی جمعه حائیز اهمیت است ثوابی که برای نمازگزار جمعه در نظر گرفته شده وافر است.
این مسؤول اضافه کرد: برای چنین موقعیت والایی انسان متناسب با آن جایگاه گمارده میشود.
وی در خصوص ویژگیهای امام جمعه گفت: امام جمعه باید صلاحیتهای عمومی و اختصاصی داشته باشد دارای معنویت و روح پاک بوده و آگاه و عالم به زمانه باشد.
نمازی، داشتن قدرت تحلیل و تجزیه مسائل جامعه را از دیگر شاخصهها دانست و با بیان اینکه نماز جمعه پ=ایگاه روشنگری و وحدت است، گفت: امام جمعه سخنور باشد بتواند به نحو مطلوب برای مردم روشنگری کند همچنین خودش هم به آنچه میگوید واقف باشد.
وی تصریح کرد: نماز جمعه از بزرگترین نعمتهایی است که خداوند به نظام جمهوری اسلامی عطا کرده است.
تریبون نماز جمعه تبیین کننده سیاستهای نظام است
فرماندار کهگیلویه گفت: سیاستهای نظام هر هفته از تریبونهای نماز جمعه تبیین میشود.
علیرضا اتابک اظهار داشت: نماز جمعه سنگر دفاع از ارزشهای اسلام و جزء وظایفی است که ما به عنوان مسؤول نظام اسلامی بر عهده داریم.
فرماندار کهگیلویه جایگاه نماز جمعه در دفاع از ارزشهای دینی و آرمانهای انقلاب را مهم خواند و گفت: همه اعضای شورای اداری همکاری ویژه با نهاد نماز جمعه خواهند داشت.
فرماندار کهگیلویه تریبون نماز جمعه را کمککار مسؤولان دانست و افزود: شرکت مسؤولان در نماز جمعه نه تکلیف به اجبار بلکه این حضور برای ارائه گزارش عملکرد و خدمات به مردم است.
وی با اشاره به کارکردهای سیاسی و عبادی نماز جمعه از ابتدای انقلاب تاکنون تصریح کرد: دنیا سیاستهای نظام را از تریبون نماز جمعه میشنود و تحلیل میکند.
فرماندار کهگیلویه گفت: اگر این وضعیت نماز جمعه از ابتدای انقلاب را تحلیل کنیم متوجه میشویم بیان مشکلات مردم در زمینه اقتصادی، اجتماعی و روشنگری مسائل روز جامعه از تریبون نماز جمعه مطرح میشود.
نماز جمعه حافظ ارزشهای نظام اسلامی است
حمزه محققزاده ضمن بزرگداشت پنجم مرداد سالروز اقامه نخستین نماز جمعه پس از انقلاب در کشور اظهار داشت: نماز جمعه از بدو انقلاب از سوی امام راحل شکل گرفت و آیتالله طالقانی به عنوان امامت جمعه منصوب شد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کهگیلویه تصریح کرد: نماز جمعه پایه اصلی انقلاب، حافظ ارزشهای نظام و از نقاط مثبت جمهوری اسلامی در موضوعات مختلف است.
وی با بیان اینکه این فریضه الهی تکلیف شرعی و سیاسی است،افزود: دین ما سیاسی است در همه موضوعات اعم از اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حرفهایی برای گفتن دارد.
محققزاده گفت: ائمه جمعه به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسؤولان مشکلات مردم را پیگیری میکنند و نقش ائمه جمعه در ارتباط با مردم مهم و اثرگذار است.
وی، مردمیبودن را از شاخصههای امام جمعه موفق برشمرد و تصریح کرد: تاکنون نقش ائمه جمعه در شهرستان و استان مثمرثمر بود حرف مردم را میشنوند به مسؤولان انتقال میدهند.
این مسؤول نماز جمعه را خلاصه دین دانست و گفت: امیدواریم همه ما وظیفه دینی و شرعی خود را در قبال نماز جمعه انجام دهیم.
کد مطلب: 423691